Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruit op je werk breidt uit naar België

Tholen - Fruit op je werk levert klanten niet alleen werkfruit, maar faciliteert en ontzorgt de gezonde beleving op de werkplek. Na 15 jaar in Nederland is de tijd inmiddels rijp geworden voor het betreden van de Belgische markt. “Belgische bedrijven hadden ons al gevonden, dus we beleverden al heel wat bedrijven over de grens; nu gaan we écht de stap naar de Belgische markt zetten. Vanaf september wordt er een campagne uitgerold om Belgische bedrijven te laten kennismaken met ons concept en is er een eigen website waar Belgische bedrijven terecht kunnen. We beginnen in de omgeving van Antwerpen en willen vanuit daar de routes verder gaan uitbreiden", vertelt Kari van de Berg van Fruit op je werk.

Fruit op je werk levert aan bedrijven door heel Nederland en steeds vaker ook in België.

In coronatijd werd de creativiteit van Fruit op je werk (FOJW) sterk aangesproken, tegenwoordig is die nodig om beschikbaarheid en prijsschommelingen in de markt op te vangen. Dat betekent echter niet dat FOJW verdere uitdagingen uit de weg gaat. Naast de stap naar België zijn ze momenteel bezig met de bouw van een geheel nieuw duurzaam pand op locatie Zwolle. De markt van werkfruit is nog steeds een vruchtbare bodem voor groei. “Gezondheid op de werkvloer is belangrijker dan ooit. We plukken daar nu letterlijk de vruchten van”, aldus Kari.

Schets van het duurzame pand in Zwolle

Niet dat de markt in Nederland verzadigd is, FOJW blijft daar ook groeien. Deels door overnames van kleinere partijen, maar voornamelijk organisch. Dat het sinds corona voor werknemers normaler is geworden om thuis te werken, heeft niet voor een krimp gezorgd. “In het bestelgedrag zien we dat niet terug. Er is alleen maar meer focus komen te liggen op gezondheid en het bieden van een gezonde omgeving op het werk.”

FOJW heeft inmiddels drie vestigingen in Nederland: in Moordrecht waar het 15 jaar geleden begon, in Best en in Zwolle. De locatie Zwolle wordt momenteel geheel verduurzaamd tot een energieneutraal pand. Het wagenpark op alle locaties is al grotendeels geëlektrificeerd.

Drie hubs in Nederland

Kari: “Gezondheid zien we heel breed, dat betekent dat we ook op een duurzame manier willen ondernemen. We rijden de meest ecologische routes met onze ‘green machines’ (elektrische bestelwagens), in Amsterdam beleveren we bedrijven in de binnenstad met elektrische bakfietsen. Ons fruit kopen we direct in bij lokale milieubewuste telers. Fruit dat uitvalt omdat het niet geschikt is voor consumptie, brengen we naar zorgboerderijen of Artis. Appels en peren die uitvallen brengen we terug naar de teler om daar sap van te maken. We zijn erg scherp op het tegengaan van verspilling. Mochten we onverhoopt te veel hebben ingekocht, dan schenken we het aan de Voedselbank, waar we al een structurele samenwerking mee hebben. Maandelijks brengen we een ‘tassie’ vol vers fruit bij een van hun vestigingen. En natuurlijk gaan we voor duurzame relaties met onze klanten. We proberen hun wensen zo goed mogelijk in te vullen, maar nemen ook contact op als we merken dat er structureel fruit overblijft.”

Promotieprestentatie van FOJW

Ook bij FOJW merken ze dat weersextremen en oplopende kosten een uitdaging vormen voor de dagelijkse operatie. “Onze klanten willen we een concurrerende prijs bieden. We willen de prijzen ook zo stabiel mogelijk houden. Begin dit jaar hebben we door de gestegen kosten de prijzen moeten aanpassen, maar wat de natuur doet, heb je niet in de hand. Dit jaar is een grote uitdaging gezien de beperkte beschikbaarheid. Een positief punt is dat we alles in eigen beheer doen en creatief kunnen zijn”, besluit Kari.

Voor meer informatie:
Kari van den Berg
kari@fruitopjewerk.nl

FRUIT OP JE WERK | Moordrecht | Zwolle | Best
Zuidbaan 527
2841 MD Moordrecht
Tel.: +31 (0)182 600 110
www.fruitopjewerk.nl
info@fruitopjewerk.nl

www.fruitopjewerk.be