Vakorganisaties en verzamelde werkgevers tekenen nieuwe eenjarige cao Contractcatering

Vakorganisaties FNV Catering, CNV Vakmensen en De Unie tekenen samen met branchevereniging VOCC en de verzamelde werkgevers Sodexo, ISS, KCS en Compass Group het…

Maaltijdplatform krijgt boete van € 176.000,-

Een platform voor de bezorging van maaltijden heeft van de Inspectie SZW een boete gekregen van € 176.000,-. Het platform heeft in 2018 22 buitenlandse werknemers…

Nieuw: Utregs supersap van William Pouw

Utregs supersap van William Pouw is nieuw in het assortiment van BD-Totaal. William Pouw heeft een biologisch fruitbedrijf van 18 hectare op de kleigronden van Schalkwijk, slechts 9 kilometer bij BD-Totaal vandaan. Hij is geboren en getogen in een kersenboomgaard in Wijk bij Duurstede en al van jongs af…

Kunstig kistje zachtfruit van Franse banketbakkers

Een waar kunstwerkje gemaakt door de banketbakkers van de Auchan hypermarkt in de Franse stad Melun. Het kistje is gemaakt van zandkoekjes, gevuld met room en seizoensfruit. Bron: linkedin.com

Just Eat Takeaway groeit hard, 61% meer orders

De maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 61% meer orders voor restaurants verwerkt ten opzichte van het eerste halfjaar van 2020,…

Podium voor Noord-Hollandse AGF-ondernemers

Veel voedsel komt van ver, maar dat hoeft helemaal niet. In de provincie Noord-Holland wordt namelijk veel voedsel van hoge kwaliteit geproduceerd. Dat laten zij graag zien,…

Chris de Jong, Greens and Salads:

"Naast bulk- ook maatwerksnijderij"

Tholen - "Wij hebben flink moeten incasseren door corona", vertelt Chris de Jong, directeur van Greens and Salads uit Meppel. Toen in maart vorig jaar het coronavirus het land binnenkwam beïnvloedde dat veel sectoren van het bedrijfsleven. Er was nog veel onzekerheid over de impact van deze pandemie.…

HelloFresh:

"Keuzestress! Nederlander eet bijna elke week hetzelfde"

Nederlanders denken gemiddeld bijna 25 minuten per dag na over wat ze die avond gaan eten, zo blijkt uit internationaal onderzoek van Census Wide voor maaltijdboxleverancier HelloFresh. Sterker nog: een op de drie ervaart zowaar keuzestress en meer dan de helft eet om deze reden elke week hetzelfde,…

Makro voegt duizend artikelen aan het zakelijke online winkelkanaal van Jumbo

Jumbo versterkt postitie in zakelijke markt door samenwerking met Makro

Jumbo Supermarkten en foodservicegroothandel Makro bundelen vanaf deze maand hun krachten om zakelijke klanten van Jumbo beter te kunnen bedienen. Met de…

tweeSSen start ook achterdeurlevering bij Takeway.com in België

AGF-horecaleverancier tweeSSen startte vorig jaar achterdeurlevering aan horeca-ondernemingen die aangesloten zijn bij Thuisbezorgd.nl. Gisteren startte ook de samenwerking met Takeaway.com in België. tweeSSen rekent geen bezorgkosten en levert de bestelde producten binnen 48 af. Door deze samenwerking…

Franse astronaut serveert aardbeiencrêpe in de ruimte

In een video, gepost op sociale media op 26 juni, zien we een crêpe met aardbeien geplakt op een spread van chocolade zweven in het International Space Station (ISS). Vijf…

Foodbag vergroot positie op de Belgische markt voor maaltijdboxen

Foodbag, de Belgische leverancier van maaltijdboxen heeft het bedrijf 15gram overgenomen. Hierdoor vergroot het bedrijf zijn marktaandeel in België tot ruim 30%, meldt Retaildetail. Foto: Foodbag "Vorig jaar verdubbelde de omzet van Foodbag tot net onder de 20 miljoen euro en de markt van kookboxen groeit…

Bracamonte Convenient Kitchen neemt strategisch belang in StarCuisine

Bracamonte Convenient Kitchen (BCK) in Weesp, specialist in food to go, heeft een strategisch belang genomen in StarCuisine, meldt BCK in een persbericht. Beide bedrijven maken het zo mogelijk om betere klantoplossingen te bieden en elkaar te versterken in de convenience markt. BCK en StarCuisine blijven…

Topman Jumbo wil La Place-concept flink uitbreiden

Frits van Eerd, topman van Jumbo, wil het La Place-concept uitrollen tot een mondiaal concept met honderden vestigingen wereldwijd, meldt Nu.nl. Toen Jumbo La Place had…

Delhaize en Foodmaker kondigen structureel partnership aan

"Grotere vraag naar gezonde maaltijden op basis van groenten"

Delhaize en Foodmaker hebben gisteren hun langetermijn partnership aangekondigd waarmee ze de ambitie hebben om samen gezonde voeding nog dichter bij de klanten te brengen. Door meer “touchpoints” te creëren willen beide bedrijven de klant nog beter bedienen. Dat zal in de eerste plaats gebeuren via de…

InstockMarket verdubbelt capaciteit na corona

"400 horecabedrijven kunnen nu impact maken door geredde producten in te kopen"

Door een verdubbeling van het aantal leveranciers verdubbelt ook het aanbod van de online horeca groothandel voor 'geredde' voedselproducten InstockMarket. Het bedrijf heeft als uitdaging dat het aantal klanten goed moet aansluiten bij de omvang van de stromen die zij redden. Om te voorkomen dat klanten…

Fastfoodrestaurants in de VS, VK, Canada, Duitsland en Frankrijk

Daling in aanbod avocado-kan Chipotle's marges schaden

De marges van de Amerikaanse fastfoodketen Chipotle Mexican Grill zouden een klap kunnen krijgen door de voorspelde daling van de avocadoverschepingen in het volgende…

Meer catering en minder cafés

Toename aantal horecavestigingen ondanks corona

In 2020 nam het aantal horecavestigingen met 5 procent toe. Hoewel het aantal nieuw opgerichte horecavestigingen lager en het aantal opheffingen hoger was dan een jaar eerder, werden er per saldo meer vestigingen opgericht. Met name de eventcatering (15 procent toename) en het aantal bedrijven actief in…

Zweeds onderzoek toont aan:

Groene trend groeit - echte smaken nemen het over van imitaties

Vrouwen wijzen de weg in de overgang naar een duurzaam voedingssysteem. Dit is een van de conclusies van het toekomstrapport Växa Tillsammans ("Grow Together") van dit jaar. In het rapport neemt ICA de drijvende krachten en obstakels met betrekking tot plantaardige voeding onder de loep en identificeert…

Succes met maaltijdbezorging helpt Prosus aan recordresultaten

De aan de Amsterdamse aandelenbeurs genoteerde techinvesteerder Prosus heeft in het afgelopen boekjaar recordresultaten behaald. De groepsomzet in het gebroken boekjaar dat eind maart werd afgesloten, kwam uit op 28,8 miljard dollar, een stijging van 33 procent ten opzichte van een jaar eerder. Daarbij…

Mini-markets steeds populairder voor bedrijfscatering

Mini-markets als oplossing voor de nieuwe bedrijfscatering maken een exponentiele groei door. De combinatie Albert Heijn met Selecta heeft nu twintig locaties omgebouwd, alleen zijn die locaties nog niet allemaal operationeel. Pura Go heeft er momenteel meer dan vijftien in bedrijf. De bedrijven zijn van…

Ake-Ideal NordCap:

"Gekoeld versboxsysteem Viresmo is hufterproof en speelt in op afhaalgemak"

Ake-Ideal NordCap introduceert het smart versboxsysteem Viresmo. Met Viresmo kunnen bedrijven uit de foodservice en de institutionele sector hun gekoelde producten 24/7 aan consumenten aanbieden op een hygiënische en voedselveilige manier die bovendien hufterproof is. Dankzij dit afhaalsysteem spelen…

Appelschijfjes en Babybel kaasje in snackverpakking

De Britse AGF-leverancier Jupiter heeft deze week de nieuwste toevoeging aan haar assortiment onthuld. Samen met Babybel brengt het bedrijf een snackverpakking met Babybel light-kaas, knapperige appelschijfjes en sappige druiven op de markt.  De innovatieve snackverpakking zal bij Tesco-winkels in heel het…

Gerrit van Gelder over opening Experience Center:

"Dit is de place to be voor de branche om geïnspireerd te worden op het gebied van gezonde voeding"

Tholen - Eindelijk is het zover: het Experience Center van Van Gelder is geopend en is de plek voor de branche om geïnspireerd te raken wat er allemaal mogelijk is met gezonde voeding. "Bezoekers zijn tussen maandag en vrijdag dagelijks van harte welkom tussen 10:00 en 17:00 uur om langs te komen en in…

Aardbei steelt de show in aardbeiendrive-in

Aardbeien zijn populair, net als de Aardbeien Drive-In in Noord-Limburg op Aardbeienland. Dat themapark is opgezet om de populariteit van de zomerkoninkjes verder aan te jagen. Aardbeienland is een initiatief van Berry Briljant. Voorzitter Marcel Dings vertelde er onlangs meer over bij RTL Boulevard. 

Surinaamse handelaren hopen op snelle versoepelingen

Enkele kleine ondernemers in Suriname hopen dat de aankomende coronaversoepelingen een positieve verandering met zich meebrengen voor de handel. Eén van de handelaren, Benito,…

Gembershots en snackgroenten: Ruveggie biedt een gezonde optie aan parkbezoekers

Met een bakfiets vol flessen gembersap en biologische snackgroenten gaan de verkopers van Ruveggie deze zomer alle parken af. De aanbieder hiervan is Kaj van Kesteren (26). Op…

Sandra Sitjar, Cultivar (Spanje):

"Opening horeca en goede weer blazen leven in limesmarkt en doen prijzen stijgen"

De sluiting van de horeca als maatregel om de verspreiding van het coronavirus in te dammen heeft sinds vorig jaar de vraag naar limes een flinke knauw gegeven. De consumptie van dit citrus in de huishoudens is eerder beperkt. In de horecazaken wordt er daarentegen gretig gebruik van gemaakt, maar tot…

Restaurants weer open en de Rungis-markt herleeft

Het is spannend op de MIN-markt in Rungis. Sinds het begin van de week verdringen restauranthouders zich op de markt, als gevolg van de heropening van de restaurants. Inmiddels zijn de 1.200 groothandelaren er helemaal klaar voor. Het doel is nu vooral om op tijd aan restaurants te (kunnen) bezorgen.…

Just Eat Takeaway grootste maaltijdbezorger buiten China door overname Grubhub

Het moederbedrijf van Thuisbezorgd, Just Eat Takeaway (JET), meldde op 10 juni dat de aandeelhouders van Grubhub met de overname hebben ingestemd. JET trekt 6,4 miljard euro…

Maaltijdbezorger Frichti start in Brussel

Vanaf 29 juni zullen mensen in Brussel via de Frichti-app vers bereide maaltijden en andere voedings- en drankenproducten kunnen bestellen. De Franse start-up Frichti, sinds…

24/7 tomaten eten in steeds meer kleuren, soorten en maten

Bereid je voor: in de toekomst komen er nog meer soorten tomaten in de supermarkt terecht. Dat voorspelt Ingeborg Hendriks van RedStar in een item over tomaten op Nu.nl. "De…

Vraag vanuit Noord-Hollandse horeca weer losgebarsten bij Han de Kroon Horecavers

"Alle producten die we de afgelopen maanden nauwelijks kwijt konden, gaan nu weer grif van de hand"

Tholen - "We kunnen weer rammelen", vertelt Rob Spronk opgetogen. De in- en verkoper van Han de Kroon Horecavers uit Haarlem kan zijn lol weer op, nu de versoepelingen in de horeca van gang zijn gegaan. "We hebben het zwaar gehad, maar gaan nu weer de goede kant op en de vraag is meteen losgebarsten."…

Bimi

Speciaal Bimi label bedankt horeca voor haar veerkracht in deze moeilijke tijden

De horeca is de grote held in Bimi's nieuwste campagne voor Spanje en Portugal, die tot doel heeft het doorzettingsvermogen en de veerkracht van deze sector tijdens de…

Nieuwe salsa's bereiken markt op tijd voor de zomer

F&S Produce, de producent van Sam’s Fresh Salsa's, heeft zijn salsalijn uitgebreid met twee nieuwe producten: een 'smeuïge' gemiddeld hete Cantina Style-salsa en een 'heerlijk…

Sligro-ISPC en Bpost starten project om gekoelde bestellingen van groothandel naar horeca te brengen

Bpost en Sligro-ISPC gaan samenwerken om op een duurzame manier gekoelde voedingsproducten aan Gentse horecazaken te leveren. Voorlopig zit het project in een testfase. Vanuit een Sligro cityhub aan de rand van de stad, vertrekken op verschillende tijdstippen gedurende de dag postbodes met cargofietsen…

Frites Atelier opent nieuwe locatie in Roosendaal

Frites Atelier introduceert een nieuwe locatie in Designer Outlet Roosendaal. De Vermaat Groep zal in oktober dit jaar een locatie voor Frites Atelier gaan exploiteren. Sterrenchef Sergio Herman zal daar zijn frites gaan aanbieden in de eerste franchise locatie van het bedrijf. "De Frites Atelier belofte…

Dick Schaap over de verruiming van de openingstijden in de horeca

“Er wordt nu al boven verwachting ingekocht”

Tholen - Afgelopen tijd was het geen makkelijke tijd voor bedrijven werkzaam in of met de horeca, maar daar komt gelukkig dit weekend weer verandering in. Vanaf 5 juni mogen horecagelegenheden weer van 06:00 tot 22:00 uur open en mogen er ook weer gasten binnen worden ontvangen.   Dick Schaap Groothandel werkt met…

Gerrit van Gelder, Van Gelder Groente en Fruit:

"Iedereen is vanaf maandag welkom in ons Experience Center om in de wereld van gezonde voeding, smaak en duurzaamheid te duiken"

Tholen - Maandag 7 juni staat al een tijd rood omcirkeld in de agenda van Gerrit van Gelder. Het Experience Center in het nieuwe pand van Van Gelder Groente en Fruit staat namelijk al een jaar gereed om bezoekers te ontvangen. "Eindelijk is het zover", zegt Gerrit van Gelder. De coronacrisis sloeg in als…

KVK Trendrapportage Bedrijfsleven over mei 2021

Tijdens de coronacrisis zijn er veel nieuwe webshops gestart, vrijwel elke maand meer dan 3.000. Aan deze trend lijkt nu langzaam een einde te komen, meldt de Kamer van Koophandel. Het aantal startende webshops is in de maand mei gedaald tot 2.052, het laagste aantal sinds april 2020. Dit in…

Sales manager Matthew van Gestel: "Met eigen Turkse import hebben we naam opgebouwd"

AGF Overtoom verzet bakens in Corona-tijd met uitbreiding exporttak

Tholen - AGF Overtoom op het Food Center in Amsterdam is actief op drie fronten, namelijk als groothandel, horecaleverancier en in de im- en export. "Tot de periode voor Corona liep de afzet richting de horeca als een zonnetje. Als gevolg van de coronamaatregelen kwam de afzet richting de horecaklanten…

Veruit meeste toekenningen vijfde periode NOW naar de horeca

Ruim 40 procent van de toegekende aanvragen voor de vijfde periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) komt van werkgevers uit de sector horeca…

"Zorgen dat mensen de gerechten op het beste moment eten"

Ekomenu introduceert zelf ontwikkelde menuplanner

Om klanten nóg beter te begeleiden en te ontzorgen, lanceert food for health platform en maaltijdboxaanbieder Ekomenu een zelf ontwikkelde menuplanner. Ekomenu is hiermee het…

Nieuw eetcafé van Fresh Del Monte breidt uit met e-commerce en productlancering

FRSHst, de gezonde eetervaring van Fresh Del Monte, is uitgebreid naar Miami en Dallas met de lancering van een nieuw e-commerce-platform waar consumenten de nieuwste producten, koffiespecialiteiten en een lijn koudgeperste sappen van duurzame herkomst kunnen bestellen. Deze producten zijn vanaf nu te…

CBS:

"Omzet horeca daalt verder in eerste kwartaal"

De omzet in de horeca daalde in het eerste kwartaal van 2021 met bijna 4% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Deze afname volgt op de daling in het vierde kwartaal 2020 van bijna 44 procent. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2020 heeft de horeca 46,7% minder omgezet. Door…

Boetes kunnen oplopen tot 1.300 euro

China stelt te veel eten bestellen strafbaar

In China is voedselverspilling een groot probleem en daarom is er sinds 29 april een 'wet tegen voedselverspilling' van kracht. Autoriteiten en restaurants mogen nu een boete…

Nieuwe versoepelingen: straks 50 gasten welkom in café en restaurant

“De harde lockdown is voorbij”, liet premier Rutte op 28 mei tijdens de persconferentie weten. Op 5 juni zet Nederland stap 3 in het openingsplan. In deze fase heft het…

Aantal maaltijdbezorgers verdubbeld sinds uitbraak corona

Sinds de start van de pandemie is het aantal maaltijdbezorgers ruim verdubbeld. Vorig jaar stonden er aan het begin van het tweede kwartaal 844 zelfstandige bezorgers…

Vleesvrij assortiment op basis van champignons geïntroduceerd

The Mighty Mushroom Co, het nieuwste innovatieve plantaardige merk van het Verenigd Koninkrijk, heeft zijn eerste vleesvrije assortiment geïntroduceerd, waaronder Burgers en Cumberland Style Sausages op Amazon Fresh (vanaf € 2,89). Het assortiment is samengesteld om tegemoet te komen aan zowel…

Just Eat Takeaway.com start samenwerking met Sodexo

Maaltijdbezorgdienst Just Eat Takeaway.com heeft een overeenkomst gesloten met facilitair dienstverlener Sodexo. De samenwerking start in België en zal zich in de komende…

Picnic groter dan Jumbo op online bezorgmarkt

Albert Heijn blijft in Nederland de marktleider voor online boodschappen, maar op de tweede plek staat nu Picnic en heeft daarmee Jumbo ingehaald, schrijft RetailDetail. Door…

ING:

"Hogere omzet foodretail blijft nog 1,5 jaar"

De coronapandemie heeft grote verschuivingen teweeggebracht in de voedingssector, constateert ING. Uitgaven in de horeca zijn flink lager, en uitgaven in foodretail zijn flink…

20 jaar FlexiVers

In 2001 is FlexiVers opgericht door Rudolf Sluimer en Arnold van Dalen. FlexiVers, zoals in 2001 gestart in een loods in Bleskensgraaf, is anno 2021 uitgegroeid tot een full-service horeca versleverancier, met dagelijks honderden horecaklanten. Arnold is tot 2017 mede eigenaar gebleven. FlexiVers is gespecialiseerd in vers, met…

Tot nu toe ruim 19.000 aanvragen voor vijfde periode NOW

In iets meer dan twee weken tijd zijn bij UWV ruim 19.000 aanvragen ingediend voor de vijfde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).…

Horesca Smulders gaat samenwerken met Rungis

Vanaf 25 mei 2021 verzorgt Rungis het AGF-assortiment van Horesca Smulders. Horesca Smulders is sterk geworteld in de wijde omgeving van Tilburg. "Passie voor product én klant verbindt Rungis en Horesca Smulders. Door de nieuwe samenwerking komt het assortiment van Rungis direct beschikbaar voor alle…

Nieuwe bezorgapp Rocket stapt in overvolle markt

Er is een nieuwe bezorgapp op de markt. Consumenten in grote steden kunnen binnenkort kiezen voor een nieuwe bezorgservice Rocket. Het bedrijf wil met lage tarieven…

Stach start met bezorgdienst in Amsterdam

Na een test op de Overtoom en rondom het WTC van zo’n anderhalve maand, is de app nu in de hele stad beschikbaar. Klanten kunnen via de app koffies en sandwiches bestellen,…

Hoeveel tijd besteden we dagelijks aan eten en drinken?

Zoals hieronder te zien is zijn de verschillen per land significant. Zo zijn de Fransen met 2 uur en 11 minuten het meest van alle inwoners van het westen bezig met hun eten en drinken. De Belgen op de 12de plaats met 1 uur en 32 minuten en de Hollanders vrijwel onderaan met slechts 1 uur en 10 minuten.  uitvergroting

La Place opent eerste restaurant in Denemarken

La Place wordt ook actief in Denemarken met de opening van een nieuw restaurant in Kopenhagen. Er bestaan plannen om dit jaar ook restaurants op andere locaties in Denemarken…

Jansen Foodservice neemt horecagroothandel Dijkgraaf-Reinders over

Jansen Foodservice heeft de activiteiten van Dijkgraaf-Reinders uit Apeldoorn overgenomen. Door deze overname versterkt Jansen Foodservice zijn marktpositie in de provincies…

Theo De Vuyst, groothandel De Vuyst-Meiresonne

“Na het openen van de terrassen schoten de bestellingen door het dak”

Tholen – Vorig weekend kregen de terrassen in Nederland groen licht om hun deuren te openen, afgelopen weekend mochten de Belgen ook weer genieten van een terrasje. Na maanden…

10-16 mei: Week van Groenten en Fruit

Topchefs van over de hele wereld promoten samen groenten en fruit

Internationale topchefs bundelen vanaf 10 mei de krachten in de We’re Smart Academy. Ze delen er hun kennis over de gezonde, ecologische keuken in webinars, handleidingen, kookboeken en Clubhouse-sessies met andere chefs, voedingsbedrijven én consumenten. De academie schiet uit de startblokken op de…

Deelnemers aan Iers onderzoek met broccolisoep ontvangen €700

Mensen die bereid zijn om bij wijze van proef zes maanden lang wekelijks een speciale 'super broccolisoep' te eten, worden hiervoor beloond met € 700. De proef maakt onderdeel…

Groothandelsmarkt Dortmund

"De horeca neemt merkbaar minder producten via de groothandel af"

Op de groothandelsmarkt in Dortmund gaat de dagelijkse handel ondanks corona nog steeds door. "Vanwege de koude-inval zijn asperges en aardbeien uit de regio relatief schaars op het moment. Wanneer we vorig jaar april/mei als maatstaf nemen, is het aanbod nu zo'n 20 procent kleiner. Dat was echter ook…

Mustafa Kamcili, Morgenland,:

"Aanbiedingen in de foodretail maken het ons als groothandelaren steeds moeilijker"

De aanhoudende coronacrisis is nog steeds duidelijk merkbaar op de groothandelsmarkt Düsseldorf. "Er komen duidelijk minder klanten  dan gebruikelijk, men ziet steeds meer af van ter plaatse inkopen doen. In plaats daarvan wordt er meer op bestelling afgehaald en wordt er meer overgemaakt in plaats van contant…

‘Ontkoking’ jongeren luidt einde in van oer-Hollandse eetgewoonte

FSIN voorziet sterke groei in markt kant-en-klaar en bezorging

Nederlanders eten steeds vaker kant-en-klaar of aan huis bezorgde maaltijden. Met name het eet- en drinkgedrag van millennials en de generatie Z, jongvolwassenen tussen de 18…

Aspergeteler Paul Uytdewilligen:

"Slecht aspergeseizoen door kou, oogst is een derde van normaal"

Het koude weer van de voorbije maand zorgt ervoor dat er veel minder asperges zijn dan normaal. Dat vertelde aspergeteler Paul Uytdewilligen uit Essen op Radio 2 Antwerpen.…

Recordkwartaal voor HelloFresh met 7,3 miljoen klanten

HelloFresh is het jaar sterk gestart. In het eerste kwartaal van 2021  groeide het aantal actieve klanten in beide operationele segmenten (het Amerikaanse en het internationale…

Relatief veel horecazaken dicht en veel webwinkels opgericht

Minder bedrijven opgeheven in eerste kwartaal 2021

In het eerste kwartaal van 2021 werden in Nederland circa 30.200 bedrijven opgeheven, ruim 9.000 minder dan in hetzelfde kwartaal in 2020. Bij 85% van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Tegenover de opheffingen staat de start van circa 57.000 nieuwe bedrijven. Volgens het CBS werden…


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven