Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Forse omzetgroei FruitMasters

Fruittelerscoöperatie FruitMasters realiseerde in 2020 een nettowinst van 293.000 euro. Dat is 14.000 euro meer dan in 2019. De omzet steeg 18 procent tot ruim 278 miljoen euro. "Het was een bijzondere periode met uitdagingen op verschillende gebieden. Vanzelfsprekend de coronacrisis en de gevolgen hiervan. Maar ook de weersomstandigheden waren van grote invloed op de oogst", stelt de coöperatie.Door flexibel en slagvaardig te opereren kon de coöperatie naar eigen zeggen blijven voldoen aan de stijgende marktvraag en kon iedereen op een veilige en gezonde manier het werk blijven uitvoeren. "Het belang van gezondheid wordt meer dan ooit erkend. En daarmee ook het belang van de telers en hun producten. Met elkaar zorgden zij ervoor dat iedereen zijn dagdagelijkse gezonde boodschappen kon blijven doen, zelfs in deze onzekere tijd. Mede door de pandemie is digitalisering en robotisering in de sector in een stroomversnelling gekomen. FruitMasters heeft ook in 2020 geïnvesteerd in teeltinnovaties en slimme automatiseringen. De realisatie van de Fruit Tech Campus in Geldermalsen sluit goed aan bij de verdere ambities van de coöperatie."

Inspelen op een veranderende fruitmarkt
Ook de markt raakte al vroeg in het jaar in de ban van corona. De prijzen voor peren verbeterden snel aan het begin van 2020. Dat kwam mede door een sterk verminderd aanbod van peren in Europa en een goede kwaliteit van het Nederlandse product. Voor appelen was het een bewogen jaar met oplopende prijzen. Van grote volumes in het groeiseizoen 2019/2020, naar een gereduceerde oogst in 2020 waarbij weersomstandigheden van grote invloed waren. De introductie van het nieuwe clubras Tessa kende een goede start. Zowel het zacht- als steenfruit kende een positief jaar.

Continuïteit en stabiliteit
Net zoals voorgaande jaren heeft FruitMasters samen met haar telers verkoopplannen opgesteld. Zo is de coöperatie een stabiele partner voor telers en afnemers en wordt de afzet van de producten geborgd. "Ondanks de uitdagingen veroorzaakt door de crisis hebben de pakstations, met inachtneming van de coronamaatregelen, op volle kracht doorgewerkt. Ook was er voldoende beschikking over medewerkers en plukkers tijdens de oogst van verschillende teelten. Daarnaast werden de voorbereidingen voor de Brexit getroffen. Een goede voorbereiding is het halve werk, zo blijkt nu."

De coöperatie sluit 2020 positief af. Dat is o.a. te zien aan de forse groei van de omzet in dat jaar. "Een jaar waarin de kracht van de coöperatie opnieuw duidelijk naar voren kwam. Want in deze onzekere tijd biedt FruitMasters stabiliteit en continuïteit."

Het bedrijf geeft aan samen sterk te staan en met vertrouwen naar de toekomst te kijken.

Voor meer informatie:
FruitMasters
Deilseweg 7
4190 CE Geldermalsen
+31 (0)345 578800
[email protected] 
www.fruitmasters.nl 

Publicatiedatum: