Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lennart Middelburg aan de slag voor Eporifrutas

Portugese AGF-onderneming met Nederlandse roots krijgt eigen in- en verkoopkantoor in Poeldijk

Tholen - Vanaf deze maand is Eporifrutas een Hollands in- en verkoopkantoor rijker. Het bedrijf in Portugal van de drie Nederlandse broers Maikel, Bjorn en Gerardus Brands dat zowel eigen teelt, import export en een eigen transporttak heeft, heeft Lennart Middelburg als commercieel manager aangesteld voor de nieuwe locatie in Poeldijk.

"Ik heb al enkele jaren contact met de gebroeders Brands. De brede waaier aan activiteiten van Eporifrutas spreken me erg aan en toen ze me benaderden om een in- en verkoopkantoor in Nederland te starten, moest ik niet lang nadenken", vertelt Lennart. "Naast de inkoop voor de groep zal ik ook mijn eigen klanten vanuit hier gaan bedienen."

Eporifrutas heeft voor de vestiging in Poeldijk zijn intrek genomen in het pand van Veleka Logistics (ABC Westland 469, Dock 5-6), waar het naast een tweetal laaddocks, 500 m2 geconditioneerde ruimte en een kantoorruimte erboven tot haar beschikking heeft. "Eerder heeft men al een kantoor geopend in Pamplona. Poeldijk is de tweede vestiging buiten Portugal. Men levert het hele AGF-pakket aan een breed scala aan klanten van supermarkten tot horeca."

"Men heeft eigen teelt, voornamelijk van meloenen in Spanje en Portugal, men is gevestigd op de groothandelsmarkt en heeft ook eigen winkels in Portugal. Daarnaast hebben de Broers Brands een transporttak ontwikkeld dat bestaat uit zo'n dertig eigen wagens. We hebben dan ook alle mogelijkheden in huis om voor derden cross-dock en groepagevervoer uit te voeren van en naar de Benelux, Frankrijk, Spanje en Portugal."

"Een andere tak die de laatste jaren hard is gegroeid is de bevoorrading van cruiseschepen. Deze worden wekelijks met het eigen transport aangeleverd. Het pakket aan AGF-producten dat we leveren is zeer divers, van citrus tot champignons en van passiefruit tot paprika. Het idee is bovendien om ook de Portugese producten die onder ander de groep teelt meer in Nederland te gaan verkopen."

Voor Lennart vormt de start van het verkoopkantoor een terugkeer naar zijn hometown Poeldijk. "Ik vind het fantastisch om deze stap te maken en ben blij dat ik weer een eigen plekje heb. De communicatie met de drie Nederlandse broers verloopt heel erg soepel en de mogelijkheden zijn groot. Ik zie het als een grote uitdaging om de complete mix van activiteiten op te pakken en sta altijd open voor nieuwe leveranciers. Niets is te gek!"

Voor meer informatie:
Eporifrutas
Mob: +31 (0)6 51552823
Lennart@eporifrutas.pt
www.eporifrutas.pt