Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht december

Afscheid, btw-verlaging en chauffeursstaking


De 20e editie van Interpom is weer achter de rug. Het thema was: 'Let's reconnect the potato chain' en bracht zowel aardappeltelers, loonwerkers, verwerkers, verpakkers, aankopers en handelaars samen. Waar het vorige week nog zeer spannend was of de beurs doorgang kon vinden kan de organisatie terugkijken op een geslaagde beurs. Klik hier voor de fotoreportage.


Reijnpack heeft nu bijna een jaar een nieuwe revolutionaire witlofverpakkingslijn in gebruik. MDE Automation ontwikkelde, in opdracht van de witlofverpakker, een compleet nieuwe lijn voor de optimalisering van het verwerkingsproces van witlof. Lang trok Reijnpack een rookgordijn op, maar nu is eindelijk het moment dat ze haar deuren opent voor een eerste blik op de innovatieve, gerobotiseerde verpakkingslijn. Vanaf januari 2022 wordt er een derde lijn in gebruik genomen.

Op 30 november heeft de rechtbank Roermond de firma Vita-world in staat van faillissement verklaard. Mr. H.M.L. Dings is tot curator benoemd. Het bedrijf opende 1 april 2020 de deuren van haar Cash&Carrygroothandel op Fresh Park Venlo.

Het Turkse groenteseizoen is van start gegaan bij 1 Fresh International in Rotterdam. Het bedrijf werd in mei 2021 opgericht door Yunus Yildirimer en Mevlut Uzun. "Ons doel is om Turkse groenten vers vanaf de tuinder in Turkije naar Nederland te halen, om het aan te bieden aan klanten in Nederland en elders in Europa."

Voor de derde keer is een grote Nederlandse tomatenteler spil in een grote fraudezaak met subsidies. Dat schrijft het Financieel Dagblad, dat een strafdossier in handen heeft. Directe schade deze keer 52,6 miljoen euro. Als neveneffect loopt Nederland 400 miljoen euro uit de Europese Unie mis. Het onderzoek in de zaak is afgerond, maar komt eventueel pas voor de rechter eind volgend jaar of later. Lees hier het hele verhaal in het FD. 


Tholen - De regering van Belarus verbiedt per 1 januari de import van bepaalde levensmiddelen, waaronder groenten en fruit uit de Europese Unie, de Verenigde Staten, Canada, Noorwegen, Albanië, IJsland, Noord-Macedonië, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Voor verschillende Nederlandse en Belgische exporteurs kwam het nieuws als een verrassing. “Dat zou kunnen nefast zijn,” zegt Tony Derwael van Bel’export dat onder andere actief is in de handel van peren.


In het jubileumjaar van The Greenery en Coforta viert ook Frans (algemeen directeur Hoogsteder Groep) zijn jubileum. Hij neemt ons mee in die 40 jaren die voorbij gevlogen zijn.

Na 20 jaar bij OTC Organics als Commercieel Directeur werkzaam te zijn geweest, heeft Fred Kloen besloten om het bedrijf om persoonlijke redenen aan het einde van het jaar te verlaten. Twintig jaar geleden openden Fred Kloen, Edward Out en Nils Tromp de deur van hun kantoor Inmiddels is OTC Organics, importeur en exporteur van biologische groenten en fruit uit binnen- en buitenland, uitgegroeid tot een mooi (volwassen) bedrijf met enthousiaste en toegewijde medewerkers en een prachtig toekomstperspectief.

Deze maand hebben VVD, D66, CDA en ChristenUnie hun langverwachte coalitieakkoord gepresenteerd. Ook specifiek de glastuinbouw komt voorbij in de plannen in een passage over 'energiezuinige en circulaire productie van hoogwaardige producten.' Verder is er enthousiasme over opname van een passage over 0% btw op groenten en fruit in de plannen.

Sinds woensdag 9 december zijn de activiteiten van de horecaleverancier K-fresh uit Veenendaal overgenomen door de firma Roelofsen horecagroothandel uit Elst in samenwerking met S.C. van Ravenswaaij.


"Ik ga terug naar de schoolboeken", zo meldt sourcing manager Edwin Droogendijk van TripleF Fruit op social media. "Ik ben op het punt gekomen dat ik na 20 jaar in de AGF-handel iets anders wil gaan doen en heb besloten het roer om te gooien."


Vanaf april 2020 zijn Trofi/Trofi Pack en Van der Helm actief in het nieuwe distributiecentrum in Den Hoorn. Bestond het totale pand in de eerste twee fases al uit 40.000 m2, waarvan 24.000 m2 voor Van der Helm en 16.000 m2 voor Trofi Pack, inmiddels hebben de bedrijven allebei 20.000 m2 tot hun beschikking. Deze week is namelijk fase 3 van de nieuwbouw in gebruik genomen, goed voor een oppervlakte van 4.000 m2, met een uitbreiding van 1.500 palletplaatsen en vijf rijpcellen.

JNV Produce Marketing verandert van eigenaar en management, zo meldt Johan Vrijland in een brief aan zijn relaties. Hij schrijft: "JNV Produce Marketing werd opgericht in 1997 en opereert vanuit haar moderne faciliteiten in Honderdland, in het hart van de Maasdijkse logistieke hub.


Spaanse transportbedrijven hebben een driedaagse staking aangekondigd van maandag 20 tot en met woensdag 22 december door heel Spanje. De chauffeurs strijden onder meer voor een verplichte clausule om de prijs van diesel te herzien en betere arbeidsvoorwaarden. "Op zichzelf valt daar best iets voor te zeggen, maar niet om de drie dagen voor Kerst de wegen te blokkeren", vertelt Thomas Bos, die als agent vanuit Alicante groothandels, retailers, im- en exporteurs ondersteunt met de in- en verkoop van Spaanse groenten en fruit.


Het jaar 2021 stond bij Postuma AGF in het teken van het 110-jarig bestaan van de firma. Om dit jaar feestelijk af te sluiten is het boek ‘Hart voor de vrije handel’ uitgebracht, waarin de gehele geschiedenis van het bedrijf de revue passeert. Op 15 december jl. overhandigde Erik Postuma het eerste exemplaar van dit boek aan zijn vader Jitte Postuma.


Ron de Greeff treedt in maart 2022 terug als vestigingsmanager van de Staay vestiging Venlo (voorheen Staay-Van Rijn). Het management van Staay Food Group heeft Michiel Geraedts aangetrokken als opvolger.

Delinuts, handelaar en verpakker van noten en zuidvruchten, neemt per 1 januari 2022 de activiteiten van branchegenoot Qualino over. Dat zijn beide partijen op woensdag 22 december overeengekomen. Delinuts en Qualino, beide opgericht in 1994, zijn specialisten in noten, zuidvruchten en aanverwante producten, ieder met eigen expertises op het gebied van de inkoop en verkoop. Na de overname zal Delinuts alle verkoopactiviteiten van Qualino overnemen en voortzetten onder de naam Delinuts.