Sterrenchef Niven Kunz doet 'rondje Westland'

Sterrenchef Niven Kunz ging onlangs met Alain Caron van BinnensteBuiten de kas in. De Westlandse kassen zijn voor de man, die als geen ander weet hoe hard corona kan toeslaan, zijn bron van inspiratie. Met als lievelingsproduct courgette, maar ook een bezoekje aan de radijskas ontbrak niet. Niven was één…

Deliveroo ziet bestellingen verdubbelen

In de eerste drie maanden van het jaar ontving Deliveroo meer dan dubbel zoveel bestellingen dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf houdt wel rekening met een…

Japantoday.com

Japanners wild van veganistische fruitsandwiches

De fruitsandwich is tegenwoordig erg in trek in Japan. De dessertsandwich, die schijfjes fruit en slagroom serveert tussen sponzige sneetjes brood, is een echte publiekstrekker geworden. Afbeelding: Japantoday.com Voor de sandwiches worden de mango's Taiyo no Tamago ('eieren van de zon') uit de…

McDonald's voegt komkommer toe aan Happy Meal-menu

Om het aanbod te diversifiëren heeft McDonald’s Frankrijk onlangs besloten komkommersticks toe te voegen aan het Happy Meal-menu. In het kader hiervan heeft het bedrijf 50 ton…

Groenterijke lunches op basisscholen door TommyTomato

Tholen - Kinderen zouden iedere dag tussen de 100 en 200 gram groenten moeten eten, afhankelijk van de leeftijd. Een enorme uitdaging voor ouders, slechts 1% slaagt daarin. TommyTomato biedt ouders de helpende hand door al 60 procent aan groenten in warme lunches voor basisschoolleerlingen te verzorgen.…

"Winkels en terrassen 21 april open als de cijfers het toelaten"

Het kabinet werkt aan een plan waarin de terrassen en winkels vanaf 21 april open zouden kunnen. Ook de avondklok zou op die datum geschrapt kunnen worden, schrijft NOS. De…

AddVolt, Groot RMO-Techniek en Huuskes versnellen de overstap naar duurzame leveringen

"De temperatuur in de laadruimte constant houden zelfs wanneer de motor is uitgeschakeld"

"Op weg naar CO2-vrij transport zetten Huuskes en AddVolt een grote stap in het schoner, veiliger en efficiënter maken van de koudeketen", aldus de bedrijven. Huuskes is totaalleverancier, producent en kennispartner van eten en drinken voor de zorg en bedrijfscatering. Vanuit zes vestigingen in Nederland…

Niels van den Berg (Rungis):

"Geen concessies aan assortiment, we staan maximaal paraat om straks weer te gaan knallen"

Tholen - Pasen staat altijd garant voor een goede verkoop van AGF-producten richting de horeca. Nu is in het afgelopen Corona-jaar niets meer normaal, maar volgens Niels van den Berg van horecagroothandel Rungis uit Barendrecht zijn de take away-menu's bij de horeca momenteel ontzettend populair. "De…

Horecaleverancier opent verswinkel

Leen Bospeen promoot al een jaar lang De Greunteboer bij particulieren

Tholen - Een jaar na de corona-uitbraak in Nederland is er voor horeca nog altijd weinig perspectief. Veel in horeca gespecialiseerde leveranciers hebben het particuliere verkoopkanaal aangeboord en met succes. "De Greunteboer uit Venlo heeft inmiddels een vast verkooppunt geopend en dat loopt goed,"…

Bright Kitchen opent in april 3e delivery only keuken

In Amsterdam zijn al twee delivery only keukens operationeel, de derde keuken opent medio april in Eindhoven en daarmee gaat de plantaardige burgerverkoop van Vegan Burger…

Gespecialiseerd in foodservice en foodretail data

Roamler neemt Datlinq over

Roamler neemt Datlinq over, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in foodservice en foodretail data. De bedrijven bundelen de krachten op het gebied van dataverzameling, het creëren van inzichten en…

Subway Restaurants

Subway introduceert nieuwe Potato Bun Sidekicks van aardappelen

Dit voorjaar zullen Subway Restaurants Canadese aardappelen  toevoegen aan hun 'Under $5'-voordeelmenu, in de vorm van een assortiment broodjes geserveerd op een smeuïg, overheerlijk aardappelbroodje. De vers bereide Sidekick Sandwiches bieden een opmerkelijke smaakervaring voor een zacht prijsje. De broodjes…

René Brienen brengt het eerste witte goud naar Amsterdam

‘Frietje Asperges-ham-ei 2.0’ voor Huub Stapel

Limburgse asperges en chef-kok René Brienen zijn de afgelopen tien jaar steeds meer onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elk voorjaar viert Brienen het witte goud en gaat hij ‘op aspergebedevaart’. Zeven jaar op rij was dat naar Zwitserland, maar door corona was dat vorig jaar en helaas ook dit jaar niet…

Horeca nieuwsgierig naar lupine

Restaurant De Waldhoorn in Otterlo krijgt steeds meer gasten die graag vegetarisch of vegan willen eten en als het kan afkomstig uit de streek. Eigenaar Jan-Willem Bloem benaderde daarom Lekker Lupine met de vraag, kunnen wij ook lupine gebruiken? "Lupine is interessant, want het heeft een bite en past heel goed in onze…

Horecagroothandelaar uit München wijst op bestaansbedreigende situatie

"De situatie is uiterst precair"

Op veel plaatsen lijdt de groothandel, en in het bijzonder de horeca, nog steeds onder de actuele coronamaatregelen. "Ook voor ons zijn er nog steeds geen perspectieven", zegt Ingo Gutekunst (rechts) in een   Facebook-bijdrage. "Het gaat mij er niet om het virus te ontkennen, maar, maar ik wil attent maken op de economische en algehele situatie…

Gijs van de Hoef ontwikkelt extra productielocatie

Tholen - Sinds vorig jaar breidde Gijs van de Hoef uit met een landelijke maaltijdservice. Deze stap is mede mogelijk door uit te gaan breiden met een externe productielocatie. Deze is al lange tijd in voorbereiding maar eindelijk komt de lang verwachte droom uit. De groentekeuken van Gijs van de Hoef is…

470 restaurants stopten ermee

20% meer bedrijven opgeheven in 2020

In 2020 werden ruim 140 duizend bedrijven opgeheven. Dat is ruim 20 procent meer dan in 2019, toen het aantal bedrijfsopheffingen 115 duizend betrof. De meeste opgeheven bedrijven hadden één werkzame persoon. Dit meldt het CBS op basis van voorlopige cijfers. Het aantal bedrijfsopheffingen steeg in 2020…

Boerschappen en Instock lanceren Rescue Box tegen voedselverspilling

Voedselverspillingsplatform Instock en maaltijdboxbedrijf Boerschappen starten de Rescue Box, waarmee voedselverspilling bij de boer wordt tegengegaan. Hierdoor krijgt de boer…

Gelderse subsidie voor professionalisering korte ketens

In Gelderland zijn veel initiatieven die ervoor zorgen dat voedsel met maximaal 1 tussenstap op het bord van de consument terecht komt. Om de samenwerking bij deze…

Kaders van foodbedrijven vervagen

Nieuwe mbo-opleiding Traiteur voor medewerkers foodbranche

De grenzen tussen de ambachtelijke bedrijven in food vervagen. Naast kennis en vaardigheden voor de AGF-specialist, slager of bakkers biedt SVO vakopleiding vanaf komend schooljaar een mbo 3-opleiding Traiteur aan. Deze opleiding leidt studenten op tot traiteur bij een foodbedrijf en is ontwikkeld in…

Microgreens en eetbare bloemen zeer gewild bij toprestaurants in Hong Kong

Voor Full Nature Farms kwam Covid-19 als geluk bij een ongeluk. De versproductmarkt in Hong Kong, die altijd zeer afhankelijk is van import, realiseerde zich ineens hoeveel voordelen lokaal product heeft: lagere carbon footprint, lagere transportkosten en belangrijker nog: een verser product. "Mensen…

HelloFresh sluit een boekjaar af met recordresultaten in het vierde kwartaal

HelloFresh heeft 2020 afgesloten met een resultaat van meer dan 600 miljoen geleverde maaltijden aan klanten over de hele wereld. De groepsomzet voor het volledige jaar 2020…

Omzet horeca krimpt ongekend hard door coronamaatregelen

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse…

Pieter Duys, ThuysVers

“Het nieuwe thuisbezorgen, maar dan gezond!”

Tholen – We hebben inmiddels een jaar te maken met corona wat het ouderen lastig maakt om voor hun dagelijkse warme maaltijd te zorgen. Pieter Duys zag een kans en richtte een bezorgservice op voor maaltijden, met extra veel groente, want die heeft hij met de paplepel ingegoten gekregen. “Ik ben naar…

Zwitserse toeleverancier Reust AG wacht op heropening van de horeca

"Nu luidt het simpelweg: doorbijten"

In de Zwitserse groenten- en fruitbranche heeft de coronapandemie tot nu toe diepe sporen achtergelaten. Vooral in de horeca en hotellerie heeft men te maken met enorme omzetverliezen. Dit treft hierdoor ook de gespecialiseerde toeleveranciers van de horeca, zoals bedrijfsgroep Reust AG uit Zürich. Men…

Joris Bijdendijk aan de slag met seizoensgroenten en -fruit van Rungis

In onderstaande film maakt Joris Bijdendijk, executive chef van RIJKS en restaurant Wils, samen met Gert Jan Zonneveld Piek een rondgang langs het seizoensgroenten en -fruit van Rungis. In de keuken van RIJKS® bereidt Joris een gerecht van micro radijs, crème van eidooier, koolblaadjes en een rode kool…

Schuldenberg horeca opgelopen tot 3 miljard

Nederlandse restaurants bouwen steeds meer schulden op. Uit onderzoek onder 1200 restaurants, uitgevoerd door culinaire platform WijnSpijs.nl, blijkt dat de gemiddelde schuld…

ABN AMRO:

Corona zorgt voor tweedeling in foodsector

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de foodsector, zo blijkt uit de Sectorprognoses Food 2021/2022 van ABN AMRO. Er is binnen de sector een tweedeling zichtbaar tussen ondernemers die profiteren van de maatschappelijke veranderingen als gevolg van de coronapandemie en de bedrijven die eronder…

Stadshaven Brouwerij gestart met brouwen in voormalige fruitloods

Amsterdamse bierbrouwerij ziet brood in Rotterdams fruitgebied

De Stadshaven Brouwerij in Rotterdam is maandag officieel gestart met brouwen. De ambities zijn groot: men wil door twee miljoen liter bier per jaar te brouwen zich nestelen in de top 3 van grootste onafhankelijke craftbierbrouwerijen van Nederland. Bron: Port of Rotterdam De Stadshaven Brouwerij bevindt…

Gidi Merken, ecBase

“Het blijven innoveren en snel schakelen werpt momenteel haar vruchten af bij horecaleveranciers”

Tholen - Voor horecatoeleveranciers en versgroothandels is er door de horecasluiting al maanden minder werk dan anders, maar de energie van ondernemers blijft. Zij zoeken creatieve manieren om te voorzien in de huidige behoeftes en zo toch te bouwen aan hun bedrijf. “In het afgelopen jaar hebben we een…

Boekel AGF Horecagroothandel:

"Onze komkommer, paprika en avocado in grootste sushirol van Nederland"

Tholen - Ook al is de horeca alleen open voor afhaal en bezorging, toch kan de belangstelling voor een restaurant online behoorlijk oplopen. Sushirestaurant Ichilounge bedacht samen met influencers @dutchperformante en @vincentvisser, beiden goed voor elk bijna 300K volgers, een stunt: het maken van de…

Eerste van 30 nieuwe bedrijfsrestaurants in Erasmus MC Rotterdam in maart

Foodmaker gaat samenwerken met cateraar Appèl

Foodmaker gaat samenwerken met de Bossche cateraar Appèl. Doel van de samenwerking is om de komende twee jaar 30 nieuwe Foodmaker restaurants te openen. De eerste is al gepland: in maart opent een Foodmaker bedrijfsrestaurant in het Erasmus MC in Rotterdam. Foodmaker wordt de exclusieve partner van Appèl…

PRNewsfoto/FRSHst

Fresh Del Monte Produce

Del Monte opent restaurant in Miami met gezonde voeding

FRSHst™, de innovatieve, verse en gezonde eetervaring van Fresh Del Monte Produce, is net gelanceerd in Miami en serveert lekker eten dat niet alleen gezond is, maar ook voedzaam. Farmers at heart, het FRSHst concept, toont de passie voor versproducten, wat duidelijk naar voren komt in de zes smaakvolle…

Koninklijke Horeca: Routekaart is doodvonnis voor merendeel van de sector

Gisteren maakte het kabinet op een persconferentie bekend dat het de routekaart rond het coronavirus heeft aangepast voor de komende periode. De Koninklijke Horeca Nederland…


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven