Horeca / catering

ZON test verspakketten op Duitse markt

Sinds half maart is ZON bezig met een pilot op de Duitse markt, waarbij in circa 150 supermarkten van Edeka in de regio Hannover-Minden verspakketten van ZON in het winkelschap liggen. ZON magazine sprak hierover met Linda Naus, manager Marketing & Innovaties, en Key Accountmanager Jørgen Snoijink.…

Italië: weinig verse groenten en fruit bij FICO Eataly World

Ondanks dat de lente in volle gang is, zijn er weinig verse groenten en fruit voor handen bij FICO Eataly World, het grote voedselpark van Bologna dat anderhalf jaar geleden werd geopend. Het acroniem FICO staat voor Fabbrica Italiana COntadina. Helaas is het gedeelte met verse groenten en fruit bijna…

Tweede Fruit Fusion Conferentie op groothandelsmarkt Mercovasa

Spanje: Hoe kun je meer toegevoegde waarde verlenen aan mango en avocado?

Hoe kan er meer toegevoegde waarde verleend worden aan mango's en avocado's? Hoe geef je meer bekendheid aan een reeds geconsolideerd merk? Dat vroegen twee Spaanse bedrijven zich af, te weten Sigfrido SLU, een teelt-, import- en exportbedrijf van mango's en avocado's in Málaga en het Valenciaanse…

"Na een aanloopfase van drie jaar hebben we lokale microgroenten die zich kunnen meten aan de wereldtop"

Urban en vertical farming projecten bepalen steeds meer de moderne landbouw. Ook de regio München kent sinds enkele maanden een regionaal teeltproject: onder de naam 'Munich Micros' brengt het ambitieuze oprichtersteam duurzame microgreens in 25 variaties uit lokale teelt op de markt. Na het succes tot…

Avocado burger

Opletten op wat we eten wordt een steeds groter aandachtspunt in het dagelijks leven. We zijn ons veel bewuster geworden van het belang van een gezond en gevarieerd eetpatroon, dat niet alleen groenten, fruit en eiwitten bevat, maar ook gezonde vetten. We zijn inmiddels niet meer bang voor vetten aangezien er steeds meer…

Onlinedienst wil binnenkort ook groenten en fruit leveren

Amazon Fresh plant de stap naar versproducten

Naast droge levensmiddelen ook verse sla leveren, dat is de volgende uitdaging, zegt Amazon Duitsland directeur Ralf Kleber. Hij ziet potentieel in Amazon Fresh – hoewel de…

Frank Wubben benoemd tot managing director van La Place

Frank Wubben treedt op 8 april 2019 aan als managing director van foodserviceformule La Place. Voorheen werkte hij als vicepresident EMEA van Starbucks Coffee. In zijn nieuwe…

Côme Vermersch, la Ferme Vermersch:

“Voorgekookte groenten passen bij de nieuwe eetgewoonten”

Een nieuwe trend heeft alles te maken met een gezond en lokaal product dat snel kan worden gekookt. Om hieraan te voldoen, biedt La Ferme Vermersch gekookte groenten aan. Nog maar kortgeleden heeft La Ferme Vermersch het aspergeseizoen geopend. Côme Vermersch legt uit dat "de asperges rechtstreeks van de…

"Rode Chinese kool wint in een snel tempo aan populariteit in de regio Stuttgart"

In de gastronomie ziet men continu nieuwe trendproducten, vooral wat betreft groenten en fruit. Er geldt echter ook: iemand moet deze trends eerst eens erkennen en proberen ze…

Kruisbestuiving tussen Jumbo en La Place krijgt na 3 jaar vorm in kennis- en opleidingcentrum

La Place breidt uit in dagverse maaltijden en lage prijzen deals

Foodserviceformule La Place krijgt er vanaf april 200 nieuwe gerechten bij en vermarkt deze met de nieuwe merkbelofte ‘Zo smaakt versgemaakt’. De horecaketen, die in 2016 door Jumbo werd overgenomen, komt ook met verschillende ‘Dagverse Deals’ voor lage prijzen. Motor achter de innovaties is het nieuwe…

Goed bezochte editie Horecabeurs Goes 2019

Tholen – De afgelopen 2 dagen zijn meer dan 10.000 bezoekers afgereisd naar de Zeelandhallen in het Zeeuwse Goes voor de Zeeuwse Horecabeurs. Met zo’n 220 standhouders en een vloeroppervlak van zo’n zon 9.000 meter verdeeld over 2 hallen was het weer een goed gevulde beurs met alles wat de horeca zich…

"Munich Micros uniek product op de markt"

Sinds half november biedt 'Früchte Feldbrach' uit München een veelzijdig assortiment aan kruidkers uit lokale teelt aan. Onder het label 'Munich Micros' worden de kiemgroenten van het gelijknamige teeltbedrijf bij de groothandel aangeboden. "Na de bestelling worden de producten nog dezelfde avond door de…

Eiffeltoren gaat op de biologische toer

De twee restaurants die gevestigd zijn in het hoogtepunt van Parijs krijgen een nieuwe look en een biologische menukaart. Het AD schrijft erover. Sodexo, de nieuwe…

Gilde Healthcare neemt belang in zorgmaaltijdenleverancier Eetgemak over van Value8

Gilde Healthcare, de gespecialiseerde Europese investeerder in de gezondheidszorg, neemt een meerderheidsbelang in Eetgemak over van de beursgenoteerde…

McDonald's tekent opnieuw contract met Florette

McDonald’s Frankrijk heeft in samenwerking met partner Florette, een deal gesloten met vijf Franse landbouwcoöperaties. Op de locaties Torreilles en Saint Pol de Léon (le…

Coop en reCIRCLE starten pilotproject in Basel

Herbruikbare afhaalverpakkingen

Coop lanceert met reCIRCLE, het eerste Zwitserse hergebruiksysteem voor afhaalverpakkingen, een pilotproject in Basel. Gasten van de Coop restaurants, Coop Take It en Coop City in Basel kunnen per direct een belangrijke bijdrage aan de reductie van afval leveren. Met reCIRCLE kunnen ze ervoor zorgen dat bij afhaal minder…

Burgers bakken op een roterende grill

In dit restaurantje in de Braziliaanse stad Sao Paulo draait het helemaal om burgers. En wel letterlijk. Op het menu van staat een breed assortiment aan burgers die op een roterende grill worden bereid. Plakkie kaas erop, wat sla en tomaat… Bom apetite!

Paddenstoelen kwamen uit China

Spanje: Oorzaken dodelijke morielje nog niet bekend

De paddenstoelen die werden geserveerd door het Valenciaanse restaurant RiFF, waarvan onderzocht wordt of ze de bron waren voor het onwel worden van verschillende gasten,…

Marktonderzoek via kunstmatige intelligentie

Cress gezocht op Instagram

Hoe krijg je als producent beter inzicht in je eindafnemers en hun markt? Koppert Cress kiest voor een innovatieve oplossing en analyseert met kunstmatige intelligentie de foto's die restaurantbezoekers op Instagram plaatsen. De cressen en specialties van Koppert Cress belanden via soms wel vijf tussenstappen in de…

Van der Valk Ridderkerk kiest voor uitbreiding op Nieuw Reijerwaard

Freek van der Valk, directeur van Van der Valk Ridderkerk, heeft deze week de koopovereenkomst getekend voor 1,9 hectare bouwgrond op Nieuw Reijerwaard, onderdeel van Dutch Fresh Port. Met de aankoop wil hij extra parkeerruimte voor zijn hotel realiseren. Daarnaast heeft hij plannen voor uitbreiding van…

Kant-en-klaarbedrijf vitasafe verwacht verdere groei to-go concept

"Huidige Duitse ready-to-eat fruitmarkt kan verder uitbreiden"

Meer dan 10 jaar levert het Duitse vitasafe voorgesneden fruit in een aantrekkelijke to-go verpakking. Door de acceptatie van dit artikel door de consument en door de gestage groei van de gemaksector was het mogelijk om artikelen aan het assortiment toe te voegen. Het assortiment omvat ananas,…

Chinese studenten verkochten kool in de vorm van een roos voor Valentijnsdag

In een poging het vitamine C-gehalte van 'napa' kool te verhogen, ontwikkelde de Universiteit van Nanjing de hybride 'yellow rose'. Deze zeer voedzame groente is bestand tegen lage temperaturen. Dankzij deze hybride kool die 'bloeit' als een roos had de Chinese universiteit dit jaar dus een uniek…

Verschillende combinaties van fruit en noten

"Good & Ugly zijn best lelijk, maar smaken goed!"

Door de vraag van consumenten naar gezonde en gemakkelijke snacks zijn bedrijven gaan innoveren en nieuwe producten gaan bedenken die zowel bevredigend zijn op het gebied van smaak als op het gebied van voeding. Een van deze nieuwe producten is Good & Ugly Fruit and Nut Bites. Zoals de naam al doet…

Nieuwe kiemgroentemixen van Italiaanse Vivo

De kiemgroentensector staat nog altijd in de belangstelling van de consument en het Italiaanse Vivo profiteerde hiervan, consolideerde haar omzet en registreerde een lichte stijging in 2018. "We zijn tevreden over hoe we 2018 hebben afgesloten met een omzetstijging van 5%. Daarbij hebben onze klanten hun…

Karin Keizer is wereldkampioen Snert- en Stamppotkoken

In Groningen is afgelopen vrijdag de Wereldtitel Snert- en Stamppotkoken vergeven. Tijdens deze 25ste editie had Karin Keizer strudel gevuld met hete bliksem gemaakt. Deze combinatie zorgde ervoor dat ze zich een jaar lang wereldkampioen Snert- en Stamppot koken mag noemen. Karin Keizer nam het op tegen…

Koks in opleiding zetten Hollands fruit blijvend op het menu

Studenten van de Middelbare Horeca School van het ROC Willem I College in Den Bosch werken voortaan met oer-Hollands fruit. Het gaat om de appel Bellefleur, de Brederode stoofpeer of Lunterse Pippeling. Dat schrijft Misset Horeca. Voor de promotie van Hollands fruit is de school een samenwerking gestart…

Frambozen-, blauwe bessen- en mangotopping brengt kleur op het menu

Nieuw: McFruit

De Japanse fastfoodketen 'Freshness' decoreert haar burgers soms met fruit - sinds kort met blauwe bessen. Wat in eerste instantie misschien klinkt alsof het niet bij elkaar past, blijkt een ware trend te zijn. De zoete en tegelijkertijd hartige burger bestaat uit uien en sla, twee plakjes spek en een runderfilet, verfijnd met…

Food Connect ontwikkelt Eten met gemak door naar 26 franchisers

Medio juli nam maaltijdleverancier Food Connect de franchiseformule Eten met gemak over. Het betekende een flinke uitbreiding voor de maaltijdleverancier, die zich het franchiseconcept inmiddels eigen heeft gemaakt en groeit verder door. Onlangs verwelkomde zij de 26e franchiser en heeft ambities voor…


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven