4e generatie supermarkt ondernemer breidt uit met versspeciaalzaak

Tholen - Afgelopen donderdag 15 juli opende een gloednieuwe Vers Gemaeckt van Bouwmans hun deuren in het winkelcentrum De Bus in Helmond. Een beetje brutaal tegenover supermarkt Plus Bouwmans waar voorheen een apotheek gevestigd was. Het is echter geen concurrentie. "Ik wil de toenemende behoefte aan traiteur invullen maar geloof niet in foodmarkets", vertelt ondernemer en eigenaar Gerard Bouwmans. "Het draait om de beleving en een foodmarkt kan die niet bieden, klanten zullen het toch met een supermarkt associëren." 

Daarom heeft hij bewust een strakke winkel met keuken en eigen beleving gebouwd waar versbereide maaltijden en een onderscheidend assortiment met topkwaliteit groenten en fruit en andere verse producten zoals kaas, zuivel en noten een prominente plaats hebben. In de toekomst komt daar mogelijk een horecafunctie en uitbreiding in vlees bij. De winkel is goed ontvangen. "Het loopt boven verwachting goed", aldus Gerard.

Vers Gemaeckt van Bouwmans is een losstaande onderneming, dat geldt ook voor de inkoop. AGF koopt Vers Gemaeckt in bij Gbrs. van Aarle. "Daar kunnen we producten en verschillende maatvoeringen inkopen, zodat we onderscheidend kunnen zijn. We hebben bijvoorbeeld alle soorten paddenstoelen, exclusievere groenten als doperwten, haricot verts en exclusief fruit. Prijs is bij Vers Gemaeckt minder van belang. We verkopen de clementines ook per stuk zodat klanten de vergelijking niet zo makkelijk zullen maken", vertelt Gerard.

Gerard is de 4e generatie van supermarktondernemers en heeft niet alleen Plus Bouwmans Helmond en Vers Gemaeckt van Bouwmans onder zijn hoede maar nog drie Plus-supermarkten in de omgeving en 6 bloemen- en plantenwinkels. "Je moet doen wat je leuk vindt", besluit Gerard.

Gerard Bouwmans
Vers Gemaeckt van Bouwmans
Nieuwveld 27
5702 HW Helmond
FB Vers Gemaeckt van Bouwmans


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven