Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruitveiling Zuid-Limburg en FruitMasters bundelen krachten

De Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg en Koninklijke FruitMasters zullen verregaand samenwerken. Hiermee hebben de leden van de
coöperaties ingestemd tijdens hun ledenvergaderingen gehouden op woensdagavond 30 juni. Met de samenwerking versterken beide coöperaties hun positie als grootste fruitcoöperatie van Nederland.

Versterking van marktpositie
De coöperaties zien de samenwerking als een positieve ontwikkeling voor de Nederlandse fruitsector. Het zijn gelijkgestemde coöperaties die al jaren inspelen op directe afzet met een hoogwaardig aanbod. Gezamenlijk kan de goede positie in de markt verder worden uitgebouwd. Door de samenvoeging ontstaat er een veelzijdig rassenpakket met een optimaal volume waarmee de continuïteit en beschikbaarheid voor partners kan worden gewaarborgd. Tevens is met deze samenwerking een goede landelijke dekking vanuit alle teeltgebieden geborgd.

Samen sterker
De samenwerking krijgt vorm doordat de leden van Fruitveiling Zuid-Limburg rechtstreeks lid worden van FruitMasters. De vestiging van Fruitveiling Zuid-Limburg in Margaten blijft daarbij een belangrijke rol spelen als servicelocatie voor het koelen en sorteren van fruit in het zuiden van Nederland en voor de Belgische grensstreek. De samenwerking zal aan de start van het nieuwe afzetseizoen van hardfruit zijn voltooid.

Enthousiasme bij beide directies en RvC
Continuïteit voor de Zuid-Limburgse fruitsector Rien Pijpers, voorzitter Fruitveiling Zuid-Limburg, is verheugd over de plannen: “Van
oudsher is Zuid-Limburg een belangrijke fruitregio. De rijke bodem en zuidelijke ligging zorgen voor een hoogwaardig en smaakvol product. Met deze stap waarborgen we de continuïteit van onze leden en fruitteelt in deze regio.”

Perspectief voor de Nederlandse fruitteelt
Kees de Kat, Algemeen Directeur van FruitMasters en Ad Pollux General Manager van Fruitveiling Zuid-Limburg, vullen aan: “Dankzij het complementaire aanbod van beide coöperaties kunnen we een aantrekkelijk, gevarieerd, gezond en duurzaam product aanbieden. Hiermee verstevigen we onze gezamenlijke positie als internationale partner in fruit. Met de expertises van beide coöperaties kunnen we veranderingen in onze organisaties zoals digitalisering, automatisering en verdere verduurzaming versnellen.”

Welkom bij de FruitMasters-familie
Jan Verkooijen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van FruitMasters: “Namens al onze leden heet ik mijn collega’s uit Limburg van harte welkom bij de FruitMastersfamilie. Met deze uitbreiding versterken we de kracht van onze coöperatie. Zo kunnen we
blijven doen wat we het liefste doen: consumenten wereldwijd van een mooi en gezond product voorzien. Niet alleen nu maar ook de volgende generatie fruittelers.”

Fruitveiling Zuid-Limburg Fruitveiling Zuid-Limburg is een coöperatie van fruittelers uit met name Zuid-Limburg. De coöperatie bestaat uit ca. 90 aangesloten leden. Fruitveiling Zuid-Limburg is opgericht in 2000 en is ontstaan uit Fruitveiling Margraten en een voormalige fruitafdeling van Veiling ZON in Gronsveld. De coöperatie is gevestigd in Margraten en beschikt over een verkoopkantoor en moderne koel-, sorteer- en verpakkingsfaciliteiten.

Publicatiedatum: