Horeca / catering

Chef-koks helemaal weg van de aardappel

Welke rol speelt de aardappel in de keuken van 2019? Het van oudsher oer-Hollandse product lijkt elke trend te overleven en is nog altijd in vrijwel ieder menu terug te…

Monique Kierkels, Groba Food Equipment

"Goedkoper en nieuw model groentensnijmachine met meer mogelijkheden"

Tholen – Het lijkt een algemene wet: inflatie, vernieuwingen, verbeteringen, ontwikkelkosten, het zijn kosten die allemaal verrekend moeten worden waardoor nieuwe producten meestal duurder uitvallen. Toch gaat die wet niet altijd op want, verrassend genoeg, brengt het Zwitserse Brunner-Anliker juist een…

HelloFresh breidt assortiment uit met kant-en-klaar soepen

Klanten van maaltijdboxenleverancier HelloFresh kunnen voortaan kiezen voor soep en brood bij hun maaltijdbox. Ongeacht het type box dat wordt besteld kunnen consumenten naast…

Spaanse Unica Group verbreekt wereldrecord gazpacho met 9.800 liter

Afgelopen zondag heeft de coöperatieve Unica Group ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan 's werelds grootste gazpacho klaargemaakt in Almeria. Met deze gooi naar een Guinness World Record wilde de coöperatie 'laten zien wat Almeria werkelijk is: de hoofdstad van de Spaanse tuinbouw'. Burgemeester…

Appèl en No Fairytales willen groentenconsumptie vergroten in kantines

Vanaf heden is bedrijfscateraar Appèl officiële groentenpartner van No Fairytales. In de ruim 200 bedrijfsrestaurants van Appèl staan de kleurrijke groentetortilla’s regelmatig op het menu. Samen met No Fairytales werkt Appèl op deze manier aan het vergroten van de groentenconsumptie onder haar gasten.…

Horeca neemt winkelstraat over: 'Nog geen eind aan inhaalslag'

In de grote winkelsteden in Nederland is bijna één op de vier winkelruimtes horeca. Dat kan nog verder groeien, maar voor kleinere steden ligt dat vaak wat anders, zeggen…

Hoe weet je dat er troep in je eten zit?

Sommige fabrikanten knoeien met eten. Vooral in landen met minder strenge controle is dat schering en inslag. We publiceerden vorig jaar dat een Indiase AGF-handelaar druiven blauw spoot omdat die meer opleverden dan de witte. Deze filmmaker laat zien hoe je chemische kaas van echt kunt onderscheiden,…

"Beperkte bio-aanbod bij traditionele horecagroothandels remt de groei"

Waar liggen de kansen voor biologisch in de horeca?

Tholen – Horecaondernemers lieten zich onlangs tijdens een exclusieve bio-netwerklunch bij BD-Totaal voorlichten over het gebruik van biologische ingrediënten en alles wat hier bij komt kijken. André Brouwer hield namens EKO-keurmerk Horeca een presentatie en ging in gesprek met de aanwezige partijen.…

Feest van specialties

Rungis viert 150 seizoenen in 30 jaar

Tholen – Uitgaande van de kracht van elk seizoen, deelt Rungis het jaar niet in vier maar in vijf seizoenen op: winter, lente, voorzomer, zomer en herfst. Bij het dertig jarig bestaan van de in groenten en fruit gespecialiseerde horecagroothandel werden daarom maar niet 120 maar 150 seizoenen gevierd.…

World Avocado Organization, Californian en Peruvian Avocado Commission

Unieke samenwerking avocado-organisaties met Michelingids

De World Avocado Organization (WAO), Californian Avocado Commission (CAC) en Peruvian Avocado Commission zijn een unieke samenwerking aangegaan om het lanceringsevenement van de Michelingids voor Californië op 3 juni te sponsoren, waar tevens de winnaars van de Michelinsterren bekend zullen worden…

Smallhold: kleine kwekerijen in restaurants of groentenwinkels

De laatste foodtrends zijn overal in New York te vinden, van Mission Chinese tot Whole Foods. De technische breinen bij Smallhold veranderen de afzet van versproducten. Smallhold is het eerste en enige bio-bedrijf in New York City. Het is ook de enige champignonkwekerij. Het bedrijf bevindt zich niet op…

Coöperatie Hoogstraten introduceert On-the-go concept op Brussels Airport

Steeds vaker kiest de consument bewust voor gezonde voeding. En laat dat nu net de intrinsieke eigenschap zijn van alle producten van Coöperatie Hoogstraten. Verse groenten en fruit worden steeds vaker op verschillende momenten tijdens de dag geconsumeerd: bessen bij het ontbijt, snoeptomaatjes als…

Britse pub ruilt lokale groenten voor biertjes

The New Inn, een pub in Great Limber in Lincolnshire, heeft een nieuw concept geïntroduceerd, een zogenaamd 'Barter Board' (ruilbord) dat gasten uitnodigt asperges, bloemkool,…

Bakker Barendrecht, AH en Van Oers United gaan voedselverspilling tegen met InstockMarket

Instock heeft vorige week donderdag een online marktplaats tegen voedselverspilling geïntroduceerd. InstockMarket verbindt overschotten en imperfecte producten aan de horeca. De producten worden verzameld in een sorteercentrum waar alles wordt gecontroleerd en online wordt aangeboden. De initiatiefnemers…

Pret a Manger koopt Eat in vegan deal

Pret a Manger, een keten met 400 winkels in het VK, koopt voedingsketen Eat. Volgens de directeur is dit een poging om z'n Veggie Pret keten bliksemsnel te veranderen. Vier zaken zijn al onder het merk Veggie Pret ondergebracht en het doel is om 90 Eat winkels aan het nieuwe merk toe te voegen. Clive…

AGF-inkoper Henk Verwoert: "Zolang de kwaliteit het toelaat, verkopen we Hollandse producten"

Fotoreportage: Hanos opent 20e vestiging in Hengelo

Tholen - Maandag 20 mei opende Hanos haar nieuwste vestiging. Niet in hartje Randstad, maar in Hengelo, waar naast de horecaklanten in Oost-Nederland, ook de Duitse klanten lonken. AGF.nl nam met AGF-inkoper Henk Verwoert een kijkje in de ruime vestiging met meer dan 17.000 m2 aan horecabenodigdheden,…

Geen ingevlogen producten meer in Zweedse maaltijdboxen

Met ingang van augustus 2019 gebruikt maaltijdboxenleverancier Middagsfrid, onderdeel van Axfood, geen producten meer die met luchtvracht zijn aangevoerd. “Onze klanten hechten steeds meer belang aan duurzaamheid en milieu. Daarom maken wij onze recepten op basis van verse producten die het liefst in…

‘Friet bij ons is een geluksmoment’

Van snackbar naar horecaleverancier

Hoe verover je als jonge ondernemer een plek in een overvolle markt? Voor Pebbles van Noorden en Sammy Berendsen was dat geen vraag: door in te zetten op het allerbeste. “Bij de Frietboutique zijn mensen bereid te betalen voor kwaliteit. Wij willen dat alles klopt: naast verse handgesneden aardappels een…

Geen VEG. 2019

De organisatie van VEG. heeft besloten de voorbereidingen voor VEG. 2019 te staken. Dat meldt de organisatie in een bericht. "In juni 2018 vond de eerste editie van VEG. Vak event Groente & Fruit…

Voor de ene helft innovatie, voor de andere helft traditie

De hele groenteplant op je bord

Wortelloof als delicatesse? Of zelfs de schil van de watermeloen eten? Het is ongebruikelijk, maar mogelijk, melden www.lid.ch en www.gabot.de . 'Leaf to Root' zet een nieuwe keukentrend. Esther Kern heeft deze trend in onze regionen in het leven geroepen. De food-journaliste en oprichtster van een kookwebsite bezoekt veel…

Eurostar stapt over op vegetarisch menu

Eurostar serveert van 13 tot 19 mei geheel vegetarische maaltijden. Het menu werd samengesteld door chef Raymond Blanc, een bekende chef bij die werkt bij Relais &…

Rocket Internet stapt uit HelloFresh voor 350 miljoen

Rocket Internet stapt uit maaltijdbezorger HelloFresh. Het bedrijf verkoopt zijn laatste aandelen en haalt daar 350 miljoen euro mee op. De Duitse investeerder verkoopt 43,7…

Komkommerfriet in Happy Meals bij McDonald's

McDonald's blijft z'n groentemenu voor kinderen uitbreiden. De fastfood keten biedt tomaten en wortelen in plaats van frites in z'n Happy Meal aan en nu is het mogelijk om komkommersticks te kiezen. Deze optie zal vijf maanden duren. De groenten worden in Frankrijk geteeld. De komkommers worden in zakjes…

SunFed introduceert courgetteballen

SunFed introduceerde op de Viva Fresh beurs in Texas een nieuw courgetterecept.. "We kregen een recept voor een keto-courgettebal met onze courgettes. Na veel testen hebben we een nieuw recept ontwikkeld dat goed genoeg was. We hebben zowel de keto-versie als een conventionele versie van het recept laten…

Doet deze fruitschiller echt wat hij belooft?

De Orange Peel Pro schilt fruit met de snelheid van het licht. In de video wordt getest of het apparaat werkelijk 3 tot 5 stuks fruit binnen een minuut kan schillen. Sinaasappelen, appelen, kiwi's, mango's, avocado's, uien enz.

De beste groentenrestaurants ter wereld

Tijdens de We're Smart Taste Summit die op 6 mei in Amsterdam plaatsvond, werden de 100 beste groenterestaurants ter wereld bekendgemaakt en dit is de top-tien: (1) Xavier Pellicer El Menjador, Barcelona, Spanje (2) Vrijmoed. Gent, België (4) La Distillerie, Bourglinster, Luxemburg (8) L’Arpège, Parijs,…

Zo serveert Emirates 1 miljoen dadels tijdens Ramadan

Tijdens de Ramadan verwacht luchtvaartmaatschappij Emirates één miljoen dadels te serveren aan haar passagiers tijdens iftar en suhoor, eetmomenten tijdens de Ramadan, zowel aan boord als op de grond in Dubai. De Ramadan service van Emirates bestaat uit speciale iftar-maaltijden aan boord, relevante…

voornemen om activiteiten Vroegop AGF af te stoten of te ontmantelen

Sligro neemt Vroegop AGF, De Kweker en transportbedrijf Duncker over

Sligro Food Group N.V., gevestigd te Veghel en VRC Holding B.V., gevestigd te Amsterdam, delen mede dat verwacht mag worden dat overeenstemming zal worden bereikt over de…

Label 'in de kas geteeld' duikt op in marketing

Amerikaanse fastfoodketen trots op kastomaten

De op twee na grootste fastfoodketen van de Verenigde Staten, Wendy's, liet vorig jaar weten dat het alleen nog maar trostomaten uit de kas zou gebruiken in de VS en Canada. Het lijkt erop dat ze daarin zijn geslaagd: sinds dit jaar promoten ze hun nieuwe burgers met in de kas geteelde tomaten. Transitie…

Helmonds restaurant Loro Blonyo serveert jackfruit van 12 kilo

Indonesisch restaurant Loro Blonyo in Helmond heeft deze week iets zeldzaams op het menu staan: vers jackfruit. Het fruit weegt twaalf kilo en wordt verwerkt in desserts. „Het is eigenlijk maar een klein exemplaar”, vertelt eigenaresse Tri Susilah. „Jackfruit kan wel veertig kilo worden.” Het fruit is in…

Consument koopt zelf 5x meer biologisch dan het restaurant

Exclusieve bio-netwerklunch voor de horeca: 13 mei

Maandag 13 mei organiseert BD-Totaal in samenwerking met de Stichting EKO-keurmerk een exclusieve biologische netwerklunch voor de horeca in het bedrijf in Houten. Onderzoek…

Nieuwe groentencursus voor hobbykoks en professionele koks

Kok en vinoloog Robert Verweij van TeesT Culinaire Opleidingen start samen met kookboekenschrijver Meneer Wateetons een nieuwe groentencursus. Deze vindt plaats in de…

BRAM'S Gourmet Frites weer open tussen de aardappelvelden

Vandaag opent BRAM'S Gourmet Frites voor de derde keer op rij een foodunit tussen de aardappelvelden van Novifarm in Numansdorp. De afgelopen twee jaar was het concept een groot succes en daarom besloot BRAM'S Groumet Frites om dit jaar weer terug te keren. De verse frieten worden gemaakt van aardappelen…

ZON test verspakketten op Duitse markt

Sinds half maart is ZON bezig met een pilot op de Duitse markt, waarbij in circa 150 supermarkten van Edeka in de regio Hannover-Minden verspakketten van ZON in het winkelschap liggen. ZON magazine sprak hierover met Linda Naus, manager Marketing & Innovaties, en Key Accountmanager Jørgen Snoijink.…

Italië: weinig verse groenten en fruit bij FICO Eataly World

Ondanks dat de lente in volle gang is, zijn er weinig verse groenten en fruit voor handen bij FICO Eataly World, het grote voedselpark van Bologna dat anderhalf jaar geleden werd geopend. Het acroniem FICO staat voor Fabbrica Italiana COntadina. Helaas is het gedeelte met verse groenten en fruit bijna…

Tweede Fruit Fusion Conferentie op groothandelsmarkt Mercovasa

Spanje: Hoe kun je meer toegevoegde waarde verlenen aan mango en avocado?

Hoe kan er meer toegevoegde waarde verleend worden aan mango's en avocado's? Hoe geef je meer bekendheid aan een reeds geconsolideerd merk? Dat vroegen twee Spaanse bedrijven zich af, te weten Sigfrido SLU, een teelt-, import- en exportbedrijf van mango's en avocado's in Málaga en het Valenciaanse…

"Na een aanloopfase van drie jaar hebben we lokale microgroenten die zich kunnen meten aan de wereldtop"

Urban en vertical farming projecten bepalen steeds meer de moderne landbouw. Ook de regio München kent sinds enkele maanden een regionaal teeltproject: onder de naam 'Munich Micros' brengt het ambitieuze oprichtersteam duurzame microgreens in 25 variaties uit lokale teelt op de markt. Na het succes tot…

Avocado burger

Opletten op wat we eten wordt een steeds groter aandachtspunt in het dagelijks leven. We zijn ons veel bewuster geworden van het belang van een gezond en gevarieerd eetpatroon, dat niet alleen groenten, fruit en eiwitten bevat, maar ook gezonde vetten. We zijn inmiddels niet meer bang voor vetten aangezien er steeds meer…

Onlinedienst wil binnenkort ook groenten en fruit leveren

Amazon Fresh plant de stap naar versproducten

Naast droge levensmiddelen ook verse sla leveren, dat is de volgende uitdaging, zegt Amazon Duitsland directeur Ralf Kleber. Hij ziet potentieel in Amazon Fresh – hoewel de…

Frank Wubben benoemd tot managing director van La Place

Frank Wubben treedt op 8 april 2019 aan als managing director van foodserviceformule La Place. Voorheen werkte hij als vicepresident EMEA van Starbucks Coffee. In zijn nieuwe…

Côme Vermersch, la Ferme Vermersch:

“Voorgekookte groenten passen bij de nieuwe eetgewoonten”

Een nieuwe trend heeft alles te maken met een gezond en lokaal product dat snel kan worden gekookt. Om hieraan te voldoen, biedt La Ferme Vermersch gekookte groenten aan. Nog maar kortgeleden heeft La Ferme Vermersch het aspergeseizoen geopend. Côme Vermersch legt uit dat "de asperges rechtstreeks van de…


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven