Horeca / catering

Jaap Sloof, culinair adviseur De Kweker:

“Veel kansen voor AGF-traiteurs”

Versoepelingen van de coronaregels bieden horeca-ondernemers deze zomer meer ruimte om te ondernemen maar het blijft moeilijk, zeker in Amsterdam, ziet Jaap Sloof, culinair adviseur bij horecagroothandel De Kweker. Culinair adviseur Jaap Sloof verzorgt regelmatig workshops en proeverijen “Ten eerste blijven we met die 1,5 m…

Waitrose ziet omzet vega-barbecueproducten flink groeien

Waitrose heeft in de aanloop naar de zomermaanden een stijging in omzet van 80% gezien voor vegetarische en veganistische producten voor op de barbecue. De Britse supermarktketen verwacht deze zomer meer vleesvrije barbecueproducten dan ooit af te zetten. Het aantal zoekopdrachten aan de hand van de…

Bidfood lanceert ChapChap: een platform voor en van de horeca zonder winstoogmerk

In september lanceert online groothandel Bidfood ChapChap een platform voor en van de horeca om toekomstige gasten te bereiken. Het platform helpt ondernemers om op een…

KHN start kort geding tegen Nederlandse staat voor versoepelen maatregelen horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is een kort geding gestart tegen de Staat der Nederlanden. KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de…

Mark Urban, Johann Köster GmbH & Co. KG:

"Coronavirus heeft de ontwikkeling van de convenience-tak iets afgeremd"

Convenience wordt een steeds belangrijker onderdeel van de Duitse handel. Dat geldt niet alleen voor de levensmiddelenhandel, maar ook voor groothandelaren, die in toenemende mate verwerkte producten in hun assortiment opnemen om hun klanten een breder assortiment uit één hand aan te kunnen bieden.…

Too Good To Go: 'Iedereen wint met antiverspillingsapp'

Zo'n vijftig boeren en telers uit het hele land sloten zich de afgelopen maanden aan bij antiverspillingsplatform Too Good To Go. Om te voorkomen dat overschotten moeten…

Kwart van de banen Sodexo Nederland verdwijnt

Bij Sodexo Nederland verdwijnen 800 van de 3000 banen. Het merendeel van de ontslagen valt bij het cateringsbedrijf waar harde klappen zijn gevallen door het coronavirus. Veel…

Cresco:

"De doos van Cressida biedt een assortiment dat aanzet tot proeven, proberen, vieren en versieren"

"Ramen, deuren en grenzen gaan stap voor stap open, we richten onze blik weer op de toekomst. Voorzichtig, maar met vertrouwen en vooral met zoveel zin", zo melden Martin, Rita en Mitch Prins van Cresco. "Wij hopen dat dit voor u ook zo is, dat er hoop en vertrouwen in de toekomst mag zijn. En een…

ProFri

Corona kost frituurspeciaalzaken 182 miljoen euro omzet

De coronacrisis heeft de frituurspeciaalzaken van Nederland tot en met juni ongeveer 182 miljoen euro aan omzet gekost ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar. Tijdens de…

Vraag naar shiitake paddenstoelen groeit nu lockdowns worden opgeheven

Nu de restaurants en bars in Europa weer opengaan, wordt verwacht dat de vraag naar shiitake paddenstoelen weer naar het gebruikelijke niveau zal stijgen. Over het geheel genomen nemen de volumes toe en is er een verschuiving zichtbaar naarmate de consument weer overgaat van houdbaarheidsartikelen naar…

La Place sluit kwart van de filialen

Restaurantketen La Place krijgt een enorme knauw door de coronacrisis en sluit bijna een kwart van de honderd filialen. Daarmee verkeren 480 mensen in onzekerheid. Deze…

Niels van den Berg, Rungis

“Ik verwacht dat restaurants gaan afzien van de zomerstop”

Tholen – Waar kiezen de chef-koks straks voor? Die vraagt stelde Niels van den Berg van Rungis zich toen het bekend werd dat restaurants de deuren weer mochten openen. “Kiezen ze straks voor eenvoud in de keuken of pakken ze juist groots uit met bijzondere producten? Het lijkt er nu op dat de chefs gaan…

ING:

Horeca stevent af op omzetdaling van 30 tot 40% in 2020

De omzet in de horeca gaat in 2020 vanwege de coronacrisis door een ongekend diep dal en zal naar verwachting met 30 tot 40% krimpen. Het dieptepunt voor de sector lag in april. In die maand zagen hotels het aantal gasten met 95% dalen en werd er bij restaurants en cafés 70% minder gepind. Meer en meer…

Rob Baan, Koppert Cress:

"Als de restaurants weer opengaan, ben ik zo weer back on track"

Door de sluiting van horeca werd Koppert Cress hard geraakt door de coronacrisis. Inmiddels is de omzet weer terug op 50%, hoewel dat nog niet genoeg is, vertelt eigenaar Rob Baan in een interview met Dick Veerman van Foodlog. "Als ik driekwart van mijn omzet kan halen, kan ik overleven." Door de crisis was…

Michael Marx (FFD) over de huidige markt voor verse gemaksproducten

"Het belangrijkste is dat er weer buitenshuis wordt gegeten"

De coronacrisis heeft de horeca tussen maart en mei bijna lamgelegd. In de loop van de heropening van de horeca komt dit segment en dus ook de productie van verse gemaksproducten, langzaam maar zeker weer op gang. Voor Michael Marx, operations manager bij het Duitse Frisch Fruchtig Delp (FFD) en…

Herstel financiële positie prioriteit bij Sligro Food Group

De afzetmarkten van Sligro Food Group zijn hard geraakt door de maatregelen in Nederland en België genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het bedrijf is…

Herman Peppelenbos, lector Groene Gezondheid van HAS Hogeschool

"De tijd is rijp voor een nieuwe marktbenadering"

De tijd is rijp voor een nieuwe marktbenadering, stelt Herman Peppelenbos, lector Groene Gezondheid van HAS Hogeschool. Cateraars van grote instellingen zouden na de…

Sjaak Smeding over genomen maatregelen:

"Komende twaalf maanden voorzie ik nog geen volledig herstel in de foodservice"

Tholen - Als AGF-leverancier voor de foodservice en foodretail zorgden de afgekondigde Corona-maatregelen bij Smeding medio maart voor de nodige uitdagingen. "Gelukkig is 1…

Herbafrost lanceert nieuwe 250-gram-zip-zak voor foodservice

"Dat is wat wij verstaan onder Healthy Convenience"

Kruiden winnen zienderogen terrein in de Europese AGF-handel en daarbuiten. Het gezonde groen brengt afwisseling in het menu en laat de horeca en consument met nieuwe smaken kennismaken. Als duurzame en IFS-gecertificeerde kruidenproducent is er HerbaFrost veel aan gelegen passende verpakkingen voor het…

ABN AMRO:

"Coronacrisis geeft impuls aan maaltijdboxen"

De verkoop van maaltijdboxen schoot tijdens de coronacrisis hard omhoog, zo meldt nieuwszender CNBC. Volgens marktonderzoeker Nielsen zijn de uitgaven aan maaltijdboxen in de Verenigde Staten tot en met half mei verdubbeld. Beurskoersen van Amerikaanse verkopers van maaltijdboxen zoals Blue Apron hadden…

Rungis

Primeur: Moai Caviar, verse zeedruifjes uit Nederland

Moai Caviar staat bekend als ‘Umibudo’, het Japanse woord voor ‘Sea Grapes’ of ‘Green Caviar’. Deze groene zeedruif heeft een opvallend uiterlijk dat doet denken aan besjes of druiven. Het eten van groene zeedruiven is een unieke ervaring door hun ‘popperige’ structuur. De balletjes breken gemakkelijk op…

Jan-Willem Grievink, FSIN

"Blijf op de supermarkten letten"

De 1e helft van 2020 is (bijna) voorbij. Jan-Willem Grievink, directeur van het Food Service Institute Nederland maakt in zijn blog een tussenbalans op. "Voor zover we nu…

Analyse ING

Twee tot drie keer zoveel faillissementen verwacht in 2021 door coronacrisis

Door de coronacrisis kan het aantal faillissementen in 2021 verdubbelen of zelfs verdrievoudigen ten opzichte van 2019 berekende ING. De bank verwacht voor 2021 dat 1,5% tot 2,5% van de bedrijven bankroet gaat, wat neerkomt op 6.500 tot 10.000 faillissementen. In 2019 ging 0,8% van de bedrijven failliet.…

"Laat de chef-kok in uzelf ontwaken tijdens het grill-seizoen"

In de afgelopen drie maanden zijn consumenten wereldwijd gedwongen om hun leven te heroverwegen. Omdat mensen meer thuis koken, zijn ze op zoek naar grotere menu- en receptenkeuzes. "Dit dwingt mensen om creatiever te worden in de keuken. Consumenten willen ook dat verse groenten en fruit in hun…

Richard de Jong, Den Hertog Versleverancier

“Vooral vraag naar groenten en avocado's voor de snelle hap”

Tholen – De lockdown wordt langzaamaan afgebouwd in Nederland maar het loopt nog altijd geen storm bij de horecagroothandelaren. “Pas als de anderhalve maatregel eruit is, kunnen we pas echt weer gaan verkopen,” vertelt Richard de Jong van Den Hertog Versleverancier uit Amstelveen. “Op de terrassen gaat…

Duitse horecaleveranciers over de sluiting en heropening

"Beetje bij beetje wordt de situatie meer ontspannen"

In de loop van maart was de lockdown voor de horeca in alle Duitse deelstaten een feit. Iets meer dan een week geleden hebben de meeste Duitse restauranthouders hun deuren weer geopend. Hoe kijken de leveranciers aan de horeca terug op de afgelopen maanden? En wat verwachten ze over de nabije toekomst?…

Thuiswerken en digitaal vergaderen heeft blijvende invloed

Blijvende krimp verwacht van 30% voor bedrijfsrestaurants

Voor cateraars van bedrijfsrestaurant ziet de toekomst er somber uit meldt het Financieel Dagblad. Door aanhoudende oproepen om thuis te werken, is er nog nauwelijks…

Willem Kea, Greenfresh:

"We gaan alleen nog maar concurreren op kwaliteit, niet meer op prijs"

Tholen - Van oudsher heeft kruidenspecialist Greenfresh uit Rijnsburg een sterke focus op de teelt in Oostelijk-Afrika met Kenia als grootste land van herkomst, aangevuld met Tanzania en Uganda. De beperkte luchtvrachtcapaciteit maakte de afgelopen periode niet eenvoudig, met forse prijsstijgingen als…

Samuel M Beebe, Ecotrust, 2008

Zoutminnende, eetbare zeegroenten zouden weleens net zo'n rage als boerenkool kunnen worden

Onderzoekers van het Harbor Branch Oceanographic Institute van de universiteit van Florida deden onlangs tien weken lang onderzoek naar de optimale groeiomstandigheden van…

Geurten, Buurtjes en Dick Schaap reageren

Zorgt openstelling horeca al voor opleving bij AGF-horecagroothandels?

Tholen - Op 1 juni ging de horeca weer gedeeltelijk open na een lockdown van tweeënhalve maand. We vroegen aan AGF-horecagroothandelaren Dominique Geurten uit Margraten, Donny Swart uit Amsterdam en Dick Schaap uit Purmerend of er al sprake is van een opleving en of het zonnetje weer gloort na de zware…

Miljardenovername voor Just Eat Takeaway

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway is rond met zijn Amerikaanse branchegenoot Grubhub. De twee bedrijven gaan fuseren tot de grootste maaltijdbezorger ter wereld, buiten…


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven