Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht 1 t/m 15 oktober

Eindelijk weer een beurs, AGF'ers ontmoeten elkaar in Madrid

Na een carrière van bijna 30 jaar in de AGF-handel neemt de loopbaan van Jan Willem Tolhoek een nieuwe wending, zij het binnen dezelfde AGF-sector. "Ik ga als zelfstandig recruiter, onder de vlag van FreshRecruitment, aan het werk voor opdrachtgevers en kandidaten."


Vanaf 1 september 2021 werken Fresh Connection en FrigorExpress samen op het vlak van transport, warehousing en meer. "De expertise van Fresh Connection op vlak van expeditie, koelopslag en douane-afhandeling sluit perfect aan bij de specialiteit van FrigorExpress, nl. koeltransport", stellen de logistieke partners.


Op zaterdag 2 oktober is op 96-jarige leeftijd Willem Dehé in Alkmaar overleden. In 1961 was hij medeoprichter met A.P. van Damme sr. en Martinus van Damme sr. van Dacomex in Sint-Maartensdijk. Ruim 30 jaar lang deed hij de verkoop vanuit het kantoor Dacomex Alkmaar. Hij was gespecialiseerd in de vollegrondsgroenten zoals peen, kool, bieten en de uien.

EFC en haar dochteronderneming GKE hebben de fusie tussen de twee bedrijven aangekondigd. Ilse Hayen, CEO van EFC, zal leiding geven aan de nieuwe organisatie. Zij legt de reden achter de fusie uit.


7 oktober bezocht de Belgische minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO's en Landbouw, David Clarinval, samen met Hoofdstedelijk Parlementslid Sevket Temiz de Brusselse vroegmarkt Mabru. Dat deelt de groothandelsmarkt op social media.


Wensink en Mercedes-Benz Trucks Nederland hebben een bijzondere truck afgeleverd aan het dit jaar jubilerende Wolter Koops: de Actros Powerliner 60 Years Anniversary Edition. "In vele opzichten is deze truck uniek. Hij is gebaseerd op de Actros Powerliner en kwam tot stand in nauwe samenwerking door een projectteam met specialisten van zowel Wolter Koops, Wensink en Mercedes-Benz Truck.


Na anderhalf jaar was de Fruit Attraction van 5-7 oktober weer de eerste gelegenheid voor de AGF-sector om elkaar in breder verband internationaal te ontmoeten. En daar werd volop gebruik van gemaakt! Hoewel het niet zo druk was als andere jaren, was er gezien de omstandigheden sprake van een prima opkomst. Wij hebben weer zoveel mogelijk Nederlanders en Belgen op de foto gezet om nog even na te genieten van de beurs.


Groente- en fruitexporteur Scherpenhuizen en vastgoedontwikkelaar VA2 ontwikkelen Fair Stay: een kwalitatief huisvestingcomplex in Best. Het complex is bedoeld voor ruim 400 internationale flexwerkers van Scherpenhuizen in Eindhoven. Fair Stay wil een alternatief bieden voor de slechte omstandigheden waar veel internationale flexwerkers in Nederland mee te maken hebben. Daarnaast wil het een duurzame oplossing bieden voor de grote behoefte aan verblijfsplekken voor internationale flexwerkers.


Het Spaanse kasgroentenseizoen is in Almeria weer opgestart. De hoge gasprijs waar de Nederlandse telers mee kampen is volgens Miguel Gonzalez van MG Fruit een kans voor de Spaanse telers. "Daar wordt zeker over gesproken. Met name de belichte Hollandse tomatenteelt was de laatste jaren in opkomst. Die wordt nu in de winter verschrikkelijk duur en dat vinden de Spanjaarden natuurlijk niet erg."

Het op- en overslagbedrijf Luik Natie en de energieleverancier Engie hebben op 12 oktober samen met de Vlaamse minister van Energie Zuhal Demir, de eerste Tesla Megapack batterij in België ingehuldigd op de site van Luik Natie in de Antwerpse haven. Hij is wel een tikkeltje groter dan de gemiddelde accu van Tesla, maar beschikt dan met 1,25 MWh ook over behoorlijk wat meer laadcapaciteit.


Op maandag 11 oktober is het nieuwe pand van Growers United in Maasdijk officieel geopend. Voorzitter Jack Groenewegen verrichtte de officiële openingshandeling samen met vader Koos en dochter Indy. Zo werd het pand met hulp van drie generaties officieel geopend.