Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Augustus 2023

BelOrta opent geautomatiseerd verpakkingscentrum, pensionado's en millennials

BosDaalen heeft al haar aandelen overgedragen aan Logisteed. Door deze samenwerking met Logisteed wil BosDaalen haar positie in geconditioneerd groupagevervoer in de regio's Duitsland, Zwitserland en Noord-Frankrijk uitbreiden. De overname brengt geen wijzigingen met zich mee in de naam en de organisatiestructuur.

PotatoNext is de nieuwe naam voor coöperatie gangbare consumptieaardappelen van Agrico, Nedato en Leo de Kock die hierin nauw gaan samenwerken.

Nettorama en Boni gaan fuseren. De nieuwe keten zal verdergaan onder het merk Nettorama. Door de samenvoeging ontstaat een A-merkdiscounter met ruim 80 winkels en circa 6.800 medewerkers.

De voormalige Hartmankassen in Sexbierum hebben een nieuwe eigenaar. Sinds eind vorig jaar stond het complex te koop. De koper is De Schoenmaker Group uit het Brabantse Bladel. Dit bedrijf is gespecialiseerd in grootschalige projecten met zonne-energie, maar zegt bij Omrop Fryslân de kassen in te gaan zetten voor teelt.

Vrachtwagenchauffeur Jonathan de Vrieze van Wezenberg Transport blokkeerde onlangs met zijn vrachtwagen de A73 na een ongeluk en bevrijdde drie kleine kinderen. Hij bedacht zich na het ongeval geen moment en zette zijn vrachtwagen dwars over de A73 ter hoogte van Castenray.

Logistiek dienstverlener AB Texel UK heeft per 7 augustus 2023 de transport- en opslagactiviteiten overgenomen van Aitken & Merry Contractors. Met deze overname breidt de onderneming, die onderdeel is van AB Texel Group, de dienstverlening in het transport van aardappelen en andere agrarische producten in het Verenigd Koninkrijk uit.

Op het internet is de winkel niet te vinden, maar in Veghel en omstreken is Van Lankveld Groente en Fruit voor meerdere generaties een begrip. Afgelopen maand vierden ze een bijzonder 40-jarig jubileum als klant bij Gebrs van Aarle.

De douane heeft op 13 juli 2023 de grootste drugsvangst ooit in de Rotterdamse haven gedaan. De drugs vertegenwoordigen met 600 miljoen euro een enorme straatwaarde. De container met ruim 8000 kilo was afkomstig uit Ecuador en kwam via Panama naar Rotterdam. Beeld: Openbaar Ministerie

Het Groenlose Veld Koeltechniek heeft LTI uit Lopik overgenomen. Dankzij deze overname groeit de onderneming naar 320 medewerkers.

Fruittelers getroffen door lage waterstand in Panamakanaal. Te midden van de wereldwijde aandacht voor de toenemende vertragingen bij de scheepvaart als gevolg van de lagere waterstanden in het Panamakanaal, wordt gemakkelijk vergeten dat de bewoners en groente- en fruittelers in het land ook te kampen hebben met de droogte.

Jan Vermeiren heeft na 12 jaar afscheid genomen van Exofi Fresh Market in het Europees centrum in Brussel. De ervaren handelaar geeft aan dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging, maar klaar met de sector is Jan nog alleszins niet.

Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv. Het huidige managementteam zal samen met AEIF3 herinvesteren in het bedrijf, zo meldt Coolworld.

Bedrijfsadviseur Christ Manders ging voor het laatst op pad voor branchevereniging AVN. Frans van der Polder neemt het stokje van hem over.

Marc Winnepenninckx is na 41 jaar bij BelOrta met pensioen gegaan. Hij was onder andere verantwoordelijke voor de inpakafdeling en de leeggoedafdeling in Kampenhout, maar we zullen hem vooral herinneren als de man van de voorveiling van het witloof.

Millennials Daan van Donkelaar (23 jaar) en Huib Verbeek (24 jaar) worden verantwoordelijk voor de dagelijkse routine bij Roelofsen AGF. Ze nemen een goed geoliede machine over van Ria en Xander van Donkelaar die een stapje terug doen in de dagelijkse operatie.

Tapp werd er Friese startup van het Jaar mee en Niels Postma over de ambitie om de e-waste van biljoenen dataloggers over de hele wereld aan te pakken.

Na jarenlange trouwe dienst is Hans Vijverberg, loodsbaas bij Koppert Cress, met pensioen. Hans was al werkzaam bij Koppert Cress toen Rob Baan in 2002 CEO werd van het tuinbouwbedrijf in Monster.

Bron: Wereld Meteorologische Organisatie
De doortocht van tropische storm Hilary dupeert asperge- en avocadotelers in Mexico.

AGF.nl was aanwezig op de Landelijke Uiendag.

De Chileense fruitsector werd opnieuw getroffen door zeer hevige regenval van tussen de 50 mm en 150 mm. Er zijn overstromingen waargenomen en de mandarijnen- en citroenenoogst loopt vertraging op. Sneeuw hoog in het Andesgebergte wijst op een naderende vorst, waardoor er een risico bestaat op vorstschade aan fruitbomen en groentegewassen.

BelOrta heeft een volledig geautomatiseerd sorteercentrum voor hardfruit geopend in Borgloon. Jaarlijks kunnen er zo'n 40 tot 60.000 ton appelen en peren worden verwerkt.

Na ruim 40 jaar op de markt te hebben gestaan stopt Biekens Groenten en Fruit met hun markten in Waalwijk, Oisterwijk en Drunen.

Klanten van De Fruitboom legden dagen bloemen bij de winkel na het nieuws over het onverwacht overlijden van zaakvoerster Ann Noyens tijdens de vakantie met haar man Kris Vervoort op Tenerife.á

Publicatiedatum: