Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht 1 t/m 15 november

Rode peren, 250 jaar Aartsen en AGF'ers in de Quote


Nederland telt meer miljardairs dan ooit, blijkt uit de jaarlijkse rijkenlijst van tijdschrift Quote. In de Quote 500 staan dit jaar 45 mensen met een vermogen van een miljard of meer. Zo ver rijken de marges in de AGF en tuinbouwsector veelal niet, maar toch staan in deze lijst weer de nodige mensen die hun vermogen hebben vergaard met aardappelen, groenten en fruit. We hebben ze op een rijtje gezet.


Voor een retourtje Noorwegen hoef je straks niet meer te vliegen of naar Denemarken te rijden voor een overtocht. Vanaf april kun je in Groningen op de boot stappen. De eerste afvaart van de nieuwe veerdienst staat gepland voor 7 april 2022, en het is de bedoeling dat de boot drie keer per week heen en weer gaat varen tussen de Eemshaven en Kristiansand in het zuiden van Noorwegen. In een reactie geeft Remco van der Spruit van Angvik Auto Holland aan dat de veerboot zeker een optie wordt om te gebruiken bij het AGF-transport.

Sinds 22 oktober 2021 is Remmert Dekker Packaging onderdeel van het Belgische verpakkingsbedrijf: P Van De Velde Packaging. Door de aansluiting bij Van de Velde Packaging verstevigt Remmert Dekker Packaging haar marktpositie en de continuïteit op de lange termijn.


Belgische rode Conference-peren worden op de 4e China International Import Expo aan Chinese consumenten gepresenteerd voordat ze op de Chinese markt komen. De rode Conference-peer is een variant van de Belgische groene Conference-peer die al op de Chinese markt is. De Belgische bedrijven verwachten dat de rode peren ook bij de Chinese consumenten in de smaak zullen vallen.


Inmiddels is B&C Lifestyle alweer tien jaar in Nederland gevestigd. Het bedrijf, strategisch partner van de Chinese Shenzhou Ginger Cellar Agriculture Group, startte met de import van Chinees textiel en melkpoeder, maar is de laatste jaren volop gericht op de import van gember en Aziatisch fruit. En dat gebeurt niet onverdienstelijk. Inmiddels heeft het bedrijf een nieuw state-of-the-art warehouse in gebruik genomen in Zoetermeer, dat hoofdzakelijk gericht is op het drogen en bewaren van gember en fruit.

Woensdag 3 november 2021 is Banapples B.V. te Zeist door de rechtbank in Midden-Nederland failliet verklaard. Als curator is aangesteld mr W. Ploeg. Het Zeister bedrijf was actief in de handel van groene bananen in Europa.


Cru biedt vanaf vandaag verse primeurgember aan in zijn
markten. De gember is lokaal en duurzaam geteeld zonder gewasbeschermingsmiddelen en met een minimum aan organische meststoffen. De gember heeft een sterkere smaak dan de geïmporteerde gember en de ecologische voetafdruk ervan werd zo laag mogelijk gehouden. De primeurgember is het resultaat van duurzame innovatie van Colruyt Group in samenwerking met de REO Veiling en het Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt.


Groenten en fruit vervoeren met een snelheid van 700 kilometer per uur door een hyperloop, een Dutch Fresh Port Campus, een reststromenhub en rijden op waterstof. Het ene onderwerp op de netwerkbijeenkomst van Dutch Fresh Port leek dichterbij dan het huidige, maar niet voor niets was het onderwerp dan ook 'fresh ambition'. 

In 2021 is een recordaantal kilo cocaïne in beslag genomen in de Rotterdamse haven. Bijna dagelijks worden er zogenaamde ‘uithalers’ opgepakt: jonge criminelen die drugs uit containers moeten halen. De opsporingsdiensten slaan alarm. Danny Ghosen gaat in Danny’s wereld in gesprek met de onder- en bovenwereld en ontdekt hoe ze elkaar tegenkomen bij de groeiende cocaïnesmokkel. Danny spreekt met twee uithalers die regelmatig cocaïne uit containers halen. Zij hebben naar eigen zeggen al voor miljoenen euro’s aan drugs veiliggesteld, onderstaand de VPRO-uitzending.


Harvest House had de afgelopen jaren bij haar teler Tabos Eco een biologisch vruchtgroentenareaal van 7,9 hectare. Door de komst van twee nieuwe leden, BioVerbeek en Tuinbouwbedrijf Frank de Koning,
én de omschakeling van snoeptomaten naar biologische teelt door Vitensa, groeit het biologische Harvest House areaal naar in ieder geval 36 hectare. "Een forse groei waar we blij mee zijn en die
ervoor zorgt dat we in 2022 hét loket voor biologische vruchtgroenten zijn", meldt de coöperatie.


Nietsvermoedend startten de jubilerende collega’s van Aartsen aan een gewone werkdag tot er gevraagd werd 'even' mee te gaan. Vanuit de Aartsen-vestiging in Breda vlogen de jubilarissen met de helikopter naar Rockanje strand. Aan alles was gedacht. Speciale kleding, een oorkonde, persoonlijke speeches en een op maat gemaakt cadeau. Op een sfeervolle locatie werd het glas geheven op de oprichting van club 9119. Dit is de club van mensen die meer dan 25 jaar bij Aartsen werken.


ADN zorgde voor een leerzaam avondje uit voor de AGF-specialist om bij te kletsen over het afgelopen jaar. Daarbij een podiumprogramma met inspiratie, info over de nieuwe STAP online dienst van ADN en de SVO Vakopleiding. Ook de partners van ADN lieten zich zien. Sinds lange tijd vond er weer een productkeuring plaats. Met maar liefst 60 inzendingen was het animo daarvoor boven verwachting.


Zeventien telers zijn hun eigen coöperatie gestart onder de naam Tolpoort Vegetables. Tolpoort Vegetables richt zich met productielocaties in Nederland en Spanje op de verkoop van bloemkool, broccoli en witlof. "In juli en augustus zijn we gestart om de organisatie op te tuigen, dus het is allemaal in een sneltreinvaart gegaan. We willen het salesteam nog verder uitbreiden, maar hebben een organisatie met een goede back-office staan en inmiddels lopen de eerste orders door het systeem", aldus Gerard Korse.

Na ruim 26 jaar werkzaam te zijn geweest in Veenendaal is het tijd voor Lilia geworden om haar dromen na te gaan jagen. Als jong meisje kwam ze in Veenendaal aanwaaien en werd ze door Paul van Ravenswaaij onder zijn hoede genomen en heeft ze leren vliegen in de groenten- en fruitbusiness. In al die jaren heeft ze veel crisissen doorstaan (roebelcrisis in 1998, EHEC crisis 2011) maar ze is altijd overeind gebleven. S.C. van Ravenswaaij / RAVEX wenst haar veel succes in haar verdere carrière!