Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jaaroverzicht 16-30 november 2023

AGF-Kennis(sen)dag en toekomstige samenwerking Coöperatie Hoogstraten en FruitMasters

Tholen - Dinsdag 21 november was het Experience Center Van Gelder in Ridderkerk opnieuw de locatie waar een groot deel van de AGF-sector samenkwam voor een nieuwe editie van de AGF Kennis(sen)dag. Het netwerkevent kon rekenen op de enthousiaste aanwezigheid van zo’n 300 deelnemers.

Horeca minnend België kon deze week weer haar lol op tijdens de 34e editie van Horeca Expo in Gent. Maar liefst 618 exposanten en 44.855 bezoekers waren de dagen present tijdens de Flanders Expo in Gent. Een lichte stijging van het bezoekersaantal ten opzichte van vorig jaar, ondanks dat de beurs nog een dag korter duurde.

Klimaatuitdagingen en extreme weersomstandigheden doen de sector bovendien actief op zoek gaan naar meer veerkracht in de toeleveringsketen. Dit alles werd besproken tijdens het Global Berry Congress dat dinsdag 28 november plaatsvond in het WTC in Rotterdam. Meer dan 200 professionals uit de sector staken de koppen bij elkaar op dit evenement georganiseerd door Fruitnet.

Officieel nam Piet Pannekeet drie jaar geleden al afscheid van JASA Packaging Solutions. Donderdag 16 november werd er alsnog een afscheidsreceptie en feestavond georganiseerd. Dat deze gelegenheid iets langer op zich liet wachten kwam niet alleen door de coronapandemie.

De telerscoöperaties Koninklijke FruitMasters uit Nederland en Coöperatie Hoogstraten uit België gaan een toekomstige samenwerking onderzoeken. Hiermee hebben de Raad van Commissarissen van FruitMasters en het bestuursorgaan van Coöperatie Hoogstraten ingestemd. De mogelijke samenwerking beoogt een grensoverstijgend bronplatform voor fruit en groenten, waarmee schaalvoordelen worden gerealiseerd voor de aangesloten telers en ketenpartners.

Best Fresh gaat de krachten verder bundelen binnen haar handelsbedrijven. De omstandigheden in de markt én de wensen van klanten veranderen in een rap tempo, en dat vraagt om een efficiënte werkwijze. Om optimaal te profiteren van de synergie binnen de groep zullen Farmhouse International en Valstar Holland intensiever gaan samenwerken.

De firma W.j.m. Hartman Personal Holding B.V. is maandag 27 november failliet verklaard. Het is een nieuwe episode in de hele Hartmankwestie. Afgelopen maand zette de rechter een streep door de verkoop van kasgroentebedrijf Hartman uit Sexbierum aan The Fruit Farm Group. Met de koop was 7 miljoen euro gemoeid. 1 miljoen euro is al betaald. De holding is veroordeeld tot het terugbetalen van 1 miljoen euro, meldt de Leeuwarder Courant.

Zaterdag 25 november werd in Moerdijk het nieuwe warehouse van Frigo Warehousing feestelijk geopend. Het bedrijf opende hiermee officieel haar vierde vestiging die als hoofdvestiging is aangewezen.

Op vrijdag 17 november is het hoogste punt bereikt in de bouw van het nieuwe Masterplan van telerscoöperatie FruitMasters. Dit werd gevierd met het hijsen van een vlag op het hoogste punt.

Onderwijl hielden de verkiezingen van 22 november de gemoederen in deze weken goed bezig. PVV is met afstand de grootste partij van Nederland geworden met 37 zetels. GroenLinks-PvdA en VVD volgen met 25 en 24 zetels. De nieuwe partij van Pieter Omtzigt Nieuw Sociaal Contract (NSC) lijkt de Tweede Kamer binnen te komen met 20 zetels. De BBB van Caroline van der Plas staat vooralsnog op zeven zetels. Veel AGF-organisaties riepen op tot een snelle en soepele formatie.