Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Broers De Haan en De Vries wijzigen koers en meer bedrijfsnieuws in juli 2023


Groentebroer stopt met de markthandel. "Er zijn voor dit werk eigenlijk geen collega's meer te vinden", zo stellen ze. De groentebroers Theo en Gert den Haan gaan wel door met de webshop waar ze klanten door heen Nederland en België mee bedienen. Voor de marktklanten stelden ze een sociaal plan op.

De broers Corné en John de Vries doen de deuren van hun winkel De Westlandse Tuin voorgoed dicht en verhuizen naar een nieuwe locatie in Ridderkerk om zich daar volledig te richten op horeca, cateringevents en scheepvaart.

Aangesloten horecapartners kunnen voor hun AGF-bestellingen voortaan terecht op OnzeInkoper.nl. Thuisbezorgd.nl is per 1 juli gestopt met de partner-marktplaats activiteiten. Daan de Kort van tweeSSen was een van de leveranciers op dat platform en besloot een eigen platform te starten. Het platform is al inkoper voor 783 koks en horeca-ondernemers.

Het Portugese Eporifrutas start onder leiding van Lennart Middelburg een Hollands in- en verkoopkantoor in Poeldijk.

Horticruitment kondigt aan hun activiteiten per 31 december 2023 te beëindigen. Eigenaren Gert Boesveld en Wim Rademaker bereikten al enkele jaren geleden de pensioengerechtigde leeftijd en besloten dat het een goed moment is om de activiteiten van Horticruitment te gaan beëindigen.

Storm Poly zorgde voor een ravage op de Nederlandse wegen.

"Extreem weer in Zuid-Europa legt kwetsbaarheid agrifoodsector bloot", meldt Atradius. Na droogtes in heel Zuid-Europa en overstromingen in Noord-Italië is het alleen dankzij hulp van de overheid dat een golf van faillissementen in de landbouw- en voedselsector is voorkomen. Het is dringend nodig dat er wordt geïnvesteerd in klimaatbestendigheid, zo stellen ze.

AGF-specialisten (nog) niet of schoorvoetend mee met nieuwe regels rondom wegwerpplastic. Ondernemers mogen vanaf 1 juli geen plastic werwerpverpakkingen weggeven bij afhalen en bezorgen en moeten daarvoor of een alternatief of een heffing rekenen. De nieuwe regels zorgen voor hoofdbrekens en veel extra werk voor AGF-specialisten.

Per 3 juli 2023 heeft de Cornelissen Groep het sierteelt- distributiecentrum in Bleiswijk met VAL activiteiten en de daarbij betrokken medewerkers van Daily Logistics Group overgenomen.

Voormalig uienhandelaar Mauk Overduin is op 81-jarige leeftijd overleden. Zijn loopbaan in de AGF-sector startte bij Minnaar. In 1964 werd hij gevraagd om de in- en verkoop van uien te gaan doen vanuit Oude Tonge voor Pakhuis Buscop. Toen de heer Buscop naar Zuid-Afrika emigreerde, werd hij tot directeur bevorderd en werd de naam Pakhuis Koelhuis Minnaar, Pakomi. Mauk heeft gedurende zijn jaren in de uienhandel diverse bestuursfuncties vervuld. De laatste jaren volgde Mauk de uienhandel vanaf de zijlijn bij Tuns, waar ook zijn zoon Nico werkzaam is. Foto: Mauk en zijn zoon Nico voor de uien bij Tuns

Een ontmoeting op de Fruit Logistica van Edward Koemans met de Keniaanse avocado-exporteur Lucy Njeri in 2014 heeft op 16 maart dit jaar uiteindelijk geleid tot de oprichting van de joint venture van Davis en Saipei, dat vestigingen heeft in Kenia en Tanzania.

Op 12-07-2023 is A. De Nijs & Zonen B.V. te Warmenhuizen (Noord-Holland) door de rechtbank in Noord-Holland failliet verklaard. Het bedrijf werd in 1956 opgericht door Arie de Nijs en legde zich toe op de handel in AGF-producten in Nederland en enkele omringende landen, met name België en Duitsland.

Versspecialist Tijssen neemt Smits Good Food over. Tijssen is al ruim 30 jaar een begrip in Puiflijk, waar Jan-Willem een groentewinkel startte en uitbreidde naar verswinkel, catering en maaltijdspecialist en maaltijdservice.

Ann Celen volgt Bert Barmans op als CEO Special Fruit. Ann brengt een schat aan ervaring mee in de voedingsindustrie. Ze vervulde functies in General Management, Sales en Marketing, zowel in België als internationaal, voor organisaties als Milcobel, Mondelez, Chiquita, Capespan en Unilever.

Handelaren op de groothandelsmarkt Stuttgart kampen met personeelstekorten en extreme prijsschommelingen, zo werd duidelijk tijdens een bezoek aan de groothandelsmarkt en de gesprekken ter plaatse. Klik hier om direct naar de volledige fotoreportage te gaan.

BCT Cold Store, het koelhuis gelegen op het Business Centre Treeport, is volledig in werking. Het nieuwe koelhuis biedt ondernemers dan ook de juiste mogelijkheden om hun producten op een veilige manier gekoeld of ongekoeld op te slaan.

Brand bij De Jong Verpakkingen in De Lier "De brand is vermoedelijk ontstaan in de papier-/kartonshredder of afzuiginstallatie van het bedrijf en heeft zich via het afvoerkanaal verplaatst”, meldt een woordvoerder van de brandweer aan het AD. Twee medewerkers moesten naar het ziekenhuis i.v.m. het inademen van rook.

Handelaar in elektro stapt in de AGF met automatenshop
Bistro’Matic waar Geert Schobben hij onder andere aardbeien en verse maaltijden verkoopt.

Een nieuwe citrusgigant is ontstaan doordat de Spaanse groepen Guillem Export en Frutas Tono een overeenkomst hebben bereikt om hun activiteiten op het gebied van citrusteelt en -afzet samen te voegen, waardoor een nieuwe groep ontstaat die ruim 200 miljoen kilo zal afzetten in meer dan 25 landen.

In het Poolse Jawczyce heeft Fresh Retail Packing een nieuwe verpakkingslocatie in gebruik genomen. Het pand heeft een oppervlakte van 3.100 m2, telt acht docks en heeft 6 koelcellen en dienst als nieuwe verpakkingslocatie hub voor Europese exporteurs op Poolse markt.

Oplichters in de fruithandel wereldwijd geregistreerd op FruitsBusiness het eerste wereldwijde platform voor dergelijke problemen in de fruithandel.


Na 37 jaar stopt het echtpaar Petra en Jos Van Ommen met hun groentewinkel in Dordrecht. De winkel sluit per 1 september en wordt Fruitcompany. Met de markthandel op zaterdag gaat Jos voorlopig door.

Publicatiedatum: