Kruiden

Nicole Kiemle (Gärtnerei Kiemle)

"Afzet buitengewone kruidensoorten door horecasluiting met 60% gedaald"

In de loop der jaren hebben vers gesneden binnenlandse kruiden een vaste plek gekregen in de Duitse gespecialiseerde handel. Peterselie, bieslook en basilicum worden steeds populairder, zowel in de groothandel als in de detailhandel. De huidige lockdown van de horeca heeft echter een merkbaar effect op…

Lokale groenten en kruiden PlantLab bij Picnic

Online supermarkt Picnic start als eerste Nederlandse boodschappen-verkoper een pilot met de verse groenten en kruiden van PlantLab. De groenten worden lokaal geproduceerd zonder pesticiden en met een fractie van het water dat normaal gesproken nodig is. De weg naar de consument is volgens de supermarkt…

Adriana Chelli, Les Herbes du Roussillon:

"Tijdens onzekere deze periode richten we ons opnieuw op de verbetering van het productieproces en de voedselzekerheid"

“Net als voor iedereen is het een hele uitdaging om deze periode door te komen,” zegt Adriana Chelli van Les Herbes du Roussillon. “Natuurlijk hebben we, ondanks het gebrek aan zichtbaarheid,  de kans om toch te werken, net als alle andere spelers binnen de voedingssector." De vraag vanuit klanten die de catering…

"Complete markt is ingestort"

Lockdown beïnvloedt de handel op de groothandelsmarkt in Wenen

Begin deze week werd er in Oostenrijk opnieuw een lockdown ingevoerd. Een hard besluit voor de binnenlandse economie en daarmee ook voor de Oostenrijkse fruitbranche. Voor de aanbieders op de groothandelsmarkt in Wenen Inzersdorf hebben de noodmaatregelen deels desastreuze gevolgen. Want een groot deel…

Eric Léonard, Le Safran de Cotchia:

"Wij telen al 11 jaar saffraan in België"

Halverwege Brussel en Luik, niet ver van de stad Namur (Namen), ligt het enige professionele saffraanteeltbedrijf van België: Le Safran de Cotchia. Het idee om saffraan te telen in België is ontstaan vanuit een dwaze weddenschap tussen Eric Léonard en zijn vrouw, in combinatie met de behoefte om 'terug…

PuraVitaFood brengt Siciliaanse producten naar Amsterdam

PuraVitaFood houdt zich bezig de import van verse, verwerkte producten en biedt daarnaast ook een bezorgservice aan. Dit wordt mogelijk gemaakt door een netwerk van geselecteerde leveranciers. De producten zijn allemaal Italiaans en geteeld met biologische en traditionele technieken. “We importeren…

Ludan Fresh Supplies introduceert Sempreverde-lijn

Italiaanse kruiden in kartonnen verpakking

“Als reactie op de groeiende belangstelling voor kruiden, hebben wij onze Sempreverde-lijn in het leven geroepen. Momenteel hebben we zaailingen van basilicum en peterselie verpakt in een kartonnen doos. De kruiden die onderdeel uitmaken van deze lijn, zijn op biologische wijze geteeld. Door middel van…

Feestelijke verse kruidenmixen gelanceerd

Met het begin van het feestdagenseizoen en Thanksgiving in aantocht is het feestdagenkruidenprogramma van Jacobs Farm del Cabo in volle gang. Als voorbereiding verzendt het bedrijf nu zijn biologische Poultry en Holiday Herb Mixen en hun volledige lijn van verse, biologische, culinaire kruidenpakketten. De…

Gaia Herbs moderniseert Nederlandse activiteiten en verwerft Via Maris

Gaia Herbs breidt bereik in Europa uit door fusie met Duits bedrijf

Gaia Herbs, dat sinds 2017 een dochteronderneming in Nederland heeft, is gefuseerd met Via Maris, één van de grootste kruidenleveranciers in Duitsland. Gaia is al sinds lange tijd een sterke en stabiele leverancier van kruiden aan de Europese markt. Haar Nederlandse tak is vanuit logistiek oogpunt zeer…

Keniaanse kruidentelers hopen op steun van EU-project voor markttoegang

De gepensioneerde onderwijzeres Regina Nderitu is eigenaar van een muntplantage in Kenia. Ze hoopt op een flinke oogst van dit kruid dat ze sinds een jaar verbouwt. Twee jaar…

onderzoek naar zoekopdrachten van consumenten

Door corona zochten meer consumenten naar onder andere gember

Taiwanese wetenschappers onderzochten met Google Trends het verband tussen corona en de online interesse in verschillende aspecten van een gezonde levensstijl. Ze vonden een…

Verse munt mogelijke oorzaak van shigella-uitbraak

Een uitbraak van shigella in Denemarken die meer dan 40 mensen heeft getroffen, werd waarschijnlijk veroorzaakt door geïmporteerde verse munt. In augustus en september kregen…

Angst doet afzet nicheproduct alweer met tachtig procent dalen

Tholen - In de aanloop naar de nieuwe coronapersconferentie vanavond is het aantal bestellingen bij PUURgroenten de afgelopen weken stap voor stap weer ingezakt, de laatste weken zelfs met tachtig procent, ziet teler Han Lammers. Hij wijt het aan de angst die regeert en hoopt dat de 'droge horeca'…

Renée Peeters, Vitacress Real:

"Vitalicious is echt ons merk voor de out-of-home markt"

Tholen - Onlangs introduceerde Vitacress Real een nieuw kruidenmerk voor de foodprofessional: Vitalicious. In dit interview vertelt brand manager Renée Peeters meer over de positionering van het nieuwe merk en de impact van het Coronavirus op de kruidenafzet. "Met Vitalicious beogen we meer waarde uit…

Zuid-Afrikaanse exporteur van groenten specialties opent kantoor in Kenia

Afrex South-Africa heeft zich jarenlang gespecialiseerd in de marketing van niche- en hoogwaardige producten voor de foodservice sector, maar de coronacrisis heeft de situatie…

Kruidenteler neemt middels koeriersdienst eigen consumentenafzet ter hand

De beperkingen van het coronavirus in Nieuw-Zeeland hebben ertoe geleid dat een van de grootste kruidentelers van het land zijn assortiment aan meer consumenten ter…

Smaakvolle gedroogde kruiden uit Sicilië

“Wij zijn erin geslaagd om kruiden te telen die na de oogst en het verpakken hun geur en smaak behouden. Ze smaken, voelen en ruiken alsof ze net zijn geoogst. We maken hierbij gebruik van speciale technologie”, zegt Luciano Internicola (foto) van het merk Aromathica, dat eigendom is van een…

Charles Cavallini, Alpilles Primeurs:

“De vraag naar biologische kruiden is groot”

Alpilles Primeurs, gelegen in Saint Rémy de Provence, is teler van aromatische potplanten. Het bedrijf biedt alleen biologische kruiden aan. “De vraag naar biologische kruiden blijft groeien ten koste van de vraag naar conventionele kruiden. Om het gemakkelijker te maken, hebben we ervoor gekozen om ons hele bedrijf om te bouwen naar biologisch,” legt kwaliteitsmana…

Jesús Gómez, Agromediterránea: "Mensen proberen nu veel meer uit in de keuken"

Vraag naar verse kruiden stijgt door nieuwe consumententrends

Verse kruiden maken een omzetgroei door, niet alleen omdat de consument na het uitbreken van het coronavirus nu minder uit eten gaat en meer thuis kookt, maar ook omdat er steeds meer wordt geëxperimenteerd met recepten uit tal van landen, zo vertelt Jesús Gómez, directeur van het Spaanse…

Smaak en textuur microgroenten bepalend voor acceptatie

 Hoewel er volop onderzoek wordt gedaan naar de voedingswaarde van de verschillende soorten microgroenten zijn het de externe kwaliteit, textuur en smaak die cruciaal zijn voor de acceptatie door consumenten en het succes van microgroenten op de markt.  Wetenschappers van de Landbouwfaculteit van de Universiteit van…

Exclusief kruidenmerk voor de foodprofessional: Vitalicious

Vitacress Real brengt een eigen merk op de markt, genaamd Vitalicious! Het merk is volledig gericht op premium kwaliteit verse kruiden en natuurlijke smaakmakers voor de foodservicemarkt: groothandels, horeca en catering. Het Vitalicious recept: Truly OriginalHet recept van Vitalicious laat zich omschrijven als ‘Truly Original’. “Want dat is waar het voor ons allem…


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven