Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Field Application Engineer

Ben jij de spin in het web om op technisch vlak de stuwende kracht te zijn binnen LED groeilicht projecten van ontwikkeling tot eindoplevering? Past analytisch sterk, volhardend en gedreven bij jou en wil je echt alle problemen oplossen waardoor er een perfect project wordt opgeleverd bij de klant?

Ben je dan ook nog flexibel en communicatief sterk dan is deze nieuwe functie bij MechaTronix jou op het lijf geschreven en ga ik graag het gesprek met je aan!

Field Application Engineer


MechaTronix werd in 2007 opgericht in Taiwan. Met inmiddels het hoofdkantoor in Nederland en toegewijde productie faciliteiten in Nederland en Canada. Daarnaast beschikt het bedrijf in eigen beheer over een geavanceerd R&D-centrum in Taiwan.

Daarmee is MechaTronix toonaangevend in de wereld van geavanceerde LED-groeilicht oplossingen voor zowel glastuinbouw als voor Indoor & Vertical Farming.

Vanaf de oprichting specialiseert het bedrijf zich in de markt van LED-groeilicht, meer specifiek in warmtemanagement en productie van mechanische onderdelen. MechaTronix brengt vernieuwende technologieën en inzichten naar de wereld van tuinbouw-assimilatiebelichting, met als doel de hoogst mogelijke opbrengst te generen in combinatie met stuurbaarheid en herhaalbaarheid. Kennis en innovatie stond vanaf het begin centraal, en is altijd een onderscheidend kenmerk geweest.

MechaTronix is onderdeel van de Eight Lakes group, een groep bedrijven met een omzet van meer dan 180 miljoen dollar met triple A rating en 40% solvabiliteit, gevestigd in Wommelgem (België) en Breda (Nederland). Daardoor combineert het bedrijf hoogwaardige Aziatische technologie en productie met de kernwaarden van een West-Europese marktleider.

Sinds de oprichting is het bedrijf jaarlijks sterk gegroeid, zowel in omzet als in wereldwijd markt aandeel. Wegens deze continue groei is deze nieuwe vacature ontstaan.


Functie

Sleutelfiguur om verkochte LED groeilicht projecten succesvol op te leveren bij de klant

 • Met collega’s van Sales en Enginering maak je voorbereidingen voor de installatie van het project.
 • Je maakt duidelijke afspraken met klanten, externe installateurs en aanbieders van klimaatcomputers over de projectaanpak.
 • Je begeleidt de externe installateurs op het project, zodat ze hun werk goed en zorgeloos kunnen uitvoeren.
 • Je voert bij elk op te leveren project, als het buiten donker is, de lichtmetingen uit om te testen of de juiste lichtwaarden worden geleverd.
 • Je doet de technische eindoplevering van het project bij de klant.
 • Je onderzoekt de oorzaak van eventuele storingen en zorgt dat deze worden opgelost voor de klant.


Profiel

Een praktische en flexibele organisator met elektrotechnische kennis die voldoening haalt uit perfect werkende projecten

Functie-eisen

 • Een afgeronde (elektro)technische opleiding op hbo- of wo-niveau of dit niveau bereikt door jarenlange relevante werkervaring.
 • Tenminste 5 jaar relevante werkervaring met technische installaties die aangestuurd worden middels een unit, bij voorkeur in de glastuinbouw.
 • Je beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal heel goed in woord en geschrift.
 • Je bent fysiek fit en hebt geen hoogtevrees. Het LED groeilicht hangt altijd op hoogte.
 • Je bent een teamspeler en uitermate flexibel qua werktijden.
 • Je woont bij voorkeur in het westen van Nederland omdat daar de meeste glastuinbouw is.


Competenties

 • Initiatiefrijk, in staat zelfstandig te werken en je durft besluiten te nemen.
 • Leergierig, nieuwsgierig en bereid jezelf te blijven ontwikkelen.
 • Analytisch sterk en in staat het totaaloverzicht te bewaren.
 • Flexibel qua werktijden en in staat prioriteiten te stellen.
 • Je begrijpt wat eigenaarschap inhoudt en vindt verantwoordelijkheid nemen vanzelfsprekend.
 • Enthousiast en energiek met een hands-on mentaliteit en het vermogen om te verbinden.
 • Je kunt goed met vrijheden omgaan staat stevig in je schoenen.
 • Servicegericht en dienstbaar ingesteld.


Locatie

Hybride, voornamelijk op projecten bij de klant en daarnaast vanuit huis of vanuit kantoor.
Je bent bereid 1x per twee weken naar Wommelgem (BE) en/of Breda (NL) te reizen voor overleg met het complete team.


Aanbod

MechaTronix biedt een uitdagende functie aan waarin je bijdraagt aan het toekomstige succes van het bedrijf. Een baan met veel vrijheid en zelfwerkzaamheid binnen een dynamisch en sterk groeiend bedrijf. Voor de juiste kandidaat zijn uitstekende arbeidsvoorwaarden beschikbaar.

De salarisindicatie is circa €55.000 bruto op jaarbasis, naast een leaseauto, een pensioenplan en uitgebreide opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.


Reageren

MechaTronix heeft de Werving en Selectie voor de vacature van Field Application Engineer exclusief uitbesteed aan CeresRecruitment. Voor meer informatie kun je Danny Fiere bellen via +31 (0)6-49 87 97 87. Sollicitaties uitsluitend via www.ceresrecruitment.nl.

Uitgebreide informatie over het bedrijf is te vinden op www.horti-growlight.com. Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt onderdeel uit van de procedure.