25 jaar groothandel en Willem Dijk sr. 70 jaar

Dubbel feest bij Willem Dijk AGF

Tholen - Dit weekend was er een dubbele reden voor een groots feest voor groothandel Willem Dijk AGF in Enschede. Het 25-jarig bestaan van de fullservice groothandel met eigen im- en export werd (eindelijk) gevierd en ook het bereiken van de 70-tig jarige leeftijd van oprichter Willem sr.


Het personeel biedt Willem jr een sculptuur met ladder aan, die de jaarlijkse groei symboliseert

Willem Senior blikt met veel genoegen terug op het feest. "Er zijn een kleine 400 mensen present geweest. Alles kwam bij elkaar met personeel, maar ook veel klanten en leveranciers waren aanwezig en dat zorgde voor een hele leuke mix. Het dak ging eraf! Veel mensen maakten er een weekendje Twente van en de reacties die we kregen zijn unaniem erg positief. Tien jaar terug hadden we een fantastisch feest, maar deze avond zal ik ook nooit vergeten!"

De mijlpalen werden natuurlijk samen met de vele relaties, klanten, leveranciers, familie en personeel. In het Wapen van Beckum zorgden DJ’s voor de sfeer en kon het publiek meezingen en inhaken bij de vertolkers van het Nederlandse lied tijdens de optredens van John de Bever, Corry Konings en Samantha Steenwijk. Ook werd Willem Dijk sr. in het zonnetje gezet. In een speciaal opgenomen Willem Dijk Jubileum video (hieronder te zien) werd door zoon Willem jr. in vogelvlucht terug- en vooruitgekeken op de 25 en 70 jaar van zijn vader en het bedrijf.

Niet veel gasten wisten dat Willem Dijk sr. ooit gewoon in loondienst werkte als technisch tekenaar. Het ondernemerschap kriebelde echter sterk. Na een aantal jaar commissionair te zijn geweest op de veiling zag hij in 1994 kans voor de start van een eigen groothandel die de grenzen verlegde. Natuurlijk door exporthandel waarbij buurland Duitsland een heel belangrijke is. Maar ook door eigen import van producten uit Spanje en Frankrijk en het ontwikkelen van brands als Filosofo, Elefant, Armador en Nederlandse huismerken: Werkelijk Delicaat en de Tukker Tuffels.

Willem Dijk senior en junior

In 2005 trad zoon Willem Dijk jr. officieel toe tot het bedrijf als operationeel directeur. Willem Dijk sr. zorgt er nog altijd voor als controller dat de kwaliteit van het assortiment van hoog niveau blijft en onderhoudt contacten met leveranciers in het buitenland, liefst op locatie. Het bedrijf dat met 2 vrachtwagens begon, is inmiddels uitgegroeid tot een moderne organisatie met ruim 20.000 bestelbare artikelen en ruim 100 medewerkers die zich blijft door ontwikkelen. Met de automatisering die komende 1 januari live gaat, kan Willem Dijk hun klanten nog beter van dienst zijn.

Klik hier voor de fotoreportage

Voor meer informatie:
Willem Dijk AGF 
De Ossenboer 2
7547 SJ Enschede
+31 (0)53 432 58 00
info@willemdijk.nl  
www.willemdijk.nl     

 
 
 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven