Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Horeca / catering

Huuskes en Food Connect gaan samenwerking aan

Huuskes en Food Connect gaan vanaf deze zomer samenwerken op het gebied van de extramurale maaltijdservice. Huuskes behoudt haar focus op grootkeukens, restaurants en…

Hoge avocadoprijs leiden tot 'surrogaat' guacamole

Als gevolg van een dip in de productie in Californië en Mexico en de sterke vraag rijzen de avocadoprijzen in de VS de pan uit. Volgens CNN kosten Mexicaanse avocado's…

Britse restaurants schrappen bloemkool van het menu vanwege tekort door hitte

Liefhebbers van bloemkoolgerechten zullen teleurgesteld zijn nu er een tekort aan de groente is ontstaan vanwege de extreme hitte in juli. Groot-Brittannië kan doorgaans in…

HelloFresh boekt positief aangepast operationeel resultaat in tweede kwartaal van 2019

Bezorger van maaltijdboxen HelloFresh heeft het tweede kwartaal van 2019 afgesloten met een omzet van 437 miljoen euro. Dat is 37% meer dan een jaar eerder. Het aangepaste…

Deliveroo trekt zich terug uit Duitsland

Maaltijdbezorgdienst Deliveroo trekt zich terug van de Duitse markt. Het bedrijf wil zich op 'andere sterke markten' concentreren, zo stelt het zelf. Per 16 augustus gaat de…

Van Nature: Positief resultaat 2018 ondanks het extreme weer in de zomer

2018 werd vooral gekenmerkt door het extreme weer in de zomer. Hierdoor waren er extra uitdagingen in zowel teelt als afzet. Dit had tot gevolg dat er per productgroep verschillende resultaten zijn behaald, zo meldt Van Nature in haar relatiemagazine MEER. De tomatenteelt heeft een moeilijk seizoen…

Sterrenchef: "Kastomaten leveren beste sandwich op"

Een sandwich met bacon, sla en tomaat lijkt een van de simpelste dingen om klaar te maken. Toch is dat volgens de Amerikaanse sterrenchef David Chang niet het geval. Eén van zijn geheimtips : kies voor tomaten uit de kas.

Geert Baecke, Tino's fruit

Goede verkoop dankzij Zeeuwse kust

Tholen – Hoewel het normaal wat rustiger is in de zomermaanden is het bij Geert Baecke van Tino’s uit het Belgische Knokke-Heist alle zeilen bij. “Het is druk deze zomer. We hebben het geluk dat we de kust van Zeebrugge in België tot Breskens in Nederland kunnen voorzien van groenten en fruit. Vooral de…

Portugal: Vitacress introduceert project met Uber Eats

Het Portugese bedrijf Vitracress introduceert een project met Uber Eats: het doel is een samenwerking om Portugezen gezonde voedingskeuzes met praktische voorstellen aan te bieden die direct uit Odemira komen. Zijn waar de consument is, thuis, op het strand of op kantoor, dat is het doel van Vitacress…

Purple Pride op Gastvrij Rotterdam

Purple Pride heeft een breed assortiment bijzondere soorten aubergines met een eigen smaak, vorm en kleur. Speciaal ontwikkeld voor de professionele keuken. Om nog meer chefs…

magazijnproces verregaand gemechaniseerd in het pand van ruim 30.000 m2

Fotoreportage nieuwbouw Van Gelder Groente en Fruit

De nieuwbouw van het pand van Van Gelder Groenten en Fruit op Nieuw Reijerwaard vordert gestaag. ‘’Nieuwbouw is noodzakelijk om verder te groeien en te voldoen aan de nieuwe trends in de markt,’’ zegt algemeen directeur Gerrit van Gelder. Voorzieningen als de High Care keuken, snijderij, warme keuken en…

Dit gebeurt er in de keuken van een cruiseschip

"Actie in de kombuis. Geen restaurant of hotelresort kan doen wat cruiseschepen elke dag bereiken: 40 nieuwe gerechten bereiden. Deze 7, 14, 21, 30 dagen opnieuw en opnieuw serveren. Dit met het hoogste culinaire credo", aldus Rudi Sodamin, consultant master chef Holland America Line, op LinkedIn.

Terugblik op het Duitse aspergeseizoen 2019

"Klassieke witte asperges passen simpelweg niet meer zo goed bij de huidige levensstijl"

Ongeveer twee weken geleden ging het Duitse aspergeseizoen officieel ten einde. Na een gespannen 2018, met hitte en te grote hoeveelheden op de markt, was men over het algemeen benieuwd hoe de situatie zich dit jaar zou ontwikkelen. Eén ding is duidelijk te zien: groene asperges winnen nog steeds aan…

Pieperz opent pop-up friettent in Apenheul

'Apentrots' op friettent

Vanaf 8 juli 2019 kunnen bezoekers aan de Apenheul genieten van verse friet van Pieperz. De belevingsvolle pop-up friettent is een mooie en lekkere aanvulling op een bezoek aan het park. Hiermee opent de prijswinnende friettent keten apentrots feitelijk haar vijfde vestiging in Nederland. Pieperz is een belevingsvolle friettent…

Maleisië opent eerste durian-vriendelijke hotel

Durians staan bekend om hun doordringende geur, die veel buitenlanders omschrijven als een combinatie van rotte uien en oude sokken. Dit is de reden waarom de meeste hotels in Azië gasten verbieden het fruit mee naar binnen te nemen. Maar met de groeiende populariteit van durians onder locals en…

McDonald's

Voortaan altijd groenten of fruit in je Happy Meal

McDonald’s biedt voortaan altijd groenten of fruit aan in het Happy Meal. In de tap in het Happy Meal kunnen jonge gasten kiezen uit seizoensfruit of -groenten. Op deze manier wil McDonald’s het eten van meer groenten en fruit stimuleren. Jaarlijks worden er ruim twaalf miljoen Happy Meals verkocht in…

Verstegen Specerijen stapt in 3D food printen

Verstegen Spices & Sauces BV en byFlow zullen tijdens de 3D Food Printing Conference in Venlo (27 juni) aankondigen dat Verstegen de eerste wereldwijd zal zijn die de Focus 3D Food Printer aanbiedt met gebruiksklare vullingen, zoals door de nieuwe wederverkoper van ForFlow, om aan te bieden een…

Kant-en-klaar fruit met honing

Het merk Fresco Senso bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met een nieuw product met honing. Het voorstel komt van Agribologna, dat de fabriek in 2009 in gebruik nam en het in 2018 vernieuwde. Wat de statistieken van Agribologna betreft, zijn de cijfers behoorlijk indrukwekkend: de omzet van 2017 tot 2018 nam toe met 10% en…

Chefs zoeken op water naar de beste groenten, kruiden en eetbare bloemen

Meer dan 500 bezoekers op PUURgroenten Inspiratiedag

Op 1 juli vond de 6e editie van de PUURgroenten Inspiratiedag plaats. "Tijdens deze zonovergoten dag kwamen vakgenoten bijeen en hebben met elkaar overweldigende gerechten met ultieme smaken tot stand gebracht", vertelt Han Lammers enthousiast. Bereiden, proeven en inspireren waren kernwoorden van deze…

‘My Foodie’-lijn

Nieuwe op aardappel gebaseerde smoothie

Het Zweedse Veg of Lund brengt z'n My Foodie lijn, bestaande uit bio-aardappeldrankjes naar het VK, om het groeiend aantal flexitariërs en vegans te bedienen. De drie smaken bevatten een mix van aardappel, koolzaadolie en appelsap met blauwe bessen, frambozen of duindoorn. De dranken zijn gepatenteerd…

Burgers gemengd met champignons populairder in VS

Met de opkomst van de plantaardige beweging zijn organisaties als de James Beard Foundation met een manier voor de dag gekomen om de klassieke burger een twist te geven door…

Nog steeds trauma's over het feit dat je je broccoli op moest eten?

Lekker bakje broccoli-koffie?

Het concept van broccoli-koffie werd in Australië ontwikkeld door de Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization and Hort Innovation. John Lloyd van Hort Innovation: "Met de stijgende trend van gezond eten zoeken Australische telers naar manieren om hun producten te diversifiëren en afval te verminderen om aan…

Fruchtimport Rosenbaum en Van Wylick verhuizen naar elders

Grossiers vrezen voor toekomst Keulse Groothandelsmarkt

Al in 2007 besloot het stadsbestuur van Keulen voor het eerst om de Groothandelsmarkt Keulen in 2020 op een andere plaats te vestigen. Inmiddels zouden de ambitieuze nieuwbouwplannen in Keulen-Marsdorf pas in 2023 gerealiseerd moeten zijn. Maar de eerste spadesteek op het nieuwe grondstuk blijft uit en…

Britse Bidfresh lanceert bestel- en infoapp voor horeca

Door de nieuw geïntroduceerde Fresh Food Hub te gebruiken, kunnen koks en cateraars nu gemakkelijk AGF van leveranciers uit heel het Verenigd Koninkrijk bestellen. De site…

Bloemkoolkoffie enorm in trek tijdens tuinbouwevenement

Tijdens de Hort Connections Conference in Melbourne kon de AGF-sector kennismaken met bloemkool latte. De drank wordt bereid met 7 gram bloemkoolpoeder. John Said, directeur van Fresh Select, vertelde aan ABC Rural dat het idee ontleent is aan het CSIRO-project voor het maken van broccolikoffie, een…

Nieuwe serie van 100% plantaardige pasta's

Bonduelle lanceert haar nieuwe lijn Bonduelle Veggie, die bestaat uit pasta's en pepita's bereid met 100% groenten en peulvruchten. Ieder product combineert de smaak van groenten en de vullende eigenschap van peulvruchten en is de basis voor een snel en eenvoudig te bereiden, maar toch gezonde, maaltijd.…

AH voegt technologie aan online shop toe voor specifieke dieetwensen

Consumenten over de hele wereld zullen binnenkort kunnen profiteren van een Britse technologie die het mogelijk maakt eenvoudig de juiste voedingsproducten te vinden. De in…

Harm Basten, Eurofresh

"Vooral de horeca wordt de laatste jaren steeds belangrijker voor ons"

In de rubriek ‘Het woord is aan de klant’ belichten we in ZON magazine regelmatig het bedrijf van een klant. Ditmaal is dat inkoper Harm Basten van het bedrijf Eurofresh BV op Fresh Park Venlo. Hij noemt zichzelf een groentje in de inkoopwereld, maar we merken niettemin al snel dat Harm Basten (47),…

Fyffes presenteert ananassnijmachine

Klanten van Dunnes Stores in de Ierse stad Newbridge kunnen hun ananas volgende week in slechts 20 seconden laten schillen, snijden en verpakken in een composteerbaar bakje. De ultra-moderne snijmachine, die naar verluidt de eerste in zijn soort op Ierse bodem is, wordt door Fyffes aan Dunnes Stores…

Taco Bell introduceert plantaardig menu maar gebruikt geen vleesvervangers

Onlangs maakte een woordvoerder van fastfoodketenTaco Bell bekend dat het bedrijf niet van plan is om vegetarische eiwitten op het menu te zetten. Desondanks zal de keten dit…

Oreo's met lychee-rozenvulling nieuwste koekjessensatie in China

Oreo's met lychee-rozenvulling zijn de nieuwste koekjessensatie in Chinese winkels. De meeste mensen zijn al wel bekend met de chocoladesmaak van het Oreo-koekje maar de roze crèmevulling is totaal nieuw. De lycheesmaak is alleen in de eerste hap te proeven en wordt daarna overheerst door een zachte…

Julien Dame, FlexiVers

Zomertrend in een zwarte doos

Tholen – De zomer komt er weer aan. Na een hele dag onder de brandende zon te hebben gezeten, gaat er niets boven een stevige maaltijd in je favoriete bistro, eetboetiek of restaurant in de buurt. Benieuwd welke salades van groenten en fruit de chef op je bord gaat presenteren? In ieder geval niet meer zo snel de ‘doperwt op…

Workshop en rondleiding bij Quiks

AGF-specialisten steken handen uit de mouwen met aardappelen

Tholen - AGF-specialisten zijn dagelijks druk in de weer maar vonden gisteren toch tijd om hun handen uit de mouwen te steken bij Quiks. Ze kregen een rondleiding binnen het bedrijf en vervolgens een interactieve kookworkshop met zomerse gerechten aangeboden in samenwerking met Gebrs van Aarle. De…

Nieuwe opleidingslocatie in centrum Rotterdam

SVO vakopleiding food verhuist naar Markthal in Rotterdam

Na ruim tien jaar aan de Schiekade in Rotterdam gaat de Rotterdamse opleidingslocatie van SVO vakopleiding food verhuizen. SVO krijgt een nieuwe locatie in de Markthal in…

Monique Kierkels, Groba Food Equipment

"Goedkoper en nieuw model groentensnijmachine met meer mogelijkheden"

Tholen – Het lijkt een algemene wet: inflatie, vernieuwingen, verbeteringen, ontwikkelkosten, het zijn kosten die allemaal verrekend moeten worden waardoor nieuwe producten meestal duurder uitvallen. Toch gaat die wet niet altijd op want, verrassend genoeg, brengt het Zwitserse Brunner-Anliker juist een…

HelloFresh breidt assortiment uit met kant-en-klaar soepen

Klanten van maaltijdboxenleverancier HelloFresh kunnen voortaan kiezen voor soep en brood bij hun maaltijdbox. Ongeacht het type box dat wordt besteld kunnen consumenten naast…

Spaanse Unica Group verbreekt wereldrecord gazpacho met 9.800 liter

Op zondag 9 juni heeft de coöperatieve Unica Group ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan 's werelds grootste gazpacho klaargemaakt in Almeria. Met deze gooi naar een Guinness World Record wilde de coöperatie 'laten zien wat Almeria werkelijk is: de hoofdstad van de Spaanse tuinbouw'. Burgemeester…

Appèl en No Fairytales willen groentenconsumptie vergroten in kantines

Vanaf heden is bedrijfscateraar Appèl officiële groentenpartner van No Fairytales. In de ruim 200 bedrijfsrestaurants van Appèl staan de kleurrijke groentetortilla’s regelmatig op het menu. Samen met No Fairytales werkt Appèl op deze manier aan het vergroten van de groentenconsumptie onder haar gasten.…

Hoe weet je dat er troep in je eten zit?

Sommige fabrikanten knoeien met eten. Vooral in landen met minder strenge controle is dat schering en inslag. We publiceerden vorig jaar dat een Indiase AGF-handelaar druiven blauw spoot omdat die meer opleverden dan de witte. Deze filmmaker laat zien hoe je chemische kaas van echt kunt onderscheiden,…

"Beperkte bio-aanbod bij traditionele horecagroothandels remt de groei"

Waar liggen de kansen voor biologisch in de horeca?

Tholen – Horecaondernemers lieten zich onlangs tijdens een exclusieve bio-netwerklunch bij BD-Totaal voorlichten over het gebruik van biologische ingrediënten en alles wat hier bij komt kijken. André Brouwer hield namens EKO-keurmerk Horeca een presentatie en ging in gesprek met de aanwezige partijen.…

Feest van specialties

Rungis viert 150 seizoenen in 30 jaar

Tholen – Uitgaande van de kracht van elk seizoen, deelt Rungis het jaar niet in vier maar in vijf seizoenen op: winter, lente, voorzomer, zomer en herfst. Bij het dertig jarig bestaan van de in groenten en fruit gespecialiseerde horecagroothandel werden daarom maar niet 120 maar 150 seizoenen gevierd.…

World Avocado Organization, Californian en Peruvian Avocado Commission

Unieke samenwerking avocado-organisaties met Michelingids

De World Avocado Organization (WAO), Californian Avocado Commission (CAC) en Peruvian Avocado Commission zijn een unieke samenwerking aangegaan om het lanceringsevenement van de Michelingids voor Californië op 3 juni te sponsoren, waar tevens de winnaars van de Michelinsterren bekend zullen worden…


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven