Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

40-jarig jubileum bij Van Lankveld Groente en Fruit

Tholen - Op het internet is de winkel niet te vinden, maar in Veghel en omstreken is Van Lankveld Groente en Fruit voor meerdere generaties een begrip. Afgelopen maand vierden ze een bijzondere mijlpaal. Al 40 jaar zijn ze vaste klant van Gebrs van Aarle.

Netty Peters wordt in het zonnetje gezet door vaste leverancier Gbrs van Aarle

De huidige eigenaren zijn Netty en haar broer Willy Peters. Al heel hun leven zitten ze in de AGF en beiden leerden het vak van meneer Van Lankveld. Willy heeft ook een eigen groentenwinkel in Veghel gehad, maar toen Netty de winkel kon overnemen van Van Lankveld, gingen ze daar samen verder.

De winkel is gevestigd in het zogenaamde 'vers-straatje' van Veghel met een bakker, slager, visboer en kaashandel. "We zitten mooi bij elkaar en dat is onze kracht. Daarom komen ook mensen uit omliggende dorpen waar verswinkels zijn verdwenen naar ons voor het gemak. Klanten parkeren voor de deur en kunnen bij deze vijf winkels in een keer alle verse boodschappen halen. Als we in ons eentje zouden zitten, dan zouden we het niet meer redden, denk ik", vertelt Willy.

In gesneden en bewerkte producten zit de groei

Klanten komen ook naar Van Lankveld voor een ander stukje gemak, namelijk de gesneden groenten, rauwkosten, salades, soepen, sappen en maaltijden. Willy: "Koken doen we niet, maar we snijden wel alles zelf. Losse groenten wordt elk jaar minder. Een hele bloemkool hoef ik niet meer te verkopen, dat doet de supermarkt ook. Gesneden groenten gaat nog wel. Ik verkoop tegenwoordig meer zakjes dan hele bloemkool."

Hoewel de fruitsalades ook goed lopen, is los fruit nog altijd een hardloper. Vooral in deze tijd verkopen ze volop aardbeien, kersen en nectarines. Ook onderscheidend zijn de Chiquitabananen die ze ook al sinds 1983 verkopen. Willy: "We hebben nooit een ander merk gehad. Chiquita is wel iets duurder, maar klanten komen er speciaal voor, omdat Chiquita in de meeste supermarkten niet te krijgen is."

Klanten komen echter niet alleen voor de goede kwaliteit van de producten, ook persoonlijke aandacht is belangrijk. Bij Van Lankveld is elke klant koning. Vriendelijk zijn en een glimlach kosten niets, maar maken wel het verschil. Van Lankveld heeft daarom een trouwe klantenkring van jong tot oud. Sommige families komen al 3 generaties in de winkel en er zijn klanten die elke dag komen, vertelt Willy.

Al 40 jaar verkopen Willy en Netty uitsluitend Chiquita bananen

Van de invloed van inflatie merken ze weinig. Peters: "In coronatijd steeg de omzet flink. De mensen meden de supermarkten en konden niet naar restaurants. Nu is het iets minder geworden, maar het loopt nog altijd heel aardig."

Naast de winkelverkoop verzorgt Van Lankveld ook bedrijfsfruit voor veel Veghelse bedrijven. Netty en Willy draaien de zaak met zijn tweeën. Met hoogtijddagen komen er wat familieleden helpen. Dat is vroeg op en lange dagen maken. Willy: "Het zijn heel wat uurtjes op een dag, maar dat geeft niet, is alleen maar goed."

Voor Netty, inmiddels 62, gaan de jaren wel tellen, maar Willy (58) denkt nog niet aan stoppen. Gebrs van Aarle is trots al 40 jaar zaken te mogen doen met Van Lankveld: "Wij wensen Netty en Willy nog veel werkplezier! Dat we nog heel lang samen zaken mogen doen!"

foto's Gebrs van Aarle

Voor meer informatie:
Van Lankveld Groente en Fruit
Kalverstraat 22
5461 JL Veghel
T: 0413-363692
vofvanlankveld@hetnet.nl

Gebrs van Aarle
Van Leeuwenhoekweg 39
5482 TK Schijndel
+31 (0)73 5441919
verkoop@aarlegebrs.nl
www.gebrsvanaarle.eu