Nationaal Actieplan Groenten en Fruit stopt na vijf jaar; geen financiering voor voortzetting

Na vijf jaar komt er op 1 januari 2022 een eind aan het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). NAGF bouwde een netwerk om een gezonder en duurzamer voedselpatroon te…

2de editie Week van Snoep Goed begin 2022

In de week van 17 t/m 23 januari 2022 vindt de 2e editie van Week van Snoep Goed plaats. Een initiatief waarin Nederlanders worden uitgedaagd om een week lang ongezonde…

Lycopeen in tomaat onderzocht: makkelijker meten en meer over inhoud rassen weten

Onderzoeken laten zien dat lycopeen, een stofje in tomaat, mogelijk het risico op welvaartziekten zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten verkleint. Om een duidelijker…

nominatie voor Gouden Windei

"Groentesnoepjes Nicolette van Dam misleidend"

Het klinkt te mooi om waar te zijn, en dat is het ook. Nicolette van Dam kwam met groentesnoepjes: een nieuwe vondst voor kinderen om, in haar eigen woorden, 'de groente op…

Innovaties in duurzame en gezonde keuken bekroond

Rob Baan Persoon van het Jaar We’re Smart Future Awards 2021

De periode van 'de lijstjes' is weer aangebroken. De We're Smart Word jury bekroont elk jaar bedrijven die zich uitzonderlijk inzetten voor gezonde en duurzame voeding en projecten. Drie Nederlandse en een Belgisch initiatief vielen in de prijzen, waaronder Rob Baan van Koppert Cress die uitgeroepen werd…

LifeSoup: verse ingrediënten in glazen pot

LifeSoup van het Italiaanse Agroama is het nieuwe concept van verse soep dat is voortgekomen uit een R&D-project van het bedrijf. De soep is aantrekkelijk om te zien en lekker om te eten. In de afgelopen drie jaar zijn er met LifeSoup prijzen en erkenningen binnengesleept vanwege het duurzame karakter en…

Belgische consument wordt gevoeliger voor duurzame voeding

Marktonderzoeksbureau Why5 Research onderzocht in opdracht van Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, hoe Belgische consumenten kijken naar duurzame voeding en wat ze verwachten van voedingsbedrijven. Prijs en kwaliteit blijken nog steeds ons aankoopgedrag te domineren, maar 40% van de…

Bofrost marktonderzoek laat zien:

Duitsland: Nog steeds veel vraag naar diepgevroren producten

De coronapandemie heeft bij veel mensen tot merkbare veranderingen geleid, die onze maatschappij op de lange termijn zullen beïnvloeden. Een actuele online enquête van het Duitse bedrijf Bofrost* marktonderzoek laat zien: 72,7 procent van de ondervraagde klanten heeft zijn inkoopgewoontes sinds het begin…

VdK, vzbv en Greenpeace

Ook Duitse initiatieven voor btw-verlaging groenten en fruit

De Duitse sociale vereniging VdK, de 'Verbraucherzentrale Bundesverband' (vzbv) en Greenpeace verzoeken de coalitiepartners van de komende Bondsregering om de btw op groenten…

GroentenFruit Huis streeft naar hogere consumptie groente en fruit op scholen

In navolging van onder andere het project 'methodiekontwikkeling milieu-footprint tuinbouwproducten (hortiFootprint) is ook het project 'Groente en fruit op school,…

Jibb

Super Sociaal supermarkt

Super Sociaal stimuleert gezonde leefstijl met Fitcoins voor gratis groente en fruit

Op woensdag 17 november vindt de feestelijke aftrap van de unieke samenwerking plaats en kunnen klanten van Super Sociaal (supermarkt voor minima) door te wandelen en te fietsen sparen voor digitale munten, Fitcoins. De Fitcoins kunnen zij inleveren voor gratis gezonde producten bij de supermarkt. Het project…

Sarah2 | Dreamstime.com

Hoe worteltjes ervoor kunnen zorgen dat je druiven koopt in plaats van koekjes

Wetenschappers van de Universiteit Maastricht (UM) hebben voor het eerst aangetoond dat het zogenoemde afleidingseffect - ook wel het decoy effect genoemd - niet alleen werkt…

Experts over gezond en duurzaam eten in de toekomst

"We gaan ontbijten met groenten en de supermarkt gaat gezond voor ons koken"

Tijdens de Dutch Food Day op 14 oktober jl. (nationale groente- en fruitdag), ging BASF’s groentezadenbedrijf op de Brightlands Campus Greenport Venlo aan tafel om samen met drie experts te praten over 'Gezond en duurzaam eten in de toekomst'. De uitkomst: we gaan ontbijten met groenten en de supermarkt…

80% van het aanbod en promoties in supermarkten past niet in Schijf van Vijf

Het meeste voedselaanbod en promoties in supermarkten en horeca-ketens vallen niet in de Schijf van Vijf en stimuleren geen gezonde voedselkeuzes. Onafhankelijke monitoring…

Kinderburgemeesters op bezoek bij Gerrit van Gelder

De Kinderburgemeesters van Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk bezochten onlangs het nieuwe pand van Van Gelder Groente & Fruit, waar zij van alles leerden over duurzame teelt en vegetarisch eten. 

Onderzoek Deloitte:

'Consument let meer op gezonde en duurzame voeding"

Deloitte heeft een consumentenonderzoek laten uitvoeren naar het belang dat consumenten hechten aan gezondheid en duurzaamheid bij het boodschappen doen. Het onderzoek vond…

ProFri vestigt aandacht op 'Frietmanifest'

Directeur Stannie Driessen van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving neemt maandag 1 november het 'Frietmanifest' in ontvangst. Hierin staat dat cafetaria's, snackbars en frituurzaken niet de oorzaak zijn van de gezondheidsachterstand in Nederland. Met dit manifest wil de vereniging van…

Albert Heijn heeft nieuwe app: FoodFirst Leefstijlcoach

Albert Heijn zet een volgende stap met FoodFirst. Met de FoodFirst Leefstijlcoach app wil het bedrijf klanten op een positieve manier helpen om beter te eten, meer te bewegen, goed te ontspannen en lekkerder te slapen. FoodFirst Leefstijlcoach is gratis en biedt advies, inspiratie, talloze relevante…

Janine Luten, GroentenFruit Huis

"Breed draagvlak om iets positiefs door te geven"

Zaterdag 16 oktober jl. was het Wereldvoedseldag. Op deze dag kwam er een eind aan een reeks van activiteiten in het kader van de campagne 'Geef kleur Door'. De aftrap vond plaats op Wereld Gezondheidsdag, 7 april jl. Een mooi initiatief van Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) en Food Cabinet om…

Laatste week voor scholen om in te schrijven voor Oog voor Lekkers

Al zeker 1.204 Vlaamse scholen, goed voor 252.000 leerlingen uit het basisonderwijs, nemen dit schooljaar deel aan de actie Oog voor Lekkers. Ze krijgen wekelijks een portie fruit, groenten en/of melk op school. 31 oktober 2021 is de laatste dag voor scholen om in te tekenen voor 10 of 20 weken Oog voor…

Welke groente levert de meeste gezondheidsvoordelen op in verhouding tot de prijs?

Professor José Luis Guil van het departement voedseltechnologie van de Universiteit van Almería heeft tijdens een rondetafelgesprek over het thema "Duurzame tuinbouw en gezond…

Feyenoord Rotterdam

Hoogvliet en Fruitmasters geven gastlessen gezonde voeding tijdens Herfstschool

Supermarkt Hoogvliet is deze herfst voor het eerst samenwerkingspartner en supplier van de Herfstschool van Feyenoord. De Herfstschool laat kinderen tussen de 9 en 13 jaar uit Rotterdam tijdens de herfstvakantie op een speelse en leerzame manier kennismaken met bewegen en gezonde voeding.  Op vrijdag 22 oktober verzorgde…

Leden GroentenFruit Huis deden actief mee met Nationale Groente- en Fruitdag 2021

Social media kleurden groenten en fruit op donderdag 14 oktober jl. tijdens de Nationale Groente- en Fruitdag, een initiatief van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit. Het thema was: snack met groenten en fruit, de middagdip eruit met de 'Ga voor Kleur Break'. Naast veel aandacht op social media,…

Rapport ING

Corona veroorzaakte 4 verschuivingen in de houding van de consument tegenover AGF

De coronapandemie heeft geleid tot vier verschuivingen in het consumentengedrag in Europa die de AGF-sector blijven beïnvloeden. Er worden meer online aankopen van AGF-producten vastgesteld, maar dat betekent nog niet meteen dat de verschuiving naar een gezonder consumptiepatroon ook in de toekomst zal…

Aftermovie Nationale Groente & Fruitdag 2021

De Nationale Groente- en Fruitdag vorige week was een groot succes meldt organisator NAGF. "Met bijna 140 partners hebben we Nederlanders geïnspireerd hun middagdip eruit te snacken met groenten en fruit." Verslag online meeting middagdipDe Nationale Groente- en Fruitdag 2021 trapten we af met een online…

Nederland scoort slechtst, Kroatië best in groenteconsumptie

Plaatjes zeggen soms meer dan woorden. Hierbij een overzicht van de groenteconsumptie in Europa. Nederland kleurt behoorlijk lichtgroen, consumeert een schamele 58 kilo per huishouden per jaar en is daarmee het slechtst scorende land in Europa. Kroatië is koploper. Daar eet een huishouden gemiddeld 302…

"Stimuleer kinderen om groenten te eten met je bedrijfsverhaal"

Studio Groot zoekt samenwerking op met de AGF-sector

Met het verhaal dat verteld wordt in het prentenboek ‘Bram en de Toverspiegel’ probeert de Westlandse kleuterleerkracht Jennifer Aalbrecht om zo veel mogelijk kinderen uit te leggen waarom het belangrijk is om groenten en fruit te eten. Om dat nog krachtiger weg te zetten nodigt ze de AGF-sector uit om…

Overeenkomsten brengen op maat gemaakte voeding tegen aandoeningen dichterbij

Medicinale kracht van voeding lijkt op werking van geneesmiddelen

Voedingsstoffen kunnen een verrassend vergelijkbare werking hebben als geneesmiddelen. Dat concluderen farmacologen van de Universiteit Utrecht nadat ze ruim tweehonderd…

Videoserie en webinar Voedingscentrum helpen ouders bij aanleren gezonde eetgewoonten kinderen

Kinderen al vroeg gezonde eetgewoonten aanleren, helpt bij de ontwikkeling van een gezond eetpatroon. Om ouders hierbij te helpen heeft het Voedingscentrum een 4-delige videoserie ‘Gezonde opvoeding 4-12 jaar’ gemaakt. De video’s geven ouders praktische tips voor meer rust, minder strijd en gezondere…

Passende én lekkere voeding in zorg- en ziekenhuizen?

Naar aanleiding van de VTM uitzending ‘Ze zeggen dat’ over ziekenhuismaaltijden vestigen een aantal voedingswetenschappers de aandacht op interessante trajecten binnen een…

Online educatief pakket ‘Wat komt er op je bord’ nu ook voor de 2de graad

Anderhalf jaar na de lancering van www.watkomteropjebord.be werd het pakket in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) uitgebreid met educatief materiaal voor de 2de graad lager onderwijs. Zowel leerlingen van de 2de als de 3de graad kunnen nu op een creatieve en…

Facebook

Prentenboek, Lespakket, speurtocht, doeboek

Kleuterjuf maakt kinderboek over belang van groenten en fruit

Een zelfverzonnen verhaaltje voor haar zoon stimuleerde Jennifer Allbrecht om de groente- en fruitconsumptie van veel meer kinderen een boost te geven. Het werd een prentenboek met daarbij een compleet lespakket voor scholen. Twee pilotscholen in het Westland zijn met het pakket aan de slag gegaan en er…

Grote steden willen snacks uit straatbeeld, frietbakkers boos om ban

In 2030 moet het dieet voor Amsterdammers voor de helft uit plantaardige voeding bestaan. De gemeente gaat daarom de komende jaren in meerdere wijken ongezonde voeding weren.…

"Omdenken nodig om ondervoeding in de wereld te voorkomen"

Miljoenen mensen in Azië en Afrika kampen niet zozeer met een gebrek aan voedsel, maar met te weinig gezond voedsel. Dat komt vooral doordat groenten en fruit duurder en…

Op Coronatest.nl meteen besmetting doorgeven via CoronaMelder

Vanaf vandaag kan iedereen die de eigen positieve testuitslag op de website Coronatest.nl inziet, meteen anderen waarschuwen via de CoronaMelder-app. Direct na het bekijken…

Nederlanders willen minder snoepen, maar zien weinig gezond aanbod

Onderzoeksbureau Flycatcher heeft in opdracht van het Voedingscentrum een enquête gehouden over snacken en snoepen. De vragen zijn beantwoord door 1.500 Nederlanders van 18…

Ernest van de Voort, directeur Marketing & Concepts bij foodservicebedrijf Albron

"In 2025 willen we 250.000 gasten per dag gezonder en duurzamer laten eten"

"Gezond en duurzaam eten moet voor iedereen bereikbaar zijn", zegt Ernest van de Voort, directeur Marketing & Concepts bij foodservicebedrijf Albron in een interview met…

Nationale Groente- en Fruitdag: een dag vol initiatieven

"Snack je middagdip eruit met groenten en fruit"

Neem een Ga Voor Kleur Break en snack je middagdip eruit met groenten en fruit! Dat is het thema van de tweede editie van de Nationale Groente- en Fruitdag die vandaag, 14 oktober, plaatsvindt. Deze dag is in het leven geroepen door het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) om Nederlanders te…

Limburgs ziekenhuis innoveert met integraal leefstijlprogramma voor preventieve hartrevalidatie

Het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen is begin oktober gestart met het 'gezonde leefstijlprogramma' Greenhabit Cardio. Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) was…

Ruim 200 scholen: gezonde kantine normaalste zaak van de wereld

Gisteren trapte het Voedingscentrum samen met vele school-, kantine- en GGD-medewerkers het gezonde schooljaar af. Met zijn allen hebben we uitgesproken dat een Gezonde Schoolkantine de normaalste zaak van de wereld is. En dat we ons daar hard voor blijven maken, want school is dé plek is om jongeren te…

Dreamstime.com

Foodtrend: Meer groenten en fruit

Groenten en fruit vormen de basis van een gezond voedingspatroon, maar we eten nog niet genoeg groenten en fruit. Juist nu heeft het zin mensen te stimuleren meer groenten en…

Daling van 13,7% van het globale indexcijfer van de afzetprijzen van de landbouwproducten

Het globale indexcijfer van de afzetprijzen van de landbouwproducten is tussen juli en augustus 2021 met 13,7% gedaald. Deze ontwikkeling is voornamelijk toe te schrijven aan de daling van de afzetprijsindex voor plantaardige landbouwproducten (-46,5%). In augustus werd de index van de hakvruchten…

Wereldwijde consensus over bedrijfsdefinitie gepersonaliseerde voeding

Vandaag brengt Foodvalley NL, samen met 53 stakeholders, van industrie tot academische wereld en van start-ups tot corporates, een position paper uit over gepersonaliseerde voeding. Aanleiding hiervoor waren Foodvalley interviews onder meer dan 100 stakeholders waaruit bleek dat er grote behoefte is aan…

CEO Marit van Egmond wil met Albert Heijn beweging naar beter eten versnellen

"Met elkaar kunnen we – figuurlijk – onze wereld mooier eten." Dat schrijft CEO Marit van Egmond (op foto) van Albert Heijn in het boek Samen op weg naar beter eten, dat…

Chiquita

Chiquita promoot bewustwording borstkanker via limited-edition roze stickers

Omdat oktober de maand van de bewustwording van borstkanker is, geeft Chiquita zijn iconische blauwe sticker een roze make-over die past bij de Pink Ribbon. Voor het vierde jaar op rij zal Chiquita, in samenwerking met de American Cancer Society, wereldwijd 200 miljoen bananen voorzien van een…

Westfalia bundelt krachten met Veg Power om de Britse groenteconsumptie te verhogen

Power kondigde vandaag aan dat haar eerste ledenprogramma voor de sector dit kwartaal opnieuw is uitgebreid met de Westfalia Fruit Group, leverancier van avocado's en een reeks verse groenten en fruit aan de Br…

Meer groenten en fruit eten beter voor geestelijke gezondheid van kinderen

Volgens nieuw onderzoek van de University of East Anglia Health and Social Care Partners vertonen kinderen met een eetpatroon dat vol zit met groenten en fruit een beter…

Nudges stimuleren online shoppers om meer groenten (+7%) en fruit (+6%) te kopen

Tholen - Nudges om de aankoop van groenten en fruit te stimuleren leidden tot een stijging van in volume van verkocht groenten met maar liefst 7% en die van fruit met 6%. Dat blijkt uit onderzoek van het Ga voor Kleur Lab bij online shoppers van Hoogvliet supermarkten.  Samenvatting van de resultaten, bron…

"Kinderen moeten beter worden beschermd tegen reclame voor ongezond eten"

De Europese Commissie moet met wetgeving komen om kinderen te beschermen tegen reclame voor ongezonde voeding. Daarvoor pleiten Europese consumentenorganisaties, waaronder de…

Turkse onderzoeker beweert dat spinazie wondgenezing kan versnellen

Dr. Serkan Dikici van de afdeling Biotechnologie van het Izmir Instituut voor Technologie (IZTECH) heeft een onderzoek uitgevoerd dat lijkt aan te geven dat…

Europees parlement wil 0% btw op gezonde voeding

Het Europees Parlement geeft lidstaten ruimte om de btw op gezonde voeding omlaag te gooien en die op minder gezonde producten juist wat hoger bij te stellen, meldt…

Dreamstime

Onderzoekers claimen coronavaccinatie via tomaat

Volgens Kamera One zijn onderzoekers in Oezbekistan erin geslaagd een eetbaar vaccin te ontwikkelen, dat zij in tomaten verwerken. Dit tomatenvaccin zou logistiek en qua…

Schijf van Vijf te gedateerd, Schijf For Life het alternatief?

Een groep diëtisten heeft maandag de Schijf for Life gelanceerd. De Schijf van Vijf van het Voedingscentrum is volgens hen achterhaald en niet milieuvriendelijk. De nieuwe…

Onderzoek Universiteit Kent: Groenten en fruit maken je gelukkig

Dat er een verband is tussen je levensstijl en je algemeen welzijn is oud nieuws, maar nieuwe bevindingen in het vakblad Journal of happiness studies tonen aan dat er een…

Bonnysa lanceert guacamole met spirulina

Marktgegevens tonen aan dat de consument mede door corona een nieuwe weg heeft ingeslagen bij de aankoop van voedingsmiddelen. De nadruk ligt nu veelal op 100% verse en natuurlijke producten en ook de smaak speelt een essentiële rol in de keuze van de consument. Deze trend vormde voor het Spaanse Bonnysa…

NAGF en Food Cabinet vragen aandacht voor gezonde voedselomgeving

Opening van 's werelds eerste eetbare bushalte in Breda

Als je door een gemiddelde winkelstraat in Nederland loopt, word je overal geconfronteerd met ongezond eten. Supermarkten, tv-commercials en reclameborden moedigen ons aan om vooral te zoet, te zout en te vet te eten. Niet vreemd dus dat de gemiddelde Nederlander niet aan zijn aanbevolen dagelijkse…

Vegan produceert hogere kwantiteit scheetjes

Een klein, maar wetenschappelijk onderzoek onder 20 mannen van 18-38 jaar wijst uit dat het eten van veel plantaardig voedsel zorgt voor een hogere gasproductie. Dat komt…

Henri Schockman (Levarht) over spannend slotstuk Hollands kasgroentenseizoen:

"Goede prijzen tomaten, paprikamarkt in elkaar gezakt, vlak seizoen komkommers"

Tholen - Zorgde vorig jaar begin augustus het warme weer voor een ontwrichte aanvoer van de Hollandse kasgroenten, dit jaar kenmerken de zomermaanden voor een vrij vlakke, stabiele zomer. Dat levert voor de verschillende kasgroenten wel een totaal verschillend beeld op, constateert commercieel manager…

Stichting richt zich tot groentensector

"De moestuin is een krachtig wapen tegen honger op aarde"

Tholen - Normaal haalt Stichting Corazon met hun fruitbomenactie veel geld op. Dat geld wordt gebruikt om de voedselzekerheid in Tanzania te vergroten: aan gezinnen worden groentenzaden uitgedeeld en trainingen gegeven over het telen van groenten. Dit jaar echter zijn alle fruitbomen al uitverkocht.…

Organisaties slaan handen ineen: ‘Elk kind een schooltuin!’

Leerkracht wil graag schooltuinieren, maar heeft amper mogelijkheid

Veel basisschoolleraren zouden graag met hun klas in de moestuin aan de slag gaan, maar hebben hiertoe geen mogelijkheid. Dat blijkt uit het Onderzoek Schooltuinen, dat is uitgevoerd door DUO Onderwijsonderzoek in opdracht van Alliantie Schooltuinen.  Momenteel heeft slechts één op de vijf leerkrachten met…

Johns Hopkins Medicine:

"Natuurlijke verbinding in kruiden en (zacht)fruit kan de ziekte van Parkinson voorkomen en behandelen"

Onderzoekers van Johns Hopkins Medicine beweren meer bewijs te hebben gevonden dat de verbinding bekend als farnesol, die van nature voorkomt in kruiden, bessen en ander…

Nederlandse adviesraad: "Maak groenten en fruit goedkoper"

Voer heffingen in op toegevoegde suiker en zout en op rood vlees, maar maak groenten en fruit goedkoper. Dat is één van de aanbevelingen in een deze week verschenen rapport…

Onderzoekers beweren dat bepaalde groenten en fruit astma kunnen helpen voorkomen

Een onderzoeker van Redbank Plains, Queensland (VS), heeft ontdekt dat bepaalde gekleurde groenten en fruit astma kunnen voorkomen. Binnenkort zal de studie worden getest op…

Brits saladebedrijf wil groei vergroten met voedingsdeskundige

Het merk Steve’s Leaves voor gesneden salade gebruikt een ervaren voedingsdeskundige om de voordelen van waterkers te promoten, in een nieuwe campagne die gericht is op de jonge consument. “Deze nieuwe campagne met Ed Tooley richt zich op mensen onder 45, die geïnteresseerd zijn in fitness, sport en…

'Eiwitboeren' geloven al in eiwit uit plant, nu de rest nog

Halen we straks onze eiwitten uit knoflookresten, schimmels en witte kool? Als het aan ondernemers en deskundigen ligt wel, zo vertellen zij bij Nieuwsuur. Plantaardige…

Hoogleraar Koen Joosten beschermheer van goede voeding voor ziek én gezond kind

"Idealiter gaat het gezin de spreekkamer uit met een recept voor een gezond gerecht"

Geef ernstig zieke kinderen die op de intensive care zijn opgenomen zo min mogelijk bijvoeding gedurende de eerste fase van hun opname. Wat zouten, vitamines en suiker volstaan. Ze geven het zieke kinderlijf de gelegenheid zich te herstellen van de eerste acute fase van een ernstige ziekte. Het is één…

Staatssecretaris: "Eindheffing over gratis gezonde bedrijfslunch is geen strafheffing"

De gratis gezonde bedrijfslunch die Koppert Cress aan haar personeel aanbiedt, mag niet. Dat heeft de rechter deze zomer geoordeeld. De rechter noemt het 'verkapt loon'.  De zaak, die…

Michaël ​Wilde: "Gezondheid is veel meer dan alleen onze gezondheid"

De 'maar-is biologisch-nou-ook-gezonder' vraag

Na de welbekende 'maar-biologisch-kan-de-wereld-toch-niet-voeden' vraag krijg ik ook regelmatig de 'maar-is-biologisch-nou-ook-gezonder' vraag. De reden waarom de discussie nog in alle hevigheid wordt gevoerd is omdat 'wij' het niet altijd eens zijn over hoe wij gezondheid exact moeten definiëren en wat…

Duizend Nederlanders ontvangen een kratje vol kleur

Deze week verspreidt de organisatie van de 'Geef kleur door' campagne 1.000 kratjes vol kleur en gezondheid door heel Nederland. De ontvangers worden in het zonnetje gezet door familie, vrienden of collega's met een kratje vol verse groenten en fruit. Of het nu een stimulans is voor een gezonde…


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven