Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handelaar in elektro stapt in de AGF met automatenshop

Tholen – Een maand geleden startte Geert Schobben met een automatenshop Bistro’Matic waar hij onder andere aardbeien en verse maaltijden verkoopt. Gelegen op de markt in Deinze komt er een divers publiek dat goesting heeft in een makkelijke maaltijd. Vooral ouderen of mensen die na een werkdag geen zin hebben om te koken, weten de automatenshop te vinden.

Geert Schobben vult de automaat met verse aardbeien

Geert speelt hiermee in op een kansrijk nieuw winkelconcept. Automatenshops zijn in opkomst. Hij zag al verschillende soortelijke winkels in Gent en ook in Oudenaarde. Zelf heeft hij ook wel ‘iets’ met elektronica, want hij is uitbater van Elektro Mac waar hij witgoed en allerlei huishoudelijk en consumenten elektronica verkoopt. Het verkopen van versproducten is voor hem een nieuwe uitdaging. “Het is alle twee plezant om te doen. Iets nieuws beginnen is beter dan thuis in de zetel blijven zitten”, aldus Geert.

In Bistro’Matic staan 5 automaten die tezamen inspelen op een breed publiek. De dubbele automaat met soepen en kant-en-klaarmaaltijden en desserts, want Geert vindt dat liefhebbers een driegangenmenu moeten kunnen samenstellen. Hij koopt deze in bij een gespecialiseerde leverancier, Marblo uit Waregem. Daarnaast is er een automaat met verse aardbeien die dagvers wordt gevuld door lokale telers uit Vinkt en Nazareth. Voor de schooljeugd en mensen die behoefte hebben aan een snack of drankje tussendoor staat er een automaat met warme en koude dranken en een met snacks. Je kunt zelfs een pintje ‘tappen’ als je kunt aantonen 16+ te zijn.

Een maand na opening is Geert tevreden over de omzet tot nu toe. Hij dacht aan 2 tot 3 keer per week bijvullen maar over het algemeen moet hij dagelijks de automaten aanvullen. Aan maaltijden en aardbeien is de meeste behoefte, want dat zijn de hardlopende producten en verrassend genoeg in deze tijd van het jaar doet de automaat met warme dranken het ook heel goed. In de toekomst wil Geert ook een slimme pakjes automaat plaatsten.

Het werken met verse producten is nieuw voor Geert. In de toekomst wil hij eventueel ook een broodautomaat neerzetten. “Dat is best een risico, want brood moet echt dagvers zijn. Daarom ben ik eerst met aardbeien begonnen. Als met aardbeien de loop er goed in zit, kan ik met brood beginnen”, besluit Geert.

Voor meer informatie
Bistro'Matic
Geert Schobben
FB Bistro'Matic