Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht juli 2021

Overstromingen in Limburg, Staay 75 jaar en Dé Appeldag

De oorsprong van Staay Food Group ligt op de Rotterdamse groothandelsmarkt in 1946. Daar startte Willem van der Staaij een AGF-groothandel. Nadat zijn zonen Ad en Dammis zich aansloten, groeide het bedrijf en werden onder andere eigen groentewinkels opgericht, teelt gecontracteerd en werden er naast handelsklanten ook retail-, industrie- en foodservice doelgroepen aangesloten. Nu Staay Food Group 75 jaar bestaat integreert het de Nederlandse bedrijven tot één nieuwe BV en zal de focus verder worden verlegd op uitbreiding van de eigen teelt. 

In Horst is het Delphy Innovative Soft Fruit Centre geopend op het terrein van Berry Briljant. Het nieuwe onderzoekscentrum moet, als het aan Delphy ligt, de nieuwe internationale zachtfruithotspot worden.

Dominique Severijns, één van de oprichters van DBS nv (2006) en tegenwoordig één van de hoofdaandeelhouders van de groep “De Bes”, waaronder de bedrijven DBS en Fruitpackers vallen, heeft zich teruggetrokken als operationeel manager. Dominique blijft wel bestuurder en aandeelhouder van de Groep.

De Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg en Koninklijke FruitMasters zullen verregaand gaan samenwerken. Hiermee hebben de leden van de
coöperaties ingestemd tijdens hun ledenvergaderingen gehouden op woensdagavond 30 juni. Met de samenwerking versterken beide coöperaties hun positie als grootste fruitcoöperatie van Nederland.

Jumbo Supermarkten en foodservicegroothandel Makro bundelen vanaf deze maand hun krachten om zakelijke klanten van Jumbo beter te kunnen bedienen.

Ton Kanters Gezond Genieten in Schijndel bestaat 10 jaar, de 2e formule in Vugt bestaat inmiddels 1 jaar en onlangs opende een in maaltijden gespecialiseerde winkel in Heftheuvel. Uw Groenteman Martin Bruggeman vierde een 30-jarig jubileum.

De winkel van de Gebr. Zonneveld heeft opvolging gevonden. Murat en Suleyman nemen de winkel over. 

Een van de weinige beurzen die doorgang kon vinden dit jaar is Dé Appeldag. Tussen de 1500 en 2000 bezoekers reisden af naar het fruitbedrijf van de familie Van den Brink in ’t Goy waar het evenement werd georganiseerd door NFO en Delphy. Er waren zo’n 110 bedrijven aanwezig om hun machines, producten en diensten te presenteren, maar natuurlijk vooral om hun klanten weer te zien.

IAA-Fresh maakt deel uit van International Airfreight Associates (IAA) en is verhuisd naar een nieuw pand. Rovecom Groep uit Hoogeveen heeft per 7 juli het Wageningse Q-ray overgenomen. De activiteiten van Q-ray worden samengevoegd met Rovecom OpMaat, de maatwerktak van Rovecom.

Op 58-jarige leeftijd is Peter Camyn overleden. Hij was werkzaam bij Kwekerij 't Woudt. Peter kwam in 1992 bij de tomatenkwekerij werken en heeft zichzelf ontwikkeld tot bedrijfsleider op de locatie 's-Gravenzande en later was hij daarbij ook commercieel actief. 

Groothandel Bircan & Van der Wel is verhuisd naar een nieuwe locatie op groothandelsmarkt Spaanse Polder. Op een prominente plaats waar voorheen een bloemenhandelaar gevestigd was, heeft de groothandel voor de komende jaren haar intrek genomen.


Ahmet Bircan en Ramazan Akgun

Hartje zomer: Landverschuivingen, drijvende auto’s door de straten, centrum Valkenburg dat is veranderd in een soort Venetië aan de Geul en waar zelfs voedseltekorten dreigden te ontstaan. Plotseling noodweer treft open teelten en zachtfruit in Zuid-Limburg. Peter Durlet, Depa-Fruit: "Niet overkapte kersenteelt is voor 100% naar de vaantjes." Limburgse vollegrondsgroententeelt verandert lokaal in slagveld.


Het leger werd ingezet voor evacuaties, still uit liveblog NOS

Rechts bovenin de foto (onder) de kassen van Asian Crops. Het water kwam héél dichtbij, maar dankzij de vele vrijwilligers en op initiatief van de ondernemers werden de dijken verhoogd en verstevigd.

Transportbedrijf Transtolk uit Maasdijk liet het 60-jarig jubileum niet ongemerkt voorbijgaan en stuurde een speciale 'limited edition' jubileumtruck de weg op. 

De Jong Packaging Group neemt papierfabriek De Hoop over van DS Smith. Papierfabriek De Hoop produceert 370.000 ton gerecycled papier per jaar.

Wim van der Harst is overleden. "Wim was zijn carrière bij de Visser BV begonnen in 1965. Vanaf 1986 was hij het gezicht van Groenten en fruit De Visser BV in Middelbrug." 

Supermarkt ondernemer opent 'brutaal' tegenover zijn eigen winkel Vers Gemaeckt, een versspeciaalzaak en traiteur om de toenemende behoefte aan traiteurproducten in te vullen. Hij gelooft niet in het concept Foodmarkt.

Veiling Zaltbommel heeft het eerste halfjaar van 2021 afgesloten met een sterke autonome groei. De productomzet steeg van 33,7 miljoen euro naar 37,7 miljoen euro, dat betekent een groei van 16% ten opzichte van 2020. De groei is te zien in alle productgroepen. 

Farmhouse, ERP en ABC Logistics bundelen krachten in Ripe Fresh Packing. Door de nieuwbouw van ABC Logistics van 14.000 m2 die eerder dit jaar is opgeleverd in Poeldijk, was het moment daar om de samenwerking kracht bij te zetten.


Arend Solleveld, Sacha Martens en Roland Kling 

Publicatiedatum: