Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Storm Daniel in Libië treft ook land- en tuinbouwgebieden

De storm Daniel bereikte Libië aan het begin van de week, waarbij bijna 7.000 doden vielen en tienduizenden mensen vermist raakten. De zwaarst getroffen stad is Derna, waar de storm damdoorbraken heeft veroorzaakt. De stad ligt in de Al Jabal Al Akhdar, een van de belangrijkste landbouwgebieden van het land.

"We hebben het contact met onze vestiging in Derna verloren en tasten nog in het duister over de omvang van de gewasschade," zegt Idriss Al Mahdy, voorzitter van het uitvoerend comité van de Libische landbouw- en milieuorganisatie.

De getroffen regio is een van de weinige groene gebieden in het woestijnlandschap van Libië. Al Mahdy: "Al Jabal Al Akhdar is een van de rijkste regio's van Libië wat betreft fauna en biodiversiteit. De regio herbergt een een belangrijk land- en tuingebied, met onder andere groenten en fruitbomen."

"De gevolgen van de overstromingen lijken aanzienlijk, aangezien uitgestrekte gebieden zijn weggespoeld. Maar het is nog te vroeg om de schade in te schatten. Het is nu dringend noodzakelijk om humanitaire hulp naar de regio te sturen," besluit Al Mahdy.

Voor meer informatie:
Idriss Al Mahdy
Agriculture and Environment Organization
Tel: +218915661466
libya.aeo.2017@gmail.com

Publicatiedatum: