Opening Delphy ISFC in 40 foto's

Tholen - Donderdagmiddag 1 juli is in Horst het Delphy Innovative Soft Fruit Centre geopend. Ruim honderd genodigden, geïnteresseerden  en projectpartners kregen de kans de nieuwste teeltfaciliteiten te bekijken op het terrein van Berry Briljant.

Het nieuwe onderzoekscentrum moet, als het aan Delphy ligt, de nieuwe internationale zachtfruithotspot worden. Jarenlang werd naar een goede locatie voor zo'n centrum gezocht. Eerst in West-Brabant, maar nadat in 2018 stichting Berry Briljant besloot Aardbeienland nieuw leven in te blazen werd niet veel later ook Delphy naar het terrein vlakbij de regionaal beroemde afslag 10 getrokken. 


Het Delphy ISFC is te vinden aan de Kreuzelweg 3 in Horst

Bekijk hier de hele fotoreportage.  


De eerste proeven zijn al gestart.

Huiskamer
En met succes, want inmiddels staat er 3000 m2 kas, 1000 m2 stellingen, 1000 m2 regenkappen en 1000 vierkante trayveld klaar voor onderzoek naar alle mogelijk soorten zachtfruit in hightech en midtech teelt op substraat.

Daarbij wil Delphy, zo vertelde Bart Jongenelen als manager van het ISFC, de brug slaan tussen onderzoek en praktijk. Het ISFC moet ook een 'huiskamer' worden voor de sector.

Bart Jongenelen van Delphy bedankte de bouw- en innovatiepartners.

Events
Twee keer per jaar hoopt Delphy op grote evenementen meer dan 500 ook internationale bezoekers naar Horst te halen, terwijl in kleinere kennisevenementen naast netwerken ook gelegenheid is meer de diepte in te gaan.

De afgelopen jaren slaagde Delphy daar al goed in met Berry Plaza-bijeenkomsten. Ook vorig jaar, in coronatijd, bleven telers en toeleveranciers komen. De verwachting is dat dit ook in het nieuwe ISFC zo gaat zijn.

Bovendien hoopt Delphy er nog meer innovatiepartners te verwelkomen. Nu zijn het er negen uit vooral de techniekhoek, maar als het aan Bart ligt volgen later ook plantenkwekers, telers en vermeerderaars. 


Marcel Dings vertelde over het ontstaan van Berry Briljant en analyseerde ook de marktontwikkelingen in zachtfruitland. 

Nog niet klaar
Met de bouw van het ISFC zijn de ontwikkelingen nabij afslag 10 nog niet klaar. Marcel Dings, teler en voorzitter van Berry Briljant dat zachtfruit promoot en het gebied ontwikkelt, liet weten nog vol plannen te zitten. Zo wil de stichting graag de panden van Aardbeienland vernieuwen en ook kijken of met aanpassing van bestemmingsplannen nog meer mogelijk is.

Eén ding is in ieder geval zeker: de komende tijd loont het de moeite de navigatie af en toe eens in te stellen op Kreuzelweg 3 in Horst om te zien wat er allemaal verder gebeurt. En als het geen bouwactiviteit is, dan is het misschien wel een Aardbeien Drive-Inn. Daarmee trok men in coronatijd ook veel consumenten naar Horst. 

Bekijk hier de hele fotoreportage.

Voor meer informatie:
Bart Jongenelen
Delphy ISFC
Kreuzelweg 3b
5961 NM Horst
b.jongenelen@delphy.n
www.delphy.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven