Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht augustus 2021

Explosie, brand en overnames

De Belgische springruiters hebben in Tokyo een bronzen medaille in de wacht gesleept met de nationale ploeg. Pieter Devos van Fruitbedrijf Devos Group uit Bekkevoort is één van de drie ruiters. Hij was aanvankelijk niet eens opgeroepen, maar pakt wel brons met de Belgische jumpingploeg.

Op 4 augustus woedde er een een grote brand bij fruitteler Aart Blom in Wadenoijen. Met meerdere brandweerwagens heeft de brandweer de vlammen bestreden. Een oud-medewerker is verdachte.

Argos trekt in nieuw hoofdkantoor bij de Best Packaging Group (foto rechts).

De aandeelhouders van Planasa hebben, via hun investeringsplatform, geïnvesteerd in de overname van de Nederlandse frambozen-veredelaar ABB, bestaande uit Advanced Berry Breeding BV, Advanced Plants BV, Allberry BV en FuelPlants BV.

Shypple, de digitale expediteur uit Rotterdam, neemt logistiek dienstverlener Milestone over. Daarmee wordt Shypple de eerste digitale expediteur in de markt voor lucht- en zeevervoer van bederfelijke waren. 


De teams van Shypple en Milestone

Op 1 augustus viert HDG The Fruit consultants het 40-jarig bestaan. Het bedrijf is vanuit het Rotterdamse Merwehavengebied actief op het gebied van expertises en kwaliteitsinspecties van groenten en fruit.


Rob Boogmans, Otto de Groot en Stijn Verstijnen

Kiezen tussen stilstaan en groeien voor Anne Lagendijk bij de opening van de nieuwe winkel Sus & So Salades Groenten en Fruit. "Op deze locatie heb ik ruimte en ben ik beter bereikbaar. Dat schept nieuwe mogelijkheden om het assortiment te presenteren."

Na zo'n 30 jaar in de AGF-sector te hebben gewerkt maakte Erik Kieftenburg een opmerkelijke carrièreswitch. De 'fruitman' van MJ Pronk gaat namelijk in de bloemen verder en is aangesteld om een eigen bloemencentrale voor de supermarktketen Dekamarkt handen en voeten te geven.

Organto Foods, leverancier van biologische AGF en bewerkte biologische groenten- en fruitproducten, heeft bekendgemaakt een samenwerking te zijn aangegaan met de logistieke divisie van The Greenery. De samenwerking is aangegaan om logistieke operaties, waaronder de afhandeling van vracht, kwaliteitscontrole en opslag, in belangrijke Europese afzetlanden te consolideren door het leveren van verpakkingsoplossingen en diensten die waarde toevoegen en distributie op retailniveau.

Nederland is een nieuwe online only supermarkt aanbieder rijker. Het aanbod van Manaw is een mix van producten uit allerlei wereldkeukens, maar ook het reguliere assortiment dat de consument kent vanuit zijn huidige supermarkt. 

Overlijdensbericht van Peter Bouman die tot eind 2017 actief is geweest in de AGF bij Boumanfruit, maar daarna nog altijd betrokken was.

In 2006 begonnen als groentewinkel op de Reeweg-Oost in Dordrecht viert In de Bogaard het 15-jarig bestaan als complete verswinkel/traiteur. Dit jaar opende een tweede winkel in Dordrecht met dit concept. 

Zelfbenoemd 'aspergeboertje uit Ossendrecht' Corné Ooms heeft geen rem op briljante ideeën. Inmiddels is Bieze Food Group als investeerder ingestapt in Brabantsche Wal en is de AGF-verwerker verkast naar het voormalige pand van Holland Crop in Ossendrecht waar roodfruit, asperges, appelen en granaatappelen worden verwerkt.
Edward van den Eijnden en Corné Ooms voor het nieuwe pand

De laatste donderdag van augustus staat bij veel mensen in de uiensector gemarkeerd in de agenda. Toch bleef het dit jaar een stuk rustiger op de Landelijke Uiendag in Colijnsplaat.

Zweeds Greenfood verwerft belang in Jaguar The Fresh Company
Greenfood is een bekende speler in gezonde voeding in Scandinavië en is betrokken in de hele keten, van teelt, handel, verwerking en levering tot aan de consument.

Ted Stenshed (Greenfood) en Kees Rijnhout (Jaguar)

"Misschien heb ik wel vijanden, maar ik hoop van niet", directeur Gert Lukassen in reactie op de explosie eind augustus bij het bedrijfspand van G.H. Lukassen aan de Laagraven in Nieuwegein. Er waren gelukkig geen gewonden, maar de explosie veroorzaakte wel forse schade aan de voorgevel.


Foto: 112MediaUtrecht

Solide start voor Greenyard met aanhoudende omzetgroei in het eerste kwartaal. De voortzetting van de groei dit jaar is in lijn met de verwachting en laat zien dat Greenyard het groeipad voortzet. Greenyard voltooit ook twee transacties. Bardsley Horticulture verwierf alle aandelen van Greenyard Fresh UK. Daarnaast heeft Greenyard de verkoop afgerond van Greenyard Prepared Netherlands aan Cornerstone Investment Management.  

Publicatiedatum: