Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruithandelaar Pieter Devos pakt bronzen medaille in Tokyo met Belgische springruiters

De Belgische springruiters hebben in Tokyo een bronzen medaille in de wacht gesleept met de nationale ploeg. Pieter Devos van Fruitbedrijf Devos Group uit Bekkevoort is één van de drie ruiters. Hij was aanvankelijk niet eens opgeroepen, maar pakt wel brons met de Belgische jumpingploeg: "We schrijven hier geschiedenis. Voor mij is het echt een mentale rollercoaster geweest," vertelt hij aan Nieuwsblad.be.

Voor Devos was de medaille nog extra speciaal. Aanvankelijk zat hij zelfs niet eens in de selectie voor de Spelen, maar in laatste instantie mocht hij de plaats innemen van reserve Yves Vanderhasselt. Nadat Niels Bruynseels zag dat zijn paard weifelde in de individuele finale, moest hij ineens invallen. Het leek erop dat de Belgen net uit de top drie zouden vallen, tot leider Frankrijk bij de allerlaatste proef blunderde en zo een medaille door de vingers zag glippen.

Op social media geeft Devos aan het moeilijk te vinden de juiste woorden te vinden. "Wat een onbeschrijfelijk gevoel. De Olympische Spelen in Tokyo zijn een adembenemende reis geweest, die we afronden met het thuisbrengen van een medaille voor het Belgische Team. Ik hield mijn plan en focus, maar vooral het vertrouwen en geloof in mijn ongelofelijke paard Claire. Ze sprong voor me uit haar hart en ik kan niet trotser op haar zijn."

Publicatiedatum: