Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Horeca / catering

Koks in opleiding zetten Hollands fruit blijvend op het menu

Studenten van de Middelbare Horeca School van het ROC Willem I College in Den Bosch werken voortaan met oer-Hollands fruit. Het gaat om de appel Bellefleur, de Brederode stoofpeer of Lunterse Pippeling. Dat schrijft Misset Horeca. Voor de promotie van Hollands fruit is de school een samenwerking gestart…

Frambozen-, blauwe bessen- en mangotopping brengt kleur op het menu

Nieuw: McFruit

De Japanse fastfoodketen 'Freshness' decoreert haar burgers soms met fruit - sinds kort met blauwe bessen. Wat in eerste instantie misschien klinkt alsof het niet bij elkaar past, blijkt een ware trend te zijn. De zoete en tegelijkertijd hartige burger bestaat uit uien en sla, twee plakjes spek en een runderfilet, verfijnd met…

Food Connect ontwikkelt Eten met gemak door naar 26 franchisers

Medio juli nam maaltijdleverancier Food Connect de franchiseformule Eten met gemak over. Het betekende een flinke uitbreiding voor de maaltijdleverancier, die zich het franchiseconcept inmiddels eigen heeft gemaakt en groeit verder door. Onlangs verwelkomde zij de 26e franchiser en heeft ambities voor…

Bolenius is Beste Groente Restaurant

Bolenius heeft de Award voor “Beste Groente Restaurant” in ontvangst mogen nemen tijdens de vijfde editie Restaurant Awards. In deze wedstrijd beoordelen topchefs genomineerde restaurants. Bolenius heeft hiermee Niven (Rijswijk) van de ‘groente-troon’ gestoten die hiervoor vier keer op rij de prijs won.…

Harde Brexit veroorzaakt mogelijk 12.400 sterfgevallen

Britse supermarkten en fastfoodketens vrezen prijsstijging vanwege Brexit

Fastfoodketens als KFC en McDonald's en de grootste supermarkten in het Verenigd Koninkrijk waarschuwden afgelopen maandag dat een radicale uittreding uit de EU op 29 maart…

NatuurlijkVers

Zes AGF-horecagroothandels steken de koppen bij elkaar

Na enige voorbereidende gesprekken onder leiding van initiatiefnemer en consultant Henk den Ouden hebben 6 zelfstandige AGF foodservice groothandels besloten een samenwerking aan te gaan onder de naam NatuurlijkVers. De deelnemende bedrijven zijn: Den Hertog versleverancier - Amstelveen. Kruizinga –Heerenveen. Smink - Harderwijk. Van der…

Nettowinst 2018 Sligro Food Group: € 276 miljoen

De nettowinst van Sligro Food Group over het boekjaar bedroeg € 276 miljoen. Dat is een absolute recordwinst volgens het bedrijf. "Het jaar 2018 werd gekenmerkt door relatief…

Avocado op cover nieuwe Michelingids Frankrijk

World Avocado Organization partner van Michelingids

Avocado is een populair fruitsoort. De Europese avocado-consumptie had in 2018 een omvang van meer dan 650 miljoen kilo, een groei van 35% ten opzichte van 2017. Ten opzichte van 2016 bedroeg de toename 65 %, volgens gegevens van de World Avocado Organization (WAO). Vanwege deze trend heeft de WAO meegewerkt aan de…

Dick Schaap, Horecagroothandel Dick Schaap

Winterpostelein niet aan te slepen, exoten niet te verkopen

Tholen - Hoewel januari traditioneel een 'armoedemaand' is voor horecaleveranciers, ziet Dick Schaap van de gelijknamige horecagroothandel het jaar 2019 met vol vertrouwen tegemoet. "Terugkijkend naar 2018 zien we dat we het steeds drukker hebben gekregen, het ziet er positief uit", vertelt hij.…

Jamie Oliver opent door heel Engeland 500 deli-balies bij Shell garages

Jamie Oliver heeft z'n nieuwe deli-partnerschap met oliebedrijf Shell bekend gemaakt. De restaurateur tekende vorig jaar een deal van 5,6 miljoen euro met dit bedrijf.  Volgens een artikel op…

Handelaren New Covent Garden voorspellen AGF-trends voor 2019

Het eten van groenten van 'wortel tot bloem', mini-groenten en fruitsalades op basis van dragonfruit, guave en passiefruit worden de grootste trends van het nieuwe jaar op het gebied van groenten en fruit volgens handelaren op de grootste AGF-markt in Londen.  New Covent Garden Market levert verse premium groenten en fruit…

Pubhouder rekent even veel voor een bloemkool 'steak' als voor een echte biefstuk

Britse vegetariërs woedend

Een Britse pubhouder wordt verweten een slaatje te slaan uit de 'clean eating'-trend door vegetariërs af te zetten. In zijn pub kunnen vleeseters voor €31 twee biefstukken met frites en waterkers bestellen, terwijl vegetariërs hetzelfde bedrag neer moeten tellen voor twee gegrilde plakken bloemkool met een garnituur van…

Geen alleenrecht voor Big Mac

Hamburgerketen McDonald’s is het alleenrecht op de merknaam Big Mac in de Europese Unie kwijt na een verzoek van zijn Ierse rivaal Supermac aan het Europees bureau voor Intellectuele Eigendom…

'Van wortel tot bloem eten wordt voedseltrend van 2019'

Van wortel tot bloem eten wordt populair in Groot-Brittannië: koks gaan steeds meer de hele plant gebruiken in plaats van delen ervan weg te gooien. Diners kunnen nu bestaan…

Fotoreportage AGF-standhouders op Horecava

De hele horecawereld kwam afgelopen dagen samen op de 63ste editie van de Horecava in RAI Amsterdam. In totaal bezochten 71.000 vakbezoekers de nationale vakbeurs. Dit is een groei van bijna 7% ten opzichte van 2018, een opvallende stijging ten opzichte van de bezoekersaantallen van afgelopen jaren. Dit…

Albert Heijn stapt met ‘Allerhande Kookt’ in bezorging van warme maaltijden

Onder de noemer ‘Allerhande Kookt’ gaat Albert Heijn vanaf 11 januari favoriete Allerhande-maaltijden vers bereiden en bezorgen. In een eigen keuken kookt een professioneel team onder leiding van een chef-kok maaltijden met de vertrouwde Allerhande-signatuur. Thuisbezorgd.nl en Deliveroo bezorgen de…

Koppert Cress en Gro winnen FSIN Brunch Award 2019

Opnieuw wisten Koppert Cress en Gro de bezoekers van het FSIN Brunchcongres 2019 het meest te verleiden met hun gezamenlijke inzending: een gegrilde flatbread oesterzwamburger en een blended burger. Vorig jaar eindigden Koppert Cress en Gro ex-aequo op de eerste plaats bij de verkiezing van het lekkerste…

Sterke groei Keniaanse horecasector wakkert paddenstoelenteelt aan

Tegenwoordig staan er in Kenia steeds vaker paddenstoelen op het menu. Telers omarmen deze gezonde groente nu de markt ervoor  groeit.  De teelt neemt maar weinig ruimte in beslag en dit is één…

Bezorgt de AGF-specialist al warme maaltijden?

Tholen - De voorkeur voor gemakconcepten blijft groeien. Een steeds groter deel van de consumenten doet geen weekboodschappen meer maar eet buiten de deur of laat een maaltijd thuisbezorgen. Supermarkten springen op de trends in, maar wat doen de AGF-specialisten? Zijn bezorgplatforms als…

Reynolds voor vijfde jaar op rij uitgeroepen tot beste Britse AGF-leverancier voor horeca

Reynolds is voor het vijfde achtereenvolgende jaar door de lezers van het Britse blad Restaurant Magazine verkozen tot beste AGF-leverancier. De Readers' Choice Award wordt…

Supermarktondernemer Geert Benders stapt over naar Jumbo

Jumbo en Benders bundelen krachten in doorontwikkeling beej Benders

Deze week werd duidelijk dat Plus franchiser Geert Benders over zou stappen naar Jumbo. De belangrijkste reden daarvoor blijkt het bundelen van kennis en ervaring op het gebied van reguliere supermarkt, versmarkt en horeca. Beide partijen introduceerden al eerder afzonderlijk van elkaar nieuwe…

kok met bijzondere snij-capaciteiten

Video: Gefileerde AGF wordt bijna AGF-fineer

Dunner worden is voor veel mensen een van de goede voornemens. Deze kok neemt het wel heel erg letterlijk. Hij snijdt zijn groentes zo dun dat er bijna geen sprake meer is van groentes fileren, maar dat het bijna groente-fineer wordt.

Robotchef kookt terwijl je op de bank zit

Kom je moe thuis van werk, moet je nog helemaal gaan koken... Voor veel mensen iets om tegenop te zien, zeker op doordeweekse dagen. Met maaltijdboxen en een groot aanbod kant-en-klaar of convenience-producten speelt de AGF-sector hier al flink op in, maar is dat wel nodig? In de toekomst zou deze robot…

Horecava podium voor grillers van Quik’s

Innovatie is bij Quik’s één van de kernwaarden die mede het DNA van de organisatie kenmerkt. “Zowel binnen het assortiment van koelverse aardappelproducten als bij onbewerkte aardappelen zoeken we voortdurend naar nieuwe mogelijkheden,” aldus de enthousiaste accountmanager Marco Van Helden. In zijn functie ontmoet hij veel eindgebruikers en…

Buitenshuisomzet steeg in 2018 met recordcijfers, mede dankzij terrassen en bezorgomzet

Foodservice passeert de grens van € 20 miljard

De omzet van foodservicebedrijven steeg in 2018 met 5,5% tot een recordomzet van meer dan € 20 miljard. Binnen dat hoofdkanaal voor de buitenshuisconsumptie steeg de…

Trendrapport 2019

7 opkomende trends in de horeca

Visuele sensatie, de continue groei van technologie en veganisme zijn internationale culinaire trends die ook volop in de Nederlandse restaurants terug te vinden zijn. De trends komen naar voren in The Dining Out Trends Report 2019. Hierin staan de wereldwijd opkomende trends in de restaurantindustrie, opgesteld door IENS, het…

63e editie Horecava: Van kerstboombier tot ‘vegan’ start-ups

De toekomst in de horeca-wereld is te vinden op de 63e editie van de Horecava. Nieuw dit jaar is het Start-upLAB, de springplank voor nieuwe ondernemers. Opvallend is de grote aandacht voor vegan en voedselverspilling. Een greep uit de vele innovaties die afval tegengaan: rookworst van damherten, snacks…

Onderzoek Wageningen:

Horeca speelt grote rol in verhoging groenteconsumptie

Restaurantbezoekers eten tot 113 % meer groenten en tot 13 % minder vlees of vis als dit door de horecaondernemer slim, aantrekkelijk en kwalitatief goed wordt aangeboden. De waardering van de gast blijft hierbij gelijk of stijgt. Dat is aangetoond in vier wetenschappelijke onderzoeken bij negen…

3D-geprinte snacks van restvoedsel

Een 'foodie' met een technische knobbel maakt echter adembenemend mooie 3D-geprinte gerechten van voedselrestanten.  Het Upprinting Food Project van de Nederlandse ontwerpster Elzelinde van Doleweerd is bedoeld om voedselverspilling te voorkomen door onverkochte en overgebleven producten, zoals groenten, fruit, brood en…

Ontbossing in Chili, geweld in Mexico

Ierse chef-kok stopt met het serveren van avocado

De gerenommeerde Ierse chef-kok JP McMahon, winnaar van een Michelinster, stopt met het gebruiken van avocado in zijn gerechten, omdat hij niet wil bijdragen aan het geweld in…

Food Connect levert wekelijks 30.000 maaltijden af

Sinds 2010 is het bedrijf Food Connect gevestigd in een groot bedrijfspand in Almelo. Van daaruit vinden elke week circa 30.000 maaltijden hun weg naar de klanten, die over…

FSIN

Bezorgen & eten op de winkelvloer: twee grote groeimarkten

De wereld van eten en drinken verandert snel en is veel groter dan alleen de supermarktomzet. Bezorgen en eten op de winkelvloer zijn twee grote groeimarkten, ziet FSIN. Jumbo…

champignons vervangen draadjesvlees "Pulled Porc"

Nieuw vleesalternatief: 'Pulled Port'

Een nieuw vleesalternatief dat op champignons gebaseerd is, werd door To-Jo Mushrooms geïntroduceerd. De nieuwe 'Pulled Port' werd op de PMA Fresh Summit geïntroduceerd en…

IKEA Zweden gaat zelf sla telen

IKEA Zweden zal in samenwerking met afvalverwerkingsbedrijf Bonbio in de loop van 2019 beginnen met de slateelt in containers bij de vestigingen in Malmö en Helsingborg. Een deel van de…

Turks familiebedrijf exporteert 20 soorten mini-groenten

Het Turkse Erust Tarim uit Antalya exporteert mini-groenten naar onder meer Rusland en Arabische landen. Het familiebedrijf teelt al meer dan tien jaar mini-groenten en aangezien het geen gebruik maakt van chemische gewasbeschermingsmiddelen heeft het in de loop der jaren een goede reputatie opgebouwd.  20 soorten…

Poiesz gaat in 2019 maaltijden en boodschappen bezorgen

De regionale supermarktorganisatie Poiesz gaat in 2019 via poiesz-supermarkten.nl bestelde warme maaltijden en andere boodschappen gratis bij consumenten uit het noorden des…

FSIN:

"Foodretailers gaan horeca-elementen toevoegen en worden 'superants'"

Het klassieke supermarktmodel komt onder druk. Foodretailers gaan horeca toevoegen en worden 'superants'. Ook de horeca verandert fors. De grote groei komt van concepten die…

Flagshipstore Foodmaker opent op Meir Antwerpen

Tholen - Voortbouwend op het groentensnijbedrijf van zijn moeder opende ondernemer Lieven van Lommel vandaag een flagshipstore van Foodmaker op de Meir Antwerpen. In de drukste winkelstraat van Antwerpen bieden zij een "Garden of Freshness", een gezonde gemaksketen van 500m2. Hiermee test Foodmaker een…

Oh, kom er eens kijken....naar de huzarenletter

Oh, kom er eens kijken..naar de huzarenletter. Of deze de chocoladeletters zal doen verbleken, is de vraag maar voor een heerlijk avondje wel een goed idee en stiekem zitten er natuurlijk een hoop groenten in verstopt. Uw Groentehandel Hans Wessels uit Alkmaar en cateraar Fonshof uit Amsterdam pakken er deze dagen in elk geval mee uit.

Anton van Gelder reikt Gault & Millau prijs voor Groentechef van het jaar uit

Maandag 3 december heeft Anton van Gelder de eer gehad de prijs voor Groentechef van het jaar uit te reiken aan Chef-kok Chris Naylor van Restaurant Vermeer. Op de jaarlijkse Gault & Millau gids lancering ging de prijs voor Groentechef van het jaar naar het Amsterdamse restaurant dat bekroond is met…


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven