Historie en heden komen samen in speciale jubileumtruck Transtolk

Transportbedrijf Transtolk uit Maasdijk laat het 60-jarig jubileum niet ongemerkt voorbijgaan. Inmiddels kun je op de wegen een speciale 'limited edition' van de jubileumtruck tegenkomen. De Scania-combinatie met V8 motor is goed voor 770 PK, is de sterkste af-fabriek leverbare truck van dit moment en kan daarmee gerust een King of the Road genoemd worden. Op de combinatie zijn afbeeldingen te zien van de vrachtwagens waarmee in de afgelopen 60 jaar zijn gereden.

Historie
Nadat hij twaalf jaar als chauffeur bij verschillende transportbedrijven in de AGF-sector had gewerkt, was voor Goof Stolk de tijd gekomen voor zichzelf te beginnen. In 1961 begon hij met zijn Mercedes 312 met open laadbak het bedrijf ‘Internationaal Transport G. Stolk’. In 1962 deed het Duitse bedrijf Edeka als klant zijn intrede en werd de Mercedes voorzien van een huif. Daarnaast werd er een tweede vrachtwagen met aanhangwagen aangeschaft.

Door verdere uitbereiding van de klantenkring reden er in 1965 al zeven trucks van en naar het Saarland. In 1966 werd een ander bedrijf door Goof Stolk overgenomen, waardoor het aantal vergunningen zich sterk uitbreidde. Tevens werd overgegaan tot de aanschaf van een combinatie met isotherm laadbakken. Voor de continuïteit in de rustigere wintermaanden werd in 1968 begonnen met transporten naar Scandinavië. Een nieuwe relatie in de baggerwereld leidde in 1970 tot de aanschaf van diepladers en open trailers. Als gevolg hiervan werd er vanaf dat moment ook getransporteerd naar een groot aantal nieuwe landen in Europa.

In 1985 richtte Ton Stolk het bedrijf ‘Transtolk’ op. Een jaar later werd het bedrijf samengevoegd met ‘Internationaal Transtolk G. Stolk’ en dat leidde tot ‘Transtolk B.V’. Transtolk richt zich op geconditioneerd transport en heeft vaste lijndiensten naar Parijs en Zuid-Frankrijk en groupagevervoer van en naar Oost-Frankrijk en Duitsland.

Voor meer informatie:
Transtolk B.V.  
Transportweg 20             
2676 LL Maasdijk            
+31 6 55320981
Ton@transtolk.nl 
www.transtolk.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven