Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ruim 200 miljoen kilo afzet in meer dan 25 landen

Nieuwe citrusgigant in Spanje door fusie Guillem Export en Frutas Tono

De Spaanse groepen Guillem Export en Frutas Tono hebben een overeenkomst bereikt om hun activiteiten op het gebied van citrusteelt en -afzet samen te voegen, waardoor een nieuwe groep ontstaat die ruim 200 miljoen kilo zal afzetten in meer dan 25 landen.

De stichtende families Guillem en Vercher, beiden afkomstig uit de Valenciaanse Gemeenschap, zullen de managementverantwoordelijk-heden delen.

Met meer dan 70 jaar geschiedenis in de citrussector zetten Guillem Export en Frutas Tono deze stap om een grote familiegroep te creëren die kan genieten van de voordelen van schaalvergroting en verticale integratie in de hele waardeketen. De groep zal ruim 3.000 hectare aan eigen teelt hebben en een breed portfolio van sinaasappel-, mandarijn-, grapefruit- en citroenrassen, met veel aandacht voor rassenontwikkeling en -innovatie.

Dit samenvoegen van capaciteiten, met het merendeel van de teelt in de Valenciaanse Gemeenschap, maar met ook percelen in de provincies Sevilla, Córdoba, Huelva, Murcia en Tarragona, zal Guillem Export en Frutas Tono in staat stellen om bijna 100 miljoen kilo eigen teelt te verhandelen. Dat is zowat de helft van het volume dat ze als groothandel op de markt zullen brengen.

Na ondertekening van de overeenkomst verklaarde Fernando Guillem, voorzitter van Guillem Export, dat de operatie de sleutel is tot vooruitgang in de groeistrategie die de afgelopen jaren is geïmplementeerd, na de integratie van de commerciële tak met Frutas Romu en de overname van Mugui (Guillem Muñoz).

Antonio Vercher, voorzitter van Frutas Tono, verklaarde op zijn beurt dat beide families de klanten en medewerkers willen bedanken voor al hun steun om de groep te laten uitgroeien tot een referentie in de sector.

De nieuwe structuur van de groep zal toelaten om klanten beter te benaderen, service en kwaliteit uit te breiden en te verbeteren gedurende de twaalf maanden van het jaar, aspecten waarop beide bedrijven de voorbije jaren vooruitgang boekten dankzij hun investeringen in digitalisering, automatisering van processen en verbeteringen van de faciliteiten.

Guillem Export, opgericht in 1997 en met het hoofdkantoor in Xeresa, is nu al een van de grootste specialisten in de teelt en distributie van citrus, met een verticale integratie in de gehele waardeketen, van veld tot consument. Het bedrijf verwerkt bijna 130 miljoen kilo per jaar en heeft 1.200 medewerkers in dienst.

Frutas Tono, opgericht eind jaren ‘70, is een referentie in de teelt en groothandel van citrus. Het is gevestigd in Benifairó (Valencia) en heeft 1.000 hectare eigen teelt. Het wordt geleid door Antonio Vercher, de derde generatie van de stichtende familie, en heeft 1.500 mensen in dienst. Het bedrijf zet het fruit af in bijna alle EU-landen en heeft zijn internationale activiteiten uitgebreid naar China.

Publicatiedatum: