Nieuwe eigenaren voor Gebrs Zonneveld

Lijven Gebrs Zonneveld beginnen na 33 jaar te sputteren

Tholen - De winkel van de Gebr. Zonneveld sluit komende zaterdag voor vier vakantieweken, daarna keren niet de broers René (54) en Bert (53) terug, maar hun “waardige opvolgers Murat en Suleyman”, vertelt René Zonneveld.

Geboren als zoons van een groenteman startten de broers op respectievelijk 21- en 20-jarige leeftijd een eigen groentewinkel in Amsterdam. Ze moesten het daar toen hebben van de grote gezinnen en de weekboodschappen, maar toen klanten plaatsmaakten voor yuppen, verhuisden de broers naar Bloemendaal. “We namen de zaak over van Jan Tabak, die had er Tabak van”, vertellen ze in een afscheidsinterview in Haarlems Dagblad.

Echter, na 33 jaar met werkdagen van 04:00 uur ’s morgens tot 19:00 uur ’s avonds, beginnen hun lijven te sputteren, ze raken hun kracht kwijt. Vooral de wintermaanden zijn zwaar. Dagelijks komen ze op het Foodcentrum Amsterdam inkopen doen en daar vonden ze ook hun opvolgers. René: “Voor de compagnons en vrienden Murat en Suleyman is het altijd een droom geweest om een eigen zaak te beginnen. Ze hebben Turkse namen, maar het wordt geen Turkse winkel, de basis blijft hetzelfde en ook de naam Gebrs. Zonneveld houden ze aan. Ook al het huidige personeel blijft.”

Zaterdag 10 juli is de laatste dag van René en Bert. Daarna sluit de winkel vier wekende gedurende de zomer zoals de klanten gewend zijn. De nieuwe eigenaren Murat en Suleyman openen vanaf 12 augustus de winkeldeuren weer. 

Gebr. Zonneveld
+31 (0)23 525 8966
FB Gebr. Zonneveld
www.zonneveldbloemendaal.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven