Vraag naar regionale bio-kruiden uit Nordrhein-Westfalen

Ze peppen ieder gerecht op en ondersteunen een gezonde voeding: kruiden van tuinbouwbedrijven in Nordrhein-Westfalen zijn populair. Naast klassieke soorten, zoals bieslook, basilicum, peterselie, wordt er in de Duitse keuken ook steeds meer exotisch gekookt met koriander, munt en kerriekruid. Wie daarbij…

Verse groenten, kruiden en sapjes moeten prestaties Rode Duivels bevorderen

Eieren, kaas en groenten rechtstreeks van de boerderij. Als de Rode Duivels Europees kampioen worden, zullen ook de Vlaamse land- en tuinbouwers daar hun steentje aan…

Macfrut is terug

De beurs is niet meer, althans niet meer zoals we hem kennen. Dat komt niet alleen door Covid, maar ook omdat het nu 2021 is en we niet meer in de jaren '90 leven. Macfrut (7-9 september 2021) zal dit jaar dan ook anders zijn dan voorgaande jaren. In 2020 is er (noodgedwongen) een digitale versie gecreëerd en in 2021…

Philippe Kahn (Herbafrucht)

"Vanwege duurzaamheid proberen we steeds meer af te zien van ingevlogen producten"

Al bijna twintig jaar staat Herbafrucht op de groothandelsmarkt in München bekend als specialist van verse kruiden. Op 1 februari 2021 gaf bedrijfsoprichter en directeur Georg Steinkeller het stokje over aan zijn werknemer Phillippe Kahn. We spraken met de nieuwe man aan het roer over de ontwikkeling van…

Verse kruiden winnen sterk aan populariteit

Verse kruiden winnen aan populariteit. Onderzoeksbureau IRI becijfert een omzetgroei in de supermarkten van bijna € 9 miljoen. Vorig jaar  waren de restaurants een groot deel van…

ERP brengt smaak en geur van verse kruiden dichtbij met Augmented Reality

"Wij klappen achter de schermen in onze handen en zijn blij dat alle terrassen weer open mogen en de horeca haar werk weer mag uitvoeren. Ook de wereld van verse kruiden heeft het te verduren gehad in de Coronatijd en wij wachtten met smart om onze verse producten ook weer bij de horeca te kunnen…

VerticalFarmDaily.com

Geen voedingsstoffen nodig voor in vollegrond vermeerderde bieslook

Bij de indoor teelt van bieslook denk je wellicht aan een indoor teeltbedrijf dat gebruikmaakt van substraat, inclusief alle bekende teeltparameters daaromheen. Maar in Zeeland is een bedrijf dat bieslook teelt op een bijzondere manier. Teelt in de vollegrondBij Tuinderij Bevelander brengt bieslook de…

Sempreverde: kruiden voor thuis

“De Sempreverde-lijn is een duurzame en handige oplossing als het gaat om kruiden. In tegenstelling tot de traditionele potverpakking zitten onze planten in een slimme, vochtbestendige kartonnen doos. De voordelen zijn talrijk: een langere houdbaarheid in vergelijking met gesneden kruiden en de kruiden kunnen buiten de koelkast…

De Kruidenaer:

"We willen bij heel Nederland extra smaak in de keuken brengen"

Christ en Jacqueline Monden uit Etten-Leur hebben misschien wel de grootste vijver van de regio, schrijft BN de Stem. De ‘vijver’ beslaat het grootste deel van de drieënhalve hectare kas. Op het water drijven honderdduizenden kruidenplantjes van de ene kant van de waterbak naar de andere . Ze zijn…

Bresc:

"Pesto van basilicum uit vertical farm voor chefs die zoeken naar snel en vers alternatief"

Bresc komt met de Premium basilicum pesto. "Ideaal voor chef-koks die op zoek zijn naar een snel en vers alternatief", aldus Bresc. Vanaf heden verkrijgbaar bij de horecagroothandels. "De Premium basilicum pesto wordt geleverd in potten van 450 gram, een bewuste keuze zodat de pesto zo lang mogelijk vers…

Piet van Vugt met vier kinderen en schoonzoon actief in kruidenbedrijf

"Goede spreiding in klanten bleek afgelopen jaar enorm belangrijk"

Tholen - Met een grote klantenkring in de horeca merkte Van Vugt Kruiden uit Ridderkerk de impact van de Corona-crisis het afgelopen jaar goed. "Maar gelukkig hebben we een goede spreiding in de klanten. De horeca deed natuurlijk aanzienlijk minder, maar onze retailklanten in Europa hebben aanzienlijk…

Orto Ricco brengt basilicum verrijkt met selenium op de markt

"Het bedrijf Orto Ricci werd 80 jaar geleden opgericht in de provincie Rome, in Anzio. Wij telen groenten op een areaal van 40 ha. In de loop der jaren heeft het bedrijf zich sterk gespecialiseerd in aromatische kruiden, in de eerste plaats basilicum. We produceerden basilicum zowel gesneden als in een…

Sylvie Recouvrot, Midiflore:

"Eetbare bloemen voegen zoveel toe aan het gerecht"

Overal waar je kijkt zie je de lente. Nu we de winter uitzwaaien met kleurrijke lentebloemen beginnen veel mensen weer in hun tuin te werken, bloemen te telen, of groenten en fruit voor de komende zomer. Midiflore, een bedrijf in Zuid-Frankrijk, heeft die twee dingen gecombineerd en telen tot een hoger…

afzet bio-cressen

"Vraag na de Paasdagen weer langzaam afgenomen"

De vraag naar klassieke horecaproducten - waaronder ook cressen - is vanwege de lockdown en horecasluiting nog steeds zeer bescheiden. "In de week voor Pasen hebben we via de levensmiddelenhandel en de discounters goede hoeveelheden kunnen verkopen. Na de feestdagen zien we - niet in de laatste plaats…

Verdachten langer vast in onderzoek naar verkoop schadelijke kruidenpotjes

De NVWA-IOD (Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de NVWA) heeft in de afgelopen twee weken in totaal 5 verdachten aangehouden op verdenking van het willens en wetens verhandelen van schadelijke potjes met kruiden en specerijen. Zij zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter commissaris in Zwolle en in…

"Erg mooi om al onze producten bij elkaar te zien in één ruimte"

Boerderijwinkeltje van Het Blauwe Huis geopend

Tholen – Bij Het Blauwe Huis Kruiden hebben ze een druk Paasweekend achter de rug. Niet alleen ging de plantverkoop 2021 van start, ze openden tevens een boerderijwinkeltje. In een oud stookhokje zijn vanaf nu alle producten van Het Blauwe Huis te koop. Het afrekenen kan bij de kwekerij. 'Een lang…

Potkruiden telen met acht man sterk

Met acht man sterk teelt de familie Buijsman potkruiden. Dat is nog eens een écht familiebedrijf, vond culinair expert Alain Caron gisteravond. Hij ging voor het tv-programma BinnensteBuiten op bezoek in Andijk en nam spreekwoordelijk zijn pet af voor de duurzame, innovatieve telers. Piet Buijsman nam Alain…


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven