Horeca / catering

Wegens succes eerder gesloten

Ook lange files voor mega-aardbeien drive-in Gelredome

Tholen - "Wegens het overweldigende succes zijn we helaas genoodzaakt eerder te sluiten", meldde het Gelredome gisteravond twee uur voor de officiële sluitingstijd. Vijf dagen lang is het stadion/theater omgetoverd tot een AardbeienDome: een aardbeien drive-in gecombineerd met een licht en geluidsshow.…

Ondernemersvertrouwen in Q2 gedaald

Omzet horeca daalde in eerste kwartaal met 14%

De horeca is één van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14% af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor…

Het Vitamientje wederom bestolen

Tholen - Begin april was het raak in de loods van Het Vitamientje, waar geld, terminals, IPads en telefoons werden ontvreemd en de dieven een ravage achterlieten. Gisteren was het wederom raak, deze keer namen dieven de gloednieuwe bus mee. Het 'kanonnenharde team' van AGF-horecaleverancier Het Vitamientje vecht zich door de huidige…

Gelredome voor 5 dagen lang omgetoverd tot grootste aardbeien drive-in van Nederland

Tholen – Drive-in’s en drive-thru’s zijn sinds de corona-uitbraak populaire verkoopkanalen geworden. GelreDome doet daar vanaf vandaag nog een schepje bovenop en maakt voor 5 dagen lang ‘de grootste aardbeiendrive-in van Nederland’ van het stadion.  Er zijn ‘pure’ aardbeien te koop maar ook met een extra upgrade…

Julien Dame, Flexivers

Anderhalve meter groenten en fruit voor burgemeester Breda

Tholen – Toen werd besloten dat de horeca op 1 juni zijn deuren weer beperkt mocht openen voor het publiek, bedacht burgemeester Paul Depla van Breda, ‘waarom niet eerst een proefdag in onze gemeente?’ Het idee werd door de overheid echter tot zijn spijt afgeschoten. Toch heeft de burgervader volgens…

Vooral horeca doet beroep op tegemoetkoming schade coronavirus

Aan 60 procent van de horecabedrijven met minder dan 250 werkzame personen was op 15 mei 2020 een uitkering toegekend vanuit de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS). Van alle midden- en kleinbedrijven in de bedrijfstakken die in aanmerking kwamen voor TOGS had 26 procent…

Gerrit van Gelder over impact Corona-crisis:

"Van het ene uiterste naar het andere"

De wereldwijde coronacrisis houdt ook bedrijven op Dutch Fresh Port flink in de greep. Van Gelder groente & fruit, gevestigd op Dutch Fresh Port, levert met 350 medewerkers dagelijks verse groenten en fruit voornamelijk aan de horeca. Het bedrijf werd op zondag 15 maart totaal verrast door het besluit…

Horeca mag op 1 juni om 12.00 weer open

De horeca mag op 1 juni om 12.00 uur de deuren weer openen. Dat advies van het Veiligheidsberaad wordt vandaag door het kabinet overgenomen, melden bronnen aan RTL Nieuws.…

Italiaanse exporteurs zien nieuwe marktkansen ondanks Corona

"Het Duitse binnenlandse toerisme zou voor ons een zakelijk voordeel kunnen zijn"

Noord-Italië was de bron van het virus aan het begin van de Corona-crisis. "De uitzonderlijke situatie had ook een aanzienlijke impact op de agromarkten en de export van groenten en fruit," zegt Alex Weitgruber (foto rechts), directeur van Vetter in Bolzano, die terugblikt op de afgelopen maanden. "De…

Tasjes van De Tuinbouw vinden gretig aftrek bij particulieren

“We weten nu weer waarom we met particuliere verkoop zijn gestopt”

Tholen – De AGF-handel wordt vaak binnen de familie doorgegeven. Zo ook bij De Tuinbouw dat al 75 jaar bestaat. Net als veel detaillisten ging De Tuinbouw steeds meer horeca en instellingen beleveren. 15 jaar geleden besloten ze de winkel te sluiten en zich puur op horeca te richten, totdat het…

Extra aanbod gezond en vers eten voor Brabantse ziekenhuizen

Medewerkers en bezoekers van Brabantse ziekenhuizen en zorginstellingen krijgen de gelegenheid om de gehele dag door een verse en lekkere maaltijd te nuttigen. De provincie Noord-Brabant en arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir ondersteunen de plaatsing van twaalf Healthy Fridges, gezonde koelkasten…

Voor twee van de drie 'verspillingsrestaurants' valt het doek

De deuren van Instock Den Haag en Instock Utrecht waar de chefs gerechten maken van afgekeurde groenten en fruit blijven, ook als de corona-regels worden versoepeld, gesloten. De initiatiefnemers achter het concept laten weten dat heropening niet haalbaar is. Een van de Instock-chefs, foto Instock "De…

Ahmed Bouklata (Kräuter Express) over de marktsituatie bij kruiden

"De horeca heeft nog een lange weg voor zich"

De kruidenmarkt heeft de directe gevolgen van de coronacrisis slechts in beperkte mate gevoeld. De voorzorgsmaatregelen en afstandsregels zullen de afzet van pot- en tuinkruiden in de horeca desondanks ook na de crisis in bepaalde mate beïnvloeden, zegt Ahmed Bouklata, gespecialiseerde aanbieder op de…

De teelt van speciale gewassen in tijden van corona:

"Vraag naar Beierse rabarber en snijbieten neemt gestaag toe"

Lokale seizoensgroenten – bijvoorbeeld sla uit de vollegrond, rammenas en koolrabi – zijn in deze tijd van het jaar traditioneel zeer populair in het Zuid-Duitse Knoblauchsland. Juist tijdens de actuele crisistijd worden de seizoensproducten uit lokale teelt goed ontvangen door de consumenten. Hetzelfde…

Groentenboerinnetjes verbinden kas en stad met elkaar

Het is wat anders dan op de kermis staan, maar een brug slaan tussen de kassen in het Westland en consumenten in Rotterdam geeft twee Rotterdamse meiden ook voldoening. Als 'Groentenboerinnetjes' halen ze groenten, o.a. in 's-Gravenzande op om het bij klanten in Rotterdam te bezorgen.

Koppert Cress deelt tips voor horeca op 'De Poel' van Ideeën Platform

Koppert Cress organiseert en participeert wereldwijd in diverse events en bijeenkomsten waar innovatie, creativiteit en duurzaamheid centraal staan. "In de huidige situatie…

Enthousiaste reacties op corona-startup Zo van het land vers op tafel

Tholen - In tijden van coronacrisis weten ondernemers zich aan te passen. Zo kan het zijn dat een bedrijfsmakelaar samen met een eventcateraar tegenwoordig bij lokale telers langsgaat om producten te halen, vervolgens verwerkt tot een lekkere maaltijd en deze aan het einde van de dag bij consumenten…

Yoram Vooijs, Rungis

"De meest leerzame periode van mijn leven"

We zijn ruim zeven weken verder na de abrupte sluiting van de Nederlandse Horeca en de vraaguitval in aanzienlijke delen van de AGF-keten. Wat is de huidige situatie en hoe ziet de toekomst eruit? De bloggers van Rungis stelden deze vragen aan Yoram Vooijs, Operationeel directeur van Rungis. Onderstaand…

Franse Culina Hortus is 's werelds beste groentenrestaurant 2020

"Een vegetarisch restaurant in het hart van de meest bourgondische stad van Frankrijk is niet vanzelfsprekend. Maar ook in dit culinaire Mekka groeit de aandacht voor groenten en zijn ze in goede handen van Adrien Zedda, een nog jonge twintiger die zich al mag meten met de beste groentechefs ter wereld.…

"We hopen samen met onze belangrijkste klant een oplossing te vinden"

Horecaleveranciers in Zürich vrezen voor hun bestaan

In de regio Zürich worden hoogwaardige versproducten voor de regionale horeca normaal gesproken het hele jaar door behandeld, waar nodig verwerkt en vervolgens verhandeld op de plaatselijke groothandelsmarkt. Tientallen regionale telers, handelaars en fabrikanten leven van de bevoorrading van de horeca,…

Coronaproof dineren: bij dit restaurant zit je binnenkort in je privé-kas

De anderhalvemeterregel weerhoudt veel horeca-ondernemers ervan om hun deuren vanaf 20 mei weer te openen. Kunst- en cultuurinstelling Mediamatic gaat testen met veilige ‘quarantainekassen’ waarin gasten kunnen dineren. Foto: Mediamatic Willem Velthoven, oprichter en directeur van Mediamatic, vertelt zich…

corona-updates

EU komt met marktondersteunende maatregelen voor landbouwproducten, sluiting Horeca hakt er nu flink in bij sommige leveranciers

De Europese Unie vergadert vandaag over een herstelfonds voor de economie. Een fonds waar duizenden miljarden euro's in gestopt zouden moeten worden en door sommigen dan ook worden vergeleken met het Marshallplan van na de Tweede Wereldoorlog. Het gaat dus vooral over geld de komende dagen. Zo zijn er…

Deense groentengroothandel verkoopt nu groenten- en fruitboxen aan particulieren

Bij Byens Grønttorv uit het Deense Erritsø op Jutland hebben ze een manier gevonden om de coronacrisis in hun voordeel te gebruiken. Van het ene op het andere moment zagen eigenaars Lars Lodahl en Johnny Andreasen de omzet van het bedrijf halveren en moesten ze snel iets bedenken. Nu hebben ze hun…

Restaurant met robot-chef

Het restaurant in de onderstaande video heeft wel een hele bijzondere chef-kok, namelijk een robot-chef. Via een scherm kun je een bestelling doorgeven en de robot maakt het klaar. Slim!

Horeca dicht – Noorse kruidenteler moet 27.000 potten kruiden weggooien

Voor de kas van het Noorse teeltbedrijf Snarum Gartneri ligt een berg met tienduizenden kruiden. Normaal gesproken worden de kruiden gebruikt in de maaltijdbereiding, maar dat…

In 2019 bestelde 35% van de Nederlanders wel eens online maaltijden

Van de Nederlanders van 12 jaar of ouder heeft 58% in 2019 wel eens gebruik gemaakt van online platforms om goederen of diensten te bestellen of uit te wisselen. Het vaakst bestelden mensen maaltijden. In 2019 heeft 35% van de Nederlanders via een digitaal platform zoals Thuisbezorgd of Deliveroo…

Aantal horecavestigingen in Nederland nam in 10 jaar met 38% toe

Zeeland was begin 2020 de provincie met de meeste horecavestigingen per duizend inwoners. Noord-Holland was de provincie met in absolute zin de meeste horeca en met de grootste toename van het aantal vestigingen vergeleken met 2010. Op 1 januari 2020 had Nederland 68,7 duizend horecavestigingen, het…

Roy Peters, Sous Fresh:

"Alternatieve afzet buiten foodservice heeft voor nu onze focus"

Tholen - Als leverancier van de Duitstalige foodservice viel de Corona-crisis het Venlose bedrijf Sous Fresh rauw op het dak. "Wij leveren weliswaar niet direct aan horeca, maar wel aan hun leveranciers. Veel van onze klanten focussen zich voor 100% op de horeca, variërend van bedrijfskantines, scholen,…

Dutch Cuisine steekt Niven Kunz hart onder de riem

Restaurant Niven in Rijswijk failliet verklaard

Restaurant Niven in Rijswijk, van chef-kok Niven Kunz, is deze week failliet verklaard. De zaak met één Michelinster was al dicht vanwege de coronamaatregelen, maar heeft nu…

Michel Lukassen, Lukassen AGF: "Thuisconsumptie geeft groentenafzet een boost"

"Horeca stilgevallen, maar markten en groenteboeren verkopen goed"

Tholen - De horeca vormt al jaren de grootste tak in de klantenkring van Lukassen AGF uit Nieuwegein. "Nu de horeca zo goed als stil ligt, merken we dat goed in de afzet. Tegelijkertijd draaien de supermarkten, marktjongens, speciaalzaken en instellingen nog goed door. Eigenlijk verkopen we nu best veel…

Aspergetelers en horeca slaan handen ineen om seizoen en omzet te redden

​De gesloten deuren van horeca in Nederland betekent niet alleen een aderlating voor horeca-ondernemers, maar ook voor aspergetelers in Nederland. Het aspergeseizoen van 2020…

Eerste 100 procent Corona proof gezinsuitje in Breda

Drie uur file voor Aardbeien Drive In, 90.000 extra omzet via maaltijdboxen van overschotten

Tholen - Afgelopen zondag 29 maart opende het eerste 100 procent Corona proof gezinsuitje in Breda. Een Drive-Tru waarbij je gerechten kunt oppikken bij diverse foodtrucks. Om files te voorkomen, moeten de gasten van dit restaurant eerst een tijdslot reserveren. Wanneer er geen plek meer is in het…

Gert Koekoek (GroenteProductie Flevoland) over 20-jarig jubileum als zelfstandig ondernemer:

"Van groenteman tot groentesnijder en horecaleverancier"

Tholen - De bedoeling was dat Gert Koekoek woensdag 1 april uitgebreid zijn 20-jarig jubileum als zelfstandig ondernemer zou vieren met klanten en relaties."Van veel vaste klanten kregen we de de opmerking dat het een goede 1 april grap was. Dat typeert ons bedrijf wel. We hebben veel persoonlijk…

FOG-IN-PLACE-technologie van JBT en Aurratech

Groeiende interesse van de AGF-sector in desinfectie via verneveling

Dankzij de alliantie met Aurratech lanceert JBT wereldwijd een innovatieve techniek voor oppervlakte- en omgevingsdesinfectie. Aurratech heeft de FOG-IN-PLACE (FIP)-technologie ontwikkeld, een baanbrekend desinfectiesysteem dat 100% contact met oppervlakken en de omgeving garandeert. Daar heeft het slechts…

genoeg verse AGF voor 1 gezin voor 1 week

Samenwerkende grossiers in VS leveren dozen verse AGF

Nu veel restaurants gesloten zijn en iedereen extra voorzichtig is, leveren de grossiers van PRO*ACT dozen met verse AGF in Amerikaanse steden en dorpen dankzij samenwerking met foodservicebedrijven, onlineshops en AGF-kramen. Consumenten die grote groepen mensen liever vermijden, kunnen de voorverpakte…

Francis Zonneveld Piek, Rungis

"Saamhorigheid geeft kracht om door te knokken"

We zijn ruim twee weken verder na de abrupte sluiting van de Nederlandse Horeca. Waar staan we nu en hoe nu verder? Rungis legde deze vraag voor aan commercieel directeur Francis Zonneveld Piek en schreef dit persoonlijke gesprek met haar neer in hun blog. Francis Zonneveld Piek Waar maak je je de meeste…

Loek Smets (P. Smets): "Veilige werkomgeving voor personeel belangrijker dan dat beetje omzet"

"Verkooploods al ruim een week afgesloten voor klanten"

Tholen - Hoewel de loodsverkoop altijd een belangrijk onderdeel vormt voor groothandel P. Smets uit Geleen, besloot het bedrijf een week geleden al om de loods volledig af te sluiten voor haar klanten. "We hebben vanaf woensdagavond 18 maart een interne lockdown afgekondigd. Alleen het personeel komt nog…

Fable nu al op het menu van 50 restaurants

Paddenstoelen, een smaakvol alternatief voor vlees

Fable Food Company is een Australische start-up die zich specialiseert in het creëren van smaakvolle vleesalternatieven op basis van paddenstoelen. Ze zijn pas drie maanden bezig, maar boeken al veel succes. Michael Fox, zelf vegetariër en directeur van Fable Food Company, vertelt over het plantaardige…

Engelse Naylor Farms gaat kool aan honderden Kentucky Fried Chicken en Pizza Hut restaurants in Maleisië en Singapore leveren

De koolsoorten van Naylor Farms zijn zeer gewild en dat geldt ook voor het assortiment koolsla. De teelt en de verwerking vinden plaats op het land van het 111 jaar oude familiebedrijf in Spalding, Lincolnshire, een bedrijf dat nu meer dan 28,5 miljoen euro omzet en tot 200 mensen in dienst heeft,…

Tv-programma wil met inspiratie, informatie en interactie de sector helpen

Hallo HORECA, wat doe jij? vandaag live uitgezonden vanuit Cressperience in Monster

Vanaf vrijdagavond 20 maart mobiliseert de hospitality branche alle krachten met het tv-programma ‘Hallo HORECA, wat doe jij?’. De marathonuitzending wordt live uitgezonden…

Boodschapjes.com stelt bezorgplatform kostenloos ter beschikking aan gedupeerde ondernemers

Boodschapjes.com, een online platform voor lokale winkeliers die boodschappen bezorgen, stelt haar platform kostenloos ter beschikking aan gedupeerde ondernemers ten gevolge van het coronavirus.  Normaliter maken lokale supermarkten en speciaalzaken die on-demand kunnen bezorgen gebruik van het boodschappenplatform. Het…

Haagse horecagroothandel start grootschalige particuliere verkoop

De Mannen van Verhoek gooien het roer om

Tholen - Toen de horecazaken zondagavond sloten, besloten de Mannen van Verhoek uit Den Haag niet bij de pakken neer te gaan zitten. Snel werd maandag een ommezwaai gemaakt naar grootschalige particuliere verkoop. En met succes. "We waren vanaf 7 uur open, maar de mensen staan om half 7 in de rij. Het is…

Rob Baan (Koppert Cress) ziet verkoop 86% dalen:

"Ik zit met tienduizenden dozen kakelverse cressen"

Tholen - "Ik zit met tienduizenden dozen kakelverse cressen", vertelt Rob Baan van Koppert Cress. Zijn bedrijf is met wereldwijde vestigingen volledig op de horeca gericht en…

Gerrit van Gelder:

"De zorgen op korte termijn zijn groot maar we gaan hier met z'n allen uitkomen"

Tholen - Voor Van Gelder groente & fruit zijn de gevolgen van het sluiten van de Nederlandse horeca groot. "Dit is heel heftig. Wij zijn zo gericht op de horeca, dat we met onze grote volumes niet zomaar een alternatief hebben. We verkopen wel wat door aan groentenspeciaalzaken en zelfstandige…

Niels van den Berg, Rungis:

Restaurants en cafés dicht, horecaleverancier kijkt over de crisis heen

Tholen – Zondag besloot het Nederlandse kabinet alle restaurants en cafés in Nederland voor minimaal drie weken te sluiten. De horecagroothandel voor groenten en fruit was…

Groothandelaren Michel van den Berg en Wijnand de Mooij reageren

Compenseren winkels en marktkooplui het verlies van de horecaklanten?

Tholen - Nadat afgelopen vrijdag de Rotterdamse markten al sloten, kwam daar dit weekend de horeca bij. "Dat is in totaal 50% van ons klantenbestand, dus dat merken we wel", vertelt groothandelaar Wijnand de Mooij uit Rotterdam. "Daar tegenover staat dat onze trouwe Turkse, Marokkaanse en Poolse winkels…

Rudolf Sluimer, Flexivers

“De kleine horeca loopt redelijk door maar de grote cateraars cancelen massaal”

Tholen - Deze week werden drastische maatregelen ingevoerd om het Coronavirus in Europa in te dammen. In Nederland zijn evenementen met meer dan 100 man verboden, moet men waar het kan thuiswerken en hogescholen en universiteiten wordt gevraagd online lessen aan te bieden in plaats van colleges. In…

Knokke treft drastische maatregelen om corona-besmetting tegen te gaan

"Door de corona-maatregelen kunnen we onze handel verliezen"

Tholen – De gemeente Knokke-Heist neemt draconische maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Om het virus in te dammen, heeft burgemeester Lippens nu alle evenementen en erediensten verboden tot 30 april. Volgens Lippens zijn drastische maatregelen nodig en sluit hij als het moet zelfs alle…

Jan Vermeiren, Exofi

"Nu de horeca moet sluiten valt 50% van onze verkoop weg"

Tholen – De Nationale Veiligheidsraad in België maakte gisteren bekend drastische maatregelen te treffen tegen het coronavirus. Scholen worden gesloten, maar ook restaurants, zwembaden en sporthallen gaan dicht. Tevens mogen er geen evenementen gehouden worden met meer dan 1.000 personen. De komende…

Fotoreportage: Horecabeurs Goes 2020

Tholen - Workshops, LiveCooking demonstraties en maar liefst 280 exposanten. Met zoveel bedrijven is Horecabeurs Goes 2020 groter dan ooit. Alles op het gebied van horeca, toerisme en recreatie was op de Zeeuwse Horecabeurs te vinden. Klik hier voor de fotoreportage. Tijdens Horecabeurs Goes werd er in…

Albert Heijn breidt in samenwerking met Albron aantal To-Go winkels verder uit

Albert Heijn gaat samen met Horeca- & Cateringbedrijf Albron het aantal to go-winkels verder uitbreiden bij onder andere ziekenhuizen, kantoren en universiteiten. Het doel is…

Van Gelder in de race voor titel beste webwinkel in categorie B2B

Van Gelder groente & fruit is in de race voor een felbegeerde prijs in de verkiezing ‘beste webshop van Nederland’. Het bedrijf uit Ridderkerk behoort na een strenge selectie…


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven