Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht 16 t/m 31 oktober

Eerste palen en mijlpalen


Onder de kop 'Wat is er aan de hand op de AGF-arbeidsmarkt?' gaat Taco van de Louw in op de huidige arbeidsmarktsituatie. "Een aantal jaren geleden zag je dit al aankomen. Vergrijzing, weinig jonge aanwas – de sector wordt niet 1-2-3 gezien als sexy - maar sinds de covidpandemie is er een extra factor bijgekomen; en dit zorgt op zijn beurt weer voor een trend waarbij kandidaten meer gaan verwachten, hogere salarissen, sign-up bonussen, thuiswerken."


De Dies Natalis van de Fruit Tech Campus op donderdag 14 en zaterdag 16 oktober was een groot succes. Met verschillende activiteiten en evenementen werd de eerste verjaardag gevierd. In maar liefst 14 maanden is het idee van de Fruit Tech Campus uitgegroeid tot het slaan van de eerste paal. De eerste paal was een van de evenementen die plaatsvond tijdens de Dies Natalis.


Per begin 2022 staat een nieuwe directeur aan het roer van Coöperatieve Tuinbouwveiling Zaltbommel en Omstreken B.A. Dan volgt Gerard van den Anker huidig directeur Bart Dijkhuis op, die met pensioen gaat. Van den Anker heeft zin in de nieuwe functie: "Met passie en inzet wil ik, samen met de medewerkers, leden en afnemers, deze coöperatie verder optimaliseren."


De coronapandemie heeft geleid tot vier verschuivingen in het consumentengedrag in Europa die de AGF-sector blijven beïnvloeden. Er worden meer online aankopen van AGF-producten vastgesteld, maar dat betekent nog niet meteen dat de verschuiving naar een gezonder consumptiepatroon ook in de toekomst zal aanhouden, zo stelt ING in een rapport.


Per 1 oktober 2021 maakt Goodacre, een belangrijke speler in de wereld van productkeur, deel uit van Normec. Door deze overname is Normec Foodcare de grootste speler op het gebied van inspecties in AGF geworden. Samen met de keurmeesters van Maas Fruit Quality Inspections en Product Quality Inspections werken dagelijks ruim 40 keurmeesters aan de beste kwaliteit in groenten en fruit.


Op 25 oktober 2021 was de feestelijke start van de bouw van het nieuwe crossdock centrum van Daily Logistics Group (DLG), aan de Transportweg in Maasdijk. Circa 60 belanghebbenden kwamen 's middag bijeen om deze bijzondere mijlpaal te vieren en samen te proosten op de bouw van het project. 

Biologische telerscoöperatie Nautilus Organic en directeur Hein Wolff hebben in goed overleg besloten om afscheid van elkaar te nemen. Om gezondheidsredenen werden de taken van Hein al enige tijd waargenomen door interim directeur Michael Mackaay (Florpartners). Hein heeft aangegeven zijn carrière elders te willen gaan vervolgen.


Als je je opening op één dag organiseert, spreek je net niemand, dachten ze bij Van Gelder Groenten en Fruit. Reden voor de 'oer-Hollandse en hypermoderne AGF-leverancier' om een complete inspiratieweek te organiseren. Tal van leveranciers gaven acte de présence en bovendien was er een uitgebreid programma vol workshops, kookdemonstraties en rondleidingen door het nieuwe pand en gemechaniseerde magazijn.


Op 28 en 29 oktober pakte BelOrta groots uit met haar jaarlijkse Product Show. De mooiste en meest bijzondere variëteiten uit de wereld van groenten en fruit werden tentoongesteld aan het publiek die de producten niet alleen konden bekijken, maar daarnaast ook proeven. Gewoon puur, of verwerkt in een heerlijk gerecht of cocktail. Met behulp van duizenden EPS klapkratten heeft de groenten- en fruitveiling binnenin een loods een gangpad gecreëerd waarin de producten werden tentoongesteld.


LC Packaging Belgium viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan. Kurt Du Bois, directeur LC Packaging Belgium, geeft een inkijkje in de historie en het succes van het bedrijf. In deze 30 jaar tijd transformeerde LC Packaging vanuit een bescheiden onderneming, met een klein maar gepassioneerd team, tot een speler van formaat die met ruim 50 FTE's een jaarlijkse omzet van meer dan 40 miljoen euro realiseert.