Zweeds Greenfood verwerft belang in Jaguar The Fresh Company

Het Zweedse Greenfood en Jaguar The Fresh Company hebben vandaag aangekondigd dat ze een akkoord hebben bereikt voor Greenfood om een minderheids-participatie in Jaguar te verwerven. Greenfood is een bekende speler in gezonde voeding in Scandinavië en is betrokken in de hele keten, van teelt, handel, verwerking en levering tot aan de consument.


Ted Stenshed (Greenfood) en Kees Rijnhout (Jaguar)

"We zijn erg blij met de kansen die deze investering biedt. Door de inkoopkracht van de twee bedrijven op elkaar af te stemmen, creëert Greenfood een sterkere positie in de wereldwijde versmarkten en kan het zijn toeleveringsketen en klantenaanbod verder versterken", aldus Ted Stenshed, CEO van Greenfood Fresh Produce.

De samenwerking met Jaguar geeft Greenfood directe toegang tot professionele telers in die overzeese landen waar Jaguar een ijzersterke positie heeft, zoals Zuid-Afrika, China, Peru, Egypte en Nederland. Samen met de teams van de Jaguar-vestigingen in deze landen kan Greenfood nu haar keten verder versterken en de eigen bedrijven binnen de hele Greenfood groep, alsook het gecombineerde klantenbestand van beide oplossingen op maat bieden, rechtstreeks vanaf de productielocaties. 

Kees Rijnhout, CEO van Jaguar zegt dat de samenwerking met Greenfood een complementaire match is. "Jaguar heeft een lange geschiedenis in het inkopen en op de markt brengen van fruit uit veel overzeese landen, terwijl Greenfood een solide positie heeft in het leveren van gezond, voedzaam en op gemak gebaseerde AGF-producten rechtstreeks aan klanten in alle Scandinavische markten. Door de unieke positie van Greenfood in de Scandinavische foodservice te combineren met Jaguar’s retailexpertise in Europa, Azië en Afrika, kunnen we de markttoegang namens onze wereldwijde telers sterk vergroten. Ook ervaren wij het beiden als zeer belangrijk dat we een sterke positie hebben op het gebied van duurzaamheid. Dit vormt de basis voor het creëren van nieuwe oplossingen voor de hedendaagse retail- en foodservicevereisten op basis van transparantie en integriteit."

Voor meer informatie:
Lisa Isakson
Greenfood
+46 70 241 14 00
Lisa.isakson@greenfood.se 
www.greenfood.se 

Kees Rijnhout
Jaguar The Fresh Company  
+ 31 653 15 21 49
kees.rijnhout@jaguartfc.nl 
www.jaguarthefreshcompany.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven