Lineage Logistics kondigt overname aan van Spaanse Grupo Fuentes

Lineage Logistics heeft de overname aangekondigd van Grupo Fuentes, een belangrijke exploitant van transport- en koelopslagfaciliteiten, met het hoofdkantoor in Murcia, Spanje.

Grupo Fuentes exploiteert een vloot van meer dan 500 voertuigen en opleggers, 6 logistieke centra, een magazijn voor gekoelde opslag, en diensten ter ondersteuning van deze faciliteiten. Het is ook een lid van Reefer Terminal, een strategisch partnerschap om een intermodaal transportplatform te creëren dat transportdiensten voor gekoelde opslag over de weg en per spoor combineert.

Rafael Fuentes, CEO van Grupo Fuentes: "Mijn vader begon het bedrijf meer dan 30 jaar geleden met slechts één vrachtwagen en het bedrijf is uitgegroeid tot een van de belangrijkste aanbieders van transport- en logistieke diensten in Spanje. Ik ben er trots op dat het bedrijf deel gaat uitmaken van Lineage, als onderdeel van een wereldwijde groep die voorop loopt op het gebied van innovatie in de sector. De familie Fuentes zal naar verwachting leiding blijven geven aan de activiteiten van Lineage in Spanje en een leidende rol spelen bij Lineage in Spanje en bij de uitbreiding van het transportnetwerk van Lineage in heel Europa, en toezicht houden op de integratie van Grupo Fuentes in de Lineage-familie."

Harld Peters, President Europa bij Lineage: "Spanje is een belangrijke voedselproducent in Europa, en onze uitgebreide aanwezigheid daar door de overname van Grupo Fuentes zal ons in staat stellen een strategische verbinding te beheren tussen Zuid-Europa en Noord-Europa, waar Lineage een sterke bestaande voetafdruk heeft. Grupo Fuentes zal onze voortdurende expansie in transportdiensten versnellen, wat ons in staat zal stellen end-to-end oplossingen te leveren voor onze klanten in het hele Lineage netwerk en Europa in het algemeen."

Grupo Fuentes heeft haar hoofdkantoor in Murcia, met kantoren in Galicië, Madrid, Navarra, Valencia, en Nederland. Het bedrijf telt enkele van de belangrijkste Spaanse (food)retailers als klant, met een belangrijk deel van de activiteiten die betrekking hebben op gekoelde opslag, transport en internationale transportdiensten in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Portugal en het Verenigd Koninkrijk.

Grupo Fuentes heeft een koelhuis in Murcia met 60.000 palletposities en is van plan de site uit te breiden met nog eens 40.000 palletposities.

Lineage betrad Spanje voor het eerst in mei 2021, met de overname van Frigoríficos de Navarra magazijnen in Navarra en Asturias. De overname van Grupo Fuentes en haar transportvloot is een aanvulling op Lineage's recente uitbreiding van de Europese magazijnfaciliteiten.

Deloitte treedt op als financieel adviseur en juridisch adviseur van de familie Fuentes. Rabobank en Seven Lakes Partners treden op als de financiële adviseurs van Lineage en Latham & Watkins en Garrigues treden op als de juridische adviseurs.

Voor meer informatie:
Lineage Logistics
www.lineagelogistics.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven