Special jaaroverzicht, september deel 1

Gedeelde eerste plaats beste AGF-afdeling Lidl en Nettorama, Bill gates stapt in Picnic, opening Agrotopia

Online supermarkt Picnic heeft in een nieuwe financieringsronde €600 miljoen opgehaald om zijn groei te versnellen en de duurzaamste boodschappen bezorgservice van Europa te worden. De Bill & Melinda Gates Foundation Trust leidde de financieringsronde. Ook de reeds bestaande investeerders deden mee. De nieuwe investering maakt een versnelde uitrol van Picnic in Europa mogelijk, vooral in Duitsland en Frankrijk. 

Vrijmoed uit Gent van chef Michaël Vrijmoed is de derde beste ter wereld en Restaurant De Nieuwe Winkel uit Nijmegen tweede groenterestaurant ter Wereld.

Lidl is 10x de beste in AGF maar deelt dit jaar de eerste plek met Nettorama. Lidl scoorde met name op lage prijzen, ruime keuze en aanbiedingen. Nettorama wint het op de aspecten kwaliteit/versheid en presentatie. Het is niet de eerste keer dat beide formules de eerste plek delen, ook in 2014 was dat het geval.

Noémi Van Bogaert is gestart als algemeen secretaris / wetenschappelijk adviseur bij Vegebe. Noémi vervangt Nele Cattoor die in juni na een periode van 15 jaar afscheid nam van de sector om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Wim Peters Kwekerijen in Someren verlaat telerscooperatie ZON en neemt de verkoop van tomaten in eigen hand. "Dit is een logische stap in de ontwikkeling van het bedrijf dat meer kansen wil pakken en klantgericht produceert", aldus de teler. De verkoop is in handen van Maurice Langeslag. Lisa Peters zal hem ondersteunen op het gebied van marketing.


Maurice Langeslag, Lisa Peters en Wim Peters

Agrotopia, onderzoekscentrum voor de tuinbouw dat bovenop de kistenloods van de REO Veiling is komen te staan is officieel geopend. De 9.000m2 grote dakkas, die 15 miljoen heeft gekost, is de grootste in zijn soort in Europa.

De Vakbeurs Foodspecialiteiten in twee hallen van de Expo Houten toonde zo'n 200 exposanten op maandag 27 en dinsdag 28 september hun foodspecialiteiten. Ook de AGF-branche was zoals altijd goed vertegenwoordigd.

De tweejaarlijkse vakbeurs Tavola vond plaats in Kortrijk. AGF.nl maakte een fotoreportage van de AGF- en de AGF-gerelateerde bedrijven die een stand hadden op Tavola. Meer dan 17.000 inkopers van de voedingsmiddelenindustrie en horeca-organisaties uit België, Nederland, Frankrijk en omringende landen waren vertegenwoordigd op de beurs.

Han Ploegmakers is gestart als commercieel directeur van Banafood Services in het Duitse Straelen. Hans Maagendans zal zich gaan toeleggen op de meer operationele zaken.

Compagnie Fruitière heeft de resterende aandelen in United Fresh Services verworven om haar distributienetwerk uit te breiden. Als gevolg hiervan verandert United Fresh Services van naam en wordt zichtbaar als Compagnie Fruitière The Netherlands.

Organto, leverancier van biologische groenten en fruit, neemt Beeorganic over. Beeorganic levert jaarrond Fairtrade biologische bananen met verkoop in Nederland, België en Frankrijk. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven