Gerrit van Gelder over opening Experience Center:

"Dit is de place to be voor de branche om geïnspireerd te worden op het gebied van gezonde voeding"

Tholen - Eindelijk is het zover: het Experience Center van Van Gelder is geopend en is de plek voor de branche om geïnspireerd te raken wat er allemaal mogelijk is met gezonde voeding. "Bezoekers zijn tussen maandag en vrijdag dagelijks van harte welkom tussen 10:00 en 17:00 uur om langs te komen en in de wereld van gezonde voeding, smaak en duurzaamheid te duiken. Als je naar buiten loopt zit je vol inspiratie en weet je wat er nog meer mogelijk is met groente en fruit. Uiteraard is er ook heel veel te proeven", vertelt Gerrit van Gelder.

Geautomatiseerde magazijn
De shuttles in het geautomatiseerde magazijn van Van Gelder schieten momenteel weer volop orders uit het warehouse. De opening van de horeca heeft de afzet goed gedaan. Voor Van Gelder - dat direct na de uitbraak van de coronacrisis zijn intrek nam in het nieuwe pand in Ridderkerk - komt daarmee een langgekoesterde wens in vervulling om het magazijn in volle glorie aan het werk te laten zien. "Afgelopen zomer hadden we een tijdelijke opleving. Nu gaan we ervan uit dat we volop kunnen blijven leveren", vertelt Gerrit van Gelder.

Met een geavanceerd shuttlesysteem goed voor 52.000 opslaglocaties bediend door 92 adapto's krijgt de orderpicker de producten in kratten op de werkplek aangevoerd. Gereedgemaakte orders worden direct weer gekoeld opgeslagen en op het juiste moment automatisch voor verzending klaargezet bij het dock. Dankzij de miljoeneninvestering gaat het bedrijf van 250 operators in de oude situatie naar 15 nu. Van de uitzendkrachten werd afscheid genomen. Inmiddels staan er weer volop nieuwe vacatures uit voor nieuwe medewerkers in het volautomatische magazijn dat 24/7 doorgaat.

Toegevoegde waarde voor chef-koks
Het nieuwe pand van Van Gelder groente en fruit is een showcase in meerdere opzichten. Zo was afgelopen weekend de langverwachte opening van het Experience Center. "Hoe ver geautomatiseerd we het warehouse hier ook hebben, wij gaan het niet verdienen met de bloemkool, komkommer en ijsbergsla. Daarin zit onze toegevoegde waarde niet. Daarom nodigen we de horeca hier uit om inspiratie op te doen en laten we hen zien hoe ze gezonde producten op een aantrekkelijke manier kunnen presenteren. Wij zorgen hier voor beleving en proberen dat over te brengen op de chef-koks. Zij gaan hier altijd met informatie en recepturen naar huis waarmee hij zich kan onderscheiden. En als hij zijn klant een geweldige eetervaring kan bieden, komt die gegarandeerd terug."

De bezoekers - consumenten zijn van maandag tot en met vrijdag welkom tussen 10:00 en 17:00 uur - krijgen dan ook de laatste snufjes mee die er op het gebied van AGF te vinden zijn. Zo komt de sla op de broodjes vanuit de Plant Productie Units van PlantLab, staan er teelttorens met kruiden opgesteld, worden bezoekers geïnspireerd met de Pick-and-Joy groenteplanten van Vreugdenhil en worden met het smoothie-automaat verse smoothies op wens van de klant klaargemaakt. Uw redacteur ter plaatse werd getrakteerd op een warm broodje met pulled jackfruit, Griekse koolsalade, wasabi dressing en gebrande sesamzaadjes."

"Zowel consumenten, bedrijven als klanten zijn dagelijks welkom om te genieten van een gezonde smoothie tot een heerlijke lunch, zoals een lekkere soep, vers belegd broodje of warme pasta. Maar ook in de ochtend staat er naast een kopje koffie heerlijk fruitgebak of appeltaart voor je klaar. Ontdek daarnaast ons unieke theeconcept en zie hoe er voor je ogen een verse smoothie wordt geperst", vertelt Gerrit, enthousiast.

Win-winsituaties
"PlanLab heeft verstand van indoorteelt. Wij hebben kennis van de klant en van smaak. In slechts achttien dagen telen we deze sla en kruiden op de meest duurzame wijze. Zo creëren we win-winsituaties, dat doen we met al onze partners", vertelt Van Gelder. Verschillende leveranciers zijn dan ook aangehaakt bij de nieuwbouw en hebben een spreekkamer geboekt, onder meer Zespri, Fruity Pack, Schaap Holland, Peka Kroef, Beekers Berries, Koppert Cress, FruitMasters.
Klik hier voor de mogelijkheden om het Experience Center af te huren

"Dagelijks werken we met het gevoel van een teler die zijn werk wil zien opgroeien. Met de passie van een groenteboer, die voor zijn klanten alleen het beste wil. En met de overtuiging van een kok, die topingrediënten verwacht voor zijn gasten. Elke dag willen we de beste dagverse producten leveren. Daarom vind ik het ook zo mooi dat we hier op de plek waar mijn vader ooit zijn spruiten teelde een centrum hebben geopend als centrum van centrum van educatie, beleving, innovatie en inspiratie op het gebied van vers", besluit Gerrit.

Voor meer informatie:
Gerrit van Gelder
Van Gelder Groente en Fruit
Handelsweg 70
2988 DB Ridderkerk
+31 (0)180 618 599
gvangelder@vangeldernederland.nl 
www.vangeldernederland.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven