Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht 16 t/m 30 november

Nederbanaan, Nautilus en nieuw Cibel-logo


Colruyt installeerde recent een gloednieuwe krattenwasinstallatie die elk uur 17.000 kratten voor groenten en fruit wast. Deze installatie, die door de eigen teams in overleg met Euro Pool System (EPS) ontwikkeld werd, is uniek in Europa.


Hoge bomen vangen veel wind en succesvolle bedrijven zijn een doelwit van hackers. Als je flink wat omzet draait en digitaal actief bent, weten ze je vroeg of laat wel te vinden, ziet Ronald Prins. Hij maakte furore met cybersecuritybedrijf Fox-IT en helpt nu met Hunt & Hackett onder andere de AGF-handel en de tuinbouw zich te beschermen hiertegen.


VLAM organiseerde een bezoek aan Londen voor bedrijven uit de aardappel-, groente- en fruitsector. Exporteurs en veilingen kregen tijdens deze tweedaagse tour de kans om persoonlijke contacten te leggen op de Britse markt. Onder ruime belangstelling kregen de deelnemers de kans om opportuniteiten en nieuwe trends in het Britse retaillandschap te ontdekken.


In het Europees Centrum in Brussel presenteerde Group A. De Witte dinsdag het nieuwe logo van het citrusmerk Cibel. Het merk Cibel staat al decennialang voor kwaliteit in citrus'', zegt Marketing Manager Alexander van Orshaegen. Cibel is rond de jaren '50 gestart, toen de familie Beltrán als Spaanse citrusimporteur het merk Cibel oprichtte, waarna het in 2000 is overgenomen door Group A. De Witte. 

Jaguar the fresh company heeft bekendgemaakt dat per 1 januari 2022 het directieteam versterkt zal worden met Vincent van Kuijen als Algemeen Directeur. Na een lange loopbaan in de kaaswereld is Vincent de laatste jaren actief geweest als Commercieel Directeur van Hessing Supervers. 


Dit jaar verzorgt Ad van der Staaij voor de 35e keer de teelt en aanvoer van Spaanse vollegrondsgroenten naar Nederland. Een mijlpaal die plaatsvindt in het jaar dat Staay Food Group als geheel 75 jaar bestaat. Na de eerste aanvoer van diverse slasoorten is het deze week de beurt aan o.a. de andijvie en bleekselderij van Ad. Ook de vermaarde bladmandarijnen zijn inmiddels gearriveerd - onder het Masia del Pino huismerk.

De zachtfruit- en aspergebeurs expoSE zit er weer op. Vorige week was de sector bijeen in Karlsruhe. De bezoekerscijfers waren weliswaar iets lager dan normaal, maar zo goed als alle bedrijven spraken van een goede, professionele gesprekssfeer en algemene sfeer. Desondanks waren er in de twee hallen ook zorgen, zij het dan vooral over de stijgende kosten, aangezien zo goed als iedereen getroffen wordt door de actuele productieproblemen. Een verbetering van de situatie wordt pas over ongeveer een jaar verwacht.


Bij Fortuna Frutos is het feest. 24 november was het precies veertig jaar geleden dat Ger Slobbe een eigen verkoopkantoor opende  voor enkele Canarische tomatenleveranciers, toen nog Fortuna Fruits Continental geheten. Slobbe senior koos voor een eigen vestiging in Nederland om op die manier meer grip te krijgen op kwaliteit en controle. Het blijkt een succesvolle keuze, want het bedrijf ontwikkelt zich in de jaren '80 gestaag door en wordt Fortuna één van de toonaangevende bedrijven in de Canarische handel.


Op 24 november werden 1.600 Neder Bananen geoogst, geteeld in de kas op substraat. Op deze wijze probeert Wageningen University & Research (WUR) de wereldwijde bananenteelt te redden van de gevreesde en oprukkende Panamaziekte. De Nederlandse bananen gaan niet de markt op, ze eindigen als bananensoesjes en in bananenbier, maar niet voordat ze zijn gerijpt door de Groot fresh group.

Coöperatie Nautilus Organic gaat verder als coöperatie voor biologische telers van hard- en zachtfruit, glasgroenten en vollegrondsgroenten. Nadat bekend werd dat een aantal glastelers naar een andere organisatie zouden overstappen, moest de coöperatie zich bezinnen op de toekomst.

De Fruit Logistica wordt uitgesteld naar 5-7 april 2022. Dat heeft de beursorganisatie net bekend gemaakt. "De vierde golf van de coronaviruspandemie verslechtert de situatie in veel Europese landen. Tegelijkertijd blijft de wens van de industrie om elkaar persoonlijk te ontmoeten onverminderd groot", verklaart Kai Mangelberger namens de organisatie.


Acht vernieuwde Aldi-winkels met in totaal zo’n 8.000m2 aan discount, openen vandaag hun deuren met AGF bij de ingang. Het is het startsein voor de uitrol van de toekomstige winkelformule met de ambitie om voor elke Nederlander een moderne en ruime winkel om de hoek te hebben.

Op 26 november 2021 heeft de rechtbank Utrecht de firma K-fresh uit Veenendaal in staat van faillissement verklaard. Mr. H.M. Eijking is tot curator benoemd. Het bedrijf leverde een compleet assortiment AGF-producten met naast de gesneden producten ook kant-en-klare mixen en salades.