Restaurants weer open en de Rungis-markt herleeft

Het is spannend op de MIN-markt in Rungis. Sinds het begin van de week verdringen restauranthouders zich op de markt, als gevolg van de heropening van de restaurants. Inmiddels zijn de 1.200 groothandelaren er helemaal klaar voor. Het doel is nu vooral om op tijd aan restaurants te (kunnen) bezorgen.…

Just Eat Takeaway grootste maaltijdbezorger buiten China door overname Grubhub

Het moederbedrijf van Thuisbezorgd, Just Eat Takeaway (JET), meldde op 10 juni dat de aandeelhouders van Grubhub met de overname hebben ingestemd. JET trekt 6,4 miljard euro…

Maaltijdbezorger Frichti start in Brussel

Vanaf 29 juni zullen mensen in Brussel via de Frichti-app vers bereide maaltijden en andere voedings- en drankenproducten kunnen bestellen. De Franse start-up Frichti, sinds…

24/7 tomaten eten in steeds meer kleuren, soorten en maten

Bereid je voor: in de toekomst komen er nog meer soorten tomaten in de supermarkt terecht. Dat voorspelt Ingeborg Hendriks van RedStar in een item over tomaten op Nu.nl. "De…

Vraag vanuit Noord-Hollandse horeca weer losgebarsten bij Han de Kroon Horecavers

"Alle producten die we de afgelopen maanden nauwelijks kwijt konden, gaan nu weer grif van de hand"

Tholen - "We kunnen weer rammelen", vertelt Rob Spronk opgetogen. De in- en verkoper van Han de Kroon Horecavers uit Haarlem kan zijn lol weer op, nu de versoepelingen in de horeca van gang zijn gegaan. "We hebben het zwaar gehad, maar gaan nu weer de goede kant op en de vraag is meteen losgebarsten."…

Bimi

Speciaal Bimi label bedankt horeca voor haar veerkracht in deze moeilijke tijden

De horeca is de grote held in Bimi's nieuwste campagne voor Spanje en Portugal, die tot doel heeft het doorzettingsvermogen en de veerkracht van deze sector tijdens de…

Nieuwe salsa's bereiken markt op tijd voor de zomer

F&S Produce, de producent van Sam’s Fresh Salsa's, heeft zijn salsalijn uitgebreid met twee nieuwe producten: een 'smeuïge' gemiddeld hete Cantina Style-salsa en een 'heerlijk…

Sligro-ISPC en Bpost starten project om gekoelde bestellingen van groothandel naar horeca te brengen

Bpost en Sligro-ISPC gaan samenwerken om op een duurzame manier gekoelde voedingsproducten aan Gentse horecazaken te leveren. Voorlopig zit het project in een testfase. Vanuit een Sligro cityhub aan de rand van de stad, vertrekken op verschillende tijdstippen gedurende de dag postbodes met cargofietsen…

Frites Atelier opent nieuwe locatie in Roosendaal

Frites Atelier introduceert een nieuwe locatie in Designer Outlet Roosendaal. De Vermaat Groep zal in oktober dit jaar een locatie voor Frites Atelier gaan exploiteren. Sterrenchef Sergio Herman zal daar zijn frites gaan aanbieden in de eerste franchise locatie van het bedrijf. "De Frites Atelier belofte…

Dick Schaap over de verruiming van de openingstijden in de horeca

“Er wordt nu al boven verwachting ingekocht”

Tholen - Afgelopen tijd was het geen makkelijke tijd voor bedrijven werkzaam in of met de horeca, maar daar komt gelukkig dit weekend weer verandering in. Vanaf 5 juni mogen horecagelegenheden weer van 06:00 tot 22:00 uur open en mogen er ook weer gasten binnen worden ontvangen.   Dick Schaap Groothandel werkt met…

Gerrit van Gelder, Van Gelder Groente en Fruit:

"Iedereen is vanaf maandag welkom in ons Experience Center om in de wereld van gezonde voeding, smaak en duurzaamheid te duiken"

Tholen - Maandag 7 juni staat al een tijd rood omcirkeld in de agenda van Gerrit van Gelder. Het Experience Center in het nieuwe pand van Van Gelder Groente en Fruit staat namelijk al een jaar gereed om bezoekers te ontvangen. "Eindelijk is het zover", zegt Gerrit van Gelder. De coronacrisis sloeg in als…

KVK Trendrapportage Bedrijfsleven over mei 2021

Tijdens de coronacrisis zijn er veel nieuwe webshops gestart, vrijwel elke maand meer dan 3.000. Aan deze trend lijkt nu langzaam een einde te komen, meldt de Kamer van Koophandel. Het aantal startende webshops is in de maand mei gedaald tot 2.052, het laagste aantal sinds april 2020. Dit in…

Sales manager Matthew van Gestel: "Met eigen Turkse import hebben we naam opgebouwd"

AGF Overtoom verzet bakens in Corona-tijd met uitbreiding exporttak

Tholen - AGF Overtoom op het Food Center in Amsterdam is actief op drie fronten, namelijk als groothandel, horecaleverancier en in de im- en export. "Tot de periode voor Corona liep de afzet richting de horeca als een zonnetje. Als gevolg van de coronamaatregelen kwam de afzet richting de horecaklanten…

Veruit meeste toekenningen vijfde periode NOW naar de horeca

Ruim 40 procent van de toegekende aanvragen voor de vijfde periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) komt van werkgevers uit de sector horeca…

"Zorgen dat mensen de gerechten op het beste moment eten"

Ekomenu introduceert zelf ontwikkelde menuplanner

Om klanten nóg beter te begeleiden en te ontzorgen, lanceert food for health platform en maaltijdboxaanbieder Ekomenu een zelf ontwikkelde menuplanner. Ekomenu is hiermee het…

Nieuw eetcafé van Fresh Del Monte breidt uit met e-commerce en productlancering

FRSHst, de gezonde eetervaring van Fresh Del Monte, is uitgebreid naar Miami en Dallas met de lancering van een nieuw e-commerce-platform waar consumenten de nieuwste producten, koffiespecialiteiten en een lijn koudgeperste sappen van duurzame herkomst kunnen bestellen. Deze producten zijn vanaf nu te…

CBS:

"Omzet horeca daalt verder in eerste kwartaal"

De omzet in de horeca daalde in het eerste kwartaal van 2021 met bijna 4% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Deze afname volgt op de daling in het vierde kwartaal 2020 van bijna 44 procent. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2020 heeft de horeca 46,7% minder omgezet. Door…

Boetes kunnen oplopen tot 1.300 euro

China stelt te veel eten bestellen strafbaar

In China is voedselverspilling een groot probleem en daarom is er sinds 29 april een 'wet tegen voedselverspilling' van kracht. Autoriteiten en restaurants mogen nu een boete…

Nieuwe versoepelingen: straks 50 gasten welkom in café en restaurant

“De harde lockdown is voorbij”, liet premier Rutte op 28 mei tijdens de persconferentie weten. Op 5 juni zet Nederland stap 3 in het openingsplan. In deze fase heft het…

Aantal maaltijdbezorgers verdubbeld sinds uitbraak corona

Sinds de start van de pandemie is het aantal maaltijdbezorgers ruim verdubbeld. Vorig jaar stonden er aan het begin van het tweede kwartaal 844 zelfstandige bezorgers…

Vleesvrij assortiment op basis van champignons geïntroduceerd

The Mighty Mushroom Co, het nieuwste innovatieve plantaardige merk van het Verenigd Koninkrijk, heeft zijn eerste vleesvrije assortiment geïntroduceerd, waaronder Burgers en Cumberland Style Sausages op Amazon Fresh (vanaf € 2,89). Het assortiment is samengesteld om tegemoet te komen aan zowel…

Just Eat Takeaway.com start samenwerking met Sodexo

Maaltijdbezorgdienst Just Eat Takeaway.com heeft een overeenkomst gesloten met facilitair dienstverlener Sodexo. De samenwerking start in België en zal zich in de komende…

Picnic groter dan Jumbo op online bezorgmarkt

Albert Heijn blijft in Nederland de marktleider voor online boodschappen, maar op de tweede plek staat nu Picnic en heeft daarmee Jumbo ingehaald, schrijft RetailDetail. Door…

ING:

"Hogere omzet foodretail blijft nog 1,5 jaar"

De coronapandemie heeft grote verschuivingen teweeggebracht in de voedingssector, constateert ING. Uitgaven in de horeca zijn flink lager, en uitgaven in foodretail zijn flink…

20 jaar FlexiVers

In 2001 is FlexiVers opgericht door Rudolf Sluimer en Arnold van Dalen. FlexiVers, zoals in 2001 gestart in een loods in Bleskensgraaf, is anno 2021 uitgegroeid tot een full-service horeca versleverancier, met dagelijks honderden horecaklanten. Arnold is tot 2017 mede eigenaar gebleven. FlexiVers is gespecialiseerd in vers, met…

Tot nu toe ruim 19.000 aanvragen voor vijfde periode NOW

In iets meer dan twee weken tijd zijn bij UWV ruim 19.000 aanvragen ingediend voor de vijfde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).…

Horesca Smulders gaat samenwerken met Rungis

Vanaf 25 mei 2021 verzorgt Rungis het AGF-assortiment van Horesca Smulders. Horesca Smulders is sterk geworteld in de wijde omgeving van Tilburg. "Passie voor product én klant verbindt Rungis en Horesca Smulders. Door de nieuwe samenwerking komt het assortiment van Rungis direct beschikbaar voor alle…

Nieuwe bezorgapp Rocket stapt in overvolle markt

Er is een nieuwe bezorgapp op de markt. Consumenten in grote steden kunnen binnenkort kiezen voor een nieuwe bezorgservice Rocket. Het bedrijf wil met lage tarieven…

Stach start met bezorgdienst in Amsterdam

Na een test op de Overtoom en rondom het WTC van zo’n anderhalve maand, is de app nu in de hele stad beschikbaar. Klanten kunnen via de app koffies en sandwiches bestellen,…

Hoeveel tijd besteden we dagelijks aan eten en drinken?

Zoals hieronder te zien is zijn de verschillen per land significant. Zo zijn de Fransen met 2 uur en 11 minuten het meest van alle inwoners van het westen bezig met hun eten en drinken. De Belgen op de 12de plaats met 1 uur en 32 minuten en de Hollanders vrijwel onderaan met slechts 1 uur en 10 minuten.  uitvergroting

La Place opent eerste restaurant in Denemarken

La Place wordt ook actief in Denemarken met de opening van een nieuw restaurant in Kopenhagen. Er bestaan plannen om dit jaar ook restaurants op andere locaties in Denemarken…

Jansen Foodservice neemt horecagroothandel Dijkgraaf-Reinders over

Jansen Foodservice heeft de activiteiten van Dijkgraaf-Reinders uit Apeldoorn overgenomen. Door deze overname versterkt Jansen Foodservice zijn marktpositie in de provincies…

Theo De Vuyst, groothandel De Vuyst-Meiresonne

“Na het openen van de terrassen schoten de bestellingen door het dak”

Tholen – Vorig weekend kregen de terrassen in Nederland groen licht om hun deuren te openen, afgelopen weekend mochten de Belgen ook weer genieten van een terrasje. Na maanden…

10-16 mei: Week van Groenten en Fruit

Topchefs van over de hele wereld promoten samen groenten en fruit

Internationale topchefs bundelen vanaf 10 mei de krachten in de We’re Smart Academy. Ze delen er hun kennis over de gezonde, ecologische keuken in webinars, handleidingen, kookboeken en Clubhouse-sessies met andere chefs, voedingsbedrijven én consumenten. De academie schiet uit de startblokken op de…

Deelnemers aan Iers onderzoek met broccolisoep ontvangen €700

Mensen die bereid zijn om bij wijze van proef zes maanden lang wekelijks een speciale 'super broccolisoep' te eten, worden hiervoor beloond met € 700. De proef maakt onderdeel…

Groothandelsmarkt Dortmund

"De horeca neemt merkbaar minder producten via de groothandel af"

Op de groothandelsmarkt in Dortmund gaat de dagelijkse handel ondanks corona nog steeds door. "Vanwege de koude-inval zijn asperges en aardbeien uit de regio relatief schaars op het moment. Wanneer we vorig jaar april/mei als maatstaf nemen, is het aanbod nu zo'n 20 procent kleiner. Dat was echter ook…

Mustafa Kamcili, Morgenland,:

"Aanbiedingen in de foodretail maken het ons als groothandelaren steeds moeilijker"

De aanhoudende coronacrisis is nog steeds duidelijk merkbaar op de groothandelsmarkt Düsseldorf. "Er komen duidelijk minder klanten  dan gebruikelijk, men ziet steeds meer af van ter plaatse inkopen doen. In plaats daarvan wordt er meer op bestelling afgehaald en wordt er meer overgemaakt in plaats van contant…

‘Ontkoking’ jongeren luidt einde in van oer-Hollandse eetgewoonte

FSIN voorziet sterke groei in markt kant-en-klaar en bezorging

Nederlanders eten steeds vaker kant-en-klaar of aan huis bezorgde maaltijden. Met name het eet- en drinkgedrag van millennials en de generatie Z, jongvolwassenen tussen de 18…

Aspergeteler Paul Uytdewilligen:

"Slecht aspergeseizoen door kou, oogst is een derde van normaal"

Het koude weer van de voorbije maand zorgt ervoor dat er veel minder asperges zijn dan normaal. Dat vertelde aspergeteler Paul Uytdewilligen uit Essen op Radio 2 Antwerpen.…

Recordkwartaal voor HelloFresh met 7,3 miljoen klanten

HelloFresh is het jaar sterk gestart. In het eerste kwartaal van 2021  groeide het aantal actieve klanten in beide operationele segmenten (het Amerikaanse en het internationale…

Relatief veel horecazaken dicht en veel webwinkels opgericht

Minder bedrijven opgeheven in eerste kwartaal 2021

In het eerste kwartaal van 2021 werden in Nederland circa 30.200 bedrijven opgeheven, ruim 9.000 minder dan in hetzelfde kwartaal in 2020. Bij 85% van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Tegenover de opheffingen staat de start van circa 57.000 nieuwe bedrijven. Volgens het CBS werden…

Lycke van Boekel:

"Cupcakes voor opening terrassen, maar we hopen snel op meer versoepelingen"

Tholen - De versoepelingen bij de horeca vierde Lycke van Boekel van Horecagroothandel Boekel AGF uit 's-Hertogenbosch deze week met haar team met zelfgebakken cupcakes. "Ik ben zo blij dat er versoepelingen zijn en er weer wat mogelijk is. Dat heeft de hele branche echt heel hard nodig. Niet elke…

Bas Smit brengt verse maaltijden en dranken naar kantoor met nieuwe smart vending modellen

Ondernemer en Junea co-founder Bas Smit brengt nu ook verse maaltijden en gekoeld drinken naar kantoor met nieuwe smart vending modellen. Junea Nederland, het bedrijf van onder meer Bas Smit en Patrick Stooker, kondigt twee nieuwe Junea modellen aan: de Junea Drinks en de Junea Fridge. De selfservice…

Mirontell fein & frisch lanceert industry fruits en gastro2go

Het Duitse mirontell fein & frisch heeft onlangs officieel haar nieuwe concept voor de horeca en de voedingindustrie gelanceerd door middel van een online presentatie. "Met onze nieuwe concepten willen we aansluiten op de nieuwe wensen van de markt en een nog grotere klantenkring van kwalitatief…

Sylvie Recouvrot, Midiflore:

"Eetbare bloemen voegen zoveel toe aan het gerecht"

Overal waar je kijkt zie je de lente. Nu we de winter uitzwaaien met kleurrijke lentebloemen beginnen veel mensen weer in hun tuin te werken, bloemen te telen, of groenten en fruit voor de komende zomer. Midiflore, een bedrijf in Zuid-Frankrijk, heeft die twee dingen gecombineerd en telen tot een hoger…

Aardappeltaart met Roscoff-uien en wijnsaus zonder alcohol: dit sterreneten staat op menu in ruimtestation ISS

De Franse astronaut Thomas Pesquet vertrekt vandaag naar ISS, het Internationale Space Station. En hij krijgt iets bijzonders mee: maaltijden van een sterrenkok uit Parijs. Maar koken voor het ISS vraagt om een compleet andere werkwijze. "Je moet het voedsel een uur verhitten op 140 graden. Normaal wordt…

Amsterdamse horeca en leveranciers krijgen meer tijd om voorraad aan te vullen

Nu de terrassen op 28 april weer opengaan, zal in Amsterdam een toename van vrachtverkeer ontstaan om de horeca te bevoorraden. Evofenedex ziet daarom reden om de…

AGF-horecagroothandels reageren op versoepelingen

Tholen - "Het zijn allemaal druppeltjes", reageert Andre den Hertog van Den Hertog Versleverancier uit Amstelveen op de versoepelingen die gisteravond werden aangekondigd. Hij verwacht wel de terrassen die met de nodige beperkingen opengaan wel voor extra omzet zullen zorgen. "Dat zal zomaar 30 tot 40…

Herstel in de horeca pas in 2022

Horecaschuld aan banken en overheid met 50% toegenomen

Vanwege een langere lockdown dan eerder verwacht past het ING Economisch Bureau haar raming voor de horeca neerwaarts aan. Het omzetverlies uit 2020 wordt dit jaar bij lange na nog niet goedgemaakt. De verwachting is dat het grote herstel pas in 2022 plaatsvindt, zo blijkt uit het vandaag gepubliceerde…

Uitgestelde betalingstermijn voor eerste levering Makro-klanten

Makro is klaar om de horeca-ondernemers te helpen bij de heropening. De horecagroothandel heeft een aantal acties klaarstaan om horecaondernemers te ondersteunen bij de…

(Vers)bijzonder event ADN

Renate van de Hoef: “Het is de taak van een speciaalzaak om voorop te lopen”

Tholen - Voor toekomst van de AGF-speciaalzaak is gezond en gemak een heel belangrijke. Het livestreamevent van ADN gisteravond 20 april stond geheel in het teken van vers bereide maaltijden. Tim en Renate van Gijs van de Hoef bereidden vier gezonde gerechten met bijzondere groenten waarmee de…

Jeroen Meus en Lieven Vanlommel (Foodmaker) lanceren maaltijdbox

VRT, Jeroen Meus, Standaard Uitgeverij en Foodmaker bundelen de krachten en leveren gerechten en het jubileumboek ’10 jaar Dagelijkse kost’ aan huis. Vanaf 20 april worden nu vijf verschillende gerechten uit het nieuwe boek gelanceerd. Jeroen Meus stelde de gerechten samen en keurde ze goed. Foodmaker…

Bidfood verlengt Founding Partnership Gastvrij Rotterdam met 5 jaar

Deelname aan eerste horecabeurs na coronacrisis populair

"Het lijkt dan toch echt binnen afzienbare tijd te gaan gebeuren: de horeca zal stukje bij beetje haar deuren weer mogen openen en dan breken er weer betere tijden aan. Dat…

Sterrenchef Niven Kunz doet 'rondje Westland'

Sterrenchef Niven Kunz ging onlangs met Alain Caron van BinnensteBuiten de kas in. De Westlandse kassen zijn voor de man, die als geen ander weet hoe hard corona kan toeslaan, zijn bron van inspiratie. Met als lievelingsproduct courgette, maar ook een bezoekje aan de radijskas ontbrak niet. Niven was één…

Japantoday.com

Japanners wild van veganistische fruitsandwiches

De fruitsandwich is tegenwoordig erg in trek in Japan. De dessertsandwich, die schijfjes fruit en slagroom serveert tussen sponzige sneetjes brood, is een echte publiekstrekker geworden. Afbeelding: Japantoday.com Voor de sandwiches worden de mango's Taiyo no Tamago ('eieren van de zon') uit de…

McDonald's voegt komkommer toe aan Happy Meal-menu

Om het aanbod te diversifiëren heeft McDonald’s Frankrijk onlangs besloten komkommersticks toe te voegen aan het Happy Meal-menu. In het kader hiervan heeft het bedrijf 50 ton…

Groenterijke lunches op basisscholen door TommyTomato

Tholen - Kinderen zouden iedere dag tussen de 100 en 200 gram groenten moeten eten, afhankelijk van de leeftijd. Een enorme uitdaging voor ouders, slechts 1% slaagt daarin. TommyTomato biedt ouders de helpende hand door al 60 procent aan groenten in warme lunches voor basisschoolleerlingen te verzorgen.…

"Winkels en terrassen 21 april open als de cijfers het toelaten"

Het kabinet werkt aan een plan waarin de terrassen en winkels vanaf 21 april open zouden kunnen. Ook de avondklok zou op die datum geschrapt kunnen worden, schrijft NOS. De…

AddVolt, Groot RMO-Techniek en Huuskes versnellen de overstap naar duurzame leveringen

"De temperatuur in de laadruimte constant houden zelfs wanneer de motor is uitgeschakeld"

"Op weg naar CO2-vrij transport zetten Huuskes en AddVolt een grote stap in het schoner, veiliger en efficiënter maken van de koudeketen", aldus de bedrijven. Huuskes is totaalleverancier, producent en kennispartner van eten en drinken voor de zorg en bedrijfscatering. Vanuit zes vestigingen in Nederland…

Niels van den Berg (Rungis):

"Geen concessies aan assortiment, we staan maximaal paraat om straks weer te gaan knallen"

Tholen - Pasen staat altijd garant voor een goede verkoop van AGF-producten richting de horeca. Nu is in het afgelopen Corona-jaar niets meer normaal, maar volgens Niels van den Berg van horecagroothandel Rungis uit Barendrecht zijn de take away-menu's bij de horeca momenteel ontzettend populair. "De…

Horecaleverancier opent verswinkel

Leen Bospeen promoot al een jaar lang De Greunteboer bij particulieren

Tholen - Een jaar na de corona-uitbraak in Nederland is er voor horeca nog altijd weinig perspectief. Veel in horeca gespecialiseerde leveranciers hebben het particuliere verkoopkanaal aangeboord en met succes. "De Greunteboer uit Venlo heeft inmiddels een vast verkooppunt geopend en dat loopt goed,"…


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven