Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Droogte in Europa en dubbel feest bij Willem Dijk AGF

Hoe waardevol zijn de kneusjes in de AGF? Waardevol genoeg om er een bedrijf voor op te richten. Francois Maes, oprichter van Special Fruit, meldde zich als minderheidsaandeelhouder bij reststromtenstart-up Van Kneus van Marcel Verdellen en Harald van Amerom.

Nog meer bedrijfsnieuws. Kivits-Goes Handling neemt twee koelhuizen over van Fresh Pack Logistics. Alle klanten van koelhuizen FPL 1 en FPL 4 en de ca. 40 medewerkers die werkzaam zijn in deze koelhuizen gaan mee over.

Lineage Logistics heeft de overname aangekondigd van Grupo Fuentes, een belangrijke exploitant van transport- en koelopslagfaciliteiten, met het hoofdkantoor in Murcia, Spanje.

Twee Brabantse mannen van 21 jaar en één van 24 jaar staan terecht voor diefstal van duizenden groentekratten van het groente- en fruitbedrijf van Gert-Jan de Wit uit Grootebroek. Er werd een bedrag van ruim 32.000 euro geëist. 


De broers Oscar en Victor van Turenhout - vanuit het koelhuis en logistiek centrum van Kivits-Goes in Ridderkerk - van start met OV Fruit. 

 

AGF-handel is voor David Van Saet aantrekkerlijker dan het bankwezen. “Dit is veel leuker, mensen komen binnen en ze gaan naar buiten met een glimlach, in mijn vorige job was dat wel anders.” Samen met zijn partner Marianne Veurink werd hij mede-zaakvoerder van Versateljee in het Antwerpse Wilrijk.


Op 10 augustus overleed Hans Rijnhout op 84-jarige leeftijd. "Zijn eerlijkheid en handelsgeest typeerden hem." In 1966 startte hij op de veiling in Zwijndrecht, geholpen door zijn broer Leen en zijn vader met een groothandel. In de jaren '70 volgde de verhuizing naar Barendrecht toen hij het bedrijf M. Kooyman overnam. "Het was een handelaar pur sang. Hij had alleen maar vrienden in de handel." AGF blikte terug met oude foto's uit deze periode.

 

Een In Memoriam voor een bijzondere groenteboer. Jaap Schenk overleed op 78-jarige leeftijd en was plaatselijk zeer bekend in Zaandam. 

Elburg neemt na 90 jaar afscheid van groentewinkel Groot Karsijn. Het afscheid van de klanten valt Bert en Willy Groot Karsijn zwaar. “Sommige mensen zag je twee of drie keer per week. Dat is nu voorbij. Vandaag was er nog een oude vrouw waar ik als klein jochie al met mijn vader aan de deur kwam. We hadden allebei de tranen in onze ogen staan.”

Het enige uienpakstation dat Friesland rijk is, Konaxx Onions, investeerde in een volautomatische uiensorteermachine van Eqraft. Relaties waren getuige van de feestelijke start van de nieuwe lijn. 

Haneman Biofruit bestaat 100 jaar en mag zich als kers op de taart vanaf 20 augustus Hofleverancier noemen. Als onderdeel van de feestelijkheden organiseerde Haneman Biofruit een open dag waarbij de onthulling van het 'Boert Bewust-bord' plaatsvond. 

De eerste regen kondigde na wekenlange droogte en hitte in Europa zich aan. Het zal het watertekort in Europa niet oplossen. In Spanje is het ergste watertekort in 15 jaar ontstaan.

Boeren en tuinders in Nederland protesteren langs het parcours van de Ronde van Spanje, die door Nederland trok. Overal waren omgekeerde Nederlandse vlaggen en andersoortige protesten van boeren- en tuinders te zien. 

Op 15 augustus is Richard van der Gun overleden. Richard van de Gun was van 2001 tot 2021 bij Oskam in dienst als chauffeur. Een trucker in hart en nieren, zo meldt de rouwkaart. "Richard was trouw, loyaal en betrouwbaar."

Rosanne Phaff (34) heeft Phaff Export Marketing in Almere overgenomen van haar vader Victor Phaff (68). Rosanne is de afgelopen jaren als directeur al nauw betrokken geweest bij Phaff Export Marketing en zal Victor met veel enthousiasme en toewijding opvolgen.

Zo'n 1.500 bezoekers gaven acte de présence op een hete Landelijke Uiendag en daarmee was het weer een mooie opkomst. Onder leiding van uienteler en LTO-bestuurslid Joris Baecke werd er gediscussieerd over het meten van duurzaamheid, de stijgende productiekosten, het krappe middelenpakket en de houdbaarheid van het huidige akkerbouwmatige teeltsysteem.  

Een dubbele reden voor een groots feest voor groothandel Willem Dijk AGF in Enschede. Het 25-jarig bestaan van de fullservice groothandel met eigen im- en export werd (eindelijk) gevierd en ook het bereiken van de 70-tig jarige leeftijd van oprichter Willem sr.

Met grote verslagenheid laat The Greenery weten dat zaterdag 27 augustus jl. haar zeer gewaardeerde collega Arno Koot bij een noodlottig ongeval om het leven is gekomen. Hij werd 62 jaar.

Demir Fruit uit Venlo werd 30 augustus door de rechtbank in Limburg failliet verklaard. Demir Fruit was een groothandel in groenten en fruit, gevestigd op Fresh Park in Venlo. 

Bij uienveredelaar De Groot en Slot uit Broek op Langedijk is Bas van den Hemel aangesteld als directielid. Samen met Martin Slot en Jeroen de Haas zal hij directie gaan voeren over de uienactiviteiten in binnen- en buitenland. 

Publicatiedatum: