"We richten ons op de export door heel Europa"

Oscar en Victor van Turenhout van start met OV Fruit

Tholen - Vanaf 1 september gaan de broers Oscar en Victor van Turenhout - vanuit het koelhuis en logistiek centrum van Kivits-Goes in Ridderkerk - van start met OV Fruit. Hoewel beide broers de laatste jaren bij verschillende bedrijven in de AGF-handel werkzaam zijn geweest, komt met een eigen firma een langgekoesterde wens in vervulling. "Die is er in feite al vanaf het begin. Onze vader werkte vroeger bij Bram Kooij in de bananen en toen gingen we als kleine jongens vaak al mee. Toen is denk ik het pad al geplaveid", vertelt Oscar.

Momenteel wordt de kantoorruimte bij Goes-Kivits ingericht, zodat het team van OV Fruit vanaf 1 september met een man of zes officieel van start kan gaan. De naam OV Fruit was met een combinatie van beide voorletters snel gekozen. "We zullen ons vooral op de export gaan richten en deze naam is voor veel klanten makkelijk uit te spreken. We hebben in de loop der jaren een flink netwerk opgebouwd en richten ons op de verkoop door heel Europa, van Noorwegen tot Griekenland", aldus Victor.


Dadelplantage leverancier Medjool Plus.

OV Fruit zal zich richten op een breed AGF-assortiment. "Als we handel zien in sinaasappelen dan zijn we daar druk mee, maar we gaan ons niet limiteren aan enkele producten. In de zomer zullen we veel Spaans steenfruit en importhandel verkopen, in de winterperiode aangevuld met Spaanse, Turkse en Marokkaanse groenten. Ook heeft een dadelleverancier ons al de volledige steun toegezegd", vertelt Oscar.

Hij wil zich onderscheiden met korte lijnen naar klanten en leverancier. "Het doel is ook om alle klanten en leveranciers jaarlijks een keer te bezoeken. Dat gaat niet eens over handel, maar het zijn wel simpele dingen die werken. Vanaf 1 september is iedereen welkom voor een bakje koffie aan de Selderijweg 90!"

Voor meer informatie:
Oscar / Victor van Turenhout
OV Fruit
Mob Oscar: +31 (0)657581054
Mob Victor: +31 (0)619944614 
oscar@ovfruit.nl
victor@ovfruit.nl
www.ovfruit.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven