Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Staay Food Group bestaat 75 jaar en integreert Nederlandse bedrijven

Per vandaag zijn de Nederlandse Staay-bedrijven geïntegreerd tot één krachtige nieuwe BV. Met deze samenvoeging kan er efficiënter worden gewerkt en zal de focus verder worden verlegd op uitbreiding van de eigen teelt.

De oorsprong van Staay Food Group ligt precies 75 jaar geleden op de Rotterdamse groothandelsmarkt in 1946. Daar startte Willem van der Staaij uit Rijsoord (gemeente Ridderkerk) zijn groothandel in verse groenten en fruit. Nadat zijn zonen Ad en Dammis zich aansloten, groeide het bedrijf snel verder. Zo werden er onder andere eigen groentewinkels opgericht, werd er teelt gecontracteerd en werden er naast handelsklanten ook retail-, industrie- en foodservice doelgroepen aangesloten.



Eigen teelt
In de jaren 80 werd er een eigen teeltbedrijf in Spanje opgericht om ook in de winter te kunnen voorzien in goede aanvoer van mooi vers product volgens Nederlandse maatstaven. Dit is een groot succes gebleken. Het eigen areaal groeide in enkele jaren tot zo’n 1400 ha. De laatste jaren wordt het areaal steeds verder uitgebreid in Spanje maar ook in Nederland en Costa Rica.

Internationale expansie
Rond 2000 begon een verdere expansie met de overname van bedrijven in o.a. Venlo, Dronten, Vleuten, Barendrecht, Alblasserdam en Deil. In 2012 werd SFG-Dulce in Costa Rica opgericht voor de teelt en export van ananas en meloen. In 2014 volgde een vestiging in Warschau, Polen. Zo kreeg de Staay Food Group internationaal vorm en ontwikkelde het handelsbedrijf tot een betrouwbare AGF- leverancier met eigen teelt en specialisatie in o.a. ananas, meloen, steenfruit, hardfruit en bladgroenten.



Leverbetrouwbaarheid
Nu worden de Nederlandse bedrijven Staay-Van Rijn BV, Staay-Hispa BV en Staay-Export BV tot één onafhankelijke Staay Food Group BV gesmeed. Naast verdere schaal- en kostenvoordelen, is er zo een optimale afstemming en voorraadbeheer om nog sneller en flexibeler te kunnen schakelen. De leverbetrouwbaarheid, één van de sterke punten van Staay, kan zo verder worden verhoogd.
In het jaar van het 75-jarig jubileum staat Staay Food Group er sterk voor. Met een onlangs nieuw toegetreden directielid, een nieuwe eenduidige handelsnaam en aangescherpte focus op eigen teelt
en korte keten is de nieuwe Staay Food Group BV klaar voor de toekomst.

Voor meer informatie:
Staay Food Group B.V.
Mark Loojenga
Marketing Manager
+31 (0)6-13808981
mark.loojenga@staay.nl
www.staay.nl

Publicatiedatum: