Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage

Veel mensen uit uiensector getuige van feestelijke start nieuwe uiensorteerlijn Konaxx Onions

Tholen - De reis naar Friesland middenin de vakantie was voor mensen uit de uiensector geen belemmering om een bezoekje te brengen aan Konaxx Onions in Sint Jacobiparochie. Het enige uienpakstation dat Friesland rijk is investeerde in een volautomatische uiensorteermachine van Eqraft en dat was reden om relaties uit te nodigen voor de feestelijke start van de nieuwe lijn. Daar maakten veel collega-uiensorteerders en exporteurs vrijdagavond 12 augustus gebruik van.


Het team van Konaxx met Teresa Diekstra, Evelien Nagel, Ulbe Geertsma en Tjerk Nagel

Bij Konaxx rollen jaarlijks zo'n 25.000 ton uien van de band. Het Friese bedrijf biedt verschillende kleinverpakkingen, 25 kg-zakken, big bags en bulk. Deze worden voornamelijk geëxporteerd naar bijvoorbeeld Scandinavië, Centraal-Europa en de Baltische landen. Naast uien levert het bedrijf ook aardappelen, kool, wortelen, rode bieten, knolselderij en knolraap. 

Volgens Tjerk Nagel is het besparen op arbeid de grootste drijver achter de investering. "Met de Eqrader besparen we zes mensen. We zijn deze samenwerking met Eqraft aangegaan om klaar te zijn voor de toekomst en flexibel om te kunnen gaan met de alsmaar veranderende arbeidsmarkt en toenemende kwaliteitseisen van onze afnemers.”


Volle bak op een mooie zomeravond

Met de Eqrader is Konaxx in staat om zijn uien snel op kwaliteit, grootte, gewicht, vorm en kleur te sorteren door middel van interne en externe controles. Dankzij de camera- en infraroodtechnologie kan zelfs rot aan de binnenkant worden gedetecteerd. De Eqrader is de afgelopen jaren verder doorontwikkeld en staat inmiddels bij verschillende agrarische bedrijven in binnen- en buitenland. Konaxx maakt gebruik van de laatste upgrades van de machine.


Jan Franje, Nico Overduin (Tuns), Mees Joostens, Aad Veenman (Poton Overseas) en Ineke Franje

Ook voor Rutger Keurhorst van Eqraft was het een bijzonder project. "We hebben nog nooit zo'n nieuwe lijn in een oude hal gebouwd, maar het paste allemaal precies. Konaxx heeft gekozen voor een machine met relatief weinig uitgangen. Het grote voordeel was dat Tjerk met zijn oude lijn kon blijven doordraaien naast de nieuwe lijn en nu het seizoen is losgebarsten, kan hij volop met deze nieuwe lijn aan de slag."

Klik hier voor de fotoreportage

Voor meer informatie:
Tjerk Nagel
Konaxx Onions
Kadal 32
9079 KW Sint Jacobiparochie
+31 (0)518 49 12 55
[email protected]      
www.konaxx.nl  

Eqraft
Rutger Keurhorst
+31 527 256 130
[email protected]   
www.eqraft.nl