Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht april

Lintje voor Gerard Kempen, winstuitkering voor Coforta-leden en Chinese teelt voor Jaguar

Woensdag 31 maart opende Coöperatie Hoogstraten, vanuit het nieuwe kantoorgebouw, officieel het aardbeienseizoen van 2021. Via een livestream kocht Wim Peeters van groothandel Delidis de eerste aardbeien en de coöperatie verdubbelde het bedrag tot €8.000. Het bedrag wordt geschonken aan Het GielsBos, een zorgaanbieder voor mensen met een verstandelijke beperking.


Klanten voor de op- en overslag en crossdocking bij Helmer  in Breda kunnen vanaf het laatste kwartaal 2021 terecht in een nieuw pand. Samen met WDP realiseert het koelopslagbedrijf nieuwbouw op 100 meter van het huidige pand op het voormalige RBT-terrein in Breda. Op 23 maart is Covid-verantwoord, in aanwezigheid van mevrouw Helmer sr, middels een druk op de knop door Lizette Helmer en haar medewerkers, in een feestelijke ambiance, de eerste paal geslagen. De oplevering staat gepland voor begin oktober.


Jaguar The Fresh Company kondigt met trots aan dat Leopard Fruit Trading (Shanghai), een 100% dochteronderneming van Jaguar, en FoodVentures China een overeenkomst zijn aangegaan voor de marketing en verkoop van producten die worden geteeld door een nieuw FoodVentures-project in Shanghai.


Voor oudere mensen of mensen met slikproblemen (dysfagie) is de oplossing bij het avondeten even doeltreffend als onsmakelijk: alles gaat in de blender. Prima om door te slikken, maar het ruikt niet goed, de smaak is kapot en het ziet er niet uit. 'Dat kan anders,' zo dacht oprichter Peter Nieuwkerk, eigenaar van de Budelpack Groep.

Uit het faillissementsverslag van A.C. Loogman & Zonen blijkt dat de veiling van het het onroerend goed van Loogman Holding in opdracht van hypotheekhouder ING Bank 4,3 miljoen euro heeft opgebracht. Hiermee zijn de schulden van Loogman & Zonen, Loogman Horeca en Loogman Holding in combinatie met de opbrengst van de reeds
door ING geïnde openstaande debiteuren van Loogman & Zonen (die aan ING waren verpand) geheel voldaan. De veiling van de inventaris door Industrial Auctions bracht bijna € 867.500 op.


Maandag 12 april startte Denaeghel groenten en fruit uit Brugge met de verkoop van de eerste Chiquita Queen-bananen. “De Chiquita Queen-bananen zijn de nieuwe premium bananen van het merk en zijn van zeer goede kwaliteit”, vertelt Frederick Denaeghel van de gelijknamige groothandel. “Er zitten 6 bananen aan een tros, elk verpakt in een netje en de kroon is voorzien van hars in de Chiquita-blauwe kleur. De bananen zijn ook voorzien van een nieuwe goud-blauwe sticker. In één doos passen 9 trossen en weegt ruim 9 kilo netto.”

Woensdag 14 april werd Arnoud Degener 66 jaar en hij gaat op deze dag na een carrière van 35 jaar in de AGF dan echt genieten van zijn welverdiende pensioen. Na een prachtige carrière die hem via Bratlanta, FTK, Helfer uiteindelijk bij Westfalia Marketing heeft gebracht, is de tijd voorbij gevlogen.

Nog een afscheid, want Joop Holla groeide bij GfK uit tot een expert in het imago-onderzoek en heeft altijd een speciaal oog gehad voor AGF.


Na ruim 30 jaar in het onderzoeksveld te zijn opgetreden beëindigde hij deze maand zijn werkzaamheden, ‘eigenlijk hobby’, die hem tot een bekende retailwatcher maakte. Joop: “Ik heb nu de tijd om af ten toe de supermarkt te bezoeken zonder dat ik bang hoef te zijn dat ze me herkennen.”

Op 14 juli publiceerden we het overlijdensbericht van Frans van Aarle: "Met grote verslagenheid hebben wij woensdagmiddag 14 april vernomen dat de directeur/eigenaar van Gebrs van Aarle, Frans van Aarle, plotseling is komen te overlijden", meldt Gebr. van Aarle.

 


Op woensdagavond 14 april 2021 heeft de Algemene Leden-vergadering van Coöperatie Coforta besloten om over te gaan tot winstuitkering aan de leden.Het bestuur van Coöperatie Coforta is trots dat The Greenery in 2020 door gezamenlijke inspanningen een goed financieel resultaat heeft neergezet. Dit heeft er toe geleid dat het bestuur aan de algemene ledenvergadering heeft voorgesteld om een winstuitkering te doen richting haar leden. Vanwege de coronamaatregelen vond deze vergadering virtueel plaats.


"Het zijn allemaal druppeltjes", reageert Andre den Hertog van Den Hertog Versleverancier uit Amstelveen op de versoepelingen die werden aangekondigd. Hij verwacht wel de terrassen die met de nodige beperkingen opengaan wel voor extra omzet zullen zorgen. "Dat zal zomaar 30 tot 40 procent schelen."


Fruittelerscoöperatie FruitMasters realiseerde in 2020 een nettowinst van 293.000 euro. Dat is 14.000 euro meer dan in 2019. De omzet steeg 18 procent tot ruim 278 miljoen euro. "Het was een bijzondere periode met uitdagingen op verschillende gebieden. Vanzelfsprekend de coronacrisis en de gevolgen hiervan. Maar ook de weersomstandigheden waren van grote invloed op de oogst", stelt de coöperatie.


Tot Lid in de orde van Oranje Nassau is dinsdag 27 april Gerard Kempen, directeur eigenaar van Kempen Transport, koninklijk onderscheiden.

Die dinsdag heeft de officiële fusie plaatsgevonden tussen Keirsmaekers en Zonen en Lejeune van Group ADW. “Keirsmaekers en Zonen is een hele belangrijke aanwinst voor onze groep”, vertelt Jurgen De Witte, CEO Group ADW. “Door de samenwerking tussen de twee bedrijven zullen we onze positie op één van de belangrijkste markten, de Mechelse Vroegmarkt, versterken. In eerste instantie zullen beide bedrijven naast elkaar blijven bestaan en zal er voor de klant weinig of niets veranderen. We sluiten echter niet uit dat er in de toekomst strategische veranderingen zullen plaatsvinden.”