Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eigen bloemencentrale voor Dekamarkt brengt Erik Kieftenburg van het fruit in de bloemen

Tholen - Na zo'n 30 jaar in de AGF-sector te hebben gewerkt heeft Erik Kieftenburg deze maand een opmerkelijke carrièreswitch gemaakt. De 'fruitman' van MJ Pronk gaat namelijk in de bloemen verder en is aangesteld om een eigen bloemencentrale voor de supermarktketen Dekamarkt handen en voeten te geven.

"Vorige week maandag ben ik gestart. Ik heb altijd wel affiniteit met bloemen gehad en ook een studie in die richting gedaan. Na mijn tijd bij DLV en later bij Veiling WFO en The Greenery heb ik de afslag naar de AGF genomen, waarna ik de afgelopen twintig jaar bij Pronk heb gewerkt. Ik heb het fantastisch naar mijn zin gehad, maar toen kwam deze baan op mijn pad en daar kon ik geen nee tegen zeggen."

"Dekamarkt heeft 19 winkels van DEEN overgenomen en deze retailer was altijd erg sterk in het bloemenassortiment. Dekamarkt gaat dit nu zelf oppakken en is een eigen bloemencentrale gestart. We kopen de bloemen zelf op de veiling en gaan zelf alles verpakken en de boeketten samenstellen. Het lijkt misschien een grote stap, maar uiteindelijk komt het ook weer allemaal op hetzelfde neer", relativeert Erik, die net van de bloemenveiling afkomt. 

Hij gaat de AGF-sector zeker missen. "Ik vond het altijd erg leuk om met de klanten om te gaan. Ook het commissiewerk en de houtverkoop sprak me erg aan. Nu is het tijd voor een andere, grote uitdaging. Maar ik wil iedereen hartelijk bedanken voor de mooie tijd, in het bijzonder de firma Pronk, mijn fijne collega's, maar ook alle klanten voor de fijne samenwerking en het vertrouwen dat ze in me hebben gesteld!"