Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Storm Poly trekt over Nederland en zorgt op veel plekken voor ravage

Het zal niemand zijn ontgaan. Storm Poly raast door Nederland heen. Het KNMI heeft code rood afgegeven voor de provincies Noord-Holland, Flevoland, Friesland en in het IJsselmeergebied. In Overijssel, Drenthe en Groningen en het Waddengebied staat een code oranje uit. In de eerste helft van de middag neemt de wind, die uit het westen waait, weer af. Er moet rekening worden gehouden met zware windstoten van 100-120 kilometer per uur.


Foto Twitter Reinier van den Berg

Dringende adviezen
"Bij code rood staat veiligheid voorop: wij adviseren het vervoer stil te leggen in de regio(‘s) waar code rood geldt. De uitvoerende partij is eindverantwoordelijk voor de veiligheid. Informeer partners in de logistieke keten", zo meldt evofenedex.

"Ook bij code oranje geldt er zeker voor het goederenvervoer over de weg een aantal dringende adviezen, zoals het bespreken van het (tijdelijk) stilleggen van vervoer met afnemers en/of vervoerders. Het mijden van kritieke punten, zoals tunnels en bruggen, wordt dringend aangeraden. Verder is het belangrijk de situatie op de weg voortdurend te evalueren met de vervoerders en chauffeurs."

Op de A9 waaide inmiddels een vrachtwagencombinatie om bij knooppunt Kooimeer. Even verderop, bij Uitgeest zijn bomen op de snelweg gevallen. Ook de A6 tussen Lelystad Airport en Lelystad is afgesloten door omgewaaide bomen, net als de A10 richting Watergraafsmeer, zo schrijft BIGtruck. Rijkswaterstaat raadt dan ook aan om niet de weg op te gaan. In een groot deel van het land is ook het treinverkeer inmiddels stilgelegd, terwijl Schiphol vanmorgen 300 vluchten schrapte.

LZV zelfs verboden
Voor de inzet van LZV-combinaties geldt sinds begin 2019 zelfs een verbod om de weg op te gaan bij code oranje of code rood.

Verwachting vanmiddag en vanavond
Halverwege de middag is vooral op de Wadden en in Groningen, Friesland en Drenthe nog sprake van zware windstoten van 75-100 km/uur. Eind van de middag trekt de storm naar Denemarken weg en vanavond keert de rust in de atmosfeer echt terug. Ook wordt het dan op een enkele bui na droog, zo meldt Weer Online.

Blijf binnen
Ook op Twitter regent het berichten over gevaarlijke situaties door de storm. Zo adviseert Noodweer Benelux om absoluut binnen te blijven.

Publicatiedatum: