Horeca / catering

BLW:

2018 was een recordjaar voor Zwitserse bio-champignons

2018 was in Zwitserland een recordjaar voor bio-champignons, want met 604 ton werden er zoveel bio-champignons gekocht als in geen enkel ander jaar. De trend zet zich in het eerste halfjaar van 2019 voort. Zo werden er volgens cijfers van 'Nielsen Schweiz' tussen januari en juni 379 ton bio-champignons…

Experiment in een universiteitsrestaurant

Wetenschapper laat studenten meer fruit eten dankzij twee “duwtjes”

Om een positieve gedragsverandering te bekomen, wordt steeds vaker gebruik gemaakt van nudging: het geven van subtiele duwtjes (nudges) richting gewenst gedrag. Groene…

FSIN FoodSchopper Monitor 2020

Gemaksgeneratie gaat foodmarkt flinke boost geven

De komende tien jaar zullen Millennials en Generatie Z - samen de Gemaksgeneraties - de foodmarkt een flinke boost geven. Dat blijkt uit de nieuwe FSIN FoodShopper Monitor 2020, 'Opmars van de gemaksgeneraties', een jaarlijks onderzoek naar consumenten en hun eetgedrag van het Foodservice Instituut…

TeesT kondigt extra groentencursus aan

Na een succesvolle eerste groentencursus van TeesT Culinaire Opleidingen meldt de organisatie dat er, naast de uitverkochte cursus van 31 januari, 7 en 28 februari nog een…

Alle online orders van alle platforms samen in één systeem

Startup Order-Catch brengt online bestellingen samen

Een nieuwe systeem van de Nederlandse startup Order-Catch brengt alle bestellingen van alle platforms, inclusief de eigen website, samen in één centraal overzicht op hun…

Economisch belang horeca groeit fors met 60% in 10 jaar

De horeca wordt steeds belangrijker voor de Nederlandse economie, zo blijkt uit een analyse van KHN. Het aantal werkenden in de horeca (+30%) en de economische toegevoegde…

Verpakkingen moeten voldoen aan duurzaamheid en functionaliteit

"Kant-en-klaarmaaltijden zijn niet langer een trend maar een vereiste."

Op de Fruit Attraction is de opkomst van kant-en-klare producten duidelijk terug te vinden. Onder de nieuwe producten viel Primeale op met magnetronmaaltijden met drie soorten aardappelen in een exclusieve verpakkingen: één met spruiten en een met sperziebonen die direct na opening gekookt kunnen worden.…

Millennials zoeken actief naar nieuwe smaken

Omdat de consumentenvraag naar smaakinnovatie hoog is, onthult Technomic’s Flavor Consumer Trend Report 2019 dat de bereidheid van consumenten om nieuwe smaken te proberen…

Verswereld speelt in op brancheverbreding

“Iets meer lef in AGF”

Tholen – “Waarom gaat de slager steeds meer plantaardige vleesvervangers verkopen en doet de groenteman daar nog nauwelijks iets mee?”, daagt Dion Pronk van Verstegen de AGF-specialisten uit op de Verswereld. Hij ziet volop mogelijkheden voor groenten en fruit als vleesvervangers. “Stamppot met pulled mushrooms, broodjes gyros…

Restauranthouders verklappen waarom ze diepgevroren avocado in plaats van verse gebruikem

Eerder deze week legde een vindingrijke moeder uit hoe men plakjes avocado handig in kan vriezen. De vrouw postte foto's van haar perfect rijpe gesneden avocado's en voegde eraan toe dat ze op deze manier haar maaltijden veel beter kan plannen.  Het blijkt dus dat men avocado's in kan vriezen zonder bang te…

Veel inspiratie en goede opkomst op eerste Inspirational AGF-specialisten

Tholen - Veel inspiratie en een goede opkomst bij de eerste Inspirational voor de AGF-specialist. Het bereiden van maaltijden is een segment waar groei in zit. Er liggen genoeg kansen om op in te spelen. De consument vraagt om gezond, vers, minder vlees, duurzaam maar vooral lekker. De specialist kan…

Groentensommelier Guus Vredenburg verzorgt Umami Masterclas

Op vrijdag 29 november 2019 organiseert Food Things! opnieuw een Umami Masterclass. Deelnemers kunnen kennismaken met de smaak Umami, ontdekken welke producten Umami bevatten en leren deze te combineren om de smaak nog meer naar voren te laten komen. De Masterclass begint met de Japanse oorsprong van…

Kilo witte truffels kopen? Dat is dan €2900

De witte truffels zijn deze periode in veel restaurants weer op het menu te vinden, zo ook in Nederland. De truffels zijn erg zeldzaam en dat is te zien aan het prijskaartje:…

"We hebben de convenience-trend vroeg herkend"

Verhuizing en capaciteitsuitbreiding voor Topak Fruchtimporte

Waar ooit Greenyard Germany gevestigd was, zal binnenkort een volwaardige productiefaciliteit voor convenience-producten ontstaan. Als alles volgens plan verloopt, verhuist familiebedrijf Topak Fruchtimporte uit Bremen begin 2020 naar het voormalig Greenyard-gebouw in het verscentrum van Bremen, waar een…

Koppert Cress organiseerde een DNA diner

EPCAS chefs krijgen de smaak van het Westland

Maandag 14 oktober bezochten leden van de EPCAS Chefs assembly Rotterdam en het Westland, waar ze o.a. te gast waren bij Koppert Cress. Onderdeel van het bezoek was een DNA diner, dat in samenwerking was met Omnigen en werd samengesteld op basis van een DNA onderzoek. Hierbij was de samenstelling van het…

Meer cava's en minder AGF op de Antwerpse markt

Tholen - Er komen steeds meer horeca-stands op de zaterdagse markt in het centrum van Antwerpen. "Bezoekers komen steeds meer cava's drinken en doen minder dagelijkse boodschappen", vertellen Violette en Herman van Osselaer die er sinds enige tijd een vaste plek hebben met AGF. Herman is ook…

Hotel in Kuala Lumpur creëert Durian Room

Het Corus Hotel in Kuala Lumpur is het eerste hotel in Maleisië dat een ruimte wijdt aan het proeven van doerians. Andrew Khoo, directeur van Malayan United Industries, eigenaar van het hotel, vertelt dat doerians de trots van het land zijn en best in de spotlight mogen worden gezet.  "Doerian uit Maleisië…

Distributiecentrum Bidfood in Tilburg verhuist naar nieuw pand in Goirle

Bidfood Tilburg verruilt dit jaar het pand aan de Insulindestraat voor een nieuw pand in Goirle. Zowel het distributiecentrum als de non-food showroom (momenteel gelegen aan…

Geen kip maar zuivel, zeewier en plantaardige vezels

McDonald’s introduceert Veggie Nuggets

McDonald’s biedt haar Chicken McNuggets nu tijdelijk in een vegetarische variant aan: de Veggie Nuggets. Hiermee speelt het bedrijf in op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te eten. De Veggie Nuggets volgen op de eerdere introducties van de Veggie Homestyle Crispy Chicken en de Veggie…

Colruyt en Studio 100 willen kinderen 'groente-ambassadeurs' maken

Groenten en fruit in hoofdrol bij nieuw kookprogramma voor en door kinderen

Retailer Colruyt Laagste Prijzen en productiehuis Studio 100 bundelen hun krachten om evenwichtige voeding bij kinderen te promoten. De eerste gezamenlijke concrete actie is…

Uitkomsten Out-of-Home Shopper Monitor Onderzoek 2019:

Zelfstandige ondernemers hoogst gewaardeerd

Gasten geven de zelfstandige ondernemers in horeca en catering de beste beoordeling. Dat blijkt uit onderzoek van More2Market en @FoodClicks. In het onderzoek Out-of-Home…

16.303 vakbezoekers op 7e editie van Gastvrij Rotterdam

Tholen - 16.303 vakbezoekers bezochten tijdens de afgelopen drie dagen de 7e editie van Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy. Een stijging van maar liefst 14,3% ten opzichte van een jaar geleden. Met ruim 500 exposanten en door meer dan 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen,…

Opera peer wordt nu ook in partjes aangeboden

Chrunch Pak, producent van gesneden appelen, zal haar retailklanten binnenkort ook gesneden peren aanbieden. De schijfjes Opera-peer zijn vanaf half september in het hele land verkrijgbaar in een verpakking van 198 gram.  Het bedrijf presenteerde de vers gesneden peren voor het eerst aan de United Fresh Produce…

Makro Nederland introduceert digitaal horecaplatform voor horecaondernemers

Tijdens horecabeurs Gastvrij Rotterdam van 23 t/m 25 september 2019 lanceert Makro het nieuwe online platform DISH in Nederland. Met dit platform ondersteunt Makro horecaondernemers met een gebruikersvriendelijk platform waar ondernemers een eigen website op kunnen zetten, eenvoudig reserveringen kunnen…

14 oktober, 4 en 11 november

Funghi Funghi gaat workshops organiseren

Studenten van de Cas Spijkers Academie brachten onlangs een bezoek aan Funghi Funghi. Om kennis te maken, te proeven en te koken met het actuele assortiment paddenstoelen die het handelsbedrijf verwerkt. Leon van Basten (Marketing & Gastronomy) bij Funghi Funghi: “Wij verwerken jaarlijks zo’n 70 soorten eetbare…

Nu Burger King Meltdown-campagne heeft gelanceerd

McDonalds biedt fruit in plaats van speeltje aan bij Happy Meal

In een poging plastic afval te reduceren, is fastfoodketen McDonalds van plan om haar klanten te vragen of ze het speeltje bij hun Happy Meal willen omruilen voor een zakje fruit. De proef komt vrijwel op hetzelfde moment als het besluit van concurrent Burger King om plastic speelgoed uit haar kindermenu…

Singapore Airlines vindt nieuwe partner in hightech stadsboerderij

Singapore Airlines maakt zich op om een ​​nieuw ‘van-boer-tot-vliegtuig’ dinerprogramma te introduceren op vluchten vanuit New York, waarbij groenten worden geteeld bij een lokaal teeltbedrijf in Newark (New Jersey). AeroFarms, het bedrijf dat de groenten levert, is een hightech 'vertical farm', die…

Ondernemers vrezen voor ondergang Rotterdamse Markthal

Ondernemers in de Rotterdamse Markthal vrezen voor een steeds leger wordende Markthal en daarmee ook voor haar ondergang. De Franse eigenaar Klépierre zou namelijk in overleg met de ondernemers tot een nieuw concept voor de Markthal komen, maar dat overleg is tot nu toe zonder resultaat. De Markthal in…

Engelse keten opent avocadorestaurant in Hongkong

Liefhebbers van avocado kunnen hun hart ophalen in de nieuw geopende Avobar in het K11 MUSEA Mall in Hongkong. Het van oorsprong Londense restaurant biedt haar gasten overheerlijke verse avocadogerechten, zoals de Avo Bun Burger, een groenteburger geserveerd tussen twee avocadohelften.   Degenen die hier graag nog…

Is dit taart!

Is het een aardbei of een taart? Of allebei? In de onderstaande video zijn alledaagse voorwerpen omgetoverd tot een heerlijke taart. Dat wordt smullen... 

Mobiele XXL groentensnijmachine snijdt tot 3000 kg per uur

Tholen - Voorgesneden groenten zijn een sterke groeimarkt en de groentensnijmachines groeien mee. Voor grootgebruikers van verse groenten is er een tussenmaat groentensnijmachine op de markt die 1500 tot 3000 kg per uur aan groenten kan verwerken. Capaciteit is afhankelijk van de te snijden productsoort…

De zevende editie vindt plaats van 23 t/m 25 september

Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en…

Introductie perenpizza-campagne deze maand in de VS

Als onderdeel van het Amerikaanse perenseizoen 2019/20 introduceert USA Pears een campagne rond perenpizza. Begin 2019 werd gemarkeerd door de ananaspizza-discussie, maar ze verklaren trots dat er niets mis is met het gebruik van fruit op pizza. De introductie vindt op 14 september plaats.  USA Pears serveert…

Suggo introduceert gezonde koudgeperste groenten- en fruitsappen

"Wij zijn van mening dat we in 2019 onze klanten niet langer gepasteuriseerde fruitsappen, boordevol suikers aan kunnen bieden! We wisten dat niet-gepasteuriseerde groene sappen niet bij een groot publiek in de smaak zouden vallen. Mensen houden ervan of vinden het niks. Onze producten zijn ontwikkeld…

Oprichters Holy Moly Dips liften mee op avocadorage

Tom Walker en Gaz Booth zijn ingehaakt op de enorme populariteit van avocado's in het Verenigd Koninkrijk. Ze zijn de oprichters van Holy Moly Dips en hebben vier…

NatuurlijkVers

Nieuwe private label-lijn in verse kruiden, avocado’s en mango’s

Het AGF Foodservice samenwerkingsverband NatuurlijkVers heeft zijn eerste programma’s geïntroduceerd onder het eigen label. De groep streeft ernaar om zich met name met gezonde, duurzame en ‘natuurlijke’ producten te onderscheiden naar de eigen regionale klantengroepen. "Als eerste is een uitgebreide kruidenlijn…


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven