Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Helmer bouwt in samenwerking met WDP nieuw koelhuis (12.000 m2) in Breda

Tholen - Klanten voor de op- en overslag en crossdocking bij Helmer  in Breda kunnen vanaf het laatste kwartaal 2021, terecht in een nieuw pand. Samen met WDP realiseert het koelopslagbedrijf nieuwbouw op 100 meter van het huidige pand op het voormalige RBT-terrein in Breda. Op 23 maart, is Covid-verantwoord, in aanwezigheid van mevrouw Helmer sr, middels een druk op de knop door Lizette Helmer en haar medewerkers, in een feestelijke ambiance, de eerste paal geslagen. De oplevering staat gepland voor begin oktober.

De nieuwbouw heeft een totale oppervlakte van 12.000 m2, waarvan ruim 70% geconditioneerd. Het nieuwe pand heeft 16 laaddocks. "Ons huidige pand raakte gedateerd. Het hele pand updaten zou een forse investering vergen en we willen met onze tijd meegaan. Met de nieuwbouw zijn we direct gesetteld voor de toekomst", vertelt Lizette Helmer, die al ruim 20 jaar aan het roer staat van het ruim 50 jaar oude familiebedrijf. Tijdens de nieuwbouw blijft het bedrijf uiteraard operationeel.

Een andere locatie was voor haar niet aan de orde. "Veel bedrijven hebben het RBT-terrein inmiddels verlaten, maar wij gaan er niet meer weg! Logistiek gezien, zitten we hier, als crossdocklocatie, perfect langs de A16. Zo slaan we veel overzeese handel op die vanuit de havens van Rotterdam, Vlissingen en Antwerpen het land binnenkomen. Maar er wordt hier ook veel handel uit Zuid-Europa gelost, om vervolgens verladen te worden naar bijvoorbeeld Scandinavië of Oost-Europa."

Het afgelopen Corona-jaar was wel een heel speciaal jaar. "Andere jaren hadden we nogal eens langdurige opslag, maar daar kregen we dit jaar amper de kans voor omdat de omloopsnelheid zo hoog was", lacht Lizette. "De variëteit aan handel die we opslaan is groot. Dit varieert van druiven, tot citrus, bananen, granaatappels en noten. Dankzij een geavanceerd koelsysteem kunnen producten in alle mogelijke temperatuurregimes worden opgeslagen. Maar ook ongekoelde bewaring behoort tot de mogelijkheden." 

Aanvullend op  crossdocking en op- en overslag biedt Helmer haar klanten ook de mogelijkheid om producten om te pakken of te verpakken in diverse verpakkingen. "Als erkende douanelocatie en BRC, Skal- en HACCP- gecertificeerde organisatie zijn wij uniek in Breda en omstreken. Met onze Skal-certificering voldoen wij aan de hoogste kwaliteitseisen die worden gesteld aan opslag van biologisch geteelde groenten en fruit. Vanuit dit segment zien we een toenemende vraag."

"Onze huidige huurders, Fruitful Office en Blue Holland verhuizen met ons mee en er lopen nog gesprekken met andere potentiele huurders. Het pand is ruim opgezet, dus producenten uit bijvoorbeeld Zuid-Afrika of Zuid-Amerika die hier een verkoopkantoor willen starten en letterlijk bovenop de handel willen zitten en ontzorgd willen worden, kunnen ook in de toekomst bij ons terecht, besluit Lizette. "Uiteraard blijven we werken aan het perfectioneren van onze service, zodat we door efficiënt en snel te schakelen de producten in no time kunnen verladen."

Voor meer informatie:
Helmer BV
Lizette Helmer
IABC 5325
4814 RB Breda
+31 (0) 76 530 20 20
[email protected] 
www.helmerbv.nl