Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Coega Fruit Terminal in Oost-Kaap

Nieuw Zuid-Afrikaans pakstation, koelhuis en containerdepot

Aan het einde van het eerste seizoen hebben KHOLD en Lona Group officieel hun Coega Fruit Terminal geopend in de Coega Special Economic Zone buiten Port Elizabeth, Zuid-Afrika.

Kees van Welie, directeur van KHOLD, zegt dat de Coega Fruit Terminal een wereldprimeur is vanwege de reikwijdte van de integratie: het brengt een pakstation, een koelhuis en een containerdepot onder één dak samen, waardoor het alle belangrijke fruitexportmarkten kan bedienen.

Zuid-Afrika's eerste grootstedelijke citruspakstation
"Het unieke en geïntegreerde karakter van de Coega Fruit Terminal zorgt voor aanzienlijke kostenbesparingen, waardoor de concurrentiekracht van het Zuid-Afrikaanse fruit dat vanuit de Oost-Kaap wordt geëxporteerd, wordt vergroot. Ten eerste wordt het fruit, zodra het in kartons is verpakt, onmiddellijk overgebracht naar het aangrenzende koelhuis. De kwaliteit van het fruit wordt behouden door het continu in een temperatuurgecontroleerde omgeving op te slaan."

Het pakhuis – het eerste citruspakhuis in een grootstedelijk gebied in Zuid-Afrika – wordt beheerd door Lona Fresh, het zusterbedrijf van KHOLD, dat zowel voor de export als voor de lokale retail verpakt.

"Een tweede voordeel is dat met een containerdepot ter plaatse de exporteur de lege container niet meer hoeft op te halen bij een extern containerdepot, met kosten- en tijdbesparing tot gevolg", benadrukt hij. Deze stap veroorzaakt immers vaak onnodige vertragingen en draagt bij aan verkeersopstoppingen.

Een citruspakhuis, koelopslag en containerdepot onder één dak (foto aangeleverd door KHOLD)

Het containerdepot van de Coega Fruit Terminal biedt het volledige dienstenpakket, waaronder containeronderhoud en -reparatie, overslag, opslag en plug-in van reefers, en bedient alle grote scheepvaartlijnen.

De mogelijkheid voor klanten om koelcontainers aan te sluiten maakt het exportproces soepeler, vooral tijdens piekperioden, merkt hij op.

"Doordat we koelcontainers in het koelhuis kunnen laden en klaarzetten voordat ze in de haven worden toegelaten, kunnen we onze klanten meer capaciteit bieden, verbeteren we de stroom containerbewegingen en verminderen we de wachttijd voor vrachtwagens die ons terrein binnenkomen en verlaten."

De eerste fase van het Coega Fruit Terminal project beslaat een oppervlakte van 9 hectare, met de mogelijkheid om in een tweede fase uit te breiden naar 12 hectare.

Volgens de Citrus Growers Association of Southern Africa (CGA) is de Oost-Kaap de snelst groeiende citrusregio in Zuid-Afrika, waaraan de Coega Fruit Terminal de broodnodige capaciteit zal leveren.

Voor meer informatie:
Kees van Welie
KHOLD
Tel: +27 83 7986413 (Zuid-Afrika)
kees@khold.co
https://www.khold.co/

Publicatiedatum: