Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sociaal plan voor klanten

Groentebroer stopt met de markthandel, De Westlandse tuin met winkelverkoop

Tholen - Verdrietig en slecht nieuws voor klanten en markten in Zeeland waar de Groentebroer wekelijks met de verkoopwagen naartoe reed. Ze gaan ermee stoppen. Zo ook voor de klanten van De Westlandse Tuin in Rotterdam, de broers John en Corné de Vries stoppen met de winkelverkoop en gaan zich richten op horeca, catering en scheepvaart.

De groentebroers Theo en Gert den Haan gaan door met de webshop waar ze klanten door heen Nederland en België mee bedienen. "We blijven doen waar we goed in zijn", aldus de broers.

Gert en Theo den Haan

Als reden om met de markten te stoppen geven de groentebroers aan dat er geen mensen zijn te vinden voor het type werk. Naast het maken van lange dagen en het vele lopen en sjouwen, moet je ook over kwaliteiten beschikken als: stuurmanskunst om de verkoopwagen door smalle straatjes te manoeuvreren, verkoopskills, stressbestendigheid en vroeg uit de veren willen. "Er zijn voor dit werk eigenlijk geen collega's meer te vinden", zo stellen ze.

Voor hun Zeeuwse klanten presenteren ze een sociaal plan. Voor klanten in de regio hebben ze op bepaalde dagen speciale bezorgtarieven die stukken lager zijn dan in de rest van Nederland en Vlaanderen. "We blijven doen waar we goed in zijn: lekkere groenten en fruit verkopen. Dat is precies waarom de webshop zo goed loopt. Mensen door het hele land zijn op zoek naar de kwaliteit van de specialist. In veel plaatsen is allang geen groentewinkel of marktkraam meer te vinden en die mensen komen bij ons terecht. Mensen kunnen helemaal op maat bestellen, tot op de gram nauwkeurig, net of je aan de kraam staat."

Horeca was al de belangrijkste tak van De Westlandse Tuin ofwel de groentemannen van Rotterdam. Hun winkel op het Amelandseplein in Rotterdam was hun visitekaartje, maar had als nadeel dat er altijd al weinig ruimte was voor de bestellingen. Ze hebben daarom besloten om te verhuizen naar Dutch Fresh Port waar ze de horeca-activiteiten zullen voortzetten. Klanten kunnen nog wel bij hen blijven bestellen en deze afhalen op de nieuwe locatie in Ridderkerk.

Voor meer informatie
Groentebroer.nl
www.groentebroer.nl
gert@haanex.nl
Tel.: +31 (0)167 572545


De Westlandse Tuin

Handelsweg 208
Ridderkerk
|T: (010) 210 14 24
info@dewestlandsetuin.nl
www.dewestlandsetuin.nl