Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht juni 2021

Van Gelder opent Experience Center, Nieuwbouw Van Ossenbruggen en fikse hagelschade in de Betuwe

Een traditionele fruitpachter, zo omschrijft Kees van Ossenbruggen het hardfruitbedrijf dat hij samen met zijn broer Jan en zus Jetty runt.  Een kijkje in het bedrijf dat afgelopen jaar uitbreidde met een moderne sorteer- en verpakkingsruimte en kantoor van 5.500 m2.


Kees en Jan van Ossenbruggen

Of de gezonde boodschap doorkomt in Den Haag? Aan ADN zal het niet liggen, zij lobbyen regelmatig in Haagse kringen. Ze sloten de actiemaand Groente en fruit voor iedereen af met het aanbieden van AGF-kistjes aan kamerleden.


Frans van de Polder en Marco Maasse met de AGF-kistjes

Ook Dirk-supermarktdirecteur Marcel Huizing reisde af naar Den Haag om de meer dan 52.000 handtekeningen te overhandigen die staan onder de petitie Minder btw op groente en fruit.

AGF Overtoom op het Food Center in Amsterdam kijkt verlangend vooruit naar herstructurering van het Food Center. Ze breiden uit in export en hebben een optie genomen op een pand dat drie keer de oppervlakte heeft van het huidige pand.

De formule Ton Kanters Gezond Genieten heeft uitbreiding gerealiseerd, in juni opende de formule de derde winkel met volop gemaksproducten. Janssen Groente & Fruit op Urk pakte hun winkel aan met een grondige verbouwing.

Eindelijk versoepelingen in het coronabeleid voor horeca. Dat zorgde meteen voor een gekkenhuis bij AGF-horecaleveranciers zoals Dick Schaap. 

De faillissementen bij kasgroententeler Hartman en Quality Queen worden moeizaam afgewikkeld, melden de curatoren. 

Hoewel veel mensen nog altijd thuiswerken ontplooit werkleverancier Fruitsnacks grensoverschrijdende activiteiten,hij gaat samenwerken met een Duitse fruitteler.

Bandall Productie is verhuisd naar een 100% energieneutrale fabriek. De vraag naar snelle volautomatische banderolleermachines heeft een behoorlijke vlucht genomen en dat vraagt om ruimte.

Peter van Osch stapt na een jarenlang dienstverband bij de coöperatieve Tuinbouwveiling Zaltbommel en Omstreken, waarvan de laatste 17 jaar als directeur over naar het in de tuinbouw gespecialiseerde adviesbureau Fidus Advies. 

Fruitschuur Oostveen kreeg de Europese primeur met Pick-Go-Pay. Klanten kunnen in de onbemande winkel veilig, snel en gemakkelijk hun aankopen betalen met een QR-code. Automatenwinkels zijn in opkomst. De Fruitmand in België ontwikkelde het winkelconcept Food in a locker

Nogal ongebruikelijk voor een groothandelsmarkt opent Mercabarna haar deuren om 9 uur 's ochtends en gaan die weer dicht om 5 uur in de namiddag. Met 1,9 miljoen ton producten is het een van de grootste groenten- en fruitmarkten in Europa. Freshplaza maakte er een fotoreportage.

Greenyard Prepared Netherlands is overgenomen door Poolse private equity investeringsmaatschappij. Het gaat om de productielocatie in Velden die is gespecialiseerd in het verwerken en het leveren van champignons in blik en glas.

Eindelijk is het zover voor Van Gelder: het Experience Center is geopend en is de plek voor de branche om geïnspireerd te raken wat er allemaal mogelijk is met gezonde voeding.

In samenwerking met PlanLab wordt er in slechts achttien dagen telen sla en kruiden op de meest duurzame wijze geteeld. "Zo creëren we win-winsituaties, dat doen we met al onze partners," vertelt een trotse Gerrit van Gelder.

SIIM breidt samenwerking met Kloosterboer uit voor afhandeling containers tropisch fruit. Kloosterboer begon met de afhandeling van containers met ananassen uit Ecuador op de locatie Cool Port Rotterdam, gevolgd door de afhandeling van containers met bananen op de bananenhub van Kloosterboer in Vlissingen. Vanaf juni zal SIIM ook zijn mango's uit West-Afrika via Vlissingen laten afhandelen voor verdere distributie. 

AGF-ster Anne opent Deli winkel waar ze het overgebleven groenten en fruit uit haar verswinkel gaat verwerken om zonder verspilling te gaan ondernemen.

B&B Fruit opent een nieuw pruimensorteer- en pakstation. Als enig teeltbedrijf in Nederland verenigt B&B fruit dan ook alle schakels in de pruimenketen binnen één bedrijf, van het planten van bomen, productie van de vruchten en het sorteren en verpakken tot en met de verkoop van de verse pruimen. Nadat vorig jaar juni de eerste winkel flink werd uitgebreid (verdubbeld) opent In de Bogard nu ook een tweede verswinkel in Dordrecht.

Goede jaarcijfers voor Koninklijke ZON. Over het jaar 2020 is een groei van 10% met een positief financieel resultaat behaald. De winst na belastingen bedroeg 6,5 miljoen euro. Een resultaat dat, naast het operationele resultaat, mede is gerealiseerd door de verkoop van onroerend goed. De totale omzet van ZON in 2020 kwam uit op 291 miljoen euro (264 miljoen in 2019). 

Freshplaza maakte een fotoreportage van de vertical farm die is geopend in de ICA Maxi-supermarkt te Zweden. Andreas Dahlin, CEO van Swegreen. "Er zijn nog steeds vertical farms die beweren duurzaam te telen en zich dichtbij de consument bevinden, maar die zwijgen over die laatste paar kilometers. Zolang er nog logistiek nodig is om een product bij de consument te krijgen, kunnen ze nog een extra stapje maken. Om deze reden denken wij dat dit hyper lokale model echt impact heeft op de toeleveringsketen." 

Bas Rensen (rechts op de foto) van Flamingo Flowers stapt over naar naar Bioworld / Quality Life Produce. Na zestien jaar verantwoordelijk te zijn geweest voor onder meer Flamingo Flowers heeft Bas besloten om een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan en treedt hij toe tot de directie van de Best Fresh. 

 


Exotic Roots verhuist naar een nieuw, duurzamer pand in Nieuwerkerk a/d IJssel met een nieuwe verpakkingslijn. Vanuit daar zullen zij hun werkzaamheden uitvoeren, de opslag zal gedeeltelijk in Nieuwerkerk a/d IJssel zijn en deels in Bleiswijk. 

Huub Levarht is op 17 juni jl. op 76-jarige leeftijd overleden. Een groot verlies voor de familie en Levarht waar Huub tot het laatste moment betrokken is geweest.  

Half juni heeft een storm enorme ravage aangericht bij telers in de Betuwe. De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) schat de schade op 2,5 miljoen euro. De meeste meldingen zijn rond Tiel gedaan, zei Bert den Haan van de NFO. 
In de tomatenteelt breidt het ToBRFV-virus zich uit en staan 26 locaties onder toezicht.

30-jarig jubileum met zwarte rand voor Paul de Groenteman. Er is helaas geen toekomst meer in relatie huurbaas en groenteman waardoor de winkel moet sluiten.

Van Oers meldt uitbreidingsplannen te hebben in Ridderkerk en breidt het managementteam uit met vier nieuwkomers.Van links naar rechts: Abdoel Nejjari, Tim van Romondt, Arno van Dongen, Koen van Berlicum

Het nieuwe pand van Vergro en dochterorganisatie DVL in Sint-Katelijne-Waver is klaar. “Het magazijn beslaat 8.000 m2, heeft 16 laadkades en is volledig gekoeld op 12 graden. Daarnaast hebben we vier koelcellen om producten nog kouder te koelen”, vertelt Dominiek Noppe van Vergro. 

Per direct nemen Guustaaf Hoekstra en Bartelt Leeffers bij Lets de directietaken over van Johan Leeffers. Bartelt zal de rol van Operationeel directeur op zich nemen en Guustaaf blijft de Commercieel directeur, samen pakken ze de algemene zaken op.

Publicatiedatum: