Horeca / catering

Eerste 100 procent Corona proof gezinsuitje in Breda

Drie uur file voor Aardbeien Drive In, 90.000 extra omzet via maaltijdboxen van overschotten

Tholen - Afgelopen zondag 29 maart opende het eerste 100 procent Corona proof gezinsuitje in Breda. Een Drive-Tru waarbij je gerechten kunt oppikken bij diverse foodtrucks. Om files te voorkomen, moeten de gasten van dit restaurant eerst een tijdslot reserveren. Wanneer er geen plek meer is in het…

Gert Koekoek (GroenteProductie Flevoland) over 20-jarig jubileum als zelfstandig ondernemer:

"Van groenteman tot groentesnijder en horecaleverancier"

Tholen - De bedoeling was dat Gert Koekoek woensdag 1 april uitgebreid zijn 20-jarig jubileum als zelfstandig ondernemer zou vieren met klanten en relaties."Van veel vaste klanten kregen we de de opmerking dat het een goede 1 april grap was. Dat typeert ons bedrijf wel. We hebben veel persoonlijk…

FOG-IN-PLACE-technologie van JBT en Aurratech

Groeiende interesse van de AGF-sector in desinfectie via verneveling

Dankzij de alliantie met Aurratech lanceert JBT wereldwijd een innovatieve techniek voor oppervlakte- en omgevingsdesinfectie. Aurratech heeft de FOG-IN-PLACE (FIP)-technologie ontwikkeld, een baanbrekend desinfectiesysteem dat 100% contact met oppervlakken en de omgeving garandeert. Daar heeft het slechts…

genoeg verse AGF voor 1 gezin voor 1 week

Samenwerkende grossiers in VS leveren dozen verse AGF

Nu veel restaurants gesloten zijn en iedereen extra voorzichtig is, leveren de grossiers van PRO*ACT dozen met verse AGF in Amerikaanse steden en dorpen dankzij samenwerking met foodservicebedrijven, onlineshops en AGF-kramen. Consumenten die grote groepen mensen liever vermijden, kunnen de voorverpakte…

Francis Zonneveld Piek, Rungis

"Saamhorigheid geeft kracht om door te knokken"

We zijn ruim twee weken verder na de abrupte sluiting van de Nederlandse Horeca. Waar staan we nu en hoe nu verder? Rungis legde deze vraag voor aan commercieel directeur Francis Zonneveld Piek en schreef dit persoonlijke gesprek met haar neer in hun blog. Francis Zonneveld Piek Waar maak je je de meeste…

Loek Smets (P. Smets): "Veilige werkomgeving voor personeel belangrijker dan dat beetje omzet"

"Verkooploods al ruim een week afgesloten voor klanten"

Tholen - Hoewel de loodsverkoop altijd een belangrijk onderdeel vormt voor groothandel P. Smets uit Geleen, besloot het bedrijf een week geleden al om de loods volledig af te sluiten voor haar klanten. "We hebben vanaf woensdagavond 18 maart een interne lockdown afgekondigd. Alleen het personeel komt nog…

Fable nu al op het menu van 50 restaurants

Paddenstoelen, een smaakvol alternatief voor vlees

Fable Food Company is een Australische start-up die zich specialiseert in het creëren van smaakvolle vleesalternatieven op basis van paddenstoelen. Ze zijn pas drie maanden bezig, maar boeken al veel succes. Michael Fox, zelf vegetariër en directeur van Fable Food Company, vertelt over het plantaardige…

Engelse Naylor Farms gaat kool aan honderden Kentucky Fried Chicken en Pizza Hut restaurants in Maleisië en Singapore leveren

De koolsoorten van Naylor Farms zijn zeer gewild en dat geldt ook voor het assortiment koolsla. De teelt en de verwerking vinden plaats op het land van het 111 jaar oude familiebedrijf in Spalding, Lincolnshire, een bedrijf dat nu meer dan 28,5 miljoen euro omzet en tot 200 mensen in dienst heeft,…

Tv-programma wil met inspiratie, informatie en interactie de sector helpen

Hallo HORECA, wat doe jij? vandaag live uitgezonden vanuit Cressperience in Monster

Vanaf vrijdagavond 20 maart mobiliseert de hospitality branche alle krachten met het tv-programma ‘Hallo HORECA, wat doe jij?’. De marathonuitzending wordt live uitgezonden…

Boodschapjes.com stelt bezorgplatform kostenloos ter beschikking aan gedupeerde ondernemers

Boodschapjes.com, een online platform voor lokale winkeliers die boodschappen bezorgen, stelt haar platform kostenloos ter beschikking aan gedupeerde ondernemers ten gevolge van het coronavirus.  Normaliter maken lokale supermarkten en speciaalzaken die on-demand kunnen bezorgen gebruik van het boodschappenplatform. Het…

Haagse horecagroothandel start grootschalige particuliere verkoop

De Mannen van Verhoek gooien het roer om

Tholen - Toen de horecazaken zondagavond sloten, besloten de Mannen van Verhoek uit Den Haag niet bij de pakken neer te gaan zitten. Snel werd maandag een ommezwaai gemaakt naar grootschalige particuliere verkoop. En met succes. "We waren vanaf 7 uur open, maar de mensen staan om half 7 in de rij. Het is…

Rob Baan (Koppert Cress) ziet verkoop 86% dalen:

"Ik zit met tienduizenden dozen kakelverse cressen"

Tholen - "Ik zit met tienduizenden dozen kakelverse cressen", vertelt Rob Baan van Koppert Cress. Zijn bedrijf is met wereldwijde vestigingen volledig op de horeca gericht en…

Gerrit van Gelder:

"De zorgen op korte termijn zijn groot maar we gaan hier met z'n allen uitkomen"

Tholen - Voor Van Gelder groente & fruit zijn de gevolgen van het sluiten van de Nederlandse horeca groot. "Dit is heel heftig. Wij zijn zo gericht op de horeca, dat we met onze grote volumes niet zomaar een alternatief hebben. We verkopen wel wat door aan groentenspeciaalzaken en zelfstandige…

Niels van den Berg, Rungis:

Restaurants en cafés dicht, horecaleverancier kijkt over de crisis heen

Tholen – Zondag besloot het Nederlandse kabinet alle restaurants en cafés in Nederland voor minimaal drie weken te sluiten. De horecagroothandel voor groenten en fruit was…

Groothandelaren Michel van den Berg en Wijnand de Mooij reageren

Compenseren winkels en marktkooplui het verlies van de horecaklanten?

Tholen - Nadat afgelopen vrijdag de Rotterdamse markten al sloten, kwam daar dit weekend de horeca bij. "Dat is in totaal 50% van ons klantenbestand, dus dat merken we wel", vertelt groothandelaar Wijnand de Mooij uit Rotterdam. "Daar tegenover staat dat onze trouwe Turkse, Marokkaanse en Poolse winkels…

Rudolf Sluimer, Flexivers

“De kleine horeca loopt redelijk door maar de grote cateraars cancelen massaal”

Tholen - Deze week werden drastische maatregelen ingevoerd om het Coronavirus in Europa in te dammen. In Nederland zijn evenementen met meer dan 100 man verboden, moet men waar het kan thuiswerken en hogescholen en universiteiten wordt gevraagd online lessen aan te bieden in plaats van colleges. In…

Knokke treft drastische maatregelen om corona-besmetting tegen te gaan

"Door de corona-maatregelen kunnen we onze handel verliezen"

Tholen – De gemeente Knokke-Heist neemt draconische maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Om het virus in te dammen, heeft burgemeester Lippens nu alle evenementen en erediensten verboden tot 30 april. Volgens Lippens zijn drastische maatregelen nodig en sluit hij als het moet zelfs alle…

Jan Vermeiren, Exofi

"Nu de horeca moet sluiten valt 50% van onze verkoop weg"

Tholen – De Nationale Veiligheidsraad in België maakte gisteren bekend drastische maatregelen te treffen tegen het coronavirus. Scholen worden gesloten, maar ook restaurants, zwembaden en sporthallen gaan dicht. Tevens mogen er geen evenementen gehouden worden met meer dan 1.000 personen. De komende…

Fotoreportage: Horecabeurs Goes 2020

Tholen - Workshops, LiveCooking demonstraties en maar liefst 280 exposanten. Met zoveel bedrijven is Horecabeurs Goes 2020 groter dan ooit. Alles op het gebied van horeca, toerisme en recreatie was op de Zeeuwse Horecabeurs te vinden. Klik hier voor de fotoreportage. Tijdens Horecabeurs Goes werd er in…

Albert Heijn breidt in samenwerking met Albron aantal To-Go winkels verder uit

Albert Heijn gaat samen met Horeca- & Cateringbedrijf Albron het aantal to go-winkels verder uitbreiden bij onder andere ziekenhuizen, kantoren en universiteiten. Het doel is…

Van Gelder in de race voor titel beste webwinkel in categorie B2B

Van Gelder groente & fruit is in de race voor een felbegeerde prijs in de verkiezing ‘beste webshop van Nederland’. Het bedrijf uit Ridderkerk behoort na een strenge selectie…

ICA introduceert klimaatvriendelijke maaltijdbox

Iedere week worden er in Zweden miljoenen maaltijden uit maaltijdboxen bereid. Nu lanceert ICA een klimaatvariant. Een klantonderzoek in opdracht van ICA toont aan dat drie op de vier Zweden makkelijker klimaatvriendelijkere boodschappen zou willen doen. Datzelfde onderzoek wijst uit dat zeven op de tien…

Henk Verwoert (Hanos) in ZON Magazine

"Goed product is je belangrijkste gereedschap"

In de rubriek ‘Het woord is aan de klant’ heeft ZON magazine ditmaal een gesprek met inkoper Henk Verwoert (54), in de AGF-wereld voor iedereen al vele jaren het gezicht van Hanos. Tweemaal per week, op woensdag en op vrijdag, rijdt Henk Verwoert in alle vroegte vanuit zijn woonplaats Ochten naar de afmijnzaal…

WRI introduceert Playbook om groenten in horeca te stimuleren

Hoe kan de horeca hun gasten stimuleren om duurzamer en meer plantaardig te eten? Het World Resources Institute (WRI) zocht naar antwoorden. Aan de hand van uitgebreid…

Vleesvervangers van groenten en fruit

Steeds meer mensen in Duitsland eten minder vlees. Het supermarktassortiment met vegetarische of veganistische vleesvervangers groeit, zegt dr. Susanne Wiese-Willmaring,…

Coppola Patate introduceert speciale ovenaardappelen

Tijdens Fruit Logistica in Berlijn heeft het Italiaanse Coppola Patate twee innovaties gepresenteerd op het gebied van aardappelproducten. Het gaat om een 'Residuo Zero' aardappel en om Fornatine. De laatstgenoemde zijn aardappelen die geschikt zijn om in de oven te bakken, maar die net zo knapperig zijn…

Miele komt met teeltkast

Het Duitse Miele reikt een oplossing aan voor de in-huis-teelt met een verticale minikas voor in de keuken of de woonkamer. De nieuwe kas creëert perfecte groeiomstandigheden, vereist weinig onderhoud en staat ook helemaal niet mis in de woning. Met een kas in huis kun je jaarrond genieten van verse, aromatische en voedselrijke…

AGF-Horecagroothandel Freshland voorziet klanten ook van 'vergeten boodschappen' van De Kweker

"Bij de sla en sinaasappels leveren we gelijk slagroom en servetten mee"

Tholen - Met een achtergrond van een AGF-winkel in Buitenveldert startte Alexander Boeken in 2007 met horecagroothandel Freshland op het Food Center in Amsterdam. Inmiddels voorziet hij tal van horecazaken in Amsterdam en omstreken van aardappelen, groenten en fruit. "We onderscheiden ons met onze…

Berliner Tafel verzamelt 85 ton voedsel op Fruit Logistica

De Berliner Tafel verzamelde 85 ton groenten en fruit op de Fruit Logistica. "Dit is een sterk signaal voor onze waarden: duurzaamheid en betrokkenheid," aldus…

Meer "eigenzinnige" groenten eten met Rebels

Cateraar Vitam ontwikkelt eigen groente-als-snack concept

Weinig mensen komen tot de aanbevolen norm van 250 gram groenten per dag. Met haar nieuwe concept Rebels wil cateraar Vitam het eten van groenten extra makkelijk maken door groenten als lekkere snack ‘to go’ te presenteren. Rebels - eigenzinnige groentenVoor Vitam alle reden om een verrassend groentenconcept…


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven