Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht, september deel 2

AGF-sector weer op pad: jubliea, Empack en demodagen

Verpakkingsfabrikant Remmert Dekker bestaat 125 jaar.

Fyffes noteerde record verlies van €170 mln omdat het noodgedwongen waardeverminderingsverliezen moest accepteren over haar meloen- en champignonactiviteiten als gevolg van de Covid-19-pandemie en bedrijfsherstructurering.

PerfoTec verwelkomt Martin van Lier als Commercieel Directeur. De vraag naar verpakkingstechnologie, met het oog op reductie van plastic en footprint van onze voedselketen, zijn belangrijke thema’s voor de toekomst waar hij zich mee bezig gaat houden.

Aardbeiendemodag, vorig jaar kon de dag niet doorgaan door corona, maar dit jaar was het weer mogelijk om een dag speciaal voor de aardbeienteelt in Nederland te organiseren. Het evenement werd bezocht door zo'n 100 standhouders en 300 geïnteresseerden.

Mediator brengt curator en bank succesvol bijeen in faillissement QQ
Er is de afgelopen maanden schot gekomen in de afhandeling van het faillissement van Quality Queen. Het handels- en verpakkingsbedrijf ging in 2019 failliet. Sindsdien botsten de curator en de bank, onder meer over het innen van debiteuren. De curator stuurde zelfs een concept dagvaarding op de bank af.

In de faillissementsafhandeling van het kasgroentenbedrijf Hartman uit Sexbierum is mogelijk sprake geweest van gesjoemel met klasse II product buiten de boekhouding om. De curator geeft zoektocht naar bewijs niet op. Er is de afgelopen maanden schot gekomen in de afhandeling van het faillissement van Quality Queen. Een mediator heeft nu partijen geholpen om tot een schikking te komen.

20 jaar geleden begonnen Edward Out en Fred Kloen OTC Organics, im- en exporteur van biologische groenten en fruit uit binnen- en buitenland openden. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een bedrijf met 35 medewerkers. 

Edward, Fred en Matthé Hendrikse (Purchase Director bij OTC). tijdens Fruit Logistica

Een boks als begroeting, een knikje of heel soms ouderwets handen schudden, corona zorgde voor verschillende begroetingsrituelen bij de stands, maar er heerste een positieve sfeer op de beursvloer van Empack 2021 die dit keer werd uitgebreid met Logistics & Automation.

Het moet rond 1980 geweest zijn, dat Thomas Bos uit het Achterhoekse dorp Zeddam, voor het eerst in aanraking kwam met de groenten- en fruitsector. Dit jaar viert hij het 15-jarig jubileum van transportbedrijf Thomasol Gestion in Spanje.

In de afgelopen periode hebben maar liefst een drietal bedrijven zich gevoegd bij Group Achiel De Witte. Het gaat om groothandel Keirsmaekers in het Vlaamse Sint-Katelijne-Waver, Groothandel Ludo Van Varenberg, die ook aldaar gevestigd is en Gijbels Groenten en Fruit in Antwerpen.


CEO's Achiel en Jurgen De Witte

Transportondernemer Dirk Veldhuis is overleden. Veldhuis had een lange carrière in het AGF-transport bij achtereenvolgens In't Veen-Visbeen, Frisch Logistiek Holland en Agri Logistiek. In 2019 startte hij ondanks zijn ziekte nog samen met Huub Driessen en dochter Natascha met Veldhuis Logistics. In anderhalf jaar tijd groeide het bedrijf uit tot ruim 20 trailers.

In 2001 werd het lab Primoris, wat toen nog Fytolab heette, opgericht. Het labo startte op het Technologiepark Zwijnaarde, als spin-off van de Universiteit Gent met zo'n twintig medewerkers. Nu, twintig jaar vierde ze het jubileum en is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale groep met Primoris laboratoria over de hele wereld, het certificeringsbedrijf CKCert en het kenniscentrum Ciboris.


Chris De Pooter BelOrta, Maarten De Moor van Lava en Dominiek Keersebilck van Reo Veiling brengen een toast uit op het 20-jarig jubileum van Primoris

Publicatiedatum: