Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aandeelhouders Planasa nemen frambozenveredelaar ABB over

De aandeelhouders van Planasa hebben, via hun investeringsplatform, geïnvesteerd in de overname van de Nederlandse frambozenveredelaar ABB, bestaande uit Advanced Berry Breeding BV, Advanced Plants BV, Allberry BV en FuelPlants BV.

ABB legt zich als bedrijf volledig op het veredelen en vermarkten van haar eigen frambozenrassen, waaronder Kwanza, Kweli, Shani, Mapema, Wengi, Imara, Sarafina, Rafiki en Jambo. In de afgelopen jaren heeft ABB een sterke groei doorgemaakt en haar commerciële aanwezigheid wereldwijd uitgebreid. "De huidige frambozenrassen van ABB hebben een zeer goede reputatie bij haar klanten en de komende seizoenen worden nieuwe lanceringen van rassen verwacht."

Na de overname van Planasa in het eerste kwartaal van 2018 is dit de tweede investering van haar aandeelhouders in de zachtfruitmarkt.  Na de investering zullen beide bedrijven volledig onafhankelijk blijven opereren op dezelfde manier zoals voorheen, meldt de veredelaar. ABB werkt met een ervaren team onder aansturing van Wim Aalbersberg (CEO). André Smaal en Geert de Weert, oprichters van ABB, zullen samen met de CEO het bedrijf blijven leiden.

Voor meer informatie:
Wim Aalbersberg
ABB
wim@abbreeding.nl
www.abbreeding.nl

Publicatiedatum: