Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Arcus neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv. Arcus heeft investeringservaring, waardoor dit het management van Coolworld zal ondersteunen op de lange termijn. Het huidige managementteam zal samen met AEIF3 herinvesteren in het bedrijf, zo meldt Coolworld.

Coolworld is gespecialiseerd in het verhuren van oplossingen voor temperatuurbeheersing. In zes Europese landen bedient Coolworld zijn klanten via lokale depots. In 2019 investeerde Gimv samen met de oprichters en het managementteam in Coolworld.

Ruud van Mierlo, CEO van Coolworld: "Coolworld heeft de afgelopen jaren een zeer sterke groei doorgemaakt en we hebben ons gepositioneerd als één van de toonaangevende verhuurbedrijven voor
temperatuurbeheersing in de markt. Samen met Gimv als onze hoofdaandeelhouder hebben we fors kunnen investeren in onze verhuurvloot en de organisatie om aan de vraag van onze klanten te kunnen blijven voldoen. Met Arcus aan boord als nieuwe meerderheidsaandeelhouder, kunnen we de volgende ontwikkelingsfase van ons bedrijf ingaan. Verdere groei, verdere professionalisering en toegang tot meer financiering om de ontwikkeling van ons bedrijf als pan-Europese leider te ondersteunen."

Jordan Cott, Partner bij Arcus Infrastructure Partners over het partnership met Coolworld: “Als onderdeel van onze bredere sectorstrategie voor industriële infrastructuur onderscheidt Coolworld zich als marktleidende pureplay-verhuurspecialist op het gebied van klimaatbeheersingapparatuur. Het bedrijf heeft een goed geïnvesteerde vloot, een managementteam van topklasse, langdurige operationele relaties en een uitstekende marktreputatie, met tientallen jaren ervaring in het verhuren van bedrijfskritische apparatuur aan groeiende en veerkrachtige eindmarkten in Europa. Het past uitstekend binnen de infrastructuurinvesteringsstrategie van AEIF3,
en een bedrijf waar we gebruik kunnen maken van onze aanzienlijke ervaring op het gebied van leasing van activa met toegevoegde waarde en infrastructuur voor de koelketen. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met het ervaren managementteam van Coolworld om de volgende groeifase voor het bedrijf te realiseren."

Voor meer informatie:
Coolworld Nederland
Duikerweg 34
5145 NV Waalwijk
+31(0)800 266 5000
sales@coolworld-rentals.nl
www.coolworld-rentals.nl

Arcus Infrastructure Partners LLP
+44 20 7832 3400
info@arcusip.com
www.arcusip.com

Publicatiedatum: