Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoverslag: China 2023 International Fruit Expo

Afgelopen weekend vond in het Chinese Guangzhou de International Fruit Expo plaats. Het is een succes geworden. De beurs werd gezamenlijk georganiseerd door de Chinese Kamer van Koophandel voor import en export van voedingsmiddelen (CFNA) en de Chinese Vereniging voor Fruithandel (CFMA).

Klik hier voor de volledige fotoreportage.

Feestelijke opening van de International Fruit Expo 2023

De Chinese fruitmarkt heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld en wordt een belangrijk en integraal onderdeel van de internationale fruithandel. Het doel van de beurs is om de internationale fruitmarkt te verbinden met de Chinese thuismarkt en de Chinese fruitsector aan een internationaal publiek te presenteren.


Dole China was aanwezig met een grote delegatie. De bedrijfsslogan “Sunshine for All” is duidelijk zichtbaar boven de stand.


Joy Wing Mau viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum. Het bedrijf was aanwezig met een omvangrijk team.

Beide doelstellingen zijn met succes behaald. De beurs was professioneel georganiseerd en verschillende Chinese en internationale merken en producten waren prachtig tentoongesteld.

Naast de stands werd de deelnemers nog een aantal andere activiteiten aangeboden, waaronder seminars, technische uitwisselingen en merkpromotie. Op zondagmorgen werd een excursie naar de fruitgroothandelsmarkt in Guangzhou georganiseerd. Exposerende bedrijven maakten van de beurs gebruik om strategische samenwerkingen publiekelijk te ondertekenen en aan te kondigen, wat de relevantie van de beurs nog vergrootte.

Er waren internationale bezoekers en deelnemers aanwezig, onder meer uit Chili, Peru, Israël, Egypte, Vietnam, Maleisië, Thailand, Spanje, Frankrijk, Italië en de VS. De internationale deelname zal de komende jaren waarschijnlijk nog toenemen.

Een aantal Chinese fruitmerken en teeltregio's stelden hun producten voor, met onder meer een Shaanxi-paviljoen met appelen uit de regio en een Guanxi-paviljoen met tropisch fruit. Toch waren de meeste exposanten import-, handels- en distributiebedrijven, want de focus lag op het verbinden van de Chinese markt met de rest van de wereld.

Naast telers en verladers waren er ook een aantal dienstverleners en technologieaanbieders aanwezig, met onder meer leveranciers van sorteertechnologie, naoogst- en verpakkingsoplossingen en logistiek.


Sorteermachines van Tomra China. Aan de rechterkant staat Jim Lan, algemeen directeur van Tomra Food China. De machine is de KATO LUCAi. Het maakt gebruik van AI om blauwe bessen te sorteren op basis van de verschillende marktvragen.

De beurs zorgde voor een prettige ervaring voor bezoekers, want de hallen waren overzichtelijk ingedeeld en de displays voor fruit, merken en ondersteunende producten en diensten waren heel kleurrijk.

Er is nog ruimte om de beurs de komende jaren verder te ontwikkelen en het aantal internationale deelnemers te vergroten. Als een van de eerste internationale beurzen in China sinds het einde van de coronapandemie, was het een sterke start voor het post-coronatijdperk.


Het team van Reemoon met de nieuwste Fruscan S7 Pro sorteermachine. Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren snel internationaal uitgebreid. Het heeft al lijnen geïnstalleerd in Australië, India, Zuid-Afrika, Chili en Mexico.

Klik hier voor de volledige fotoreportage.


Yunnan Bafang Agricultural Technology Development is een Chinees-buitenlandse joint venture van Mexico Rivas Produce, Andy Wang (Taiwan), Yunnan Zhengfengge Agricultural Technology Development, Qingdao Unipac Commerce & Trade en Agawa Takumi (Japan). Het Yunnan Bafang avocadoplantproject is een investering van de regionale overheid van Longling om duizend hectare aan te planten en een pakstation te bouwen.


Shaanxi DaTang Modern Ag

Guangdong Wanxin Agricultural Science and Technology Development Company met de bedrijfsmascotte. Het bedrijf is niet alleen een fruitimporteur, maar verhandelt ook binnenlands fruit, met een focus op producten uit GuangZhou. Op de foto staan Rachel Wen, Hadi Chen, Fiona Li en Erik Xian.


Jane Ding van XianFeng Fruit. Het bedrijf is de afgelopen jaren snel in omvang en aanwezigheid gegroeid en heeft zich ontwikkeld tot een fruitimporteur, retailer, aanbieder van koelopslagdiensten en distributeur. Het bedrijf beschikt over ruim 2.400 winkelunits en 23 moderne koelmagazijnen.

Publicatiedatum: