Chef-kok laat zich inspireren door lokaal geteelde mini shiitake

Bijna twintig jaar kweekt Fer Aerts, directeur en eigenaar van Eko Shii take, al biologische shiitake voor afnemers in binnen- en buitenland. In het Brabantse Overloon werken dagelijks twaalf werknemers aan de teelt. Fer Aerts is trots op zijn product en omschrijft het als dagvers, stevig en vlezig.   Chef kok Nicky…

Oplevering voor nieuwbouw StarCuisine komt in zicht

In Bleiswijk wordt een nieuw bedrijfspand voor StarCuisine gebouwd. De nieuwbouw zorgt voor een flinke duurzaamheids- en vernieuwingsslag bij het bedrijf en verbetert de logistieke bereikbaarheid. Het pand, dat wordt gebouwd door Aan de Stegge Twello, wordt nog voor het eind van 2021 opgeleverd. StarCuisine…

Ludwig Schenk over de handel in convenienceproducten

"Snelle stijging van de vraag in tijden van een gebrek aan arbeidskrachten"

De coronaproblematiek en de daarmee verbonden sluiting van de horeca en noodmaatregelen hebben een enorme uitwerking op de buitenshuisconsumptie gehad. Dit is ook merkbaar bij de verkoop van panklare groenten-, fruit- en aardappelproducten. "Ook wij hebben tijdens de lockdown onder sterke omzetverliezen…

Delhaize lanceert warme keuken in supermarkt

Vanaf vandaag kunnen de klanten van Delhaizesupermarkt Roodebeek warme en koude gerechten kopen in de eerste warme keuken van Delhaize in samenwerking met Tastyoo. De nieuwe, warme keuken bevindt zich aan de ingang van de winkel zodat klanten hun warme en verse maaltijden zoals pizza, bereide…

jury We're smart Future Awards:

"Groentesaus VOL5 is uitstekende vleesvervanger in bouillon"

VOL5 'Jus de Vegetable' is afgelopen zondag in de prijzen gevallen tijdens de We’re Smart Future Awards op de Horeca Expo in Gent. De veganistische ‘jus de veau’ van Food Things! werd uitgeroepen tot ‘product van het jaar’. Plantaardig alternatief voor vleesbouillonVOL5 'Jus de Vegetable' (Vegetarisch Onwijs…

Innovaties in duurzame en gezonde keuken bekroond

Rob Baan Persoon van het Jaar We’re Smart Future Awards 2021

De periode van 'de lijstjes' is weer aangebroken. De We're Smart Word jury bekroont elk jaar bedrijven die zich uitzonderlijk inzetten voor gezonde en duurzame voeding en projecten. Drie Nederlandse en een Belgisch initiatief vielen in de prijzen, waaronder Rob Baan van Koppert Cress die uitgeroepen werd…

Rijk worden met knolselderij: Karma Kebab trekt investering van 1 miljoen euro aan

Start-up Karma Kebab heeft een investering van 1 miljoen euro aangetrokken van het impact investeringsfonds Phase2.earth. Hiermee wil het Amsterdamse bedrijf, dat plantaardige…

'Samenwerking tussen horeca en supermarkt kan ook kansen bieden'

Merken die bekend zijn uit de horeca staan soms ook in het schap bij de lokale supermarkten. Volgens analisten van de Rabobank, is de ontwikkeling niet nieuw, maar komt het wel steeds meer voor. Vooral internationaal is er sprake van een echte trend. En gaat het ook verder dan alleen het aanbieden van…

PostNL neemt belang in online foodmarktplaats VersTrade

De online foodmarktplaats VersTrade verbindt foodprofessionals aan grote en kleine fabrikanten van levensmiddelen en dranken. PostNL stapt in als minderheidsaandeelhouder om verdere groei te realiseren. Door deze samenwerking kan VersTrade nog meer aanbieders toevoegen aan hun platform. De oprichters van…

Berlijnse restaurants met vertical farm

De Kas in Amsterdam (eten temidden van glastuinbouw) gold rond 2000 als één van de eerste farm-to-forkrestaurants. Een paar jaar later al lieten zelfs restaurantformules als Vapiano, La Place en Subway zich in met de indoor kweek van eigen kruiden in potten, bloembakken en kleine verticale kweekvitrines.…

Hamza Yücel:

"Mijn klanten kunnen nu van vrijwel alle soorten fruit een versbereide sap of smoothie krijgen"

Voor veel mensen is het drinken van een vers sapje de manier om snel en gemakkelijk gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. Door de vraag hebben de groentezaken van de familie Yücel het aanbod behoorlijk uitgebreid. "Mijn klanten kunnen nu van vrijwel alle soorten fruit een vers bereide sap of…

Antwerpse telers organiseren eerste smaakbeurs voor horeca

Een lokaal aanbod groenten, fruit, zuivel, vlees en nog veel meer dat speciaal afgestemd is op de behoeften van de Antwerpse horeca? Daar willen de boeren van A-ploeg en PAKT zich voor inzetten. Horecaondernemers, verwerkers en cateraars, worden uitgenodigd op de allereerste Antwerpse Smaakbeurs. Zij…

Week van gezonde voeding, smaak en duurzaamheid

Fotoreportage Inspiratieweek Van Gelder Groenten en Fruit

Tholen - Als je je opening op één dag organiseert, spreek je net niemand, dachten ze bij Van Gelder Groenten en Fruit. Reden voor de 'oer-Hollandse en hypermoderne AGF-leverancier' om een complete inspiratieweek te organiseren. Tal van leveranciers gaven acte de présence en bovendien is er een uitgebreid…

omzet nog fors lager dan voor corona

Herstel voor Sligro in derde kwartaal

De omzet van de Sligro Food Group in het derde kwartaal van 2021 bedroeg 556 miljoen euro. Dat is 1,8% meer dan in de vergelijkbare periode in 2020. Deze toename was volledig…

Horecagroothandelaar Tiziano Marinello uit Zürich

"In 2022 willen we weer op het niveau van 2019 komen"

Tiziano Marinello, horecagroothandelaar van Marinello Picobello uit Zürich, spreekt van prachtige wilde paddenstoelen en heerlijke boleten. Van herfsttrompetten tot aan gele stekelzwammen biedt hij verschillende geïmporteerde paddenstoelen uit Oost-Europa aan. Vijf tot zes jaar geleden waren ook mixen…

Ernest van de Voort, directeur Marketing & Concepts bij foodservicebedrijf Albron

"In 2025 willen we 250.000 gasten per dag gezonder en duurzamer laten eten"

"Gezond en duurzaam eten moet voor iedereen bereikbaar zijn", zegt Ernest van de Voort, directeur Marketing & Concepts bij foodservicebedrijf Albron in een interview met…

Buffetten en Kerstmaaltijden centraal bij Inspirational

Op 25 en 26 oktober is er een Inspirational voor versspecialisten bij Rational. Deze staat in het teken van de komende drukke decembermaand. Buffetten voor de maaltijdspecialistRondom de feestdagen wordt er nogal wat gevierd. Veel bedrijven houden een jaarafsluiting met een buffet. De maaltijdspecialist vervult…

KHN: "Polsbandje werkt, maar coronapasverplichting en sluitingstijd onnodig"

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ontvangt positieve signalen over het werken met polsbandjes om een restaurant of kroeg in te mogen. "Met het gebruik van bandjes hoeven…

Albron neemt de Buurtboer over

Albron heeft de Buurtboer, leverancier van bedrijfslunches, overgenomen van de beide oprichtsters. De Buurtboer werd in 2010 opgericht door Caroline van der Lande en Nikki Wiesman. Het bedrijf richt zich vanuit twee distributiecentra, in Amsterdam en Rotterdam, op het leveren van vers en lokaal geproduceerde bedrijfslunches via…

KFC Japan ziet voorraad frites opraken door transport- en logistieke problemen

Het Japanse KFC heeft de verkoop van zijn frites opgeschort nadat de fastfoodketen zonder aardappelen kwam te zitten. Op sociale media plaatste KFC een bericht dat het de…

Meerderheid Brusselse flitsbezorger verblijft illegaal in België

Een groot deel van de Brusselse maaltijdbezorgers verblijft zonder papieren in België en werken vaak onder erbarmelijke omstandigheden, dat meldt de Nieuwsblad. Velen zijn…

"Eindelijk kunnen we alle chef-koks, klanten, leveranciers en relaties laten zien wat we te bieden hebben op gebied van gezonde voeding, smaak en duurzaamheid"

Van Gelder trekt week uit voor opening nieuwbouw in Ridderkerk

Tholen - Het zat algemeen directeur Gerrit van Gelder van Van Gelder groente en fruit niet lekker. Na jaren van voorbereiding nam het bedrijf vorig jaar een state-of-the art nieuwbouw in Ridderkerk in gebruik, maar van een echte opening was het door de coronapandemie nog niet gekomen. Daar komt nu…

Claus Lermer - Früchte Lermer:

In Duitsland grote vraag naar cressen, wilde kruidensalades en bio-kiemgroenten in de horeca

Convenience producten zijn populairder dan ooit. Juist in de door corona getroffen horeca en hotelbranche ontbreekt het vrijwel overal aan personeel, waardoor er in de keuken…

Florette komt met nieuw type maaltijdsalades

Florette Food Service biedt via het Kit 10-assortiment een nieuw type maaltijdsalade aan: de Sud-Ouest-salade bestaande uit een mix van groene sla, aardappelen, sperziebonen en tomaten, gekonfijte eend en croutons." Het Kit 10-assortiment is ontwikkeld door Florette Food Service en bedoeld voor horecaprofessionals.…

Groentechef Niven Kunz brengt nieuw kookboek uit

Sterrenkok Niven Kunz die ooit startte met de 80/20 verhouding groenten/vlees in gerechten brengt binnenkort een nieuw kookboek uit met complete groentemenu's voor etentjes…

Restaurantketen Exki gestart met maaltijdboxen bezorgservice

Op 5 oktober is de restaurantketen Expi gestart met het bezorgen van maaltijdboxen via een abonnement, meldt Gondola. "We hebben een consumentenstudie gedaan waaruit blijkt…

Maaltijdbezorger Fresheo van start in Vlaanderen

Nu steeds meer mensen terug op kantoor gaan werken, blijft er minder tijd over om zelf te koken. Het goede moment voor maaltijdbezorger Fresheo om een maaltijdservice op te…

Nieuwste ontwikkeling in Marcelissen snijmachines

Introductie van de Slitmaster 85

Slitmaster snijmachines zijn een bekend fenomeen in de productie van verse frites. Vooral in de horeca en grootkeukensector kennen de snijmachines van Marcelissen een lange historie. De afgelopen twee jaar hebben de ingenieurs hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw model Slitmaster: de Slitmaster 85. De 85 verwijst naar…

Fotoreportage: AGF-standhouders op Tavola

Tholen – Van 26 tot 29 september was er weer een editie van de normaalgesproken halfjaarlijkse delicatessenbeurs. Door Covid kon dit een tijd lang niet plaatsvinden en nu was het dan ook als nooit tevoren. Er werd verzocht om tijdens het lopen tussen de stands wel een mondkapje te dragen, maar de sfeer…

Directeur La Place vertrekt na zes jaren dienst

Colruyt opent tweede winkel voor de professionele markt in het zuiden van Brussel

Iets meer dan een jaar na de opening op de site van D'Ieteren Meiser te Schaarbeek opent Colruyt Group een tweede winkel in Drogenbos, op de grens met Anderlecht. Het filiaal heeft een oppervlakte van 1.100 m² en zal een verfijnd assortiment aanbieden, dankzij de interesse in het concept van de…

Koninklijke Horeca Nederland:

"41% horeca geeft aan niet te controleren op coronatoegangsbewijs"

Horecaondernemers hebben er moeite mee dat de gastvrijheidsbranche wordt gebruikt als politiek drukmiddel. Terwijl heel Nederland afscheid neemt van de 1,5 meter samenleving,…

Belgische leverancier maaltijdboxen brengt winkelconcept naar Canadese markt

Foodmaker gaat met de hulp van Walmart zijn formule introduceren in Canada. De CEO, Lieven Vanlommel zegt nog niet de precieze planning te weten. Eerst moeten de Europese…

Veel blije gezichten op eerste horecabeurs

Fotoreportage AGF'ers op Gastvrij Rotterdam

Tholen - Na 20 maanden was de 8e editie van Gastvrij Rotterdam eindelijk weer de eerste grote live beurs die kon plaatsvinden in vier goed gevulde beurshallen van Rotterdam Ahoy. Ruim 300 exposanten en 11.264 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen drie beursdagen Ahoy. Gelet op de actuele situatie in…

McCain Foods Ltd

McCain Foods kondigt nieuw plantaardig merk The Simple Root aan

McCain Foods heeft de introductie aangekondigd van een nieuw plantaardig merk dat dips, spreads, sauzen en kazen op basis van wortelgroenten zal aanbieden. The Simple Root range zal bestaan uit kooksauzen, zoals bechamel, truffel en kaas, pesto, crème 'cheeze' en een variatie van dips zoals geroosterde…

Vrijmoed uit Gent van chef Michaël Vrijmoed derde beste ter wereld

Restaurant De Nieuwe Winkel uit Nijmegen tweede groenterestaurant ter Wereld

We’re Smart World, de referentie in de culinaire wereld van groenten, onthulde op 20 september de beste groenterestaurants ter wereld. La Distillerie uit Luxemburg van Chef René Mathieu wint voor de tweede keer op rij de We’re Smart Award 'Best Vegetables Restaurant of the World'. De Nederlandse…

Bonnysa lanceert guacamole met spirulina

Marktgegevens tonen aan dat de consument mede door corona een nieuwe weg heeft ingeslagen bij de aankoop van voedingsmiddelen. De nadruk ligt nu veelal op 100% verse en natuurlijke producten en ook de smaak speelt een essentiële rol in de keuze van de consument. Deze trend vormde voor het Spaanse Bonnysa…

Covid-pas vanaf 1 oktober verplicht om op café te gaan of museum te bezoeken in Brussel

Vanaf 1 oktober in ieder geval gedurende de drie maanden daarna zal iedereen vanaf 16 jaar een Covid Safe Ticket moeten kunnen voorleggen om in Brussel naar een café of…

Delhaize opent nieuw Foodmaker-restaurant in Brussel

Deze week opende het nieuwe Foodmaker-restaurant in Brussel officieel zijn deuren. Foodmaker en Delhaize hebben de handen ineen geslagen om gezonde voeding nog dichter bij de consument te brengen. Foodmaker bereidt ultraverse gerechten met zoveel mogelijk biologische en seizoensgebonden ingrediënten.…

"Razendsnelle flitsbezorger beïnvloedt verwachting van consument"

De snelle flitsbezorgers beïnvloeden de standaard van bezorging, meldt Retailtrends. Hoogleraar ondernemerschap aan de Rijksuniversiteit Groningen, Laurens Sloot, zegt dat het bepalend is voor de verwachting van de consument over de prijs en snelheid van bezorgingen. "Bij Gorillas betaal je 1,80 euro…

Gerrit van Gelder kan leven met coronatoegangsbewijs horeca:

"Beter iets, dan niets"

Tholen - Vanaf 25 september is er in alle horeca (behalve afhaalrestaurants), bij evenementen (zoals festivals, optredens, feesten en publiek bij professionele sportwedstrijden) en bij vertoning van…

McPlant

McDonald's gaat plantaardige burger aanbieden in VK en Ierland

De Britse en Ierse McDonald heeft een pilot aangekondigd voor haar eerste plantaardige burger: de McPlant, die qua smaak en beleving niet onderdoet voor de gewone McDonald's…

Bill Gates investeert €600 miljoen in websuper Picnic voor internationale groei

Online supermarkt Picnic heeft in een nieuwe financieringsronde €600 miljoen opgehaald om zijn groei te versnellen en de duurzaamste boodschappen bezorgservice van Europa te…

Macfrut 2021: anders, maar geslaagd

De Macfrut beurs 2021, die in het Italiaanse Rimini plaatsvond van 7 tot 9 september, was voor de overgrote meerderheid van de exposanten een aangename verrassing. In een klimaat van optimisme kon de sector zijn beste beentje voorzetten en konden bedrijven en klanten elkaar ontmoeten. Klik hier om de…

Horecagroente- en fruitspecialist PlanetProof gecertificeerd

Het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’ is op dit moment één van de topkeurmerken voor voeding. Horeca groente- en fruitspecialist Heerkens Vers voldoet aan de strenge eisen en is inmiddels voor meer dan 80 verschillende onbewerkte producten PlanetProof gecertificeerd. “Hierdoor kunnen wij onze…

Vermaat verzorgde 11.000 gasten per dag op F1 Zandvoort

Nu het geluid van de ronkende motoren van de Formule 1 in Zandvoort weer wat is verstomd, maakt horecapartner Vermaat de balans op. Tijdens het driedaagse event heeft de…

Goede zomer voor restaurants en fastfoodservices, herstel catering en logiessector komt niet van de grond

Qua omzet was de zomer van 2021 voor alle sectoren iets beter in vergelijking tot dezelfde periode in 2020, dat blijkt uit cijfers die Foodstep publiceerde. Restaurants en de…

Simon Martin, Koffmann's

Brits aardappel- en fritesmerk krijgt bijval van topchefs

Sinds enkele maanden is de Britse horeca volledig open. Hoewel de sector nog niet helemaal terug op volle capaciteit draait, genieten mensen er toch weer van om buitenshuis te kunnen eten. "We hebben een enorme vraag naar de producten van ons merk gezien, zowel naar verse aardappelen als naar…

BerryWorld en FareShare bereiken mijlpaal van 400.000 maaltijden

Ter gelegenheid van de Zero Waste Week lanceert BerryWorld een bewustmakingscampagne over voedselverspilling en deelt het mee dat via een partnerschap met FareShare reeds 400.000 gezonde maaltijden zijn aangeboden aan kwetsbare mensen. BerryWorld zet zich in voor een duurzaam en ethisch aanbod van…

Oplopende tekorten horecagroothandels door leveringsproblemen

Ondernemers in de horeca krijgen te maken met nog een extra uitdaging, schrijft Misset Horeca. Een groot aantal producten is momenteel niet verkrijgbaar bij de…

Martin Topper, Zonneheerdt:

"Aanbod rode peen breidt jaarlijks uit"

Tholen - Bij akkerbouwbedrijf Zonneheerdt zorgde het coronavirus voor een forse omzetdaling. "We hebben een slecht anderhalf jaar achter de rug", blikt Martin Topper terug. "Maar inmiddels is de afzet weer goed op gang gekomen. De afzet is nog niet denderend, maar het loopt in ieder geval redelijk door.…


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven