Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Asia Fruit Logistica valt in het water, aardbeving in Marokko, storm Daniel, stortregens in Castellón en Valencia

Jaaroverzicht september: Tomatendinner in the sky, Enza Zaden 85 jaar, Libanese AGF-sector in beeld

Satori en Santa Margarita hebben de Leidse AGF-groothandel Siere AGF overgenomen. Alle 27 personeelsleden gaan mee in de overname.

Bosch Growers neemt Amerikaanse aardbeienkas AppHarvest over

Buurtwinkel 't Appeltje in Oelegem is overgenomen door Gebroeders Vercammen en die moesten de hele dag rennen om klanten te bedienen.Volgens plaatselijke media was er al snel een file aan klanten ontstaan.


IntOcon en StuMaCo nemen Romonta over, een Nederlandse sectorgenoot met 35 jaar ervaring die met ongeveer evenveel medewerkers voor een omzet zorgen van rond de €10 miljoen.

Holland Norway Lines is failliet. Het bedrijf kwam in financiële problemen nadat het uit de Eemshaven moest vertrekken, wat voor veel annuleringen en minder boekingen zorgde.

J.P. Vis & Zn International Transports heeft afscheid genomen van de oude vestiging in Kwintsheul. Het terrein en het kantoor in Kwintsheul zijn leeg, maar voor de trucks is er voortaan plek in Bleiswijk op het terrein van Houweling.

In het Chinese Guangzhou werd de International Fruit Expo gehouden. De beurs werd gezamenlijk georganiseerd door de Chinese Kamer van Koophandel voor import en export van voedingsmiddelen (CFNA) en de Chinese Vereniging voor Fruithandel (CFMA).

Na 15 jaar in Nederland werd het voor Fruit op je werk tijd voor het betreden van de Belgische markt. Ze beginnen in de omgeving van Antwerpen en gaan vanuit daar de routes verder uitbreiden.

De Potato Europe was weer een groot aardappelspektakel in Doornik. De rondreizende beurs die vorig jaar in Duitsland plaatsvond, trok een paar duizend bezoekers en was internationaler dan ooit.

Looye Kwekers organiseerde een dinner in the sky met spectaculair uitzicht over de kassen. Klanten uit Nederland, België en Duitsland, maar ook influencers, pers en winnaars van de consumentenactie gingen - verdeeld over zes rondes - via een platform, dat vastzit aan een kraan de hoogte in om te genieten van een driegangenmenu van Michelinsterrenchef Marleen Brouwer.


Asia Fruit Logistica vond voor het eerst sinds 2019 weer plaats in Hongkong. Het werd door veel exposanten en aanwezigen als een succes beschouwd De derde en laatste beursdag van Asia Fruit Logistica echter letterlijk in het water. De lokale autoriteiten gaven het officiële waarschuwingssignaal van een "Black Rainstorm" afgegeven. Waterstromen tuimelden over het bergachtige terrein van de stad en de autoriteiten waarschuwden voor aardverschuivingen.

Aan het einde van het eerste seizoen hebben KHOLD en Lona Group officieel hun Coega Fruit Terminal, een nieuw Zuid-Afrikaans pakstation, koelhuis en containerdepot geopend in de Coega Special Economic Zone buiten Port Elizabeth, Zuid-Afrika.

Asparagus Handels- und Vertriebs GmbH nodigde opnieuw bezoekers uit op Interaspa in Sandhatten, Nedersaksen. Het tweedaagse vakevenement voor de asperge- en bessensector vindt om de twee jaar plaats en heeft zich in de loop der jaren vooral bij telers uit Noord-Duitsland geprofileerd.

In samenwerking met het Centrum tot Bevordering van Import uit Ontwikkelingslanden (CBI) maakte Fresh Publishers een reportage van de Libanese AGF-sector. Klik hier voor dag 2. Klik hier voor dag 3. Klik hier voor dag 4. Klik hier voor dag 5. Klik hier voor dag 6. Klik hier voor dag 7. Klik hier voor dag 8. Klik hier voor dag 9. Klik hier voor dag 10. Klik hier voor dag 11.


De dertiende Freshride plaats levert 48.000 euro op voor goede doelen.

Een zware aardbeving trof Marokko kort voor middernacht op vrijdag 8 september. "De zwaarste die de regio in een eeuw heeft gezien", aldus het Marokkaanse Nationale Instituut voor Geofysica. De beving werd in het hele land gevoeld, en zelfs in buurlanden Algerije, Mauritanië, Spanje en Portugal. Scherpenhuizen en Kamps hebben een eigen hulpactie ingezet voor hun 1.500 collega’s in Marokko na de aardbeving.

Het groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden vierde het 85-jarig bestaan van het internationale familiebedrijf. Bijna 2.500 geïnteresseerden kregen een kijkje achter de schermen.

Primeale United, gaat 'strategisch samenwerken' met logistiek dienstverlener VDH. VDH neemt de verantwoordelijkheid over alle warehousing- en transportactiviteiten van Primeale United. Deze samenwerking stelt Primeale United in staat zich te concentreren op haar kernactiviteiten en zich te richten op het telen, verwerken en verkopen van verse groenten.

Belgische Mededingingsautoriteit keurt integratie BelOrta en BFV goed daarmee is de laatste noodzakelijke horde genomen voor de fusie.

Restrain heeft dr. Benedikt Cramer aangesteld als nieuwe Managing Director. De huidige MD Dirk Garos neemt de nieuwe rol van Strategic Director op zich.


Storm Daniel bereikte Libië waarbij bijna 7.000 doden vielen en tienduizenden mensen vermist raakten. De zwaarst getroffen stad is Derna, waar de storm damdoorbraken heeft veroorzaakt. De stad ligt in de Al Jabal Al Akhdar, een van de belangrijkste landbouwgebieden van het land.

Flinke stormschade in Castellón en Valencia aan gewassen en tuinbouwinfrastructuur, vooral in Plana Baixa, Vall d'Albaida en Los Serranos.

Klimaatverandering, inflatie, het maatschappelijke sentiment rondt de import van exoten; de wereldwijde exotensector heeft met de nodige uitdagingen te maken. Opgelost werden ze gisteren niet allemaal tijdens het Global Tropicals Congress in Den Haag, maar oplossingen werden wel aangedragen. Zo'n 200 deelnemers uit 23 landen waren present op dit nieuwe event.

Afgelopen jaar startte Primeale United een rechtszaak tegen Fresh2You, waarbij de rechter toestemming gaf tot beslaglegging. Primeale United was van mening dat door toedoen van Fresh2You (te veel) klanten, telers, leveranciers en medewerkers naar Fresh2You waren overgestapt en dat Fresh2You de kern van Primeale United heeft gekopieerd. Inmiddels heeft de rechtbank uitspraak gedaan en Priméale United in het ongelijk gesteld.

De Hessische Staatspecialistengroep voor de Champignonteelt nodigde deelnemers uit voor de HLP-dagen van dit jaar, in Zaltbommel, in Nederland.

Nieuwe koers voor boerderijwinkel Polak’s Tuinderij: Groenten komen weer van eigen land.

Hougkoeling Terneuzen bv heeft na een turbulente periode en wegens personeelsgebrek moeten besluiten haar deuren definitief te sluiten. Voor de airconditioning en warmtepompen verwijst hij door naar Climatic, dat al veertig jaar een partner is voor de levering, installatie en het onderhoud aan warmtepomp en airconditioning systemen. Voor het komende kwartaal 2023 geldt een overstapservice.

Aardappelveredelaar Royal HZPC Group het werd doelwit van een vorm van cybercriminaliteit. Er is een groot geldbedrag overgeboekt naar een bankrekening van criminelen.

Goed nieuws voor de bio-sector op Prinsjesdag: het demissionaire kabinet heeft 50 miljoen euro in de begroting gereserveerd voor de ontwikkeling van de biologische markt. Dat is vandaag aangekondigd. Deze 50 miljoen euro maakt onderdeel uit van de 175 miljoen euro die het kabinet in totaal beschikbaar stelt voor investeringen in de landbouw. Foto Michaël Wilde Bionext

Dutch Fresh Port krijgt een financiële impuls om talent op te leiden voor een baan binnen het eigen AGF-cluster. Hierdoor komt de komende jaren jong talent sneller bij de bedrijven terecht.

Normec Foodcare en Kiwa AQS organiseerden het seminar 'Van bloemkool tot saus'. Op de planken stonden Peter van der Veeken, Ludo Tuijnman en Marcel van der Werken, gastsprekers waren uitgenodigd ‘snoeptomaten-ontdekker’ Jos van Mil (Tommies, Greenco) en ‘Kok des vaderlands’ Pierre Wind.

Horecaminnend Nederland kon haar lol op tijdens de 10e editie van Gastvrij Rotterdam in Ahoy. Ruim 500 exposanten en 18.559 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Rotterdam Ahoy, waarmee het eerdere record in 2022 met 16.757 bezoekers is verslagen.

’t Vosje Fruitkistjes Nijkerk/Vianen breidt uit met thuisbezorgconcept Fruitkistjes

L. van Vliet Vorkheftrucks opent een nieuw bedrijfspand én viert het 45-jarig jubileum.

Mijlpaal voor Cor van de Polder en Dochter, Jacqueline is 25 jaar in dienst bij vader Cor

Laura Maersk, het eerste containerschip ter wereld dat geschikt is voor methanol, legde op 25 september aan op de Tweede Maasvlakte in de Rotterdamse haven. Maersk en APM Terminals maakten van de gelegenheid gebruik om het schip op een feestelijke manier in te wijden en nodigden tal van gasten uit de logistieke sector uit.

24 september is Arie Middelburg na een strijd die niet te winnen was op 64-jarige leeftijd overleden. “Arie is de grondlegger van GreenMatch en we hebben met grote verslagenheid kennisgenomen van het overlijden van deze markante ondernemer", meldt het bedrijf.

EU Business News reikt Benelux Enterprise Awards na een selectieproces waarin bekroonde kandidaten moesten kunnen aantonen dat ze deskundig zijn op hun vakgebied, toegewijd zijn aan klantenservice en klanttevredenheid, en zich inzetten voor uitmuntendheid en kwaliteit uit aan Boekel AGF dat kunnen aantonen en de prijs voor Best Catering Wholesaler 2023 - North Brabant ontvangen.

Mission Produce, Inc., een bedrijf dat verse Hass-avocado's inkoopt, teelt en distribueert, heeft aangekondigd dat het zijn direct-to-retail-service in de Europese markt gaat uitbreiden door de consolidatie van activiteiten in een rijpings- en distributiecentrum in Poeldijk, Nederland.

DL Logistics Group opent een nieuwe vestiging in Bleiswijk: DL Fruit Logistics BV. De nieuwe vestiging zorgt ervoor dat DL Logistics Group met zijn zeven vestigingen een breder pakket van diensten kan aanbieden.

'En óf je witlof lust'. Deze Nederlandse witlofcampagne is woensdag 27 september officieel gelanceerd in het pand van Oxin Growers in Barendrecht. Onder het toeziend oog van telers, handelaren, toeleveranciers en pers werd bijna anderhalf jaar werk en onderzoek omgezet tot een campagne die de consumptie van witlof in Nederland moet gaan stimuleren.

Jumbo Supermarkten gaat samenwerken op het gebied van inkoop met andere Europese supermarktketens. Jumbo sluit zich hiervoor aan bij Everest en Epic Partners, twee Europese inkooporganisaties. De samenwerking gaat per direct van start en biedt vanaf 2024 belangrijke schaalvoordelen.

IQ Packing Waddinxveen haar activiteiten voort onder een nieuwe naam Looije Packing Waddinxveen.

Limex viert jubileum met open dag

Publicatiedatum: