Horeca / catering

Pieter Duys, ThuysVers

“Het nieuwe thuisbezorgen, maar dan gezond!”

Tholen – We hebben inmiddels een jaar te maken met corona wat het ouderen lastig maakt om voor hun dagelijkse warme maaltijd te zorgen. Pieter Duys zag een kans en richtte een bezorgservice op voor maaltijden, met extra veel groente, want die heeft hij met de paplepel ingegoten gekregen. “Ik ben naar…

Zwitserse toeleverancier Reust AG wacht op heropening van de horeca

"Nu luidt het simpelweg: doorbijten"

In de Zwitserse groenten- en fruitbranche heeft de coronapandemie tot nu toe diepe sporen achtergelaten. Vooral in de horeca en hotellerie heeft men te maken met enorme omzetverliezen. Dit treft hierdoor ook de gespecialiseerde toeleveranciers van de horeca, zoals bedrijfsgroep Reust AG uit Zürich. Men…

Joris Bijdendijk aan de slag met seizoensgroenten en -fruit van Rungis

In onderstaande film maakt Joris Bijdendijk, executive chef van RIJKS en restaurant Wils, samen met Gert Jan Zonneveld Piek een rondgang langs het seizoensgroenten en -fruit van Rungis. In de keuken van RIJKS® bereidt Joris een gerecht van micro radijs, crème van eidooier, koolblaadjes en een rode kool…

Schuldenberg horeca opgelopen tot 3 miljard

Nederlandse restaurants bouwen steeds meer schulden op. Uit onderzoek onder 1200 restaurants, uitgevoerd door culinaire platform WijnSpijs.nl, blijkt dat de gemiddelde schuld…

ABN AMRO:

Corona zorgt voor tweedeling in foodsector

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de foodsector, zo blijkt uit de Sectorprognoses Food 2021/2022 van ABN AMRO. Er is binnen de sector een tweedeling zichtbaar tussen ondernemers die profiteren van de maatschappelijke veranderingen als gevolg van de coronapandemie en de bedrijven die eronder…

Stadshaven Brouwerij gestart met brouwen in voormalige fruitloods

Amsterdamse bierbrouwerij ziet brood in Rotterdams fruitgebied

De Stadshaven Brouwerij in Rotterdam is maandag officieel gestart met brouwen. De ambities zijn groot: men wil door twee miljoen liter bier per jaar te brouwen zich nestelen in de top 3 van grootste onafhankelijke craftbierbrouwerijen van Nederland. Bron: Port of Rotterdam De Stadshaven Brouwerij bevindt…

Gidi Merken, ecBase

“Het blijven innoveren en snel schakelen werpt momenteel haar vruchten af bij horecaleveranciers”

Tholen - Voor horecatoeleveranciers en versgroothandels is er door de horecasluiting al maanden minder werk dan anders, maar de energie van ondernemers blijft. Zij zoeken creatieve manieren om te voorzien in de huidige behoeftes en zo toch te bouwen aan hun bedrijf. “In het afgelopen jaar hebben we een…

Boekel AGF Horecagroothandel:

"Onze komkommer, paprika en avocado in grootste sushirol van Nederland"

Tholen - Ook al is de horeca alleen open voor afhaal en bezorging, toch kan de belangstelling voor een restaurant online behoorlijk oplopen. Sushirestaurant Ichilounge bedacht samen met influencers @dutchperformante en @vincentvisser, beiden goed voor elk bijna 300K volgers, een stunt: het maken van de…

Eerste van 30 nieuwe bedrijfsrestaurants in Erasmus MC Rotterdam in maart

Foodmaker gaat samenwerken met cateraar Appèl

Foodmaker gaat samenwerken met de Bossche cateraar Appèl. Doel van de samenwerking is om de komende twee jaar 30 nieuwe Foodmaker restaurants te openen. De eerste is al gepland: in maart opent een Foodmaker bedrijfsrestaurant in het Erasmus MC in Rotterdam. Foodmaker wordt de exclusieve partner van Appèl…

PRNewsfoto/FRSHst

Fresh Del Monte Produce

Del Monte opent restaurant in Miami met gezonde voeding

FRSHst™, de innovatieve, verse en gezonde eetervaring van Fresh Del Monte Produce, is net gelanceerd in Miami en serveert lekker eten dat niet alleen gezond is, maar ook voedzaam. Farmers at heart, het FRSHst concept, toont de passie voor versproducten, wat duidelijk naar voren komt in de zes smaakvolle…

Koninklijke Horeca: Routekaart is doodvonnis voor merendeel van de sector

Gisteren maakte het kabinet op een persconferentie bekend dat het de routekaart rond het coronavirus heeft aangepast voor de komende periode. De Koninklijke Horeca Nederland…

Elles van Goozen

Florian de Clercq, Landgoed de Olmenhorst:

"Een crisis dwingt je om je creativiteit zijn gang te laten gaan"

Tholen - “In 2020 voelde ik me veel meer uitgedaagd dan in vijf jaren hiervoor”, blikt Florian de Clercq van Landgoed De Olmenhorst terug. Het jaar 2020 was een jaar van ups en downs, viel weliswaar qua bedrijfseconomisch resultaat tegen, maar qua beleving toch behoorlijk mee. Dat is opvallend voor een…

Eric Harsta, Hakvoort Professional:

"Nieuwe kantelbare kookketels enthousiast ontvangen door de AGF-sector"

Tholen - Hakvoort Professional uit Emmeloord is al ruim 50 jaar actief in de wereld van horeca- en grootkeukenoplossingen. "In feite leveren we onze oplossingen van complete keukeninrichtingen tot losse horeca-apparatuur overal waar beroepsmatig voedsel en drank wordt verstrekt", vertelt commercieel…

Vermaat Groep mag activa van La Place overnemen

Vermaat Groep B.V. mag bepaalde activa van La Place Food B.V. en Jumbo Supermarkten B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 19 januari 2021…

Rabobank:

"De foodservice groothandels zagen vorig jaar zo’n 2,5 miljard euro omzet verdampen"

De Nederlandse foodservice groothandels zagen vorig jaar zo’n EUR 2,5 miljard omzet verdampen. De vooruitzichten voor 2021 zijn iets beter, maar de start is lastig genoeg. Het wegvallen van omzet en de noodzakelijke afwaarderingen op de voorraad zetten de winstgevendheid onder druk. De gaten die Covid-19…

Michael Kowalski (Rust Gebr. GmbH) over de marktsituatie op de groothandelsmarkt in Hannover

"Omzet in de grootkeukens konden ongeveer overeind worden gehouden"

Voor de handelaren op de groothandelsmarkten was 2020 vanwege corona zonder twijfel een zeer spannend jaar. Ook de eerste helft van 2021 staat in het teken van de crisis. Voor veel traditionele groothandelsbedrijven die hier al lang gevestigd zijn gaat langzaam maar zeker de rek eruit. We spraken met…

HelloFresh en Wageningen University & Research slaan handen ineen

"Houdbaarheidsindicator “Keep-it” gaat voedselverspilling tegen"

Jaarlijks verspillen Nederlanders zo’n 592 duizend ton eetbaar voedsel. Uit onderzoek van maaltijdboxleverancier HelloFresh blijkt dat één op de vijf Nederlanders in 2020 meer…

CBS:

"Aantal horecabedrijven in Nederland steeg in 2020 met 5,2%"

Ondanks de sterke terugval van de bedrijfsoprichtingen in de horeca in het tweede en derde kwartaal van 2020 steeg het aantal horecabedrijven in Nederland vorig jaar met 5,2%. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Er waren begin dit jaar circa 65.000 horecaondernemingen in Nederland. Het totale…

Udapa

Veredeld door Neiker

Nieuwe Spaanse paarse aardappel Beltza op de markt gebracht

Eind vorig jaar heeft de coöperatie Udapa uit de Spaanse provincie Alava een nieuw aardappelras geïntroduceerd: Beltza. De nieuwe aardappel is door Neiker veredeld en geregistreerd. De aardappel onderscheidt zich door zijn intense paarse kleur en zijn hoge gehalte aan antioxidanten. Afgelopen voorjaar…

Nieuwe directe aanvoerroute via Miami geeft Saba hoop op een betere aanvoerlijn voor AGF

Afgelopen zomer heeft het Caribische eiland Saba - bekend als de kleinste bijzondere gemeente van Nederland - een project goedgekeurd om de mogelijkheden te onderzoeken voor…

Waarde Deliveroo toegenomen tot boven de 7 miljard dollar

Deliveroo, de Britse maaltijdbezorger, heeft in een financieringsronde ruim 180 miljoen dollar opgehaald bij haar aandeelhouders. Daarmee komt de waarde uit boven de 7 miljard…

Maandag 1 februari start Horecava Limited

Wat doet Covid-19 met de Nederlandse horeca? Op de virtuele Horecava Limited vertellen horecaondernemers én leveranciers hoe ze deze tijden doorstaan. In het brandpunt staan…

Vicente Peris en La Selva lanceren nieuwe combinaties van fruit- en vleesproducten

Gemaksproduct meloen met ham voor fijnproevers

Het Valenciaanse agrovoedingsbedrijf Vicente Peris heeft zijn gerenommeerde gemaksproduct meloen met ham in een nieuw kleedje gestoken dankzij een samenwerking met het delicatessenbedrijf La Selva. Beide bedrijven staan garant voor de hoogste kwaliteit van elk van de twee basisproducten, meloen en ham en…

CBS:

"Ruim 35% van de Nederlanders koopt wel eens online maaltijden"

In de eerste helft van 2020 kocht 35,4% van de Nederlanders van 12 jaar of ouder wel eens online een maaltijd. Door 17,7% werd het internet gebruikt voor het inkopen van etenswaren en drank. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het onderzoek ‘ICT-gebruik van huishoudens en personen 2020’ van het CBS. In…

Covid-19 verandert eetgewoonten: Meer groenten, minder afhaalmaaltijden

Onderzoekers van de Queen's University Belfast en de National University of Ireland hebben tussen mei en juni vorig jaar in vier regio's - Ierland, Groot-Brittannië, de VS en…

Onderzoek onder 1200 Nederlandse restaurants

"20% van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen"

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20% van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wandelingen; een…

Straight to the Source: directe levering van telers aan chef-koks

Straight to the Source zorgt voor een directe link tussen Australische en Nieuw-Zeelandse telers en voedselliefhebbers, voedselproducenten en chef-koks. Het bedrijf is…

Het belooft een goed voorjaar te worden voor de Italiaanse paddenstoelensector

"Het jaar 2021 is voor de Italiaanse paddenstoelensector niet slecht begonnen en er wordt een toename van de vraag verwacht tegen het voorjaar, zo tegen de paasvakantie. De opbrengsten zijn tot nu toe veelbelovend. De markten hebben vanaf september vorig jaar zijn ups en downs gekend, met prijzen die…

Früchte Feldbrach München:

"Wij zijn net zo hard getroffen als de horeca"

De pandemie heeft de horeca in het bijzonder in zwaar weer gebracht. De toekomst van een bedrijfstak, die in 2019 in Duitsland voor meer dan 80 miljard euro heeft omgezet, staat waarschijnlijk op het spel. Dit heeft onvermijdelijk ook gevolgen voor de handel in verse levensmiddelen op de lokale…

Al langer groeiende bezorgtrend aangejaagd door pandemie

Maaltijd- en boodschapbezorging grote winnaar van coronacrisis

Maaltijddelivery en boodschappenbezorging zijn de twee grote winnaars van de coronacrisis. In 2020 groeide de totale deliverymarkt met 43,1% ten opzichte van 2019. Inmiddels…

Boerschappen neemt SupportYourLocals Amsterdam over

Maaltijdboxenbedrijf Boerschappen neemt per direct alle activiteiten over van SupportYourLocals Amsterdam en starten samen een intensieve samenwerking in Amsterdam om de lokale- en korte voedselketens naar een hoger niveau te tillen.SupportYourLocals ontstond in maart 2020 tijdens de eerste…

Organisatorische verschuivingen bij Gebrs van Aarle

Door de juiste mensen in de juiste positie te manoeuvreren, is fullservice groothandel Gebrs van Aarle van plan om het maximale uit “dit kakelverse jaar te halen. We beginnen dit jaar fris en opgewekt, gaan uit van de kracht van onze medewerkers en willen onze afnemers optimaal kunnen bedienen”, aldus…

Positieve groei van het merk Sylvain & CO op de Zwitserse markt

"Authentiek, praktisch aanbod aan Fresh Convenience voor de dagelijkse behoefte"

Jong, fris, innovatief en geëngageerd - dat is de richtsnoer van het Zwitserse versmerk Sylvain & CO. Het label dat in 2012 is ontstaan hoort sinds twee jaar tot de internationaal actieve Eisberg group en wordt sinds september van het afgelopen jaar samen met Eisberg Zwitserland door een overkoepelend…

Karma Shoarma wordt Karma Kebab

Karma Shoarma heeft haar naam veranderd in Karma Kebab. "In Nederland noemen we het shoarma, maar in bijna alle andere landen noemt men het kebab", vertelt mede-eigenaar Marcel van der Heijden tegen…

Jumbo wil exploitatie van 44 La Place restaurants overdragen aan horecaspecialist Vermaat

Jumbo Groep Holding en horeca-en cateringspecialist Vermaat Groep zijn voornemens een strategische samenwerking aan te gaan voor de exploitatie van 44 La Place restaurants. Door deze samenwerking kan Jumbo zich verder focussen op de uitbreidingsplannen van de gemaksformule La Place Express en de uitrol…

Christopher Hutchinson van de New Spitafields Market in Londen

"De horeca is weer gesloten maar handelaren zijn zeer flexibel"

Nu er in Londen en een groot deel van het zuidoosten van het VK weer een lockdown geldt, hebben Londense AGF-handelaren te maken met het wegvallen van de foodservicebranche. De meest recente lockdown kwam plotseling maar niet geheel onverwacht. "Hij kwam niet minder onverwacht dan de vorige want de…

Maaltijdbezorger ziet foodtrends ontstaan

Meer vraag naar seizoensgebonden groenten?

De vraag naar vegetarische en voedzame maaltijden blijft groeien, maar de topproducten bij bezorging zitten nog altijd bij de hamburgers en de pizza’s. Dat is bij alle…

Horecaleverancier Früchte Feldbrach München:

Nauwelijks vraag naar klassieke horecaproducten

De actuele coronapandemie en de daaropvolgende horecasluiting heeft vooral de gespecialiseerde toeleveranciers van deze bedrijfstak hard getroffen. Ook Früchte Feldbrach GmbH uit München bevindt zich reeds sinds maanden in crisismodus. Ondanks de moeilijke markt- en arbeidsomstandigheden kijkt men echter…

Fruitsnacks neemt portefeuille Menssana over

Fruitsnacks uit Nieuwerkerken (Limburg), actief in het leveren van fruit op de werkplek, heeft onlangs de portefeuille van Menssana overgenomen.  Met deze integratie verstevigt Fruitsnacks zo haar marktleiderschap in België en snijdt het nieuwe mogelijkheden aan. Een gezond groeipad met een mooie kers op de…

"Eén op vier Belgische horecaleveranciers aan de rand van de afgrond"

De financiële reserves van de Belgische horecagroothandels smelten dit jaar als sneeuw voor de zon. De 150 bedrijven en hun meer dan 7.000 werknemers zien af omdat de…

ABN AMRO:

"Herstel in food sterk afhankelijk van kanaal en product"

Uit een enquête van Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) blijkt dat sommige levensmiddelenproducenten sinds het uitbreken van de pandemie tot wel twee derde van hun omzet zagen verdampen. De omzet, productie, uitvoer en winst van veel bedrijven uit de sector heeft een stevige tik…

Voortvluchtigen verstopt tussen het fust

Tholen - Twee 'voortvluchtigen' dachten even bij te kunnen komen met een kopje koffie in de loods van de Haagse AGF-groothandel van Van Binsbergen. De medewerkers regelden zelfs een slaapplek en het stel mocht ook via een van de computers hun mail checken. Dat laatste werd hun fataal. Still uit de uitzending…

Kjeld Nuis ambassadeur voor Vegde Bags

Belgische Foodmaker start in Nederland met maaltijdboxen

Foodmaker, de gezonde restaurantketen uit België maakte in de eerste lockdown binnen drie weken een switch van offline naar online en bezorgt sinds december ook Vegde Bags in Nederland.  "Vedge versus virus", Lieven Vanlommel (l) en Kjeld Nuis met de Vegde Bag Veel groenten en gezond eten is volgens het merk…

Miedema AGF introduceert flower sprouts op stam

Nog meer spektakel op het bord met nieuwste spruitsoort

Tholen - Is het een kerstboom? Nee, maar met het nieuwste artikel van Miedema AGF kunnen chefs nog meer uitpakken op het bord. "We verkochten al groene en paarse spruiten op stam maar de flower sprouts op stam is nog niet eerder zo verkocht. We denken dat chefs zich hier echt mee kunnen onderscheiden",…

OPDC Noord in Rotterdam heeft de gezondste schoolkantine van Nederland

Het OPDC Noord in Rotterdam is de eerste school in Nederland met een ‘ideale schoolkantine’. Het hele aanbod is er gezond. Volkorenbrood, groente en fruit zijn ruim verkrijgbaar en de leerlingen kunnen gratis onbeperkt water tappen. Het Voedingscentrum reikte de ideale Schoolkantine Schaal voor het eerst…

Populariteit vegetarische kerstdiners jaagt vraag naar groenten aan

SuperValu verwacht iets minder dan 1.900 ton Ierse groenten te verkopen in de feestmaand, nu de vraag naar vegetarische en veganistische kerstmenu's een vlucht heeft genomen,…

Twee alternatieven: Tavola Online & A Taste of Tavola

Tavola verplaatst naar maart 2022

De Belgische horecabeurs Tavola verplaatst de maart editie 2021 naar maart volgend jaar, maar komt in 2021 wel met een tweetal alternatieven: Tavola Online in maart en een…

Rungis gaat compleet AGF-pakket leveren aan horecagroothandel Zegro

Met ingang van 1 januari 2021 zal groenten- en fruitspecialist Rungis het complete AGF-pakket voor horecagroothandel Zegro gaan invullen, zowel voor de winkel als voor de bezorging. Het gehele assortiment van Rungis komt zo beschikbaar voor alle klanten van Zegro. Zowel Zegro als Rungis zijn trotse zelfstandige…

Bezorg-app EET24 gaat strijd aan met grote bezorgplatforms

De nieuwe Nederlandse app EET24.nl voor het bestellen en bezorgen van maaltijden gaat de concurrentie aan met grote bezorgplatforms als Thuisbezorgd, UberEats en Deliveroo. Door 0 procent commissie te rekenen voor restaurants en 0 euro bezorgkosten voor consumenten, willen de initiatiefnemers een…

Dragon Microgreens

Microgroenteteeltbedrijf uit Wales breidt uit naar Engeland

Het in Wales gevestigde teeltbedrijf Dragon Microgreens teelt microgroenten. Het bedrijf heeft in het zuidoosten van Engeland een gat in de markt ontdekt en levert haar…


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven