Horeca / catering

WRI introduceert Playbook om groenten in horeca te stimuleren

Hoe kan de horeca hun gasten stimuleren om duurzamer en meer plantaardig te eten? Het World Resources Institute (WRI) zocht naar antwoorden. Aan de hand van uitgebreid…

Vleesvervangers van groenten en fruit

Steeds meer mensen in Duitsland eten minder vlees. Het supermarktassortiment met vegetarische of veganistische vleesvervangers groeit, zegt dr. Susanne Wiese-Willmaring,…

Coppola Patate introduceert speciale ovenaardappelen

Tijdens Fruit Logistica in Berlijn heeft het Italiaanse Coppola Patate twee innovaties gepresenteerd op het gebied van aardappelproducten. Het gaat om een 'Residuo Zero' aardappel en om Fornatine. De laatstgenoemde zijn aardappelen die geschikt zijn om in de oven te bakken, maar die net zo knapperig zijn…

Miele komt met teeltkast

Het Duitse Miele reikt een oplossing aan voor de in-huis-teelt met een verticale minikas voor in de keuken of de woonkamer. De nieuwe kas creëert perfecte groeiomstandigheden, vereist weinig onderhoud en staat ook helemaal niet mis in de woning. Met een kas in huis kun je jaarrond genieten van verse, aromatische en voedselrijke…

AGF-Horecagroothandel Freshland voorziet klanten ook van 'vergeten boodschappen' van De Kweker

"Bij de sla en sinaasappels leveren we gelijk slagroom en servetten mee"

Tholen - Met een achtergrond van een AGF-winkel in Buitenveldert startte Alexander Boeken in 2007 met horecagroothandel Freshland op het Food Center in Amsterdam. Inmiddels voorziet hij tal van horecazaken in Amsterdam en omstreken van aardappelen, groenten en fruit. "We onderscheiden ons met onze…

Berliner Tafel verzamelt 85 ton voedsel op Fruit Logistica

De Berliner Tafel verzamelde 85 ton groenten en fruit op de Fruit Logistica. "Dit is een sterk signaal voor onze waarden: duurzaamheid en betrokkenheid," aldus…

Meer "eigenzinnige" groenten eten met Rebels

Cateraar Vitam ontwikkelt eigen groente-als-snack concept

Weinig mensen komen tot de aanbevolen norm van 250 gram groenten per dag. Met haar nieuwe concept Rebels wil cateraar Vitam het eten van groenten extra makkelijk maken door groenten als lekkere snack ‘to go’ te presenteren. Rebels - eigenzinnige groentenVoor Vitam alle reden om een verrassend groentenconcept…

Paddenstoelen helpen Tesco omschakelen naar plantaardige alternatieven

Twee vrij onbekende paddenstoelensoorten zijn in rap tempo op weg de Britse markt voor plantaardige voeding te veroveren. De populariteit van de bruine oesterzwam en koningsoesterzwam is enorm toegenomen en dat is te danken aan hun vleesachtige textuur. Bij retailer Tesco groeide de afzet van beide…

John de Vries: “De combinatie met horeca heeft ons de ogen geopend”

De Westlandse Tuin verkoopt de laatste Bieterballen in Fenix Food Factory

Tholen – Afgelopen weekend verkochten de groentemannen van Rotterdam, het alias van De Westlandse Tuin, de laatste bieterballen, frites en sapjes in hun winkel/horecastek in Fenix Food Factory. “We hebben mooie tijden gehad en zullen de momenten koesteren”, vertelt John de Vries van De Westlandse Tuin.…

Vrouw stierf een natuurlijke dood

Overlijden na eten paddenstoel niet de schuld van restaurant RiFF in Valencia

In de stad Valencia kwam in februari 2019 een 46-jarige vrouw om het leven nadat zij volgens de Spaanse pers in het luxe restaurant RiFF rijst met paddenstoelen had gegeten.…

Omzet vooral gestegen door overname De Kweker

Omzet Sligro in 2019 met 2,1% gestegen, nettowinst met 25,3% gedaald

De omzet van groothandel Sligro Food Group is in 2019 met 2,1% gestegen naar 2,395 miljard euro. Deze stijging is te danken aan de overname van branchegenoot De Kweker. De…

Remco Flikweert blijft strijden tegen voedselverspilling

13-16 mei pop-up restaurant bij Van Duijn Aubergines

Tholen – Over een maand of vijf krijgt Van Duijn Aubergines in Oosterland er tijdelijk een pop-up restaurant bij. Het is een initiatief van Remco Flikweert. Hij strijdt al een aantal jaar tegen voedselverspilling en ziet nu kans om het idee van pop-up restaurant, waarmee hij al even rondliep, uit te…

Vegan en voedselverspilling hot topics

Fotoreportage AGF'ers op Horecava

Tholen - Afgelopen week werd de 64e editie van de Horecava georganiseerd in RAI Amsterdam. De beurs trok deze keer 75.000 bezoekers, een stijging van ruim 6% ten opzichte van vorig jaar. Ook de AGF-horecaleveranciers waren weer goed vertegenwoordigd. Weliswaar waren er deze keer minder AGF-deelnemers aan…

Restaurantgasten tevreden met minder vlees en meer groenten mits goed gepresenteerd

Restaurantgasten blijken tevreden met wat minder vlees en meer groenten op hun bord, mits goed gepresenteerd. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in samenwerking met Greendish, Unilever Nutrition Research en het Louis Bolk Instituut. De horeca kan zo bijdragen aan gezonde en…

Vanaf februari in Utrecht en Amsterdam

Jumbo breidt proef uit met maaltijdbezorging vanuit winkels

In navolging van de succesvolle pilot met het thuisbezorgen van versbereide maaltijden vanuit de Groningse Jumbo Foodmarkt in samenwerking met bestelwebsite Thuisbezorgd.nl gaat Jumbo vanaf februari 2020 ook aan huis en op het werk leveren in Utrecht en Amsterdam. De maaltijden en andere versproducten,…

Too Good To Go

B Corp certificaat op zak en uitbreiding naar de Verenigde Staten

Sinds 14 januari mag Too Good To Go zich Certified B Corporation noemen. Slechts 4 jaar na de oprichting in Denemarken heeft de app tegen voedselverspilling het duurzaamheidscertificaat ontvangen.  Certified B CorporationHet internationaal gewaardeerde certificaat wordt afgegeven aan bedrijven die kiezen voor…

Wet Arbeidsmarkt in Balans grootste bedreiging 2020

Groei horeca vlakt af in 2019

Op maandag 13 januari 2020 presenteerde KHN de economische analyse van horecajaar 2019. Ook maakte KHN de resultaten van een onderzoek bekend onder ruim 2100 horecaondernemers naar hun toekomstverwachtingen voor 2020. In 2019 was er met 3,5% nog steeds sprake van een stijging van de omzetwaarde, maar die lag bijna de helft…

#Verspillingsvrij

Logo tegen voedselverspilling moet vraag naar foodybag makkelijker maken

Restaurants kunnen vanaf vandaag met een speciaal #verspillingsvrij-logo achter hun raam of op hun menukaart duidelijk maken dat zij zich inzetten tegen voedselverspilling.…

New Yorkse restaurants betalen €45 voor aardbeien

De Omakase-aardbei is momenteel zeer in trek bij restaurants in New York en omgeving, waar koks profiteren van het feit dat de teler van de aardbeien, Oishii, in New Jersey is…

Nederlandse Michelingids wordt op 13 januari in Amsterdam gepresenteerd

World Avocado Organization reikt award uit aan 'beste Jonge Michelin kok'

De World Avocado Organization (WAO) blijft haar wereldwijde aanwezigheid tijdens de uitreiking van de Michelinsterren uitbreiden. Op 13 januari vindt de Nederlandse ceremonie plaats in Amsterdam waar ook voor de WAO een rol zal zijn weggelegd. Xavier Equihua, directeur van de WAO, zal dan namelijk de…

Verkoop verse groenten en fruit stijgt

Nederlanders omarmen gesneden groenten en verspakketten

In 2019 kochten Nederlanders 2 procent meer verse groenten en fruit. Deze groei wordt vooral gedreven door gesneden verse groenten en verspakketten. Vooral het verspakket, dat…

Retailer Iceland introduceert vegan 'steak' op basis van champignons

Supermarktketen Iceland verkoopt vanaf nu 'biefstukken' op basis van champignons die eruit zien als echte steaks maar nul % vlees bevatten. De 'steaks' kosten €2,36 per twee…

Lokale shiitake uit Zweden op menu Nobel uitreiking

Tijdens het Nobeldiner stond een heel bijzondere paddenstoel op het menu: speciaal voor het diner geteelde shiitake uit Torna Hällestad, bij Lund in Zuid-Zweden. De…

Bayreuther Fruchtgarten GmbH bedient allerlei soorten gastronomen

"De lokale gastronomie is in opkomst"

Voor de gastronomie is de kerstperiode meestal de belangrijkste tijd van het jaar. Ook voor de gespecialiseerde groothandelaren die deze restaurants en eetgelegenheden bevoorraden, is december dan ook een omzetrijke maand. Vanwege het beperkte aanbod aan verse producten uit eigen land moet het aanbod nu…

Wetenschappers tippen champignons als het 'superfood' van de toekomst

In het Ierse graafschap Monaghan is één van 's werelds grootste champignonkwekerijen gevestigd. De partner van het BioRescue-project beschikt over eigen laboratoria, waar 40…

Verras je gasten met 3-D geprinte aardappelpuree

Nu de feestdagen voor de deur staan, is het weer tijd om uitgebreid aan tafel te gaan. Om alvast in de stemming te komen, nam 3dprintingmedia.network een kijkje bij een interessant onderzoeksproject voor het 3D-printen van aardappelpuree. Het project, dat recent verscheen in het blad Food Research International,…

Alfafood GmbH biedt groeiend groentenassortiment aan in vijf cash&carry-markten

"Omzetaandeel van groenten stijgt iedere maand met 20-30%"

Pas ongeveer een jaar geleden besloot het management van het Zuid-Duitse Alfafood GmbH voor het eerst om groenten te gaan verkopen. Sindsdien is het groentenassortiment van de horecaleverancier snel uitgebreid: momenteel beschikt het bedrijf over vijf cash&carry-markten in Zuid-Duitsland met een groeiend…

Vernieuwd bedrijfsrestaurant Rob & Bob geopend

Maandag 16 december opende Bob Hutten van Hutten Catering het vernieuwde bedrijfsrestaurant Rob & Bob bij Koppert Cress. Tijdens een bezoek van leden van VNO-NCW, waar zowel Rob Baan als Bob Hutten een presentatie hielden, was er ook gekozen voor de officiële opening. Baan en Hutten hebben elkaar…

Jörn Reimers van Arus, Hamburg

"Iedereen wil iets bijzonders voor de feestdagen"

"De drie dagen voor kerst zijn altijd weer hectisch. Hiervoor zijn mensen vooral bezig met het kopen van kerstcadeaus en niet nog zozeer met wat ze met de feestdagen op tafel gaan zetten. De week van kerst zelf is voor ons meestal de rustigste tijd van het jaar," zegt Jörn Reimers, algemeen directeur van…

Karaman uit Karlsruhe gaat eigen snijafdeling opzetten voor horeca

In 2003 richtte Baris Karaman uit Karlsruhe de gelijknamige groothandel op. Na twaalf jaar lang als tussenpersoon te hebben gewerkt, startte hij in 2015 met de bevoorrading van lokale restauranthouders. Sindsdien heeft hij snel naam gemaakt in de omgeving maar ook daarbuiten. In minder dan twee jaar tijd…

Bonte sla, rodekool en goudbes decoreren de kersttafel

Kerstafzet nauwelijks merkbaar in de Noord-Duitse gastronomie

In de Noord-Duitse gastronomie begint de kersthandel nu succesvol. In de grote steden zoals Hamburg en Braunschweig zijn de eerste bestellingen reeds binnengekomen. Tot de hardlopers van het seizoen in de periode voor kerst horen niet alleen de standaardproducten rodekool, bonte sla en noten, maar ook…

"De boekhouder heeft vaak geroepen dat dit geen goed idee was"

Van kas tot bord: steeds meer zelfvoorzienende restaurants

Een toenemend aantal restaurants kweekt zelf de producten die ze aan hun gasten serveren. De NOS komt na een rondgang op een stuk of twintig (deels) zelfvoorzienende…

Van Gelder sponsort Gault & Millau prijs voor Groentechef van het jaar 2020

Maandag 2 december vond de jaarlijkse Gault & Millau gids lancering plaats en ontving Emile van der Staak, chef-kok van De Nieuwe Winkel in Nijmegen, de prijs voor Groentechef van het jaar uit handen van Hans van der Wegen. De Nieuwe Winkel werd in juni 2019 heropend en is de hoogste nieuwe binnenkomer…


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven