Eind 2021 17,5 hectare in bedrijf

Jaguar-dochteronderneming gaat tomaten en komkommers vermarkten van nieuw FoodVentures-project in Shanghai

Jaguar The Fresh Company kondigt met trots aan dat Leopard Fruit Trading (Shanghai), een 100% dochteronderneming van Jaguar, en FoodVentures China een overeenkomst zijn aangegaan voor de marketing en verkoop van producten die worden geteeld door een nieuw FoodVentures-project in Shanghai.

FoodVentures gaat binnenkort tomaten en komkommers telen volgens het Nederlandse tuinbouwmodel op Chongming Island. Dirk Aleven, CEO van Food Ventures: "De eerste tomaten bloeien al. Eind mei wordt de eerste oogst uit de nieuwe kassen verwacht. We zijn begonnen met een oppervlakte van 3,5 hectare en het plan is om eind 2021 17,5 hectare in bedrijf te hebben."

FoodVentures zal de projectontwikkeling en de productie van tomaten en komkommers doen, terwijl Leopard Fruit Trading zich zal richten op de marketing en verkoop aan Chinese retail- en groothandelsklanten. Leopard Fruit Trading stond tot op heden vooral bekend om haar importportfolio, maar zal vanaf eind mei ook optreden als leverancier van lokaal geteelde groenten.


Het team van Jaguar / Leopard Fruit Trading 

Christian de Haas, manager Azië bij Jaguar The Fresh Company: "Het commerciële team van Leopard, gevestigd in Shanghai, staat dagelijks in direct contact met de retailers waarmee we willen samenwerken. We zijn ervan overtuigd dat deze Nederlandse kasgroenten een blijvende impact zullen hebben op de Chinese consumentenmarkt. Jaguar The Fresh Company is er trots op de voorkeurspartner van FoodVentures te zijn in dit baanbrekende project."

Voor meer informatie
Christan de Haas
Jaguar The Fresh Company
+ 31 610 527 097
Christian.deHaas@jaguartfc.nl 
www.jaguarthefreshcompany.nl 

Dirk Aleven
FoodVentures
+31 6 4125 1244 
dirk@foodventures.eu 
www.foodventures.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven