Gezondheid

In opdracht van Hort Innovation

Wereldwijd systematisch overzicht van de gezondheidsvoordelen van champignons onderzocht

Het consumeren van champignons is o.a. gunstig voor het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de darmgezondheid en een beter immuunsysteem. Hort Innovation gaf…

"Sopropo past goed in de biologische teeltwijze"

Frank de Koning experimenteert met sopropo

Tholen - De een noemt 'm bittergourd, de ander bittermelon, maar de meest bekende naam van de bittere komkommerachtige is sopropo. In Nederland geen veel geteeld product, maar bij Tuinbouwbedrijf Frank de Koning en Biotuinderij Gert van Brakel wordt deze momenteel geoogst en zijn ze onder meer te koop…

Bescheiden bijdrage van btw-tariefdifferentiatie op het voedselpatroon

Gisteren kwam het PBL met een rapport dat het veranderen van het eetpatroon van veel mensen moeilijk is omdat men te maken heeft met ingesleten gedragspatronen van mensen. Dat…

PBL

"Hele keten moet zich inzetten om eetpatroon te veranderen"

Om te zorgen dat consumenten duurzamer en gezonder gaan eten, is het noodzakelijk het eetpatroon te veranderen. Dat lukt alleen als alle partijen in de keten daar hun steentje…

Is een gembershot echt goed voor het immuunsysteem?

Gember gezond omdat het je immuunsysteem een boost geeft? Hoogleraar klinische farmacologie Adam Cohen is er sceptisch over. "Als je je weerstand verhoogt, krijg je een…

Manifest Gezonde Voeding aangeboden aan verkiezingscommissies van politieke partijen

Donderdag 16 juli hebben tientallen organisaties, waaronder Transitie Coalitie Voedsel, TAPP Coalitie, Glastuinbouw Nederland, Natuur en Milieufederaties en Hartpatiënten…

Minder dan de helft van de Noorse jongeren eet dagelijks groenten en fruit

Uit een nieuw onderzoek van de Universiteit van Bergen onder 4700 jongeren in de leeftijden 11, 13 en 15 blijkt dat minder dan de helft van hen dagelijks iets van groenten of…

speciaal voor verwerking

Nieuwe aardappelrassen met lagere acrylamide

Volgens Mary Ellen Camire, hoogleraar Food Science and Human Nutrition aan de universiteit van Maine, Orono (VS), hebben frites gemaakt met de nieuwe aardappelrassen AF4296-3…

Forest Starr & Kim Starr

Zeegroenten zouden een belangrijke nieuwe voedingsbron kunnen worden

Volgens aquacultuurdeskundigen in Florida zouden zeegroenten in de toekomst weleens een smakelijke nieuwe bron van voeding kunnen worden. Deze inheemse planten, die in…

Meerdere corona-uitbraken in AGF-sector in het Spaanse Lleida

De corona-uitbraak in het district Segrià in de Spaanse provincie Lleida is nauw verbonden met de AGF-sector in de streek. Twaalf van de twintig uitbraken in de regio werden gedetecteerd in AGF-bedrijven en 28% van de ziekenhuisopnames met coronavirus in Lleida zijn van werknemers in de fruitsector, zo…

Met Better Juice tot 80% minder suiker in sinaasappelsap

De foodTech-startup Better Juice heeft besloten om haar suikerreductietechnologie op te schalen met de installatie van een semi-industriële pilot plant, die ook beschikbaar…

Geschikt voor diabetici

Indiase teler ontwikkelt mango met lager suikergehalte

Er is goed nieuws voor diabetici. Kongara Ramesh, een fruitteler uit het Indiase dorp Tarluwada, heeft een nieuw mangoras met een laag suikergehalte ontwikkeld. "Het totale gehalte aan oplosbare suikers (TSS) van dit ras bedraagt slechts 16 tegenover 20 tot 25 in traditionele mangorassen. Ondanks het…

Queensland's Natural Evolution brengt Guthealth+ op de markt

Hoe AGF wordt omgezet in een supplement voor een gezonde darmflora

Het Australische Natural Evolution brengt een nieuw product op de markt, Guthealth+ genaamd, een symbiotische mix van prebiotica en probiotica, die de gezondheid van de darmen…

Xantomato: een tomaat die degeneratieve oogziekten afremt

Een team van Israëlische wetenschappers heeft een nieuwe tomatensoort ontwikkeld die kan helpen bij het bestrijden van degeneratieve oogziekten, zo meldt de Hebreeuwse…

RedStar trakteert zorgpersoneel op tomaatjes

De medische zorgverleners van Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, Reinier de Graaf in Delft en Haga in Den Haag zijn gisteren getrakteerd op duizenden tomaatjes in een feestelijke verpakking. De artsen en verplegend personeel kregen er van RedStar receptkaarten bij er om een lekkere en gezonde maaltijd mee…

Spaanse onderzoekers ontwikkelen broccoli met een groter kankerwerend potentieel

Een groep onderzoekers van het Spaanse Centrum voor Bodemkunde en Toegepaste Biologie van Segura (Cebas-CSIC), onder leiding van Micaela Carvajal, is bezig aan een project met…

Willem Lageweg, Transitiecoalitie Voedsel

"Fiscale prikkels noodzakelijk om Nederlanders gezonder en vitaler te maken"

Stevige prijsprikkels zijn noodzakelijk om de bevolking vitaler en weerbaarder te maken. Daarmee kan gezonde voeding goedkoper worden gemaakt terwijl sterk bewerkt en…

Manifest voor een lager btw-tarief op groenten en fruit

GroentenFruit Huis pleit samen met de coalitie Gezonde Boodschappen voor een lager btw-tarief op groenten en fruit. Een gezonde leefstijl heeft grote meerwaarde voor de…

Green Deal start Online Dialoog Voeding in de zorg

Green Deal Duurzame Zorg initieert een Online Dialoog ‘Duurzame en gezonde voeding in de Zorg’. Tot en met augustus kunnen deelnemers inzichten delen over het duurzamer en…

"Laat de chef-kok in uzelf ontwaken tijdens het grill-seizoen"

In de afgelopen drie maanden zijn consumenten wereldwijd gedwongen om hun leven te heroverwegen. Omdat mensen meer thuis koken, zijn ze op zoek naar grotere menu- en receptenkeuzes. "Dit dwingt mensen om creatiever te worden in de keuken. Consumenten willen ook dat verse groenten en fruit in hun…

Jumbo maakt digitale voedingscoach topsporters beschikbaar voor klanten

Na het succesvolle resultaat van Jumbo Foodcoach in de topsport, maakt Jumbo Supermarkten de persoonlijke voedingscoach in de vorm van een app beschikbaar voor klanten die fanatiek wielrennen. Jumbo Foodcoach geeft een persoonlijk en professioneel voedingsplan om beter te kunnen presteren tijdens trainingen…

Lagere ziektelast van hart- en vaatziekten door het eten van meer groenten en fruit

De ziektelast van hart- en vaatziekten (HVZ) wordt lager als mensen meer groenten en fruit eten. Dit blijkt uit een Japanse studie die deze maand gepubliceerd werd in het…

Bert Graafsma, PwC:

"Een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe kijk op voedsel"

'Door de coronapandemie is ons leven in één klap tot stilstand gekomen. Scholen gingen dicht, thuiswerken werd het nieuwe normaal en ook het ‘even naar de supermarkt’ kreeg een nieuwe dimensie. Deze crisis is een mooi moment om stil te staan bij onze leef- en eetgewoonten’, vindt Bert Graafsma, industry…

Verse druiven in alle kleuren zijn een natuurlijke bron van deze stoffen

Nieuw onderzoek associeert hogere inname flavonolen met lager risico op Alzheimer dementie

Een nieuw onderzoek dat onlangs in het blad Neurology werd gepubliceerd, heeft uitgewezen dat een hogere inname van flavonoïden in verband kan worden gebracht met een 48%…

Jason Stitt

Hoe spinazie de haargroei kan stimuleren

Spinazie is een van de meest populaire groene bladgroenten. De groente bevat essentiële vitaminen en antioxidanten zoals vitamine A, B1, K, C, E. Het bevat ook omega-3…

Ten minste 200 Dole-werknemers positief getest op Corona

Minstens 200 werknemers van een groenteverwerkingsfaciliteit in het westen van Ohio zijn positief getest op het coronavirus, laat de gouverneur van Ohio afgelopen woensdag…

Supplement op basis van avocado ter ondersteuning van een gezonde stofwisseling

SP Nutraceuticals heeft de introductie van Metavo aangekondigd, een natuurlijk voedingssupplement dat avocatine B (AvoB) bevat. AvoB,  een krachtige bioactieve stof die van nature…

Nieuwe snacks van zachtfruit met noten

Om nog beter in te kunnen spelen op de snackbehoeften van consumenten presenteert Naturipe Snacks nieuwe verpakkingen en producten tijdens de virtuele vakbeurs United Fresh Live! De lijn snackproducten gaat Boost Bentos heten en bestaat uit moderne verpakkingen met voedzame ingrediënten. Het merk…

Narongsak Chamchoy

Online meloenplukevenement verbindt telers en consumenten in heel Japan

Nu veel mensen zoveel mogelijk thuisblijven vanwege de Covid-19-pandemie werd er op 7 juni in Japan een online meloenplukevenement gehouden.  Het evenement werd georganiseerd door…

Onderzoek HelloFresh

"Nederlanders vinden het overbodig om voldoende groenten te eten"

Drie op de vier Nederlanders eet dagelijks zo’n 90 gram te weinig groente. Dit blijkt uit een recent onderzoek van HelloFresh, ‘s werelds grootste bezorgdienst in verse maaltijdboxen. Hoewel groenten van belang zijn om je gezond te voelen, geeft 21,8 procent van de respondenten aan ‘niet meer groente…

Britten verruilen vlees voor paddenstoelen

In de aanloop naar de Landelijke Barbecue Week in het VK wijst nieuw onderzoek uit dat Britten hun vlees steeds vaker verruilen voor paddenstoelen. Het lijkt erop dat paddenstoelen steeds meer aanhangers voor zich winnen en het aantal Britten dat deze voedzame groente kocht, groeide in april met meer dan…

Export van Peruaanse gember op stoom door corona

Door zijn gezondheidsvoordelen wordt gember sinds het begin van de coronacrisis wereldwijd aanzienlijk meer geconsumeerd. Tussen januari en april 2020 is de export van…

Tien dagattracties gaan werk maken van gezonder voedingsaanbod

Tien dagattracties waaronder pretparken, dierentuinen en musea hebben de Ambitie van Gezond Uit ondertekend. Met het initiatief Gezond Uit werkt JOGG samen met dagattracties…

Channel 7 News

Kidsverpakking appelen nu ook in karton

Het vervangen van plastic verpakkingen door recyclebare kartonnen dozen voor kinderappelen is een van de duurzame veranderingen die Woolworths deze week heeft aangekondigd. De supermarktgigant zei dat de reactie van consumenten op de verpakkingen voor kinderbananen, -appelen en -peren 'Fresh Food Kids'…

Corona en BMI: Britse deskundigen pleiten voor gezondheidsrevolutie

Deskundigen hebben woensdag in de Britse krant The Guardian een pleidooi gehouden voor meer behandelingen voor gewichtsverlies en hulp bij een gezonde levensstijl. Uit studies…

Enquête wijst uit dat EU-consument best duurzamer wil eten maar de hogere prijs is nog een spelbreker

Hoeveel aandacht besteedt u aan de impact van uw voedingskeuzes op het milieu? Bent u bereid om te bezuinigen op rood vlees? Doet de overheid genoeg om duurzame voeding te…

RIVM

Bijna helft jongeren krijgt te weinig vitamine A binnen

Bijna de helft van de jongens en meisjes van 14 tot 17 jaar krijgt te weinig vitamine A binnen. Dat blijkt uit de laatste Voedselconsumptiepeiling van het RIVM (Rijksinstituut…

Belasting op vlees en subsidies voor groenten en fruit levert miljarden winst op

Een prijsverhoging van 15 of 30 procent en een subsidie voor groenten en fruit van 10 procent levert miljarden aan winst op voor de Nederlandse maatschappij over een…

Eat2Move start 3e fase: meer innovatiesamenwerkingen in voeding en sport

Eat2Move, het samenwerkingsverband voor innovatie in sport, voeding en gezondheid, start met fase 3. In deze fase zet Eat2Move nieuwe onderzoeksactiviteiten uit en worden nog meer vernieuwende nationale en internationale samenwerkingsprojecten opgezet. In de periode 2020-2022 werken de partners binnen…

5 jaar NutriProfiel

Voedingsadvies op basis van vitaminen

NutriProfiel viert vandaag haar vijfjarig bestaan. NutriProfiel is een voedingsadvies op basis van de waarden van vitamines B6, B12, D en foliumzuur in het bloed en een…


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven