Horeca / catering

Zwitserse Frey Gemüse AG over de conveniencemarkt

"Corona heeft de vestigingen met een hoge bezoekersfrequentie hard getroffen"

De coronacrisis heeft deels enorme uitwerkingen gehad op de omzetten in de levensmiddelenbranche, in het bijzonder op de buitenshuismarkt. Hier hebben ook de producenten en leveranciers uit de conveniencesector mee te kampen. "De voor ons belangrijke afzettakken, zoals kantines, wegrestaurants en…

Van Gelder wint Shopping Award in de categorie B2B

Van Gelder groente & fruit heeft woensdagavond de felbegeerde prijs voor ‘beste B2B webshop van Nederland’ gewonnen. Het bedrijf uit Ridderkerk is uit de laatste drie genomineerde bedrijven verkozen tot winnaar in de categorie B2B. De award werd tijdens een besloten uitreiking in Huis ter Duin in…

Snelle maaltijden bij De Èchte Groenteman Gert Jan Wiemerink

Tholen - Naast de AGF-speciaalzaak heeft De Èchte Groenteman Gert Jan Wiemerink te Goor een maaltijdservice. Daar wil je makkelijke maaltijden voor hebben die binnen no time klaar zijn maar wel voor een glimlach op het gezicht van de klant zorgen, vertelt Gert Jan in onderstaande filmpje. Daarom werkt…

Joost van Altena, horecagroothandel Miedema AGF:

“Voor het tweede jaar eigen teelt eigen ‘no waste’ Hokkaido en kabocha pompoenen”

Tholen - Voor het tweede jaar op rij heeft Miedema AGF de Japanse Hokkaido en Kabocha pompoen in eigen beheer geteeld. In de ‘eigen achtertuin’ op de mineraalrijke en vruchtbare kleigrond van de Zuidoostbeemster worden deze smaakvolle rassen met liefde en zorg geteeld door de firma Oudejans. “Dit maakt…

Siebe Jansen De Kokende Groenteman wil snel kunnen produceren

Tholen - Een groot deel van de omzet van een AGF-speciaalzaak komt tegenwoordig via de keuken. De oppervlakte is vaak beperkt en daar moet zo snel mogelijk geproduceerd kunnen worden. De Kokende Groenteman Siebe Jansen uit Burgum gebruikt daarvoor Self Cooking Center en de Vario Cooking Center van…

VersAlert

"We proberen klanten te helpen verkopen door middel van concepten"

De vraag naar gemak bij de AGF-speciaalzaak blijft groeien. Hoe je dat goed in kunt vullen, daar heeft groothandel versAlert wel ideeën over. "We proberen de klant te helpen met verkopen door middel van concepten. We leveren niet alleen een emmertje maar proberen ook dat emmertje te verkopen", vertelt…

Horecabedrijf Vermaat van start met bezorgservice Voilà Kitchen

In alle rust is horecabedrijf Vermaat recent van start gegaan met het nieuwe serviceconcept Voilà Kitchen. Een cateringconcept dat past bij het nieuwe werken binnen kantoren…

Opening restaurant Triptyque

80/20 chef Niven Kunz is teruggekeerd naar het Westland

De met een Michelinster bekroonde chefkok Niven Kunz die het 80/20 principe op de kaart zette, heeft in het Westlandse Wateringen restaurant Triptyque geopend. Afgelopen april…

Robotrestaurant in China

Robotisering heeft in de laatste jaren een vlucht genomen. In steeds meer pakhuizen zie je robots staan die producten sorteren of verpakken. In het Chinese restaurant in de onderstaande video zijn enkel nog mensen nodig om het eten op te eten, verder wordt alles gedaan door robots. Handig toch?

Op Het Aardbeienterras is het sinds juli drukker dan voorgaande jaren

Teler Edward Bastiaanssen wijst naar de schuur. "Hier stond dan een bankje en de aardbeien werden daar opgegeten als het lekker weer was. ‘Een bakje koffie erbij zou lekker…

's Werelds kleinste McDonald's

De kleinste McDonald's ter wereld is een bijenkorf. Het hele gebouw is super gedetailleerd nagemaakt. 

In welk jaargetijde wordt de grootste hoeveelheid groenten en fruit verspild in Spanje?

Volgens het meest recente rapport van het Spaanse ministerie van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening (MAPA), geanalyseerd door het antiverspillingsplatform Too Good To…

Watermeloen heeft z'n plek in de Amerikaanse eetcultuur gevonden

Watermeloen is nog altijd te vinden op het menu van veel Amerikanen, ondanks de snel veranderende eetcultuur. In samenwerking met de nationale foodserviceketens richtte de National Watermelon Promotion Board zich deze zomer op afhaal- en aanbodvriendelijke opties om watermeloen niet alleen op het menu te…

Maaltijddienst Rose Mary

Colruyt start nieuw foodconcept in Brussel

Colruyt is gestart met een nieuw foodconcept, waarbij klanten in Brussel maaltijden kunnen bestellen bij de supermarktketen. Volgens Colruyt is het een antwoord op de vraag…

"Aanhoudende onzekerheid en emotie rond corona is helaas onoverbrugbaar"

BBB Maastricht 2020 verplaatst naar oktober 2021

BBB Maastricht maakt bekend dat de oudste horecavakbeurs van Nederland voor het eerst in 66 jaar wordt verplaatst. BBB Maastricht stond gepland van 12 t/m 14 oktober en de…

Dutch Cuisine lanceert consumentenwebsite

Dutch Cuisine heeft een consumentenwebsite gelanceerd, dé online plek waar gasten kunnen reserveren bij alle aangesloten Dutch Cuisine restaurants, eindeloos foodinspiratie…

Top 10 (wettelijke) belemmeringen bij terugdringen voedselverspilling komt eraan

Om voedselverspilling tegen te gaan, zijn inmiddels bijna honderd bedrijven aangesloten bij 'Samen tegen Voedselverspilling', een project van het ministerie van LNV samen met…

CBS

Horeca krijgt forse klappen tweede kwartaal maar detailhandel groeit met 5,6% in juli

De detailhandel in voedingsmiddelen heeft in juli 5,6% meer omzet gedraaid dan in de juli 2019 meldt het CBS. Het verkoopvolume groeide met 2,1%. De omzet van de supermarkten lag 4,8% hoger dan een jaar eerder en voor de speciaalzaken nam de omzet toe met 10,9%. De online omzet van winkels waarvan verkoop…

Inschrijving geopend voor deelname schoolfruit programma Nederland

Van 31 augustus tot en met 11 september 2020 kunnen basisscholen zich inschrijven voor het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Alle basisscholen, speciaal…

Rechtbank wijst vorderingen Vereniging Horeca Nederland af

Staat hoeft coronamaatregelen in de horeca niet te versoepelen

De Vereniging Horeca Nederland en twee horeca ondernemingen zijn in juli een kort geding gestart tegen de Staat. Zij eisten dat de rechter de Staat verplicht de voor de horeca…

Waitrose ziet afzet suikermaïs met 30% stijgen

Suikermaïs is dit jaar in het VK aan een ware  'comeback' bezig. Retailer Waitrose zag de afzet van suikermaïs met 30% stijgen nu veel Britten overstappen op een gezondere levensstijl…

Klanten Coop Denemarken hebben via Too Good To Go 1 miljoen maaltijden gered van de prullenbak

Sinds 2017 werkt Coop samen met de voedselverspillingsapp Too Good To Go, waarin consumenten tassen met houdbare producten kunnen kopen en op kunnen halen bij hun lokale supermarkt. Daarmee zijn al 1 miljoen maaltijden gered van de prullenbak, wat overeenkomt met een besparing van 2,5 ton CO2 en ongeveer…

Just Eat Takeaway.com moet jaarcijfers over 2018 en 2019 corrigeren

Het maaltijdbezorgbedrijf Just Eat Takeaway heeft de winstcijfers over 2018 en 2019 gecorrigeerd. In 2018 maakte het bedrijf 73 miljoen euro winst in plaats van circa 112…

Cateraar Compass Group schrapt 900 banen

Bij de Nederlandse cateringtak van de Compass Group verdwijnen 900 banen. Daarnaast zullen 600 contracten worden aangepast. Bij het bedrijf is de omzet in de cateringdivisie…

Gerrit van Gelder:

"De kracht van Van Gelder is dat we dergelijke crisissen kunnen opvangen"

Tholen - Toen op 15 maart de horecadeuren sloten, stond bij Van Gelder groente en fruit de wereld behoorlijk op zijn kop. "Inmiddels is de markt aardig aangetrokken, maar het jaar valt niet meer goed te maken,” vertelt algemeen directeur Gerrit van Gelder. “Wel zien we dat de cateringtak nog steeds enorm…

Meals on Wheels en IFCO slaan handen ineen

Vijfduizend maaltijden per week bezorgd bij aan huis gekluisterde ouderen en kwetsbare personen

Meals on Wheels in Montgomery County, Texas, en IFCO, leverancier van herbruikbare plastic kratten (RPC's), hebben bekendgemaakt dat IFCO 160 RPC's zal doneren voor de wekelijkse bezorging van 5.600 diepgevroren maaltijden aan ouderen die aan huis gekluisterd zijn.  "We zijn zeer dankbaar voor deze nieuwe…

Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 - 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de Covid-19-richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaar verbindt, maakt het hierdoor voor…

Recept-winactie in supermarkt met Big Green Egg als hoofdprijs

Campagne ‘BBQ Smaakmakers’ zet veelzijdige aubergine in the spotlights

Aubergines zijn verrassend veelzijdig. Ook op de BBQ. Om meer consumenten deze zomerse zijde van Nederlandse groenten te laten ontdekken, lanceert de auberginebranche vanaf 10 augustus een recept-winactie in supermarkten. Deze actie is onderdeel van de campagne ‘BBQ Smaakmakers’. Basis hiervoor zijn vier…

Jaap Sloof, culinair adviseur De Kweker:

“Veel kansen voor AGF-traiteurs”

Versoepelingen van de coronaregels bieden horeca-ondernemers deze zomer meer ruimte om te ondernemen maar het blijft moeilijk, zeker in Amsterdam, ziet Jaap Sloof, culinair adviseur bij horecagroothandel De Kweker. Culinair adviseur Jaap Sloof verzorgt regelmatig workshops en proeverijen “Ten eerste blijven we met die 1,5 m…

Waitrose ziet omzet vega-barbecueproducten flink groeien

Waitrose heeft in de aanloop naar de zomermaanden een stijging in omzet van 80% gezien voor vegetarische en veganistische producten voor op de barbecue. De Britse supermarktketen verwacht deze zomer meer vleesvrije barbecueproducten dan ooit af te zetten. Het aantal zoekopdrachten aan de hand van de…

Bidfood lanceert ChapChap: een platform voor en van de horeca zonder winstoogmerk

In september lanceert online groothandel Bidfood ChapChap een platform voor en van de horeca om toekomstige gasten te bereiken. Het platform helpt ondernemers om op een…

KHN start kort geding tegen Nederlandse staat voor versoepelen maatregelen horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is een kort geding gestart tegen de Staat der Nederlanden. KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de…

Mark Urban, Johann Köster GmbH & Co. KG:

"Coronavirus heeft de ontwikkeling van de convenience-tak iets afgeremd"

Convenience wordt een steeds belangrijker onderdeel van de Duitse handel. Dat geldt niet alleen voor de levensmiddelenhandel, maar ook voor groothandelaren, die in toenemende mate verwerkte producten in hun assortiment opnemen om hun klanten een breder assortiment uit één hand aan te kunnen bieden.…

Too Good To Go: 'Iedereen wint met antiverspillingsapp'

Zo'n vijftig boeren en telers uit het hele land sloten zich de afgelopen maanden aan bij antiverspillingsplatform Too Good To Go. Om te voorkomen dat overschotten moeten…

Kwart van de banen Sodexo Nederland verdwijnt

Bij Sodexo Nederland verdwijnen 800 van de 3000 banen. Het merendeel van de ontslagen valt bij het cateringsbedrijf waar harde klappen zijn gevallen door het coronavirus. Veel…

Cresco:

"De doos van Cressida biedt een assortiment dat aanzet tot proeven, proberen, vieren en versieren"

"Ramen, deuren en grenzen gaan stap voor stap open, we richten onze blik weer op de toekomst. Voorzichtig, maar met vertrouwen en vooral met zoveel zin", zo melden Martin, Rita en Mitch Prins van Cresco. "Wij hopen dat dit voor u ook zo is, dat er hoop en vertrouwen in de toekomst mag zijn. En een…

ProFri

Corona kost frituurspeciaalzaken 182 miljoen euro omzet

De coronacrisis heeft de frituurspeciaalzaken van Nederland tot en met juni ongeveer 182 miljoen euro aan omzet gekost ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar. Tijdens de…

Vraag naar shiitake paddenstoelen groeit nu lockdowns worden opgeheven

Nu de restaurants en bars in Europa weer opengaan, wordt verwacht dat de vraag naar shiitake paddenstoelen weer naar het gebruikelijke niveau zal stijgen. Over het geheel genomen nemen de volumes toe en is er een verschuiving zichtbaar naarmate de consument weer overgaat van houdbaarheidsartikelen naar…

La Place sluit kwart van de filialen

Restaurantketen La Place krijgt een enorme knauw door de coronacrisis en sluit bijna een kwart van de honderd filialen. Daarmee verkeren 480 mensen in onzekerheid. Deze…

Niels van den Berg, Rungis

“Ik verwacht dat restaurants gaan afzien van de zomerstop”

Tholen – Waar kiezen de chef-koks straks voor? Die vraagt stelde Niels van den Berg van Rungis zich toen het bekend werd dat restaurants de deuren weer mochten openen. “Kiezen ze straks voor eenvoud in de keuken of pakken ze juist groots uit met bijzondere producten? Het lijkt er nu op dat de chefs gaan…

ING:

Horeca stevent af op omzetdaling van 30 tot 40% in 2020

De omzet in de horeca gaat in 2020 vanwege de coronacrisis door een ongekend diep dal en zal naar verwachting met 30 tot 40% krimpen. Het dieptepunt voor de sector lag in april. In die maand zagen hotels het aantal gasten met 95% dalen en werd er bij restaurants en cafés 70% minder gepind. Meer en meer…

Rob Baan, Koppert Cress:

"Als de restaurants weer opengaan, ben ik zo weer back on track"

Door de sluiting van horeca werd Koppert Cress hard geraakt door de coronacrisis. Inmiddels is de omzet weer terug op 50%, hoewel dat nog niet genoeg is, vertelt eigenaar Rob Baan in een interview met Dick Veerman van Foodlog. "Als ik driekwart van mijn omzet kan halen, kan ik overleven." Door de crisis was…

Michael Marx (FFD) over de huidige markt voor verse gemaksproducten

"Het belangrijkste is dat er weer buitenshuis wordt gegeten"

De coronacrisis heeft de horeca tussen maart en mei bijna lamgelegd. In de loop van de heropening van de horeca komt dit segment en dus ook de productie van verse gemaksproducten, langzaam maar zeker weer op gang. Voor Michael Marx, operations manager bij het Duitse Frisch Fruchtig Delp (FFD) en…

Herstel financiële positie prioriteit bij Sligro Food Group

De afzetmarkten van Sligro Food Group zijn hard geraakt door de maatregelen in Nederland en België genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het bedrijf is…

Herman Peppelenbos, lector Groene Gezondheid van HAS Hogeschool

"De tijd is rijp voor een nieuwe marktbenadering"

De tijd is rijp voor een nieuwe marktbenadering, stelt Herman Peppelenbos, lector Groene Gezondheid van HAS Hogeschool. Cateraars van grote instellingen zouden na de…

Sjaak Smeding over genomen maatregelen:

"Komende twaalf maanden voorzie ik nog geen volledig herstel in de foodservice"

Tholen - Als AGF-leverancier voor de foodservice en foodretail zorgden de afgekondigde Corona-maatregelen bij Smeding medio maart voor de nodige uitdagingen. "Gelukkig is 1…

Herbafrost lanceert nieuwe 250-gram-zip-zak voor foodservice

"Dat is wat wij verstaan onder Healthy Convenience"

Kruiden winnen zienderogen terrein in de Europese AGF-handel en daarbuiten. Het gezonde groen brengt afwisseling in het menu en laat de horeca en consument met nieuwe smaken kennismaken. Als duurzame en IFS-gecertificeerde kruidenproducent is er HerbaFrost veel aan gelegen passende verpakkingen voor het…

ABN AMRO:

"Coronacrisis geeft impuls aan maaltijdboxen"

De verkoop van maaltijdboxen schoot tijdens de coronacrisis hard omhoog, zo meldt nieuwszender CNBC. Volgens marktonderzoeker Nielsen zijn de uitgaven aan maaltijdboxen in de Verenigde Staten tot en met half mei verdubbeld. Beurskoersen van Amerikaanse verkopers van maaltijdboxen zoals Blue Apron hadden…

Rungis

Primeur: Moai Caviar, verse zeedruifjes uit Nederland

Moai Caviar staat bekend als ‘Umibudo’, het Japanse woord voor ‘Sea Grapes’ of ‘Green Caviar’. Deze groene zeedruif heeft een opvallend uiterlijk dat doet denken aan besjes of druiven. Het eten van groene zeedruiven is een unieke ervaring door hun ‘popperige’ structuur. De balletjes breken gemakkelijk op…


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven