Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

IntOcon en StuMaCo nemen Romonta over

IntOcon en StuMaCo kondigen de overname van Romonta aan, een Nederlandse sectorgenoot met 35 jaar ervaring die met ongeveer evenveel medewerkers voor een omzet zorgen van rond de €10 miljoen.

"Romonta is een referentie in de sector en past perfect in onze doorgedreven strategie om klanten optimaal van dienst te zijn, ook bij hun internationale expansie", zegt Lode De Boe, CEO van de bedrijvengroep. "De complementariteit met onze twee West-Vlaamse bedrijven ligt onder andere in de expertise van het team van Romonta in het ontwerpen van machines en installaties die door een modulair ontwerp geschikt zijn voor overzees (container) transport, wat essentieel is om op kosten efficiënte wijze en zonder schade klanten in alle werelddelen te bedienen. Verder brengt de Amsterdamse parel een verbreding van sector specialisme met zich mee."

De medewerkers van de drie bedrijven blijven elk in hun gekende omgeving actief. "Project gedreven bedrijven kennen soms pieken en dalen in bezetting en door een groter geheel te vormen, kan er beter tegemoet gekomen worden aan de gevraagde levertermijnen. Ook worden grotere projecten minder riskant en kunnen ze gemakkelijker verwerkt worden dankzij de grotere engineering capaciteit en gedeelde expertise. De financiële stabiliteit van de inmiddels stevige machinebouwgroep biedt ook aan klanten, leveranciers en zeker ook financiële en bancaire partners een nog grotere zekerheid in de samenwerking. In de uitdagende en onzekere tijden van vandaag kiezen bedrijven voor financieel gezonde leveranciers. Zeker wanneer er zoals in de maatwerk machinebouw levertermijnen zijn van 6-9 maanden, is een financiële robuustheid van kapitaal belang."

Carl Commeene, oprichter IntOCon en Sales Manager licht nog toe: "Na 25 jaar in het vak, heb ik onze klanten sterk zien groeien, eerst kwam er professionalisering binnen de bestaande productiesites, daarna waren er regionale expansies en op heden is er een sterke internationalisering van de Vlaamse expertise in de voedingsnijverheid. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid en ook als een privilege om mee te groeien met onze klanten. Later dit jaar vieren we effectief het 25-jarig bestaan van ons bedrijf en samen met mijn echtgenote en het hele team zijn we heel trots op deze mijlpaal. Ik had nooit gedacht dat we al zo ver zouden staan. Dromen of naast onze schoenen lopen zit er echter niet in, we gaan er iedere dag opnieuw voor om onze klanten maximaal te ondersteunen in hun streven naar competitiviteit, kwaliteit en veiligheid."

Voor meer informatie:
Lode De Boe
StuMaCo
+32 51 49 05 50
Warandestraat 4A
B8840 Staden, België
lode.de.boe@stumaco.be
www.stumaco.be

Publicatiedatum: